icon

Som zúfalá mama

12. aug 2021

Ahojte, mam 3 týždňové babatko a 3rocne. Baby ako ste da zvládali takéto deti? Mala je len na prsku spokojná,v kocari mi plače neskutočne.co som sa tešila ze budú kľudne prechádzky,tak je to horor,s prvým dieťaťom som stale doma ,lebo s malym sa neda ísť von. Uspavam iba na rukách lebo reve,alebo na cecku,to je efektívnejšie ale zase nemám toľko času venovať sa prvému. A ten si to just vyžaduje teraz ešte viac. Je mi do plaču, som ako väzeň doma zavretá. Babatko je zlaté, buva papa kaka ,v šatke sa jej sice páči ale mne je v nej teplo a niesom na to zvyknutá moc,no asi budem musieť chodiť snou tak aj von aby bol.poloj. baby povedzte ako ste si našli systém a ako ste zvládali takéto obdobie. Ja som chvilami zúfalá, ze stale len uspavam,lebo ked ju položím zachvilu je hore a reveeee.. nemám vôbec cas venovať sa staršiemu a moc ma to trápi.

Strana
z2
zdenka11081983
12. aug 2021

Moj tiez nechcel byt v kociku. Mali sme nosic. Doma by som sa s nimi zblaznila.

sasitimi17
12. aug 2021

Do nosiča v tom je podľa mna menej teplo než v šatke a staršieho pusti na ihrisko nech sa hrá

autor
12. aug 2021

Ja sa bojim ze sa mi v tej šatke vonku zobudí alebo začne revat. Ci mám brať aj kočík zo sebou? Je to taky kolotoč, chystáme sa von aj hodinu a pol, medzi tym sa 2x pokaka,nakojim pred odchodom aby bola kľudná a aj tak reve nakoniec celu prechádzku. Ze s nervami ideme domov.

autor
12. aug 2021

A celu dobu co sa chystáme tak reve, som z toho strašne nervózna a uz aj staršie dieťa, je take vyplatené z toho,ked počuje ako plače. , Cítim sa strašne neschopne. Nechcem dávať staršie stale babkam aby snim sli von.. bojim sa ze ma prestane mat rado,velmi by som sa mu chcela venovať ale nezvládam to.

janetinka27
12. aug 2021

neboj sa poziadat o pomoc, ved je to normalne, ak mate dobre vztahy. babo je este malicke, jasne, ze je pre vas vsetko nove. nepodcenuj sa, je to len take obdobie, nikto nie je dokonale na vsetko pripraveny, nikto nezaziva dokonale situacie. si urcite velmi schopna, len je to teraz pre teba tazke, ono sa to casom vsetko zlepsi a budes si to uzivat. len vydrz a nemysli si o sebe nic zle

evkamotka
12. aug 2021

1. Zvykla som si tak po pol roku
2. Najdi si pripadne babenu na vypomoc v tvojej prítomnosti, ja som to tak istu dobu spravila... Zabavila starsieho, kym som dala mensie spat, isla so mnou von (pomohla vychystat sa, kocikovala okolo babo kym som bola na preliezkach so starsim...) neskôr som uz bola zbehlejsia a nepotrebovala pomoct

bellovag
12. aug 2021

Vydrž ešte dva týždne a staršieho daj do škôlky. Cez víkend nech sa mladšiemu pre zmenu viac venuje manžel a ty sa venuj staršiemu...Hlavne sa ukľudni lebo deti tú nervozitu vnímajú a sú potom rovnaké nervózne - urevané. Pri dvoch a viacerých detičkách už nie v silách matky venovať sa všetkým na 100%....

