To len my tak máme spánok, deti, partnerstvo?
Viem, ze toto tu verejne asi malokto prizna, lebo z toho co som tu citala, tak do takychto tem sa zapajaju prave mamicky, ktorym to akymsi sposobom klape.
Najprv podotykam, nie som ani frustrovana a materstvo si uzivam. Ale baby, ked ja vsade len pocuvam, ako babatka spia, ako si vyjdu baby vecer do kina, na vino, cvicit, sexuju, pozeraju s muzom filmy a ja tu, vecer co vecer lezim pri tych mojich ratolestiach.
Niekde robim chybu, lebo je to uz 2.dieta, a zasa ten isty scenar. Kojim. Moje deti proste prvy rok, mozno aj rok a pol maju ten prvy spanok od 20tej do 24tej strasne slaby. Teraz mame polrocne a zasa to iste. Mozem pri nom lezat, bude spat ako drevo. Dam do postielky, do 5 minut je hore. Tak uspim, ten prduch sa na mna totalne nalepi 🥰, prelozim a do 15 minut je hore. Tak ja som rezignovala a lezim pri nom, citam knihy alebo surfujem. A on spi. Nie vzdy to tak je, ale vacsinu vecerov ano. Ale ten nas partnersky zivot. Hotova katastrofa. Povedzte mi baby ozaj kedy zijete intimne?lebo ja naozaj neviem. Rano su deti o 6tej hore. Na deti sme uplne sami, mame starsiu. Ked spi mladsie, starsie je hore. My to s muzom ani nejako extra neriesime, sme spokojni, stastni aj takto, on vie, ze v roku a pol sa to pri prvom zlomilo a opat sme mali pre seba priestor, ale teda. Uz je to dlho 😂 to je len taky moj vylev, lebo ma to vzdy na chvilu nervovo rozhodi😂, ked si len zajdem do chladnicky pre jedlo a uz to ten prcek zbada. Tak akyze sex vo vedlajsej izbe...ved by som ani dvere nestihla zavriet...nastastie mam chapaveho muza a stale mi povie, kym sme vsetci zdravi nemozeme sa stazovat, ale niekedy och...vylozila by som si nohy, naliala pohar vina, pustila film a hoc len lezala s tym mojim chlapom...nic nam v tom vlastne nebrani, len 50xbudem musiet odbehnut do vedlajsej izby pohladit a podat rucku😂 Ja vlastne ani mechcem radu, len by ma normalne potesilo, keby mi niekto povedal, ano aj my sme to tak mali, preslo to, vydrzali sme...pripadam si neschopna v tomto...
🙂 ja mam len jednu dceru,a le ja som bola rada, ze dycham, ked sa narodila. total unava, ona stale na mne nalapena, ak nie, tak rev. v noci ako tak spavala, ale zaspavala total neskoro ( tiez aj okolo polnoci ) a cez den uplny nespavec. ja neviem ci mi spala dokopy hodinu denne uz ako novorodenec ( aj to v 10-miniutovkach). teda spala aj dlhsie, vonku v kociku. mlieko som jej po nejakych problemoch musela odsavat. a teda posledne odsavanie okolo polnoci. ked som bola dlhsie z domu, tak mi isli prsia vybuchnut. za hodinu sa i urobilo 100ml mlieka. cize takych 7-8hod to bola sila. raz som dokonca odstriekavala mlieko v aute do plienky, lebo sa to nedalo vydrzat.
@majusska202 to ma mrzi, ze to mas takto, ja si zasa nemozem stazovat,ja som total pri sile, mam energiu, ja sa citim psychicky aj fyzicky fajn, cez den si ozaj ficime, doma to slape ako hodinky, mladsie cez den dobre spi. Ale vecer ?! Ma senzor na mna urcite zabudovany niekde 😂
Drzim palce! Vydrzte! Ano niekedy je to o zivot ;) ale prejde to. Niekde som citala ze prvy rok s dietatom je boj o prezitie. Druhy rok je za odmenu a treti rok je tzv. zmrtvychvstanie 🙂
Samozrejme to plati iba pre niektorych... ;)
@ladyvi ja som si dala k 40 krasny darcek, nadherne bejby, ale uz 3. mesiac zazivam to co opisujes vo svojom prispevku, s partnerom sme vecer radi, ze sme radi, spolocny program nula bodov, riesi sa len co sa bude varit, kto co vybavi, uprace, mala je nadherna, ale narocna, vela place, je citliva, ist s nou niekam je dost stres, mala som krasne tehotenstvo, a ten kolotoc po porode ma zastihol nepripravenu, uprimne niekedy si spomeniem ako super sa nam zilo predtym, vela sme cestovali, mali cas na seba a teraz... no je to bieda....lubime ju najviac na svete, ale mam strach ci nas ten stereotyp nezomelie....
