Strach z druhého materstva
Baby mali ste strach z 2. Materstva ? Neviem prečo toto mam prvého syna mam úplne samostatného všetko super 👌 túžim aj po druhom bábätku ale zároveň sa bojím že to nezvládnem že prídem už o všetku voľnosť aj s manželom že už sa mu nebudem moc toľko venovať že prideme o pekne večeri asi mi šibe alebo čo pri prvom som toto vôbec nemala … môže to byt tým že môj prvorodený ma 10r a som zvyknutá už na svoj voľny priestor.? Máte baby takýto veľký rozdiel v deťoch ? Ako ste to zvládli ? Stále som ma vážkach či do toho ísť alebo nie nechápem samu seba
@lili246 my mame 5 rokov rozdiel, strach bol, ale je to super. Mala je super babatko, to naozaj je dar z neba take male klbko a starsi vela pomaha. Ako ja toho nelutujem, mala som tazke tehu, tam syn bol tiez zlaty, zle mi bolo a ona za mnou chodil na toaletu hladkat mi chrbat. Alebo mi pomohol upiect kolace na Vianoce, ale to vtedy este 4,5 rocne dieta valkalo, vykrajovalo, ja som iba menila plechy v trube. Dnes rano jej sam menil plienku.
Mám to podobne, ale ja sa skôr bojím aby som to zvládla zdravotne aj penazne.. Predsalen 2 deti, je iné ako 1, aj vek je už vyšši. Moja ma 5r, takže tiež už mame taky "klud"nie ako ked mala 0-2r
@anonym_bceb3f presne aj ja zo zdravotnej stránky :- mávam úzkosti a podobne bojím sa aj popôrodnej depresie … mas niečo podobne ?
@lili246 my mame 5 rokov rozdiel, strach bol, ale je to super. Mala je super babatko, to naozaj je dar z neba take male klbko a starsi vela pomaha. Ako ja toho nelutujem, mala som tazke tehu, tam syn bol tiez zlaty, zle mi bolo a ona za mnou chodil na toaletu hladkat mi chrbat. Alebo mi pomohol upiect kolace na Vianoce, ale to vtedy este 4,5 rocne dieta valkalo, vykrajovalo, ja som iba menila plechy v trube. Dnes rano jej sam menil plienku.
@kiki68 to je pekne 🙂 asi naozaj záleží na tej výchove 🙂
@anonym_bceb3f presne aj ja zo zdravotnej stránky :- mávam úzkosti a podobne bojím sa aj popôrodnej depresie … mas niečo podobne ?
@lili246 taketo nemávam, skôr sa bojím ako bude telo reagovať predsalen vtedy som si lahla kedy som mohla, teraz mam malu.. nebude sa dať + vtedy bol Covid pracovala som z domu
@kiki68 to je pekne 🙂 asi naozaj záleží na tej výchove 🙂
@lili246 inak syn nechcel surodenca povodne, ked som oznamila, ze bude babo ( bol so mnou na gynde dokonca), tak sme vysli a v cakarni mi hovori“ ale ja som chcel macku „ 😂😂😂 Vcera ideme z navstevy a hovori mi „ mama, ta macka je kde, mala je sice zlata, ale ja chcem tu macku „ 🙈😀
@lili246 inak syn nechcel surodenca povodne, ked som oznamila, ze bude babo ( bol so mnou na gynde dokonca), tak sme vysli a v cakarni mi hovori“ ale ja som chcel macku „ 😂😂😂 Vcera ideme z navstevy a hovori mi „ mama, ta macka je kde, mala je sice zlata, ale ja chcem tu macku „ 🙈😀
@kiki68 😆😆 máme podobne tiež túži po mačke 🤣 tak snad ho nesklamem keď ostanem náhodou tehu 🙂
@lili246 my máme 12rocneho. 3 ročnú. 2 ročnú.
A toľko sme s nimi už nachodili,stanovali, hory, chaty kamaráti.a nikto nam nepomáha, starý rodičia ešte musia pracovať.
to dáš držím prsty.
@petko81 ďakujem za odpoved 🙂 A máte na seba čas s manželom? Mi to máme tak že manžel pracuje od rana do večera tak mam strach že prideme aj o to malo času čo máme spolu 😁…. A aké sú detičky povahy ? prehrajú sa aj same v izbičke napríklad ?