lucimax
12. aug 2021

Si v 600 nedeli,teraz práve potrebuješ tie babky, aby sa povenovali staršiemu. Si jeho mama, nevzdavas sa ho. Prepínas sily, dobehne ťa to. Radšej 3 hodiny sama s bábätkom, aj si pospis a staršie babka donesie vyhraneho a v pohode si postiskas aj synčeka staršieho. Pomaly si nájdeš systém, 3t po pôrode je strašne krátko, dávaš si príliš tvrdé méty teraz. Postupne to pojde, zvolni. ;)

makova333
12. aug 2021

Skus poprosit babky o kocikovanie babätka a ty sa zatial povenuj starsiemu. Ked bude babo hladne, prinesu ti ho a kym budes dojcit, zabavia starsie. Pokojne moze byt starsi pri tebe ked budes dojcit a babka mu da zatial papat, zahra sa s nim. Len ho neodstrkuj k starym rodicom alebo do skolky, aby si sa mohla venovat babätku. Babo nevnima az tak kto ho kocikuje, trojrocny si uvedomuje, ze je od mamy prec (s niekym inym) a sestra moze byt s nou. A neboj, ked sa zabehnete bude to ok 🙂 Len na tie zaciatocne dni sa pomoc pri zladovani zide 🙂

autor
12. aug 2021

Ďakujem vám, ano chcela by som všetko zvládať, najlepšie bez pomoci ale ono to asi nejde 😔 asi by ma to psychicky zložilo. Nechcem len aby si starší myslel ze ho odstrkujem ked ho berú všetci von a ja ostanem s babom doma. 😔 Asi som trubka,
@lucimax asi si to vystihla a mas pravdu. Ďakujem, budem sa snažiť, dufam ze to dám,.. len sa bojim ze budem mať výčitky že staršieho zanedbavam🙄💓

autor
12. aug 2021

@makova333 sak toto tak vnimam,fo škôlky som ho dať nechcela a ani babky som nechcela využívať,verila som ze to dame spolu, ono by to aj šlo,keby sa babo chce kocikovat,ale ono ruci ako pavian. Skúsim tu šatku na von, no ak ani to nezaberie, budu s malým musieť chodiť babky von,moc ma to trapi ze to takto je.

ankare
12. aug 2021

Neboj,chce to len čas. Časom sa to zlepší. Držím palce!

autor
12. aug 2021

Alebo ako píšete ze zavolám pomoc ku nám domov,nech mam cas aj na staršieho. Vždy som bola samostatná a mala rada svoj klud , návštevy moc nemusím,no teraz asi nemam na výber, nechcem aby si starší myslel ze ho odstrkujem. Moc ho ľúbim a trápi ma ze uz sa mu neviem toľko venovať.

makova333
12. aug 2021

Satku, nosic vie pouzivat aj babka 🙂 Ver mi, babo to nepociti, starsie dietatko si to uvedomuje. Ked das babo na chvilu von s babkou a budes sa venovat starsiemu, das mu najavo, ze je pre teba tiez dolezity, ze si ho nevymenila za babo (jasne, ze nie, ale 3 rocni krpci to vidia trosku inak).

freeja
12. aug 2021

Ahoj, to sme na tom rovnako. Mam doma 2r4m dceru a 3t synceka. Keby mi nepomahal priatel a stary rodicia, uz tu asi visim z plafona. Tiez je pre mna priorita mala, a ked sa da, chodim s nou von sama. Mam to ale o to lahsie, ze sa mi bohuzial nepodarilo kojit a maly je na UM. Kazdopadne, ak mozes, popros o pomoc a venuj sa starsiemu, ono sa to casom utrasie 👍

bluka2
12. aug 2021

Maj ju v nosiči, keď je jej tak lepšie. Aj keď sa chystáte von... Sprav proste čo potrebuje a nie to, ako si si to predstavovala. V tomto veku je to dôležité a v konečnom dôsledku bude aj tebe lepšie

juliet86
12. aug 2021

to co opisujes je uplne normalne. sestonedelie je narocne krehke o to viac ked mas starsie dieta. bezne najdenie rezimu trva dlho. aj polroka. neboj nebude revat v kociku vecne. kojis? to das! myslim na teba.

danieladugard
12. aug 2021

Nosič nosič nosič. Nič iné. Staršie potrebuje tvoju max pozornosť. Na upratovanie sa vykašli, to počká, kým sa nejako nezladite. Mam 2,5 ročnú dcéru a narodili sa mi dvojičky pred 8 týždňami. Dvojnosic. Oni spia, ja som so staršou. Mega super

autor
12. aug 2021

Takže myslíte že mam nosit malu ? Vonku majú byt teraz hice, ako to riešite v horúčavách?

