icon

Som zúfalá z materskej

15. feb 2023

Baby asi sa chcem len vyzalovat… tečú mi už nervy zo všetkého.
Mame 16 mesacne dieta. Cakame druhé- náhodou sa podarilo, už som sa tešila do roboty…
Cely deň sa točím doma dookola to iste, snažím sa mat navarene napecene, to zvládam ale to upratovanie….mám nato strašne nervy. Stále je tu bordel, stále. Od rana do večera behám dieťaťu za zadkom, upratujem po ňom, niečo upracem a za ti chvíľu mi 5 veci vyhodí, natrusi, vyhadze. To už nikdy človek pri deťoch nebude mat poriadok?! Pred detmi som bola ako Monk, vsade cistucko, ešte aj v suplikoch pekne poukladané, naleštené…pri dieťati mám na to nervy, vsade capky, otrusinky, vysavam aj 4x denne, to už neni možné. Príslovie “bordel v byte, šťastne díte” poznam, ale nedokážem sa nato vykašľať. Keď vidím špiny kde tu a rozhádzané hračky tak mám pocit na zadusenie že v akej špine to žijeme… Keby to malo aspoň zmysel si objednať upratovačku a nech mi pomôže s poriadkom ale je to zbytočne lebo na druhý deň to tu vyzerá rovnako. Už som z toho zúfalá. Kedy u Vás prišiel ten prelom že ste mali pocit že keď doma upracete tak to vydrzi dlhšie ako 24hodin?

Strana
z6
17alexis
17. feb 2023

@simca06022011 tak moje polrocne dieta este nenaucim upratovat spolu so mnou. 🤣 Takze ano, cas venujem dcere a ano, rodicia sa detom nevenuju. Staci mi ist s malou k dr, kde matere su na fb a decko sa ich marne dozaduje. Pokial je manzel v praci, ja som mimo dietata iba cas, kedy spi. Samozrejme, neznamena to, ze nic ine nerobim, nalozim umyvacku, pracku, pred chvilou som narychlo zbuchala minikolac lebo k nam pride navsteva, no vela casu travime s dietatom a prednejsie nez upratovanie je nam spolocne straveny cas, vylety...pamatam si z detstva upratovacie soboty. Mama celu sobotu vrieskala ako general, ze je vsade bordel, pritom spatne vidim, ze ho sama robila lebo si nevedela a nevie udrzat ako-taky poriadok.

zuzuliennka1
17. feb 2023

este jedna podstatna vec mi teraz napadla - zhodnot si, objektivne, ci toho proste doma nemate privela - privela hraciek, privela veci…. ja som nastastie bola vzdy minimalista, aj moj muz, doma sme nikdy nemali rarohy, hraciek zopar, vsetko ulozene, moja mama neznasa serepeticky, takze v obyvacke co sa nejakej vyzdoby tyka - si odmalicka pamatam jeden/dva velke kvety a pod telkou mozno 4 sosky z dovoleniek, dokonca podarovala znamym porcelanovy riad zo svadby, lebo to nemala kam dat… minimalizmus ma vlastne zachranuje od zaciatku, povysavany byt mam za 10min, koberce nemam, na zemi je minimum veci, vsetko poodkladane, aj v kuchyni mam vsetky skrinky zatvorene, ziadne otvorene police a skrinky,.. nema sa kde tolko prasit
skus si aj toto zhodnotit

dankagirl
17. feb 2023

@domka222 kľudne prídem a uvidíte za týždeň bude vaša mala ina a sedieť za stolom ako vy

