icon

Svokra mi narúša súkromie

janush_21
27. jún 2018

Ahoj. Vzdy som si myslela ze mam dobru svokru. Po svadbe sme byvali rok u nich. Potom sme postavili dom u nich v zahrade. Dostali aj kluc. Ked sme sa nastahovali vsetko bolo fajn az kym som neprisl z porodnice. Svokra tu bola vkuse, aj tu spala. Hrozne chcela pomahat. Vzdy si sama otvorila klucom ani sa neopytala ci nerusi. Bola stale nalepena na malej, mne ju ani nechcela dat. Dala mi ju len ked som ju isla kojit aj to mi ju musela podat na ruky ona. Nechcela som sa prednou vyzliekat ale bala som sa hubu otvorit. Pozeralami na prsiaponad plece ako kojim. Citila som sa ako chudera. Pred malou ma vzdy volala "zdroj" kym som kojila (3mes.)Po mesiaci mi to vsetko zacalo vadit tak som jej slusne povedala nech ide domou porobit si nieco, odychnut. Ona odmietla. Mne pukli par dni po tom nervy a nadala som jej. Odysla revuca a ja som bola ta zla. Vzdy mi roby naprieky. Na malu sa vkuse vypytuke, co papala ako papala, ci spynkala, ci je dobrucka a to kazdy druhy den. Nase vztahy su napate. Jeto uz 8mesiacov a oni si sem stale chodia bez pozvania. Manzel je na ich strane. Uz aspon klopu. Ale aj tak su tu kazdy den. To,, ze maju vnuca im predsa nedava pravo narusat nam sukromie. Mate niekto takyto problem? Ako ste to rozumne riesili.

ter_ka
27. jún 2018

@asia83 ja mám muža aspoň na mojej strane s svokra pochopila. Ale tiež mi zozaciatku tiež musela aspoň niečo vytknúť- dlhý záves na okne, krivo zapnutu zaclonu a čo bolo najviac- špinavé číslo domu😀 a to sme prerábali starý dom takže som bola rada že tam nejake vôbec je

asia83
27. jún 2018

@ter_ka To je veľmi dobre. Muž by mal mať úctu ku svojej matke, ale počúvať svoju ženu. Zanechať primárnu rodinu, stáť pri svojej sekundárnej rodine. Svokre bude vždy niečo vadiť, HOCIČO, ale vždy. Je dobre, keď muž podporí svoju ženu.

chvostik1
27. jún 2018

@janush_21 Ano. Chapem. Tvoj muz rychlejsie konal nez premyslal lebo predsa len to je "jeho" mamicka, ta pod ktorej suknou vyrastal. Som zvedava aky by zdielal nazor a zaujal postoj ak by ste mali dom na pozemku tvojich rodicov a vasi by boli u vas vareni peceni a on mal stale za ritou tvojho otca.

pribinak
27. jún 2018

@asia83 iste, ale to nebude jednoduchy boj a ona si takto aspon vytvori unikovu cestu. pretoze od chlapa nema ziadnu podporu, ak by mala, tak by to bolo easey. takto aspon zdrhne prec a urobi si psychicky nejaku pauzu

janush_21
autor
27. jún 2018

@chvostik1 on má na to taký názor, že všetko čo robia je v poriadku.

janush_21
autor
27. jún 2018

@asia83 mne to príde, akoby so mnou súperila, kto je lepší. A niekedy keď sana všetko vypytuje, mi to príde, že ma kontroluje.

paprota215
27. jún 2018

nečítala som odpovede predošlé, ale z vlastnej skúsenosti, veľmi podobnej (vydrzala som 1,5r a potom sme sa odstahovali) ti radim: vobec nenervacit (oni sa z vnucatka tesia, a aj tebe dobre padne mat dobre vztahy), normalne babku zaukoluj napr. babka zajtra dojdite az o 13h budem potrebovat pokocikovat malu, lebo chcem si navarit, ked dojde skor pekne vysvetlit, ze teraz chces byt s malou sama, a rovno sa opytat, ci to vie pochopit, ze ti to pomoze, ze aj ty si chces svoje dieta uzit. Urcite to vo svoj prospech vyuzi, ze mas dedkovcov, chod na kurz, s kamoskami a uplne naj, by bolo ich naucit, ze im ju prinesies velmi rada, ked budes potrebovat.

Neodporucam si vztahy pokazit, my sme ich davali dokopy 2roky a dodnes som nestastna, ze ako to dopadlo a pritom nikto zle nechcel...

Proste v babke sa materske potreby stale ozyvaju, mudro to vyuzi, aj tebe dobre padne, chvilka bez malej a im, ze sa citia potrebny, treba si to povedať.

Co sa týka manžela, to nerob, ze ho stavias pred 2mlynske kamene, Vysvetli si to s babkou ty a az ked babka nebude respektovat na com ste sa dohodli, potom musis muza pred hotovu vec postaviť, ci by sa jemu pacilo, keby sa k nemu niekto spraval tak a tak.

Viem co prežívaš, da sa to zvládnuť, zober to do svojich rúk

janush_21
autor
27. jún 2018

@blonde_bella ich dcéra deti nechce tak je to na nás.

asia83
27. jún 2018

@janush_21 Ale samozrejme, súperí. Mala by byť číslo dva aj pre vášho muža aj pre vašu dcéru. To zrejme neznesie. Musíte mať sebavedomie a ukázať jej, že sa viete postarať, vychovávajte vašu dcéru sama, potrebuje matku nie starú matku.

blonde_bella
27. jún 2018

@janush_21 ja som mužovi vysvetlila že očakávam že sa zachová ako chlap nie ako ceckoš....
A take rady že choďte preč.... som zvedava kam a načo bude platiť hypotéky. TU JE NATO MUŽ!!!!Muž si ma upratat mamu....

asia83
27. jún 2018

@pribinak Čo ak bude pršať, snežiť, búrky, hromy, blesky, krúpy, vietor, mráz? Netreba unikať, treba sa tomu postaviť čelom. Mužovi nedať v žiadnom prípade ultimátum, ale mať s ním dlhýýý rozhovor, kde mu povedať, že takto žiť nechce, nech sa uvedomí.

asia83
27. jún 2018

@blonde_bella Presne tak. Muž to má riešiť, ale žena nepustiť.

misinka0611
27. jún 2018

@janush_21 Z toho čo čítam, áno súperí stebou.. bohužiaľ nenechaj sa zlomiť musíš byť tvrdá a ukázať jej kde sú hranice aby to nedospelo do štádia že ked dieťa dospeje do štádia, že už bude vnímať aby ťa neznemožnovala pred ním..áno aj takéto sa deje :(

ibrunova
27. jún 2018

Ja by som jej zbalila dieťa a poslala ju kočíkovať, ak chce byť užitočná..

janush_21
autor
27. jún 2018

@asia83 raz sme k nim išli na návštevu. Mala bola čerstvo napapana. Jasne som jej povedala že ju má nechať ležať. Len čo som zašla za roh, vzal a ju na ruky. Malá sa dogrckala, ešte aj koberec to schytal. Nadala som jej a ona zas mne. A zas som bola tá zlá.

asia83
27. jún 2018

@janush_21 No ja by som to nezniesla. Netreba malú spúšťať z očí. Nestrpí, že vy niečo "prikážete" jej. Len ona a ona. Sebec.

pininka
27. jún 2018

Podla mna tvoja svokra z daleka nieje az taka hrozna, skor len premotivovana. A snazila sa az tak pomahat,ze ti to liezlo na nervy. Moja mama je taka ista, ked som u nich, dobreze aj na zachod by za mna nesla a nieze nahodou zoberiem malu na ruky. Spoluzitie na jednom dvore je problem. A problem bol aj ten, ze ste to dopracovali az tam, ze ti praskli nervy. Urcite to nemoze byt zla osoba kee ti chcela takto pomahat,a pises ze dovtedy bola ok. Ja by som sa s nou porozpravala, ze potrebujete byt sami, aj ty si zvyknut na malu a pod. U nas svokrovci nemaju kluce, ale cez den ked som doma nikdy nezamykam, a pridu tiez bez ohlasenia. Uz nas aj s muzom nacapali, a ani jemu to nebolo prijemne. No na druhej strane velakrat som potrebovala s niecim pomoct a ked boli u nas, vzdy pomohli.w

asia83
27. jún 2018

@paprota215 Pozor, je rozdiel svokra, ktorej stačí dieťa "pokočíkovať" a rozdiel táto svokra, ktorá chce byť viac ako vlastná matka dieťaťa. Toto je nebezpečné, treba to stopnúť. Takáto svokra sa neuspokojí s "pokočíkovaním", chcela by riadiť celú výchovu dieťaťa. To si matka nesmie nechať.

asia83
27. jún 2018

@misinka0611 Presne tak! Alebo, čo je horšie, dieťa vníma, že vlastná matka "počúva" starú matku, tak sa pre neho stane autorita stará matka, nie matka. Bude počúvať iba starú matku, nie matku. Starí rodičia na hodinu-dve raz-dvakrát do týždňa, ok. Ale dlhšie..., deti sú vnímavé...

johanka6588
27. jún 2018

Ako by som citala o sebe... tiez som si myslela ze mam dobru svokru, nebyvali sme s nimi, ale rok u svagrinej, ona bola odcestovana a ked sa maly narodil, chodili k nam niekedy kazdy den, niekedy raz za tyzden... tiez chcela do vsetkeho rozpravat, radit, ja som jej pomoc nechcela. Bola som ta zla matka, ktora rodila akutnou sekciou tyzden po termine, ta zla ktora kojila len mesiac, lebo uz z porodnice musela dokrmovat svoje dieta, ta zla ktora malemu nedavala papucky na doma atd... nabalovalo sa to. Zacali sme s manzelom stavat dom, svokrovci boli zasadne prosti, nestarali sa ani o kupu pozemku, ani o nic, pokial dom nestal pod strechou a nemal vnutri stierky a podlahy. Odvtedy sa citili velmi potrebni a furt tu chodili pomahat, pricom sa vsade stazovali, ze ako oni chodia synovi hned po robote na dom robit a nemaju na nic cas... jasne ze manzel to nevidi, nevidi to, ze jeho rodicia ho mali uplne v pazi, ked mal autonehodu, aj ked bol nastastie ok, ale auto totalka, nevratili sa 100 km naspat, aby si skontrolovali syna, lebo isli do BA na nakupy, na internate ked sme spolu chodili a bol po operacii kolena ho boli az raz pozriet, pricom ja som ho umyvala, kupala, varila... vtedy ss mu ozvali 1x za tyzden, niekedy ani to nie, teraz si vyvolavaju denne aj 3x, nhovorim o tom, ze su tu kazdy den, ani neklopu, rovno idu na terasu sa prezliect a vyklopkavaju poziadavky cez terasove dvere. Svokra u mna stratila vsetky plusy, ktore som na nej niekedy videla. Chce aby som ju volala mama, ale ja mam mamu a ocka len jedneho a nemienim tymi osloveniami volat manzelovych rodicov. Ja som uz parkrat vybehla na svokru, ale jasne ze manzel je na ich strane. Prvykrat ma nasrala, ked si s dizajnerom dohadovala zmeny mojej kuchyne, potom ked mi povedala, ze si mam poradne (na ktore objednava dr) vybavovat na iny den nie utorok, lebo oni su vtedy na poradach. Podotykam, manzel s rodicmi robia v jednej firme, takze su spolu denne aj cez vikendy. Ale ja som si povedala, nenecham si znicit manzelstvo svokrou, radsej ju poslem kade lahsie, ako trpiet tie jej “rady” ze vsetko mame zle, to len jej rodina ma super zariadenie, kuchynu... proste vsetko. Nehovorim o tom, ze mi do noveho domu nanosila manzelove oblecenie co nosil 15 rokov dozadu aby si ho konecne vypratala z bytu... drzim palce, ale ja na tvojom mieste sa vzopriem a svokra nema co zasahovat do nicoho, ked ty nechces alebo ju o to nepoziadas.... tak jasne ze ani tvoji rodicia, ste rodina a vsetko si mate riesit medzi sebou....(prepac za moj vylev)

deti95060810
27. jún 2018

čo ja by som zato dala keby mi svokra chodila ku mojim deťom...😉
možno to oceníš pri ďalších deťoch....🙄

ceklis
27. jún 2018

@nikuska744 :( toto ja nechápem. Ja ma z toho čo píšeš takú tretinu, no snažila som sa mužovi nejako pekne vysvetlit, že čo od neho očakávam. Mám syna a som sama zvedavá aká budem ja svokra :( nechápem čo sa montujú do životov dospelým chlapom! A nárokujú si na všetko, teda na vnúča a ešte aj nám rozkazuju ako sa mame správať. Moja mama sa ku mne tak panovačne nesprávala, tak akým pravom to robí pani svokra. Ja mám taký už čisto indiferentnx vzťah ku mojej :( nechodím tam, aby ma to netrápilo. Občas keď idem a vidím ako je maly poobliekany, ide ma roztrhať. Snáď jej raz povie on, sam od seba niečo... ja mu dám veci so sebou, ona ho hneď vyzlieka a oblieka do starých, zničených a znosenych veci od susedov. Dokonca aj topánky nosí obnosené!! Tak som jej minule povedala milo, že si neprajem aby mu dávala iné topánky ako tie, v ktorých prišiel. Milo a pekne a ona sa pred mužom akože skoro rozplakala že som jej vynadala 🙂 nechápem, ale čo spravím?

chvostik1
27. jún 2018

@janush_21 poznam to. Ano. Potrebuje si dokazat, ze ona vzdy pre syna bude ta jedina najlepsia a naspravnejsia zena v jeho zivote a ze nevesta jej nikdy nebude siahat ani po clenky

misinka0611
27. jún 2018

@asia83 Ja som takéto pokusy ako autorka od chlapovej mami zažila. Stopla som to hned za jeho pomoci. Teraz sa snazi ovladať ale predtým som bola neschopná ktorej ked dieťa plače v rukách tak jej ho chcela vytrhnúť so slovami daj mi ho iba u mňa sa ukľudní. No jej druhý vnuk to je presne toto o com píšeš. Na mamu ukazuje palec dole, nerespektuje ju ona neguje jej výchovu a cucať mu kakao davala z flašky do 7 rokov so slovami pssst naše tajomstvo mamička sa nedozvie a smiech.

ceklis
27. jún 2018

@janush_21 slušne jej skús povedať, s úsmevom na tvári, že ona mala možnosť byt mamou a že by si jej bola nesmierne vďačná za to, keby nechala byt teraz mamou teba. A hlavne jej musíš jasne povedať, že si prajes aby rešpektovala tvoje rozhodnutia ohľadom malej!!! Raz keď jej povieš že nech ju nechá ležať a ona ju vezme na ruky!?!? Nabudúce jej povedz že neprídeš a hotovo. Ja by som na tvojom mieste trvala na tom aby muž pýtal od nich tie kľúče naspäť a naozaj spravit dohodu o návštevách!!! Drblo by ma :(

lilyianka
27. jún 2018

@janush_21 nečítala som ani jeden komentár, ale veľkú chybu ste urobili keď ste si dom postavili na záhrade... snáď si nečakala na súkromie!? Jasné, že tam je stále,
Lebo je to na skok
Lebo tam má vnúča
Lebo ma kľúče
Ešte horšie je, že muž je na jej strane a nie tvojej.. mne by to strašne vadilo a poviem ti tak, buď by si muž porobil poriadok s mamou alebo by som odtiaľ išla preč.. . Nech sa uvedomí, teraz si jeho prvoradá rodina ty a dieťa

ibrunova
27. jún 2018

Tie kľúče by ma až tak neprekvapili, aj moji rodičia majú od nás kľúče z toho dôvodu, keby sme neboli doma a niečo by sa vyskytlo, alebo by sme sa vymkli a pod.. Ale nechodia k nám hocikedy..

asia83
27. jún 2018

@misinka0611 Áno, presne tak. Neviem prečo to tieto ženy robia, akoby ony nemali svokry. Len som nepočula ešte o prípade, že by takéto "peklo" robil otec ženy, svokor svojmu zaťovi. Chlapi sú iní. Ach.

asia83
27. jún 2018

@chvostik1 Presne!!!

asia83
27. jún 2018

@deti95060810 Takýmto ženám, ako ste vy, by som dopriala svokru zakladateľky témy. Zo sekundy na sekundu by ste zmenili názor.