samozrejme, ze kazdy kto sa ma dobre si to netuzi rozbit, najma ked uz je prve dieta ako tak samostatne
samozrejme, ze kazdy kto sa ma dobre si to netuzi rozbit, najma ked uz je prve dieta ako tak samostatne
@anonym_ffd47c áno presne ale zároveň je tam ta túžba 😌
@anonym_ffd47c áno presne ale zároveň je tam ta túžba 😌
@lili246 tuzbu po druhom sice nepoznam, ale chapem ta, lahsie by to bolo, asi keby bol mensi vekovy rozdiel, ale zase vsetko sa da zvladnut, zavisi ako velmi clovek chce, cele je to o tom
Mám doma 13r. a 17 mesačne. Najlepšie rozhodnutie v živote. My sme chceli väčší rozdiel medzi deťmi. Po prvom som si oddýchla a toto druhé je trošku náročnejšie ( vyžaduje si viac pozornosti ). Naše deti všade chodia s nami na turistiku, na ryby, na výlety,... Sú to naše parťačky. Staršia má síce mladšej občas dosť, no má školu a svoje krúžky. Takže to nieje nič strašné.🙂 A my s manželom, sme sa posledné roky mali málo spoločného času kvôli práci. Takže vlastne sme po rokoch spolu doma často.🙂
@anonym_ffd47c tak tak 🙂 ty konkrétne mas iba jedno ? 🙂
@lili246 ano jedno, financie, akasi pohoda s jednym a dalsie okolnosti sposobili, ze do dalsieho uz ani jeden z nas nechcel ist, obdivujem kazdu zenu, kto ma tri a viac deti, sledujem na youtube mimi a ja a ked ju pozeram som unavena za nu, ma 5 deti 😅
@lili246 ano jedno, financie, akasi pohoda s jednym a dalsie okolnosti sposobili, ze do dalsieho uz ani jeden z nas nechcel ist, obdivujem kazdu zenu, kto ma tri a viac deti, sledujem na youtube mimi a ja a ked ju pozeram som unavena za nu, ma 5 deti 😅
@anonym_ffd47c presne aj ja ju sledujem. Navonok pôsobí, že to všetko dáva ľavou zadnou, ale bohvie aká je realita. Ja na nej už vidím, že toto piate jej dáva zabrať, resp celá tá logistika ohľadom starších, chcela by pre ne milión aktivít, ale už jej na tvári vidno aká je zostarnutá a niekedy ledva dychčí, čo musí dávať pozor na jedno, druhé, tretie…
@anonym_ffd47c presne aj ja ju sledujem. Navonok pôsobí, že to všetko dáva ľavou zadnou, ale bohvie aká je realita. Ja na nej už vidím, že toto piate jej dáva zabrať, resp celá tá logistika ohľadom starších, chcela by pre ne milión aktivít, ale už jej na tvári vidno aká je zostarnutá a niekedy ledva dychčí, čo musí dávať pozor na jedno, druhé, tretie…
@baskustek je velmi znicena, na to, ze nema ani 30, ma tvar ako po 45...udajne ju to naplna, ale skor v tom vidim nejaku poruchu ako adhd a nejaky chronicky pocit nedostatku, len stale niekde utekat, sportovat, stahovat, ja si to pustim, ked si myslim, ze sa mam zle a hned mi je lepsie 😂
@lili246 Ja to mam podobne. Rozdiel medzi detmi mam 11r. Je to super rozdiel, ale ano, s muzom mame na seba malo casu. Ale beriem to tak, ze to je docasne. Od tych 3r. to uz bude verim lepsie 🤭
Mate prve dieta uz velke, co je velke plus. Ja mam maly rozdiel medzi detmi, a poviem jak je-prve roky s detmi su castokrat na hovno🫣 ale ked tuzite po druhom, mate sa v rodine radi a mate na to financne prostriedky, nevidim dovod do toho neist
@baskustek je velmi znicena, na to, ze nema ani 30, ma tvar ako po 45...udajne ju to naplna, ale skor v tom vidim nejaku poruchu ako adhd a nejaky chronicky pocit nedostatku, len stale niekde utekat, sportovat, stahovat, ja si to pustim, ked si myslim, ze sa mam zle a hned mi je lepsie 😂
@anonym_ffd47c
nikdy neuverim matke 5 malých detí ako jej je super. Pokial nema operku a spolupodielajuceho sa muza.
@petko81 ďakujem za odpoved 🙂 A máte na seba čas s manželom? Mi to máme tak že manžel pracuje od rana do večera tak mam strach že prideme aj o to malo času čo máme spolu 😁…. A aké sú detičky povahy ? prehrajú sa aj same v izbičke napríklad ?
@lili246 ano aj pohraju aj pobiju 😁
A od pol8 do8 uz spinkaju tak caj aj máme.
Muz tiež pracuje cely den.ale víkendy patria nám vyletí, rodina spoločni čas

Mám to podobne, ale ja sa skôr bojím aby som to zvládla zdravotne aj penazne.. Predsalen 2 deti, je iné ako 1, aj vek je už vyšši. Moja ma 5r, takže tiež už mame taky "klud"nie ako ked mala 0-2r