Moj ma 1,5r a spi s nami v posteli,resp mame natlacenu postielku vedla postele v rovnakej vyske bez bocnice,tiez sme na maleho sami,nik ho nemal ani 5min,manzel je vacsiu cast v roku mimo sr,,cize my dvaja mame na seba ozaj obmedzeny cas,maly zaspavat sam nevie chodim s nim spat,tiez sa drzime ale ceeelu noc za tucju vzdy musim byt pri nom,tiez by som si vylozila nohy vecer,dala vinko a potulila sa v ibej izbe no nejde to😀 mokentalne som v 7m cize yo bude nanovo ale budeme spat v 1 posteli 4, a sex sme do teraz normalne ze maly spi vedla 😀 ja som stastna no niekedy clovek chce aj pre seba je to normalka
To iste 😁
Ja som nikdy nedávala spať deti k nám do postele, práve kvôli intímnemu životu a po druhé, chcem sa vyspať 😃 potrebujem cez deň fungovať na 110%, tak isto aj muž v práci, nemám čas byť nevyspatá. Deti zle spali, kým sme ich nedali do vlastnej izby. U oboch ten istý scenár. Od toho dňa, čo sme postieľku presunuli do ich izby, prespia celú noc, každú noc. 🤷 Po deťoch máme asi dva druhy sexu 🤔 Buď keď už skoro spím a muž zistí že akurát teraz mu došlo že má chuť, keď som skoro mŕtva 👍👍 Alebo potom mimo postele. Neviem, nejak si to teraz viac užívam v sprche, v aute, na dovolenke... Možno preto že deti sú dostatočne ďaleko 😂
@majusska202 akozeee. Ja asi prvý krát čítam že niekto nenávidí kojenie 😀 dakujem ti za to. Aj ja som ho nenávidela 😂 nemala som absolútne žiaden problém s kojenim, žiadne rozkusane bradavky, zle prisatie, v pôrodnici sa mi ukážkovo na druhý deň po cisárskom, maly nebol dokrmovany. A teda mna faaaaaaaaaaakt to kojenie nenaplnalo, dokonca sa mi už v lete hnusilo keď som bola cela dopotena. Keď sa má doktorka pýtala prečo som ukončila kojenie tak som jej povedala že som toho mala plne zuby 🤣🤣🤣
@ladyvi K tvojmu výlevu- sedím a odpisujem ti ráno o štvrtej zo záchoda, pričom jednou rukou kocikujem krpca lebo mu harasi a jasne že vždy potrebujem s prepacenim kakat v takýto čas keď sa to fakt nehodí 😂😂😂 chápem všetko, akurát teraz som hovorila mužovi že už chápem tie pary v okoli keď si potrebovali vybehnúť sami niekam na chvíľu bez deti. My sa ani porozprávať v klude nemame kedy. 🤷🏻♀️Vždy keď mi je najhoršie si hovorím: to rýchlo prejde, ubehne ti to ako pri staršom... len keď nás nervicky v kybliku mohol by možno šepkať asi aj samotný Bruce Willis a srala by som nanho. O kilách čokolády ktoré zozeriem od nervov pomlčím. Kazde ráno si hovorím s kávou v ruke že dnešný deň bude lepší. Ten deň končím jak vyhorena matka ktorá huci na staršieho a odratava čas do kedy pôjdu spat. Len tolko. Paaaaa
Ja by som ti aj radu dala, ale ked nechces a si stastna :D pri prvom dietati sme to mali take iste, teraz pri druhom som sa zaprisahala, ze nikdy viac, pre mna to bolo trapenie taky zivot. Naša druhorodena ma sice este len 4t, ale vsetko robim inak, tak ja dufam, ze neskoncim zas rovnako :D
No ja sa pripajam tiez do klubu 😅 vcera sme s muzom a detmi zalomili pred osmou uz. Citim sa ako dochodkyna.ale vedela som, ze o polnoci budem hore na kojenie(tiez si ho neuzivam). O kine ci spolocnej veceri mozem snivat. Minule sme sa boli na obed najest vsetci, teda aj deti a ked spustili rev obe naraz, tak sme sa rychlo pratali prec 😀 vecer si ani youtube nepozrieme, co tak padame od unavy. Romantika je v style rychlo, rychlo, uz sa budi, nieeee. Hotovo 😀 myslela som, ze som jedina, chvalabohu je nas viac 🙈
@ladyvi konečne niekto kto má taký istý názor ako ja. Milujem svoje deti aj svojho muža, ale odkedy pribudla druhá malá (5 mesiacov) neviem čo je to partnerský život. A sex? No je pre mňa záhadou že ešte poznám ten výraz. Úprimne nenávidím pobyt na materskej. Pre mňa je to pocit sociálnej izolácie, zaskatulkovanie ženy. Ja by som najradšej chodila s deťmi aj do roboty. Už sa neviem dočkať až ma po pol roku vystrieda na materskej muž. Konečne zase kontakt s ľuďmi a nie len šepká, okakane plienky a varenie. Viem že keď sa vrátim do práce bude zo mňa aj lepšia, usmievava mama. Bolo to tak aj pri prvej. Teraz sa málokedy dostaneme von ale keď bude mať menšia rok, požiadame babičku o stráženie, takže viem že potom to už bude fajn. A čo sa týka kojenia? Nenávidím ho. Bolo pre mňa neskutocnou úľavou, keď som si po 3 mesiacoch prestala drasat prsia a uznala že tudy cesta nevede. Hneď potom mi prešla poporodna šepká, a malej sa tiež uľavilo keď ma teraz toľko um koľko potrebuje.