maryetta
17. feb 2023

Ked sa narodil prvy a sustavne som po nom upratovala sa mi smiali-ved toto ta rychlo prejde. Uz ma 8rokov. Pribudli dalsie 2deti a ano. Denne upratujem. Ale uz som ich naucila aby si aspon svoje veci upratali.
Vieš čo je zabavne? Ked tie tvoje deti budu mat cca 3-5rokov.
Budu spolu s tebou lestit zrkadla. Umyvadlo sustavne od zubnej pasty-mozno aj na dlazbe.
Jest sa budu snazit v kuchyni ale kym si pojdu umyt ruky do kupelne vies kolko toho cestou upackaju?
A mohla by som pokracovat. Napr ked pride brusna viroza a dieta neodhadne kedy a kde sa pogrca…
Kazdopadne… nemame tu kopy prachu. Vysavam denne. Prach utieram priebezne. Ked si vecer umyvam zuby rychlo prebehnem aj umyvadla-rano su ale znovu od pasty 🙈
Vysavam povacsine doobedu ked su prec. Poobede je to uz ine 😂

gaabriela2212
17. feb 2023

Upratat hracky az vecer ked ide dieta spat 😉Nema zmysel upratovat počas dna 😄

mimi16
17. feb 2023

@maryetta ja len na margo leštenia zrkadiel. Naša 14 mesačná už leští o sto šesť …. Jazykom 😁

liljana
17. feb 2023

@17alexis presne. Vacsinou stale upratuju zbytocne dookola ludia, ktori nevedia udrzat poriadok. Cokolvek robia, tak porozkladaju, vytiahnu, nechaju tak,... My "lenivsi", co nechceme byt otrokmi domacnosti, si upraceme 2hodiny v sobotu, 15 min denne a snazime sa nevyrobit zbytocny neporiadok.
"spatne vidim, ze ho sama robila lebo si nevedela a nevie udrzat ako-taky poriadok."

1gabriela13
17. feb 2023

Ja toto nepochopím. Tak keby si prišla ku nám asi hneď skolabujes od bordelu. No ja upratujem raz za dva týždne ,môžte na ukamenovat 😂práca,potom vyberiem dcéru na obed idem s ňou na ihrisko ,hráme sa,potom tréning a prídeme domov o 7ej,večera,kúpanie a spanie. Robím fakt základné veci,tj umyť riad,vyprať. Všetko ostane raz do 2 týždňov. A žeby som ja s vysávačom behala 😂😂ani ma nehne. Mám krásne zážitky s dcérou ,spoločne strávený čas,veľa smiechu,veľa hrania sa a o toto prísť mi veru nestojí tip top byť... Toto si robíš sama. Zmier sa s tým a nerieš to,užívaj si život s dieťaťom.

maryetta
17. feb 2023

@mimi16 nooo presne tak som to myslela 😂😂😂 nehovoriac o vitrine v obyvacke. 🙈

mimi16
17. feb 2023

@maryetta minule zlízala dvere a že mňam! 😂

sccarlet
17. feb 2023

@1gabriela13 uplne presne je to napísané. Je to o nastavení mysle človeka. Máš len dve možnosti buď sa s bordelom zžiješ kým ti deti vyrastú a budem normálna veselá mamka čo sa má čas aj pohrať s dieťaťom vyjsť von. Alebo budeš len pratať pratať a pratať.....a dieťa ti vyrastie ani si to nevšimneš😉 rozhodni sa sama ako chceš ten čas stráviť😉

zuzuliennka1
17. feb 2023

@maryetta presne tak, treba si spravit dobry manazment, umyvadlo v kupelni umyjem rano, zuby si idem umyt posledna a po sebe (a po vsetkych) to na zaver cele vylestim mikrofazovou utierkou (nic specialne cistiace netreba), vysavam denne, ale je to 10-15min zalezitost, syn sa naucil jest za stolom, takze ziadne lajny omrviniek od kuchyne po obyvacku nie su, sporak takisto utieram priebezne, po dovareni, ked je este teply, umyjem jarovou vodou, spolu s drezom, vylestim mikrofazovou.
jedine co naozaj trva dlhsie, je poutierat mastnotu zo skriniek, to si nechavam na kazdu sobotu - ked to este nie je az tak umastene, aby som to musela drhnut hodinu, akokeby som to umyvala raz mesacne,… chce to len dobry menezment, a stihat sa da vsetko aj bez pocitu, ze sa doma musi pretrhnut od roboty

olusik112
17. feb 2023

Možem iba potvrdiť že bordelu budú dovtedy kým budú doma. Moja dcéra má už 20 ale za ten čas som ju nedokázala naučit poriadku. Možem sa aj postáť aj tak si tanier nechá na stole topánky na stred chodby uterák na zemi no des. Takže tak. A obdivujem ženy ktoré to svoje deti naučili si upratovať. Wau klobúk dole možem prísť na kurz?

