icon

Štvrté dieťa - za a proti

micinka20676
7. júl 2023

Ahojte,mám 3 deti žijeme v podnájme.A zrazu po 5 rokov som otehotnela aj počas vnútromaternicového telieska.Manzel pracuje ako drak.Ja som doma.A pravdu povediac bojím sa mať ďalšie dieťa.Manzel to chce šak čo by nie,keď sa nestará.Neviem či by som to už aj psychicky dala.Chcela som začať pracovať aby sa deti mali lepšie.A užívali si.No Mať ďalšie dieťa si nemôžeme dovoliť.Prosim vás dajte mi váš názor.Dakujem.

Strana
z3
pribinak
7. júl 2023

Žijete v podnájme …..ďalej som ani necitala

Nie, za takýchto podmienok 3 deti stačia

simik22
7. júl 2023

Manzel pracuje ako drak? A nestará sa? Sa čítaš?

nikolca
7. júl 2023

Aj tri deti su vela pokial nemate vlastne byvanie

dzulli1980
7. júl 2023

Nemáte vlastné bývanie ... dosť nezodpovedné mať 3 deti za takýchto podmienok ... čo dodať ... keď muž pracuje ako drak, ako je možné, že nemáte vlastné bývanie? Hoc aj na hypotéku? ... a keď vám nájomca vypovie zmluvu, kde pôjdete s toľkými deťmi? ...

avonladyba
7. júl 2023

Už je to jedno či 3 či 4, určite nemysli na potrat, ak by bolo najhoršie, dáš ho do jasiel a pôjdeš pracovať.

janinah
7. júl 2023

Vo svete je kopa rodín,ktoré prežijú v podnájme celý život...a nie sú to nijaki chudáci.Kde sa najedia piati,tam aj šiesti.To len moderná doba vymyslela,že dieťa musí mať všetko,od značkových teplakov po drahé koníčky.Dieta pocate napriek teliesko sa za mňa rovná zázraku a má na svete svoje poslanie.

petulda333
7. júl 2023

@dzulli1980 no kto by im dal hypo,z jedneho platu 5 ludi zije

mariska1989
7. júl 2023

Nebudem ťa tejtovať poznám čo majú 4 deti a sú tiež v podnájme 4 dieťa tiež nebolo plánované ani teda to 3 ale povedala si zvládam 3 zvládnem aj 4 pousmiala som sa však teoretický má pravdu .tiež manžel pracuje od rána do večera robí pre ne všetko .poznam ale aj takých ktorý majú 5/6 deti alebo rekord čo poznám 7 deti 🙈 určite by som nad potratom neuvažovala

micinka20676
autor
7. júl 2023

@simik22 nie o deti nie si predstav.

micinka20676
autor
7. júl 2023

@mariska1989 žijeme si tak akurát.Ale chcela som aby sa deti mali ešte lepšie a pri ďalšom dieťatku nebudú.

petulda333
7. júl 2023

@micinka20676 no tak tk ste mali rozmyslat skor a dat si pozor. Teraz uz je neskoro plakat. Musite sa rozhodnut spolu. Bude to tazke ale drzim vam palce

petulda333
7. júl 2023

@micinka20676 a k tomu nestara sa. No ak pracuje ako drak,co verim,lebo on zivi 5 ludi,tak chapem,ze nema cas na deti. Si zjavne doma,tak je to na tebe.

kate211
7. júl 2023

3 deti, zivot v podnajme, stvrte na ceste..... No povedz manzelovi nech pracuje trojnasobne ako drak. A ak sa mu nebude chciet, tak sup ty do prace, dievca zlate...

kvietok173
7. júl 2023

@micinka20676 Ja som pri 4 preplakala tyzden, lebo uz som mala viac rokov a stvrte a vsetky rizikove. Ani na chvilku som vsak neuvazovala dat si prec. Teraz v utorok bude tomu 9 rokov co sa mi narodilo dievcatko Mila na Milotu a je to mile mudre dievcatko a som stastna ze ju mam ❤️. Bude to tazsie vo Vasej situacii ale ak by bolo najhorsie pojdes predcasne do prace, pripadne na skrateny ak manzel pride z prace ci pracu na doma. Samozrejme v zavisloti od toho ake mas velke predosle deti ti mozno aj kusok pomozu. Drzim palce ❤️🍀🌸

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mamkabeika
7. júl 2023

@micinka20676 Keď zvládate platiť nájom, v pohode by ste zvládli hypotéku. My máme 6 detí, máme hypotéku na dom a minulý týždeň sme dostali pôžičku na Obnov dom. Bola som prekvapená, že nám ju schválili. Veľmi som s tým nerátala.
Škoda, že ste si nevzali hypotéku skôr, keď boli nižšie úroky aj s dlhšou fixáciou.
Dieťatko si určite nechajte a vyriešte si bývanie. Čím skôr, kým sa nenarodí. A treba manžela poistiť k hypotéke, keby sa niečo stalo (úraz, dlhodobá PN, strata zamestnania...)
Najlepšie schvaľuje úvery SLSP.