Ahoj, ja mám 4 mesačnú a toto čo píšeš nepoznám. Ja som sa ale už na začiatku chcela toho vyvarovať a robila som všetko preto aby bola malá schopná spať sama. U nás malá o 19 zaspí a my máme kľud až kým nejdeme spať, takže dosť času na všetko. Nebolo to tak úplne od narodenia, ale snažili sme sa jej nastaviť režim, odmala bola vo svojej vlastnej postielke a nikdy sme pri nej nespali. Keď sa zobudila a vyslovene neplakala, nešli sme k nej, ona sa po chvíli upokojila a zaspala sama. Mne pomohla kniha každé dieťa sa vie naučiť spať. Podľa mňa je to o tom, či ti to vyhovuje alebo to chceš zmeniť. Lebo podľa mňa naozaj každé dieťa dokáže dobre a samo spať. Pozri si na nete niečo o spánkových asociacoach, je to úplne normálne ze ak s ním zaspavas a odídeš potom, ono sa zobudi.
Ahoj, nie si v tom sama, u nás syn takmer 20 rokov, staršia 5 a mladšia 3, a bola to katastrofa tiež, ale po 3 rokoch začala najmladšia spávať celú noc konečne a my po 5 rokoch konečne večer aj film aj normál sex, trvalo to teda dlho,aj hádky boli veru ale dali sme to💪. Držím palce, neboj bude zase fajn.
@wena mne taky pristup vydrzal 2-3 mesiace,krasne spali v postielke, potom zacalo caste nocne budenie, a uz som nevydrzala 5x v noci stat pri postielke. Pohodlnost, lenivost, a takto sa mi to vypomstilo😂
Ja inak na kojenie nemozem zle povedat, velmi som bojovala, aby som mohla kojit. Len to caste budenie prvu polovicu noci 😅
Tiez mam doma nieco podobne😄 Syn ma 5 mesiacov a ked nie som s nim/pri nom nespi.
Prve tri nesiace to bola pohodaaaaa. Polozila som ho do postielky a spal. Cez den mi zaspal krasne na balkone v kociku, stihala som upratat, navarit aj knihu citat😄 Noci sice nikdy neprespal ukazkovo, kazdu chvilku sa budi na kojenie (nie moja prave oblubena cinnost) ale potom spi dalej. A potom okolo toho 3 mesiaca sa to vsetko pototo...
Doma spi len so mnou, kym pri nom lezim v postielke. Uspim ho, ale akonahle idem z izby, do 10 min je hore🙁 V kociku da max 20-30 min, potom vresti. Na prechazdku najlepsie v nosici, ale ma 8,5 kg a j mna po hodine uz boli chrbat. Cez den, ked je hore nespravim NIC, lebo vyzaduje, aby som sa mu venovala.... Teraz sa mu zacali prerezavat zubky a ked ho to chudaka trapi, tak je kludny len na rukach.
Ja to dieta milujem najviac na svete, robota mi vobec nechyba, izolacia mi az tak nevadi, ale ked ho muz zoberie von na prechadzku, ja si aj pri tom upratovani odychnem
@ladyvi je to normální, mám holky rok a tři a obě potřebují uspávat. Ta starší navíc potřebuje opravdu mě, s tatínkem spát nechce (obě spí se mnou v posteli a myslím si, že je to ten kámen úrazu, že si zvykly na kontakt, já si nestěžuju, já jsem si to tak vybrala).. máme to rozdělené, já uspavam straší, manžel mladší, obě usínají po deváté, takže když jeden z nás neusne, tak se potkáváme kolem půl desáté, no dost často manžel vytuhne, protože pak vstává v půl páté, takže náš společný život přes týden stojí za prd. Co se týká intimity, tak to doháníme o víkendu, kdy nemusíme jít tak brzo spát, navíc ta starší bývá v sobotu přes noc u babičky, tak je víc času a prostoru. Někdy je to náročný a samozřejmě nám společné večery chybí, ale pořád si říkáme, že je to jen na chvíli🙂..
