Sú rodičia šťastní, lebo majú deti?
pre vsetkych rodicov na modrom koniku; mam otazku. ste naozaj spokojni s detmi?
nehovorim, ze je zle mat deti; ak ste stasni,
tak budis. naopak, mate u mna velky respekt, pretoze ja sa nedokazem vidiet v pozicii rodica.
zacnem tym, ze som ako dievca a mam 14 rokov. urcite ste si domysleli ze si neviem predstavit rodicovstvo. rozpravala som sa o tom s viacerymi dospelymi ludmi a vsetci mi odpovedali rovnako: som este mlada, este to pride. ja jednoducho neviem, ako to moze prist. 😀😀
deti na mna nijako pozitivne neimponuju. chcu vsetko a nevazia si nic, stoja vela penazi a nedajboze, ak sposobia nejaky problem, ktory musi rodic riesit. ked su male, neustale placu, slintaju, a su vseobecne nechutne. neviem, co sa da na detoch milovat. navyse to ovplyvnuje rodicov zivot. vsetko sa toci okolo toho dietata; zabavit sa je nemozne, ked ste rodic. okrem toho vas ludia obvinuju zo sebeckosti, ak potratite "dieta", aj ked ste boli informovani, ze sa to narodi postihnute.
nechcem ani len mysliet na adopcny proces alebo tehotenstvo/porod. pocas tehotenstva vam mozu vypadat vsetky vlasy, mozte oslepnut, mozu vam vypadnut nechty, mozu sa vam polamat kosti... 😀 stoji to za to?
moja mama na mna kricala, ked som jej povedala, ze nechcem deti, vraj to je sebecke, comu naozaj nerozumiem. nie je nahodou sebecke nutit niekoho mat deti len za to ze chce mat vnucata?
moje otazky zneju: su vobec nejake vyhody vychovavania deti, ake su tie vyhody? su tu nejaki rodicia, ktori lutuju, ze maju deti, respektive nemaju deti a nelutuju to?
citim sa, akoby som bola sama proti svetu, tak dakujem za vsetky odpovede/skusenosti 🥲
@diewcatqoo Nick Carter mal byt mooooj.... Este som si vravela ak sa mi neujde Nick tak si pockam na Aarona... 😅
Este ze som dostala rozum a necakala... 😀
Normálne jej povedz : “ mama , halooo, mám 14, som ešte dieťa a teraz mam v hlave iné veci ako deti a rodinu - musím doštudovať , precestovať pr krajín a pootm sa môžeme rozpravat o deťoch .
@mamula20 samozrejme, aj ja mam svoje zaujmy a rada by som sa zaujimala o svoju buducnost. vzdy ked svojej mame poviem o mojich planoch, ako by som si mohla najst uplatnenie v zahranici, nakolko chodim na bilingvalne gymnazium, vzdy sa ma spyta: "a co deti?" a zas to ide. ja jednoducho neviem, preco by som mala brat ohlad aj na deti, ked v nich v podstate nevidim nic dobre
Podľa mňa je úplne zbytočné sa zaoberať takýmito otázkami vo veku 14 rokov ... O rok budeš ináč myslieť, o 10 rokov tiež ...
@kleopatra114 dakujem za mile slova, skusim jej to vysvetlit 🙂 aj ked to pravdepodobne nebude mat okamzity efekt, haha
Ty si ako Moja 7 rocna 🤣ani ona nechce mat deti. Z podobnych dovodou ako ty. Ale ked mala 4r vravela ze deti chce 6 😉 a ked mala 6r tak slubila ze za mnou nebude chodit do domova dochodcou ,ked budem senilna Lebo nebude mat cas, bude sa starat o svoje male deti . To su take reci moc to prezivas.
to je nejaka epidemia? vcera 23-rocna, dnes rano 25-rocna a teraz dokonca 14-rocna. vsetky uz vedia, co budu robit do konca zivota...
Máš 14, neviem si predstaviť, že by nejaká normálna matka nútila už v tom veku svoju dcéru reálne uvažovať na deťmi, ktoré bude (alebo nebude) raz mat. Veď ty sama si ešte dieťa.
Ja v 14 rokoch som sa hrala s bábikami, nie aby mi toto už chodilo po rozume. Chcela som byť raz herečka, potom letuška, potom archeologicka.
A ako som do spievala, moje názory a pohľady sa menili.
Takže kľud tetaz, mame by som povedala, že nech sa ta to pýta tak i desať rokov, a vtedy už hej budeš môcť dať relevantnu odpoveď
Už v akomkoľvek zmysle, či áno, alebo nie
Ale tetaz je to úplne predčasné toto rozoberať.
ja som deti nechcela tiez odkedy si pamatam a kazdy mi na to povedal, ze este si mlada, pockaj o 5 - 10 rokov a takto to slo dalej a dnes mam 30 a stale si neviem predstavit byt matkou 😅 takze moze sa tento Tvoj nazor casom zmenit ale aj nemusi
@viky173 aj tvoj sa este moze kludne zmenit, tiez mozes mat kludne aj za 15 rokov dieta, dnes to nie je take neobvykle. zase 30 rokov nie je az tak vela, tiez som v tom veku este nemala zaujem, to ma este len psickovia zaujimali. ale zalezi teda asi aj ci sa nieco v tvojom zivote zmeni, ci tvoji surodenci maju/budu mat deti, ake si mala sama detstvo a pod
Nie si vôbec divná keď v 14 nechceš mať deti. A je úplne v poriadku ak ani nikdy deti mať nebudeš. Skôr je divné, že ťa v takom mladom veku do toho tlačí rodina.
V tvojom veku som hovorila to isté a všetci mi hovorili, že si to rozmyslím. Teraz už som stará škatuľa (mám 26) a hovorím stále to isté čo vtedy. 😎 Niektoré ženy si to rozmyslia a niektoré nie. Oboje je v poriadku. Ty sa teraz hlavne zameraj na školu a to či chceš mať deti začni riešiť až najskôr po maturite. Teraz sa tým zaoberať je úplne zbytočné. 🙂
@trblietky tak v takomto veku ma ani nenapadlo nad niečím takým uvažovať 🤣ale poviem Ti jedno: ty si bola tiež taká ako si opísala. Uslintana,uplakaná a možno aj sebecka 🤣ako každé dieťa....ries kamošov,školu poprípade nejaké koníčky a nerieš veci čo sa ťa ešte netýkajú a v budúcnosti o ďalších x rokov sa týkať ani nebudu
@qwerty2 Ha ha, že stará škatuľa! Neber nám, starým škatuliam, naše zaslúžené označenie, ty mláďa. 😁 Ja som rodila svoje prvé, keď som mala o 10 rokov viac, než máš teraz ty. V tvojom veku som ešte sebavedomo vyhlasovala, že ja nikdy, ale naozaj NIKDY žiadne deti nechcem a nebudem mať. 😃
@trblietky vyhody - nevyhody. To su uplne zle pouzite slova. Nemam deti kvoli vyhodam predsa.
Ja mam 2 adoptovane deti, takze podla toho je jasne ze som po detoch velmi tuzila. Je to TUZBA, nieje to kalkulovanie o vyhodach a nevyhodach. Neda sa to racionalne vysvetlit, proste to tak zacnes citit, alebo nezacnes.
Do 28 rokov som bola na tom podobne ako ty, deti mi nic nehovorili, vobec nic. Prislo to az po 28.
Ano, materstvo je vykrocenie z komfortnej zony a to dost. Ale tie deti ti to vratia, daju ti lasku a take to NIECO co sa neda opisat.

Boze, ked som mala 14 rokov, neznasala som deti, snivala som o tom, ze ma bude chciet Nick Carter a ze sa odstahujem co najdalej zo Slovenska... ked som mala 24 rokov, pripustila som moznost, ze mat deti nemusi byt nutne take zle a ze Nick Carter vlastne nie je az taky krasny a uz ho nechcem 🙂
Teraz mam 34, jedno dieta, som mimo Slovenska a cudujem sa, ako sa mi mohli pacit typci ako N.C. A ano, som stastna, ze mam dieta a uvazujem, ze by mozno nebolo zle mat este jedno. Nie je nic krajsie, ako ked ti dieta povie, ze si najlepsia maminka v okoli a ze ta lubi viac ako cely svet. A aj ked ma vie obcas nastvat tak, ako nikto pred nim a nemozem sa ani vykadit bez toho, aby vtedy nutne nieco nepotreboval, lubim ho najviac na svete a nedokazem si predstavit, ze by som ho nemala.