Tenistá stránka materstva
Toto bude veľmi explicitne, a napísané veľmi uprimne bez okolkov.. Prosím poradte mi, ako nezosaliet keď mi 10m dieťa asistuje pri výmene vložky na záchode... Štvera sa po mne, odlepuje už zaslepený vložku, ja mam ruky od krvy keď sa vytieram a este ho musím zbierať a dávať nabok.. Som pochopiteľne celé dni sama, muž chodí domov o desiatej, nidke nikoho na stovky kilometrov... Zarvorit sa v kúpeľni a spraviť základnú potrebu ako clovek nemôžem, to on strašne place a cápe sa zvonku po dveroch, ktoré pirm len ťažko otvorím... Baby dá sa na to zvyknúť?
@januska12323 ohradku mame v obývačke na druhom konci bytu, 120x120cm, presúvať ju po byte cez dvoje dvere, pred každou návštevou zachodu len preto, aby som mala 2minuty pokoj mi príde scestné...
Tak niečo iné.
Radu nemám, ale nie si v tom sama.
Ja malej dovolím odtrhnúť si kúsok toaleťáku a posadím ju, nech si ho trhá. Keď je moc zvedavá, strčím jej do ruky napríklad čistú vložku (takú samostatne zabalenú), nech skúma a mňa nechá chvíľku na pokoji 😉
Inak ak sa zavriem na wc sama, tak pred dverami je nárek bez ohľadu na to, či je partner doma..
Nechám decko za dverami, zavriem ich, urobím čo treba. Reve? Za 5minút sa mu nič nestane. Búcha na dvere? Aspoň vieš, že je tam. Tak si spolu spievajte voľačo. Ako … zase … už toľko vydrží bez teba.
V tomto veku som to robila tak ze ked som isla na zachod nosila som tam malemu hracky alebo knizky aby tam vydrzal chvilu. Podobne aj ked som si umyvala zuby a tak.
Ohrádku si k WC predsa presúvať nemusis 🤦♀️
Das ho do nej a je. Tak bude 3 minúty vieskat a co?
Ako ho naučíš, tak budeš mat. Aj moja zo začiatku rev na cely panelák, nakoniec sa tam pekne hrávala, aj si pospala. Mohla som si upratať, navariť, aj vlasy umyť, v pohode sa zahrala...Cize je to na tebe.
taku este nehrali....proste nech reve, ta chvila v postielke alebo priputany v kociku ho nezabije, akoze sorry
Nie som zastanca placu dietata ale ked proste musim, tak musim….neposerem sa predsa nie?
Neboj sa, nikdy na 100% nevyhovies dietatu a v dospelosti ta obvini z nejakej traumy aj tak😃. Co uz
Ešte podotazka, to 10 mes.ti uz tak dobre beha alebo s nim chodíš na to WC na rukách?
@lienka.7 nebeha, on lozi strašne rýchlo a všade kam idem. Keď som sama bez muža tak nieje odomnabikdy dslen ako na dva metre...
Tak sa zavri do WC, myslím, že do 2m to dáte aj cez zavreté dvere. Veď moje nervy, žena!!! Žiadnemu decku sa nič nestalo samému za 5minút, keď bude stáť za dverami. Môžeš naňho rozprávať , aby ťa počul a nie si tam nechať vložku krvavú chytať … veď, súdnosť!
Jemine, však dám do postieľky, ohrádky a je po probléme.
Vies co, teraz sa neuraz prosim ta... ale naco je toto dobre? Ma sa vediet zahrať aj sam trosku. Nie aby bol na tebe nacapeny cely den🤦♀️ mna by z toho vystrelo, sorry.
Normalne ho das do ohrádky a je to. A kľudne aj počas dna. Cim skôr ho na to naučíš, tým pre teba lepsie
@lienka.7 yop aj môj v 10 mes už po celom byte, pohybovo je extrémne popredu v porovnaní s tabuľkami a inými termínovkami
autorka - my nemáme postieľku ani ohrádku, ohrádkou je celý náš byt 😀 keď to bolo veľmi zlé, tak som dala do kočíka a pozeral na mňa, lebo za dverami dostal taký hysák, že sa šlahol o zem a bála som sa, že si rozbil hlavičku ☹ v kočíku sedel, pozeral, keď sa veľmi nudil tak dostal toaleťák a trhal si ho 😀 a ja som sa normálne vytoto 😀 ale tiež mi dlhšie trvalo prísť na vhodný spôsob (lebo ako som písala, u nás sa nedá zatvoriť, strašne hysterčil)
@yoxinka ach... On môže mať aj neviem aké hračky okolo seba a telka ide celý deň a cumi na ňu, ja keď pustím miestnosť tak hneď peskuje za mnou... Skúsim ho asi nechat v ohradke nabuduce, ale viem ze bude veľmi zjapat
@zuzanka.zuzu na to aby sa ti neslahal o zem a nerozbil si hlavicku je práve tá ohrádka...
@lienka.7 ja nežiadam radu 😉 ja som spokojná s našim fungovaním
@zuzanka.zuzu vsak v pohode. Len nemusis potom riešiť rozbitu hlavu😉
@lienka.7 ani som neriešila, energiu a pozornosť môžeš už presmerovať na autorku 😉
No a čo … šak nech zjape. Veď koľko si vymieňaš vložku ….hodinu? Ja mám tri deti a tieto chobotiny, že decko ani zaplakať nemôže, mám už sakra dávno za sebou. Šak si poreve 3minúty a hotovo 🤷♀️.
Chápem na jednej strane bola som taká ista keď som mala jedno dieťa. Dala som jej niečo z kúpeľne čo jej bolo vzácne, s čím sa inak nehravala... Teraz mám tretie a ver tomu že vydrží počkať v tej ohradke, poplače trochu, trhá mi to uši ale vydržím aj ja ....pri troch deťoch sa ani inak nedá niekedy fakt sú dôležitejšie veci ako utekať hneď za bábätkom ....a tvoje má predsalen 10 m už začína chápať veci pomaličky aj počkať sa musi naučiť ....skús sa zamyslieť či mu to nedá dobuducna viac vlastne to že počká chvíľu ako to že ho budeš brat so sebou aj na wc ....
13 mesačná. ..tiež to donedávna robila ..na záchode sommuz aj kojila...ale tiež jej dám kartacik na zuby ,kúsok papiera ..alebo niečo ,nech sa hrá ..teraz už len príde ,povie : Kaká? A škeri sa na mňa 🤣🤣 ,hra sa s dvierkami na skrinke pod umývadlom ...kým nepcha rúčky do záchoda ,je všetko ok🤣🤣🤣
Ako neviem,moja so mnou na wc nikdy nebola...bola v ohradke/postielke dvere nechala otvorene nech ju pocujem a bolo.na tom wc som kolko? 2minuty? To prezije aj bezo mna
Môj má skoro 5r a doteraz si príde vypýtať ten papierik,čo sa odliepa z vložky. Má zbierku!😂

Nemáš ohradku? Dať pred dvere a vykonať čo treba. On spokojný že ťa vidí, ty spokojná že nereve.