Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa
Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?
@zuzkat1 asi sme sa nepochopili. Ak ťa tvoj muž miluje, nikdy ti nebude vyčítať, že venuješ pozornosti, alebo aj lásky, viac deťom ako jemu, práve naopak plne ťa v tom bude podporovať. To však neznamená, že sa má odstaviť na druhú koľaj.. A takisto aj opačne. Ak ty miluješ svojho muža, nikdy mu nebudeš vyčítať, že venuje viac pozornosti vašim deťom, ako tebe. Ale to neznamená, že ťa ma odstaviť na druhú koľaj. Hlboká láska jedného k druhému bude to najlepšie pre vaše deti a pre vás.
@miskap2111 ja neviem inak celkovo o com tu pisete...lebo tento posledny prispevok stavia deti do popredia...co je to"odstavit muza na druhu kolaj"?
Mnhé z vás tu pišu, že si musia na svoje dieťa akoby časom "zvykať". Toto ma často za následok nepodporenie bondingu po pôrode. MAtka je nastavená, hned po pôrode dostať dieťa do naručia, dieťatko aj matka automaticky hladaju očný kontakt, v tieto prvé chvíle sa do seba intenzivne zamiluvavaju, lebo je vyplavovaný v obrovskom množstve oxitocín - mimo iného aj hormon zamilovanosti. ženy, ktoré boli o toto ochudobnene si často musia zvykať, neprebehne tam tá euforia zo zamilovanosti do svojhodieťaťa hned v prvých momentoch po narodení... Takto to často opisuju mamičky, ktorým nebolo dopriane od prvej chvíle nerušene so svojim dieťaťom stráviť velmi dôležitý čas. To len na margo toho zvykania si na dieťa
@zuzkat1 zhrniem to stručne- reagovala som na príspevok, ktorý tu dala @fra o tom, že ak miluje muž ženu, tak je to to najviac, čo može urobiť pre ich deti. Ty si na to odpísala, že ale nemôže ju milovať viac ako deti. Aj ja som sa spýtala, že prečo- čo bude následkom takej lásky. A ty si povedala, že sa deti budú cítiť v úzadí. Na čo som ti odpísala, prečo by sa mali cítiť v úzadí, lebo sa tá láska muža a ženy pretaví ešte do väčšej lǎskya pozornosti k ich deťom. Takže sa v úzadí vobec nebudú cítiť, práve naopak - láska ich rodičov bude pre nich to najlepšie.. Ale v úzadí - čiže na druhej koľají, sa však po čase može cítiť žena, alebo muž, ak celú pozornosť budú venovať len svojím deťom a prestanú sa venovať jeden druhému... O tom je to celé.
@miskap2111 tak potom na zaklade tejto analyzy sme na druhej kplaji ale nam to nevadi...u mna je laska starostlivost a pozornost a tu venujem najma detom...a nemienim to menit
a potom to tak na svete vyzerá.......keď matky nie sú tam kde majú byť pre svoje deti........
@miskap2111 tak takto...predstava topiaceho sa vam napacila...a co takto? komu by ste dali skor oblicku? dietati ci muzovi? alebo...pre koho by ste boli ochotne hoc aj umriet...atd...u mna je to dieta...
@zuzkat1 nechcem ti tu dávať rady do života- ale bacha na to... Aj ja by som možno veľa vecí urobila inak a možno by som rokmi nedospela k rozvodu. Ale život mi dal ďaľšiu šancu- druhého muža, ktorého nadovšetko milujem a láska k nemu sa pretavuje aj do lásky k jeho synom, ktorých má z prvého manželstva a tak je to opačne- jeho láska ku mne sa pretavuje do lásky k mojím dcéram. Nikto nie je uprednosťovaný a každý dostáva toľko lásky, koľko len vieme dať.
tak, už vieme kde je kameň úrazu 🙂
@anetkaadamko alebo to vyzerá tak, že každé druhé manželstvo je rozvedené a deti z toho traumatizované.