autor
12. aug 2021

Tak som rada ze píšete venovať sa staršiemu, kazdy mi chce pomôcť snim,ze ho vezmú preč aby som bola s malou ale mne to je proti strsti ,premna je dôležitý a chcem ho mat čo najviac pri sebe a venovať sa mu a som rada ze som sa utvrdila ze zmyslam dobre. Skusim tu šatku, aj vy aj doma,dufam ze sa do toho dostaneme

malapepka
12. aug 2021

Napadol mi taky kompromis - poprosit babku, nech starsieho zoberie na ihrisko, ty v pokoji vychystat babatko a seba a prides tam za nimi. Z ihriska uz pojdes domov aj so starsim.
Urcite si zobrat veci na prebalenie, podlozku na zem, prebalis hocikde, je leto.
Nakojit mozes aj na ihrisku, zober si latkovu plienku, prehodis cez vas. Starsiemu nejaku mnamku, vodu a stravite pekny den vonku.

juliet86
12. aug 2021

daj na svoj matersky instinkt. zapoj mapeho do cinnosti do priprav. babky nech pomozu ze ti navaria donesu. upracu. popestuju babo. na spanie babatka mozes skusit letnu zavinovacku biely sum. hacku
kresielko co sa hojda pripadne chobotnicu ktoru nanho posadis aby citilo dotyk

juliet86
12. aug 2021

zober si von aj satku. aj nosic aj kocik a kombinuj. oblec vas do bieleho. do bavlny alebo merina. dietatku mozes namocit trochu hlavku. pripadne ho uviaz horizontalne a daj na prso

danieladugard
12. aug 2021

Len plienka. A skôr nosič ako satka. Lepšie sa vetra v tom.

elisebah91
12. aug 2021

Mne druha z kocika vyskakovala resp revala v nom..Takze satka jedina pomoc, aj v auguste ked je teplo..bez nej by som si ani neprdla...

autor
12. aug 2021

Ďakujem vam za rady, bola by som rada keby mi babky radšej pokocikuju malu a ja sa pohram so staršim, ale to je zatiaľ nereálne, zajtra skusim zad nejaky spôsob, uvidim ci zaberie ,zeby so..ju do kočíka dostala uz v spánku, vtedy pekne pospi, no musí byt v tvrdom spánku pred uložením do kocara co sa mi.malokedy podarí. Potom keby nájdem spôsob ako na to, dávala by som prcka kocikovat a venovala sa synkovi , ja viem ze bábätko ma potrebuje teraz.. no velmi sa teším na to ked kúsok vyrastie, ked bude po tomto období. Pridu zase ine veci ako napríklad zuby,viem.. no uz nebude taký drobec ako teraz. Musím to vydržať. Rozmýšľala som aj nad skrytým refluxom, ale to by ani v postieľke nevydržala asi rovno ležať, či?

juliet86
12. aug 2021

to das zena zaciatky su mega narocne

carduelis
12. aug 2021

Mne sa narodila dcera v januari, syn mal akurat 2 roky. Kociar od zaciatku neznasala a tak som ju vonku nosila v nosici a vlastne aj doma lebo syn ma nenechal samu a ked som chcela uspavat tak krical, hneval sa. Cize prvych 5 mesiacov som mala na sebe nonstop nosic. Ale tak som sa aspon mohla nerusene venovat starsiemu. Velmi ziarlil, kusal ju, buchal. Nemohla som ich nechat samych. U mna neplatilo to zname- zapoj ho do starostlivosti. Teraz to zacina byt lepsie, uz vzala na milost sportovy kociar.

alaguema
12. aug 2021

neviem ako, ale zvládala som to. Rozdiel medzi deťmi 2,5 roka. Bolo to náročné, ale dalo sa to. Asi sa treba trochu pozbierať. Skús sa uvoľniť a riešiť veci ako prichádzajú. Nemať očakávania a ani príliš vysoké nároky na seba.

akbara77
12. aug 2021

Aj mne plakala mala v kociari ako keby ju z kože drali..tak som raz vydržala hodinový rev a bolo.Potom sa všetci divili, že mi mala chce byť v kociari. Nemal mi.kto pomôcť, najbližšia rodina 300 km..tak ak.som nechcela zbesniet doma ja...tak som to takto vyriesila.

Strana
z2