1gabriela13
17. feb 2023

A ešte dodám,že keď sme my boli malé ,dodnes moja mama hovorí aký bordel bol. A my zo sestrou,že však my si na bordel či čistotu nepamätáme ,avšak pamätáme nato,ako sa s nami valala v snehu,ako sme skákali na švihadle ,ako sme výletovali. Tak si môžeš vybrať. Buď bude vyluxovany dom či byt alebo bude mať tvoje dieťa zážitky s tebou na celý život. Deti tak rýchlo vyrastú a ty môžeš potom upratovať ešte koľko chces dokonca života.

zorkahorka
17. feb 2023

4x denne vysavas??? Ty si prilis posadnuta poriadkom. Moja,ty musis polavit v narokoch,lebo sa zblaznis. Ale zaroven ti rozumiem, tiez dokola upratujem to iste a nic po mme nevidiet...

ivettbalint
Autor odpoveď zmazal
makakova
Odpoveď bola odstránená
dankagirl
17. feb 2023

@ivettbalint potrebuje prevýchovuten tvoj chlap ..
Pošli ho k nám preskolime
Môj mu bude vzorom

sccarlet
18. feb 2023

@maryetta
@mimi16
Aj môj 3,5ročný oblizuje zrkadlo v chodbe😚🤫čo narobim...sú to deti, a za 1minutku osamote vedia kadečo vymyslieť

makakova
Autor odpoveď zmazal
lb1984
21. feb 2023

Tak u mňa je to naopak. Kým sa nám nenarodila mala tak som mala veci kade tade. Keď sa narodila do 3 rokov som behala s parným mopom a cisticom, mesiac čo mesiac presuvala nábytok, denne prala ako najata všetko muselo byt tip top. Odkedy som začala pracovať a mala chodiť do škôlky kašlem to lebo by som sa asi zrútila a povedala by som ze som taky šedý priemer 😆

mamusa123456789
22. feb 2023

@adrianajozko ja tak podobne a upratuje sa hlavne keď je tatinko doma

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
gabu_lienka
23. feb 2023

Autorka, dufam, ze si po komentoch nezacala hladat odbornu pomoc. Neboj sa, je nas viac, ktori nevedia mat pohodu v bordeli. Mam dve deti a uplne bez problemov fungujeme v upratanom byte. S tym vysavanim 4x denne si predpokladam nemyslela, ze vysavas komplet byt, ale miesta, kde dieta natrusi - moj syn jedava iba v kuchyni v stolicke, takze povysavam tam zakazym ako doje. Ale tak su typy, ktore by povysavali iba raz v sobotu, lebo sa venuju detom 🤣 a potom napisu, ze 20 rocna si nevie po sebe upratat kks, alebo ze muz nechava odpadky po gauci a spinave veci po zemi. Moj 3 rocny vie triedit odpad a ked si prezlecie spinave veci automaticky ich ide odniest do kosa na pradlo.
@domkastromka napisala dobry navod ako sa to da v pohode dosiahnut bez toho, aby si jeden den v tyzdni musela drhnuť a spratavat tyzdnovy bordel. Takto nejako fungujeme.
A ano venujem sa detom 🤣
Neboj sa, kazda mama má obavy, ako to bude zvladat s dvomi detmi, ked uz s jednym ma pocit, ze nestiha. Ale to tvoje prve uz bude o nieco starsie, uz to bude s nim o nieco jednoduchsie. Drz sa 🍀

Strana
z6