Ja som to sice nemala rok Tak, len polroka. Vtedy som s tym bojovala, teraz pri druhom Uz rezignujem a budem si citat knizku. Sexovali sme cez den. Teraz starsej dcere pustime na tu chvilku rozpravku a nejde za nami do spalne( vsak aj Tak to trva 15 min 😂). A este som to cele robila Tak ze som sa vykaslala na upratovanie, tych Par chvil kedy bol klud som sa radsej venovala sebe. doma bol bordel, ale bolo mi to jedno lebo navstevy nechodili, stretavala som sa s ludmi vonku
@ladyvi nie, nemáš to tak len ty 😃 a ani ja... a reálne si myslím, že tých mamičiek so 'super' životom je veľmi málo. Možno im deti pospia o 8, ale majú trebárs zdrav.problémy, alebo finančné, alebo muža debila.... a deti strašne rýchlo rastú, hoci v momente keď by si človek rád pozrel film bez prerušenia sa to nezdá 😆.. Ty máš chápajúceho partnera a deti vyrastú. A sex...no niekedy treba risknúť, či predsa len motyka nevystrelí a dieťa bude spať. Ale neriskovala by som bez zamknutých dverí 😉
@ladyvi hlasim sa I ja, dieta ma dva a pol roka, este sme nemali noc co.by sa nezobudila aspon 4x, momentalne tehotna s vecnymi mykozami, intimita s partnerom? Haha. Som rada ze mame cas sa objat a ze este nejako fungujem pri tej deprivacii spankovej. A ak drihe nebude spat? Hm....erarna kosela a, klietka??
@ladyvi no, co skor! :D v prvom rade, mas obrovsku vyhodu, ze vsetko klape a mas energiu! Mne darmo deti zaspia spolu vo svojej izbe o 20,00, ked ja som rovno zrela do postele! Takze ano, mozeme pit s muzom vino, pozerat film alebo robit hocico, len teda sme uz vacsinou unaveni na smrt :D Vecer vonku sama som hadam ani nebola, s muzom par krat (a to ozaj myslim 1-2x), odkedy mame deti. Ale na rodinne obedy, dovo, vylety chodime stale a zacali sme aj detske divadielka..takze ta kultura sa pomalicky vracia :D No a cez vikend sa snazime, aby decka po obede spolu spali, tak to mame take 2-3 hodky, ak nezaspime :D
@ladyvi Nechce sa mi to rozpisovať vsetko ale sme na to velmi podobne, aj ked len s jedným dietatom .. :D...ked dieta vecer zaspi tak telku pozera len jeden a jeden lezi v spalni, lebo bejby zázračne zbada ze tam nik neni... Takze tak, nie si sama
@barborav tiež nerozumiem, že sú všetci pototo z toho kojenia, ja mám k nemu rovnaký psotoj.
@ladyvi Áno, aj my sme to tak mali! 😀
Ale nie, nepíšem Ti to preto, že so to chcela počuť. Bolo to presne tak. Až na to, že môj muž po večeroch pracuje, domov chodí fakt neskoro. Ale kým bol syn malý, vždy som si hovorila, že počkám, kým zaspí a potom si pôjdem dorobiť, čo som cez deň nestihla. No, nedalo sa. Bola som z toho na nervy, až kým som sa s tým nezmierila, prestala som si plánovať "dokončovacie práce", večer som zaľahla spolu s malým a brala som to ako relax. (Ale kedy sme teda s mužom sexovali, to si už fakt nepamätám. Tak ale, kedy sa dalo. 😅 ) Telka, kino a podobné veci mi, našťastie, nechýbali.

@ladyvi hlásim sa☝️ dva roky a dve deti. Všetky moje kamošky chodia do kina divadla atď. Ja som nevytiahla päty z domu. Starší spával od narodenia neskutočne malo. Mala aspoň zo začiatku správala ôk ale teraz za hodinu aj 3krat hore. Stále len prsník (nenávidím kojenie) ja sa na tejto materskej strašne zle cítim. Unavená bez života a anergie. Bola som osobná ktorá chodila veľa po svete milovala ľudí a neviem ci všetko. Mam 25 a cítim sa minimálne na 50 ako čistá troska. Už radšej nejdem pokračovať 😂