amelie2017
7. júl 2023

Kde sa najedia 5 tam aj 6 mozno platilo pred 100 rokmi, kedy islo ozaj iba o to prezivat. Teraz chce clovek aj nieco zazivat. Satit a hlavne kupovat obuv pre tolko deti..fuuu...aj nejaky kruzok, dopriat vzdelanie. Samozrejme, od isteho veku mozu brigadovat, ale to zas znizuje sance na lepsie vzdelanie..lebo pracovat a studovat napr. medicinu..
Ale uprimne, ja by som sa dietata nedokazala vzdat. Aj ked sama viem, ze dalsie by som uz asi fyzicky ani psychicky nedala..ale to vravim teraz. Zena tu silu najde.
Nemusis byt doma do 3 rokov. Kludne mozes ist do prace skor. Z rodicaku zaplatit jasle alebo opatrovatelku.

doriiis
7. júl 2023

Pri takýchto podmienkach ste nemali mať ani 2 deti....nie to ešte 4.

katarinka89
8. júl 2023

@janinah múdro napísané.

vlado818
8. júl 2023

Nechapem len 1 veci dlhodobo:
Chlap je cele dni v praci aby uzivil zatial 5 ludi( neskor 6)
Nechapem naco mu su 4 deti? Ked pri takomto zivote ich ani vidiet/hrat/ ist na vylet a vsetky tie super veci nemoze stihat a mat energiu.
Naco si ludia robite tolko deti ked nemate nato podmienky??? A vety 3 alebo 4 je uz jedno ma ide roz...
Nie nieje to jedno!
A ako moze ist pri 4 detoch do prace aby sa to financne oplatilo? To by aspon 1500€ v cistom musela mat.

deti95060810
8. júl 2023

@amelie2017 šatiť a obúvať toľko detí... máme 3 slečny za sebou a s obliekaním - kúpim jednej a postupne nosia všetky.... takto môžu fungovať min. do 15 rokov - potom v puberte je to troška o inom, moje slečny už nie moc chcú nosiť jedna po druhej. ale tak moje už majú 13,15 a 17 r.
Ale prvých 10-15 rokov kľudne môžu tak fungovať....

deti95060810
8. júl 2023

@amelie2017 brigádovať a študovať medicínu.... no lebo v tomto štáte každý musí chodiť na medicínu že... a potom kde sú ostatné povolania -aj obyčajné ako napr. poštári, alebo pekári.... keby bol každý lekár tak sa moc nepohneme...
ale poznám keď aj medik chodil na brigády - do nemocnice brúsiť nože....

janinah
8. júl 2023

@deti95060810 môj brat keď bol médik tak už živil rodinu.robil aj po nociach a zvládli to.vsetko sa dá.len treba chcieť.

sissy27
8. júl 2023

@micinka20676 tak ak si dalsie dieta nemozete dovolit, tak co uz, interrupcia a sterilizacia…
Ak to predsa len nejako predychate a rozhodnete sa dieta si nechat, tak pri porode rovno spravit aj sterilizaciu a nemusis sediet doma dalsie tri roky - do prace mozes aj skor, aby bolo viac financii. Bude to narocne tak ci onak, drzim palce, aby ste sa rozhodli s muzom spravne a hlavne podla seba, nie podla mk…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
8. júl 2023

@pribinak Možno si mala čítať ďalej. Totiž, tiež mi napadlo to isté, ako tebe. Ale v zápätí som si prečítala, že to štvrté už je na ceste. To celú situáciu dosť mení.

pribinak
8. júl 2023

@h2 🤣🤣 tak aj tak nechápem autorku, že 4te je už na ceste a dá názov témy Mat 4 dieťa či nie? Dosť blby názov
Hodilo by sa skôr, čakám 4 dieťa a nemáme vlastnú strechu nad hlavou

h2
8. júl 2023

@pribinak Obávam sa, že je to myslené tak, že či si ho má nechať, alebo ísť na potrat... ☹️

simonka15513
8. júl 2023

@mamkabeika nie kazdemu hypoteku daju 🙂 nam schvalili ale uplne malinko a to sme boli este bez deti tak sme platili najom 600€ a urcite by sme hypo platili menej ;)

pribinak
8. júl 2023

@h2 jaj, aha sexovala som bez ochrany a teraz sa mi nechce starať sa
Tak ale vieš, to uz by musela byt aká sebareflexia aby dala takýto názov témy

Strana
z3