Stačí mi jedno dieťa? Výčitky
Ahojte, uz vyse roka a pol sa nevieme odhodlat s manzelom k pokusom o druhe dieta, momentalne ma nase prve a jedine 3a pol roka a ja som zacala v novej praci a nejak sa mi nechce opat do toho celeho kolobehu-koliky,ziaden spanok atd...a mam pocit ze aj financne si viac budeme moct dovolit iba s jednym dietatom ...manzel sa tiez obava po ekonomickej stranke co bude...a zas velky vekovy rozdiel ani nechcem a neviem ci uz nebude pre moje telo neskoro .su tu zeny co to vidia podobne a nemaju vycitky ze maju len jedno dieta? Lebo spolocnost,lebo zvyklosti atd...dakujem za kazdy nazor
To je veľmi individuálne. Ja ako jedináčik som si nikdy nepripúšťala, že budem mať len 1 dieťa, stále som chcela veľkú rodinu. Mám 6 ročnú slečnu a pocit, že je v mojom živote stále prázdne miesto. Nanešťastie viac okolnosti v mojom živote svedčia o tom, že druhé už nebude, aj keď nič iné v živote by som si nepriala viac. Kamoška má tiež 1 a tá je s tým úplne ok, druhé ani nechce. Takže je to len o tom ako to cítiš ty.
Prečo by si mala mat výčitky? To je také klišé mat 2 deti. Urob, ako vy chcete a okolie nerieš... Tí si vždy niečo nájdu (ak 2 chlapci, tak ešte treba do tretice dievčatko, potom načo tak veľa detí.... Oni nežijú vás život a väčšinou to ani tak nemyslia).
@kacena1991 ale zas mat dieta len preto, aby nebolo to prve bez surodenca? A ked si vobec nebudu rozumiet a pokazi to aj vas vztah s prvym dietatom?
Nie je to len kvoli tomu, vzdy som chcela mat 2 deti ale urcite k tomu prispelo aj to ze ja som jedinacik... Ale nerozumiem tomu, preco by mi to malo pokazit vztah s prvym dietatom?
Aj my máme len jedno. Síce by sme chceli ešte jedno, ale bohužiaľ. Sme s tým zmierený, ja mám sestry, muž bratov a bohvieako si spolu nerozumieme. Zo sestrami som sa celé detstvo hádala, bila, v puberte sme si už úplne prestali rozumieť a teraz nemáme konflikty medzi sebou ale nemáme potrebu ani komunikovať spolu ani sa stretávať. Takže aj keď by som druhé dieťa brala hneď teraz, mala som obdobie keď som rozmýšľala aj nad adopciou, mám aj také myšlienky že naša dcéra po nás všetko zdedí, bude mať, aj ma neporovnateľne iné možnosti v živote ako sme mali my s mužom. Ako dieťa, pubertacka som si často predstavovala že som jedináčik a nevidela som žiadnu výhodu mať súrodenca. Je to smutné, ale je to tak.
Keby dieťa môžem mať a nechcem, je mi úplne ukradnuté čo si o tom myslia ľudia. Je to tvoja vec, či jedno alebo 5
Máme tiez jedneho syna. Po druhom vobec netúžim. Lubim ho najviac na svete, ale vôbec mi nechýba tehotenstvo, plienky, grcky a podobne veci. Muz by aj mozno chcel, ale on za mna neporodi 😅 ale zhodli sme sa zatial na jednom. Mame aj dôvody iné.. Nebudem rozpisovať. Urob ako cítiš.
Nemáš mat prečo výčitky, je to len tvoja vec koľko detí chceš a budeš mat. Jedno dieťa je úplne v pohode, nevidím problém...
@angelinja neviem,ja som bola od začiatku rozhodnutá že chcem jedno dieťa,takže toto bol ten jasný dôvod preco nemať druhé. Toto som už len doplnila,že súrodenci si môžu ale nemusia rozumieť. Kto chce mať viac detí,toto by určite nemal byť hlavný dôvod prečo nie. Ale môže sa stať aj toto. Zas mať plus ešte jedno dieťa preto aby malo súrodenca tak podľa mňa tiež nie je dôvod mať druhé. Buď žena chce mať alebo nie. Neexistujú dôvody.
@pataja ano viem ze teraz v 40 neni nic vynimocne...lenze su aj nejake zdrav. problemy a tak vies...je to tazke ale obidvujem zeny ze do toho idu bez rozmyslania, ja strasnemoc analyzuje m aby bolo vssetko tip top a tak ale viem ze nikdy nic nebude tip top a bez problemov atd a j ekby sa nato pripravujem ako chcem
@angelinja máloktorá ide bez rozmyslania do toho v tomto veku, si myslím...ja som bola už vo fáze, že už nie, zrazu sa všetko zmenilo v priebehu 2mesiaco, túžba nat tretie u nás bola 10rocna, predchádzal tomu žiaľ aj jeden neúspešný pokus. Myslím, že žena potom ale skôr neľutuje, že ďalšie dieťa má ako tie ktoré ľutuje že nemali...

Aj ja mám jedno . Okolie tiež do mňa rýpe že prečo jedno prečo sme nedopriali súrodenca a bla bla ale je to moja vec aj mm s tým súhlasil . A som aj rada ideme s mm do rozvodu s viacerými deťmi by to bolo dobre ťažké 🤦🏼♀️