Tretie dieťa a rodičia ma posielajú na potrat.
Dobrý deň.
Potrebovala by som sa vyrozprávať a aj poradiť. Mam syna ktorý ide od septembra do školy, dcéru s ktorou som ešte na rodičovskej dovolenke ma 2roky. Od apríla som sa chystala do roboty, manžel mal ostať na materskej ešte s malou doma, chceli sme sa pre striedať. Všetko uz bolo naplánované takto. V robote ma už čakajú, teda riaditeľka ma očakáva. Predtým nez som išla na materskú, som robila na smeny, celodenky a nočné a dohodli sme sa ze tento rok 2020,ze sa na jar vrátim. Jedna žena tam bola miesto mňa na rok a uz jej ten rok konci a mam tam ísť ja. Jedna sa o robotu robiť od 7 do 15tej. Co je vraj lepšie pri deťoch. No a môj muž robí odkedy spolu sme skoro stále týždňovky. Odíde v pondelok príde v piatok. V zime sa stáva že je od decembra do februára doma, keď tak dochádza o pol7 odíde a o pol4 príde, ale častejšie je to tak ze je mimo domova... Deti boli skoro stále len na mne. Pomáhali mi moji rodicia keď sa dalo.... A teraz sa stala taka vec, že sme zistili ze som tehotná. A môj život je totálne na ruby. Moji rodicia chcú aby som išla na potrat, že budeme ako cigáni, ako všetky deti zaopatrime.... Atd,,,, prídem o robotu, riaditeľku vraj zradim.... A atd.... Svokrovci sa tesia že pomôžu nám... A my s mužom nevieme co urobiť. Moji rodicia už vyťahujú všetko. Ze počas oboch tehotenstiev som si musela riediť krv injekciami, fragminom. Bola som sledovaná na hematologii lebo mam v krvi mutáciu génu. Diagnóza je FV Leiden ak vám to niečo hovorí, proste mam predispoziciu na kardiovaskulárne ochorenia a trombozu. No až nato ze som pri prvom tehu mala vyšší tlak a v druhom tehu problémy so zlatou žilou a krcovymi žilami som iné vážnejšie problémy nemala. Porodila som obe deti prirodzene a v termíne obaja mali 4kg. Po druhom tehu som musela ísť na chirurgiu rezať zlatú žilu co bola strašná bolesť ale inak to je cele. Muž si chce nájsť robotu u nás doma. Vraví ze v tom problém nevidí aj tak to uz dávno chcel počas tej materskej dovolenky s malou našou dvojročnou. No ale teraz co. Co mam robiť? Mam ist na potrat? A aspoň budú rodicia spokojní, budeme mať viac času venovať sa našim dvom deťom, budeme mať viac peňazí, muž si za polroka co bude doma s malou nájde nejakú možno fajn robotu aj si kus oddýchne a ja pôjdem tam kde ma tak strašne očakávajú. Je to tak v poriadku? Ja fakt neviem. Bojim sa ísť aj na potrat, keď si to cele predstavím hnusim sa sama sebe, bože uspia ma a ja tam budem ležať a.... Ach ale bojím sa aj pôrodu číslo 3,bojim sa co bude potom ako to zvládneme. Bojim sa ze môj syn a dcéra že budú na druhej a tretej koľaji. Uz teraz mam pocit z malého že veľakrát trpí, lebo mala je strašný živel, zle mu robí, vsetko mu berie, ničí, bije ho.... No proste občas je to katastrofa.... A teraz ma tak veľmi bude potrebovať keď ide do prvej triedy a ja budem musieť možno kojiť každú chvíľu, a utisovat, prebaľovat, často prať, žehliť.... A je tam ešte moja dvojročná, môj čertík.... Ach prosím poraďte mi, aj keď viem ze sa ani nedá....
@siska01 takže sme na tom asi podobne, až nato ze vy ste si to tak vysnivali a asi ľudia naokolo vás podporuju
@lenka321321 áno malo by to tak byť.... Treba sa informovať na úradoch ale na fóre je tu toho veľa popísané skús si pohladat
Tvoji rodičia Vám aj nejak viac pomáhajú? Napríklad finančne? Ak nie, tak ti nemajú hovoriť, že vás bude ako cigáňov a posielať ťa na potrat. A ak áno, tak aj tak ťa nemajú posielať na potrat. Nikto im predsa nekáže, aby ti pomáhali. Toto je vec, o ktorej sa musíš rozhodnúť ty. Zvládneš to s tromi deťmi? Po všetkých stránkach? A nie "že to nejak zvládnete". A nech sa rozhodneš akokoľvek, je to tvoje rozhodnutie a máš na neho právo a nikto ťa nemôže odsudzovať.
@pmajkap aj my máme psa, bordel kolou aj to je problém. Ale psík nám naozaj urobil paseku na dvore a je pravda ze sme si mali iného psa vybrať, no ale co, mame ho, a takto to malo byt. Aj ja som vždy chcela veľkú rodinu no postupne som si myslela ze to príde. No človek mieni, pán Boh mení....
Niekedy mám pocit aj s mužom že aj nám by prispelo byť 200km od celej rodiny
@babyfrog ďakujem za rady
Kurník mám tri deti a žijem ako cigán????!!!! KURNIK!!!😡😤
@lenka321321 by ste sa čudovali aké reakcie boli, keď sme povedali, že čakáme tretie... To ste plánovali? to sa vám určite pošmyklo... a smutné na to bolo a aj je že to hovoria ľudia ktorí vedeli, že chceme tri deti... No bohužiaľ mentalita nepustí, aspoň ja mám v hlave jasno a viem ktorí ľudia pre mňa nič neznamenajú...
@acrobaleno ja som od nich nikdy peniaze nepýtala, mama rada oblečenie deťom kupuje aj keď jej vždy hovorím ze netreba no ona vkuse beha po obchodoch zháňa akcie a kupuje... Takze raz za mesiac sa stane ze im dáke tričko donesie alebo co nájde v akcii pekne. Alebo donesú pribinaciky, take co vedia ze maju deti radi. Minule mi zaseklo kartu tak som si chcela požičať tak mi otec dal 20€ no inak nie. A vždy vravím aj za hračky na sviatky že stačí jedna.... No ona ešte za vrece veci kúpi. Ale nik ich o to neprosi. Ja si rada aj tu na MK kúpim veci pre deti nemám s tým problém a menej je niekedy viac
@vevesh ďakujem
@kikulienkadd ďakujem
@baccio ďakujem krásne
tiez mi pride otrasne, nazvat viacdetnu rodinu, ze su ako cigani. A kebyze mi toto povie mama, dlho by som to predychavala a mozno ani nepredychala. Je to hrozne, toto nastavenie v spolocnosti, ze dve deti a dost. Ako ano, treba zvazovat financne moznosti, zdravie, pri planovani velkosti rodiny, ale ciste len kvoli vacsiemu poctu detí ako su standardne 2 alebo 1, aby sa človek pomaly hanbil, ze je ako cigan....brrr.
@laska201 akože lepšie je byt doma s tým prvakom aj keď sú tam dve ďalšie deti.?
@lenka321321 nikto nie je v tvojej kozi, tieto nase komentare su irelevantne..dieta je dar a ja si myslim, ze nech uz sa deje cokolvek, iba ti da, nezoberie.Zivot ide tak, ako ma ist asi.A ver, ze aj ked ho nechas prist na tento svet, nikdy to neolutujes.Moja mamka to tiez mala tazke, otec bol pijan atd., boli sme traja..tiez nad bratom uvazovala, ked ho cakala ako tretieho...ako to zvladne...a ono vsetko sa da.
Ale je to tvoj - vas zivot.Rozhodnutie je na tebe..len sa neunahlit, nelutovat potom.Lebo toto vsetko su len "vonkajsie" veci, dolezite je oku neviditelne..
@sara07 bývame v dome to nie je problém, mame dve autá, svokor ma tri a povedal ze nám kľudne jedno dá to do ktorého sa v pohode zmestia tri autosedacky, hoci malý už je na sedaku. A nič som si nevymyslela. Verím že to zvládneme. Najviac ma trápia moji rodičia. A nemám problém s detmi často strazim sestrine 10mesacne a 8rocne. Takže štyri deti mávam často a bola som už aj v obchode a na hubu som nespadla s nimi.... Ďakujem za tvoj názor, názory....
@lenka321321 ach no hlavne po zdravotnej stránke to máš zle ...ja by som sa bála hlavne o to že tu necháme deti a muža ...ale tiež.to.moze byť úplne ukážkové tehotenstvo aj úžasné bábätko....ja som.mala napríklad namále pre druhom dieťati ..tlak 110/170 , Tretia doba pôrodná zdĺhavá našťastie všetko dopadlo ok až na moje problémy s tlakom ktoré ostávajú...internista mi dôrazne nedoporucuje 3dieta kôli problémom so srdcom..žiaľ tlak nieje jediný..takže ja mám jasno vo veci ...ale.dolezita je prevencia takže.sa chránime a snažíme aby sme nemali dilemu....držím palce
Ja sa čudujem, že to diskutuje a zo svokrou a rodičmi, veď je to čisto vaša vec ;( jedna strana tá za to, že si to dieťa necháš bude výčitky robiť a druhi ak pôjdeš na potrat to isté. Och joj riešte toto v rodine, my môžeme len poradiť. Ja tam problém nevidím s tretím dieťaťom, máš kopu času všetky plány zmeniť. A šéfku v práci by bolo to posledné, čo by som riešila.
@lenka321321 ahoj, pisala si, ze keby sa tvoji rodicia takto nevyjadrili, o potrate by si ani neuvazovala..tiez si pisala ze si chcela väcsiu rodinu..si dospela, mas rodinu, podla mna je najhrosie, ze sa za nu nevies postavit.. pokial ti muz pomoze, s financiami je to ok, vykasli sa na rodicov a urobte tak, ako vy chcete..co su to za blizki, ked pozeraju len na seba a nie na to co chces ty? tvojej mame sa zda ze vas bude ako ciganov? a co ju je do toho, keby si mala aj 5 deti a mohla si si ich normalne dovolit (financne atd) tak ju do toho nic a ak ta ma rada, mala by ta skor podporit, tak ako svokrovci..to by si vazne obetovala svoje dieta len aby mama bola spokojna? (ine by bolo keby si ho nechcela ty, aby to zas nevyznelo ako nejake protipotratove reci) a pozri, co sa prace tyka, ked ta vlastna matka kvoli tehotenstvu vyhodi, mozno to ma aj pozitivnu stranku a to, ze si najdes inu pracu a nebude ta mat tolko pod kontrolou. (vlastne, to ti odporucam aj ked ta nevyhodi). Bud asertivna, zastan sa svojej rodiny a urobte tak, ako to s manzelom citite! drzim palce
@evkano1402 už dve obdobné boli zmazané adminom, takže niečo na tom bude, a ja som to teda nenahlasovala
@lenka321321 Necitala som celu diskusiu, ale chcem ta podporit. Sama mam doma tri dcerky, najmladsia ma len dva tyzdne, male babatko. Poviem ti, ano je to zahul mat tri deti, idem len na vypary ALE nikdy som nebola stastnejsia. Nase okolie tiez nechapalo, ze chceme tri deti, ale teraz malu miluju rovnako ako tie dve predtym. Taky clovek nie je, ktoreho by neobmakcilo male vonave babatko. Tak isto to bude aj s tvojimi rodicmi, uvidis. Potom sa budu jedneho dna hanbit, ze ta posielali na potrat. Argument s hematologiou je o com? Mam to tak isto, prepichala som sa ako ihelnicka cez tri tehotenstva a tu som. Rovnako je na tom v dnesnej dobe uz pomaly polovica zenskej populacie. A k tomu ako to budu zvladat starsie deti ti ppvoem len tolko, ze tie moje dve dievky sa od narodenia tretej spolu nahrali viac nez za cely doterajsi zivot. Su z nich odrazu najvacsie partacky, co doteraz spolu vacsinou len bojovali o moju pozornost. