Syn pôjde do škôlky a ja sa teším
Ahojte,chcem sa vyrozpravat ohladom 1 veci.Syn bude mat 3 roky a pojde zachvilu do skolky.V okoli pocuvam same mamicky,ktorym bude za materskou smutno a poplacu si a keby mohli zostali by este s detmi doma a ja?Ja sa uz tesim,kedy pojde maly do skolky.Je to take zive striebro,malo spiace,akcne,sam sa neprehra...proste aktivne dieta,ale my sme uz s muzom tak vycerpani.Ja som bola citliva,empaticka zena,takze som pred materskou cakala,ze ja budem tiez v tej "skupine",co bude plakat,ked dieta pojde do skolky.Takze mi je z toho nejako smutno,ze to takto mam a rozmyslam,ci je to povahou dietata alebo mnou ako matkou.Mali ste to niektora tak?
Uplne normalne. V skolke mu bude fajn. Nie nutne bude chory, my sme chori nebyvali. Nedaj sa odradit.
To je taka slovenska specialita byt s dietatom doma az po skolu, najlepsie navzdy, homeschooling a vseliake ine hluposti. Myslim si o tom svoje.
Drviva vacsina deti potrebuje kolektiv a socializaciu
Ja som bola na materskej pol roka. Byt 3 roky tak zosaliem 😀. Do prace som sa tešila. Maly bol v jaslickach od 1 roka (pol roka s nim bola moja mama) a úplne v pohode, vôbec neplakaval, rad tam chodil. Ked sme ho tam dali, neplakala som. Nevidela som dôvod. Tiež som si najskôr hovorila pockat: nemám teraz po "spravnosti" plakať? 😀. Ale je to v poriadku. Nie všetky sme rovnaké v tomto smere. Ale nerobí to z nás zle mamy ;) .
Teš sa...prečo nie?máš iné dieťa,a aj iné pocity. My máme podobnú prvú,je ako hurikán, od malička si ide svoje, vkusne je v pohybe, dať ju na obed späť bol boj (ale oddych som potrebovala, keďže vstávala okolo 6 a išla ako raketa), rozpráve veĺa a skoro nonstop, fanty a revacie výstupy večer pred spaním.... Takže ja úplne chápem ak má niekto nárocne dieťa🙈tiež sme sa tešili pri nástupe do škôlky že oddychneme😝a nech si hovorí kazdý čo chce. Naša dcérka nás oboch s mužom do večera dorazila vyčerpala, teraz má 6,5r, v septembri pôjde do školy. A druhý bude mat 4r ale ten je inej povahy, kludnejsí, dá si dohovoriť, chodí za rúčky mojim tempom od mala. Dcérka za rúčku nešla do 2,5roka. Utekala ako na maratóne, vonku prevažne utekala, bolo to náročné. Utekať prestala keď som mala syna v kočiku a musela som ju dať na "vodítko" lebo to nešlo utekat za ňou a nechať kočík s novorodencom samotný. Takže, sa v pohode teš🥰
@mamamasama tak toto sa mi paci👍🏻
Ved na tom nie je nic zle....moje dieta je ukazkove, bezproblemove, nadovsetko ju milujem a aj tak mi uz doma prepinalo a posledny polrok ma pri psychickom zdravi drzala len predstava, ze pojde do skolky a ja do prace....a aj jej to pomohlo neskutocne sa posunut, kedze ja som jej uz doma nevedela dat to, co kolektiv....chodi tam rada a obe sme spokojne
Nie si sama, ja budem na materskej ešte rok ale kľudne by som malého od septembra dala do škôlky 😂
Aj ja som sa tešila! A ani najmenej som to netajila a už vôbec som s toho nemala vnútornú traumu🤣🤣🤣
Čo škôlka, ja sa neviem dočkať keď odíde z domu, som divná?😂😂😂
Keby som mala byt doma 3 roky a byt len zienkou domacou, tak sa asi zastrelim 🤣 A to svoje deti milujem rovnako alebo aj viac ako ine zeny. Lebo laska sa nemeria tym ako dlho niekto ostane na materskej 😉
Keď išli moje dvojičky do škôlky ,tak sa mi odišiel tinnitus a zdravotne som sa dala do poriadku!
@kris_tin257 ..chcela by som sa opýtať ako ste začali pracovať na plny úväzok alebo skrátený ?mne t konci na rok materská a neviem si predstaviť ako skombinovať prácu a deti ráno do škôlky dať poobede vziať a stíhať to ..ako ste zvládli vy?
Najstaršia dcéra išla od dvoch rokov k opatrovateľke, v takmer troch do škôlky. Zle jej vychádzajú roky, takže chodila až štyri roky. Tiež som sa tešila, ale facka prišla rýchlom dieťa, ktoré nemalo dovtedy a imlem soplik, choré ako neviem čo. Takže pekne krásne, ona doma aj na práci z domu. A vtedy som nostalgicky spomínala na krásne obdobie MD. Prostredná išla v troch rokoch, uz som bola vytrenovaná, ale bola.chora o dosť menej. Teraz si užívam tretiu materskú a nie, vôbec sa neteším na zhon a kolotoč potom. Mám fakt náročné zamestnanie, takže som rada, že som ešte doma 😀.
Ale keď to tak cítiš, je to úplne v poriadku. Bodaj by bol synček zdravý a ty spokojná 😊
Ja som sa tešila tiež. Akože, áno, prišlo mi ľúto, že tak rýchlo rastie, že už je "veľký" škôlkar, aj slzu som prvý deň doma vyronila, ale prevládajúci pocit bol radosť, že v tej škôlke bude. A musím povedať, že som oveľa šťastnejšia teraz, keď tam chodí, ako keď som s ním bola nonstop doma. Ja som robila čiastočne aj popri materskej a rodičovskej, bol to neustály stres odbiehania od dieťaťa k robote. Teraz mám v porovnaní s tým fakt "dovolenku", a to robím normálne naplno.
Obaja synovia išli v cca 1,5 rok do jaslí a bolo to super rozhodnutie. Ja spokojná, oni tiež a náš spoločný čas je oveľa krajší, efektívnejší a viac naplnený.
Hehe, neboj v skolke bude len tri dni a zvysok mesiaca ho budes mavat opat doma aj s bacilovym bonusom :D
Dakujem zienky za zdielanie. Povzbudilo ma, ze nie som sama, co ma take pocity🙂
Mat tvoje problemy a caputovej plat 😹😹 to by mi bolo sveta zit 🤪😜
Aj ja som sa už tešila 😃 je to normálne po 3 rokoch dookola toho istého. Prvý mesiac kým škôlku preplakala mi bolo ľúto, teraz je to už ok 🙂 nemaj výčitky 😉 kto nemal živé dieťa, nepochopí 😃 záleží možno aj od práce, ak máš dobrú prácu, do ktorej sa tešis vrátiť tak je to normálne 🙂
Ja som sa tiez tesila a aj sa vzdy tesim ked idu do skoly.Mam 2 zive dvojcata a v lete idu na 3 tyzdne na liecenie,uz sa neviem dockat,ale jasne ze budu chybat,ale nachvilu si s muzom oddychneme,aj oni od nas a sestricky si ich pekne uziju😝
@gretaaa u nás to prebral manžel, on malého zaviezol do škôlky išiel do práce a po práci išiel preňho do škôlky, má flexibilný pracovný čas tak s tým nemal problém, keď bol chorý dal si home Office, u mňa nebolo ani jedno možné čiže muž prevzal väčšinu starostlivosti 😊
Môžme.si podat ruky.Moj bude mať v októbri 4r a od Septembra chodí do škôlky tiež je živé striebro, neosedi stále musí niečo robiť avšak moja radosť prešla do stresov po 2t pretože vkuse za mnou plakal až mu dali odklad do januára.Tak nástupil bolo všetko ok ešte poplakal ale zvykol si, ešte aj teraz mi plače hocikedy a ak v škôlke l.Boji sa že neprídem po neho a chce svoju mamku.Boji sa nejakých akcií čo majú v škôlke, pritom s cudzími ľuďmi si podá aj ruky, ale ak je v škôlke je bojko.A čo sa týka choroby bude viac doma ako v škôlke mi máme možno týždeň doma 3t škôlka alebo 2t doma a 2t škôlka
Vždy som sa tešila keď deti išli do škôlky. Aj pri prvej dcére aj pri druhej a keď pôjde syn budem rovnako vytešená 😂😂

Dcéra bude mať len dva roky, dala som prihlášku a už len netrpezlivo čakám a dúfam že ju do tej škôlky vezmú 😂😂😂😂 ide má už poraziť doma