@zuzkat1 nemusíš mi vykať. 🙂 Obličku dám svojmu dieťaťu. Horšia by bola dilema, keby ju potrebovalo moje vnúča a v tej istej chvíli aj moje dieťa.
my sa tu nebavíme o rozvedených rodinách.......o normálnej fungujúcej rodine......ja osobne mám v okolí 90% kresťanské rodiny, kde boh je pre matky na prvom mieste.... A poviem Ti nechcela by som mať tie ich deti......lebo z tých detí je veľa kriminálnikov.......asi si vynucovali pozornosť inak........
@miskap2111 to by mi hrozilo jedine ak by on zmyslal inak...ale aj pre neho su deti prvorade...a keby to tak nebolo tak moze ist...bez neho prezijem a on to vie
@zuzkat1 ty ho miluješ?
@anetkaadamko inak by som to nenapísala lebo samozrejme nedá sa to tak brať- ale v duchu tvojej dnešnej poznámky o 14:18 by sa dal kludne napísať aj opak:
" a potom to tak vyzerá ... deti si myslia, že sú to najdoležitejšie na svete, nemajú k nikomu úctu a terorizujú tým celé okolie od rodičov až po učiteľov v škole "
@zuzkat1 ja sis myslím, že všetky samice vratrane ženy pudovo v prvom rade ochranuju dieťa. Aj v prípade nebezpečenstva atd. Myslím, že je to biologicky dané.. A dôležité kvôlli zachovaniu druhu. Neviem ako tu dievčence meraju lasku a hodnotia koho miluju viac a koho menej. Neznamená, že ak je pre mna dieťa na prvom mieste, tak sa od neho nebudem vedieť odputať a budem nešťastna, ked si najde partnera a odíde. Podla mna v prírode (kde patrime) je to krasne zariadené, a pokial matka netrpí nejakými osobnými problémami nema problem zmieriť sa s tým, že deti jedneho dna od nej odídu. Ale podla mna našu pozornosť v prvom rade venujeme svojim deťom, kedže podvedome cítime zodpovednosť za život tohto tvora. Pre takmer každu matku je prioritou ochrániť svoje potomstvo, zabezpečiť mu čo najlepšie podmienky pre jeho rozvoj a další život. K tomu samozrejme patrí zdravý vzťah, ponechanie zdravej slobody, ku ktorej patrí aj radosť z toho, ked dieťa najde dobrého partnera a radosť z vnučat... Pretože to je už dalšia kategoria potom... Vnučata... Nejedna babička tvrdí, že svoje vnučata miluje viac ako vlastné deti. 🙂
@zuzkat1 Skus definovat "umriet pre dieta" ..... Ono je to taka casto pouzivana fraza...no ja napr.nie za kazdych okolnosti.
@miskap2111 to bola otazka pre vsetkych🙂
A dalšia vec, ktorá sa tu opisuje a to je to umrieť za dieťa. Len opišem svoj zažitok z prvého pôrodu. Celé tehotenstvo som si davala na seba pozor, nie kvôli sebe ale kvôli dieťaťu. Nejedla som veci, ktoré mi chutili, aby som nahodou neohrozila dieťa, zriekla som sa aktivít, ktoré som milovala, aby som neohrozila dieťa, pôrodu som sa nebala kvôli bolestiam, len kvôli tomu, aby sa nič nestalo dieťaťu. Potom prišiel pôrod, zasahy lekarov do neho a neskutočné bolesti. Ale také, že som myslela že umieram a jediné na čo som vtedy myslela: NECHCEM ZOMRIEŤ, NECHCEM ZOMRIEŤ, vyberete to dieťa zo mna, ja CHCEM ŽIŤ! Pud sebazachovy je sviňa.
@miskap2111 ano🙂 ale moje deti viac🙂
@charlie1980 no ze ty alebo dieta?
No ked zena umrie pre jedno dieta, tak zaroven sama seba zoberie tomu dalsiemu/tym dalsim detom...sebectvo...
@vejula Tak tak....pud sebazachovy.

@sorciera24 ja tiez dam jest najskor detom ale nie ich odkazanost na mna ale pre moju lasku k nim...proste u nas su prve deti..pre neho aj pre mna...my sme druhoradi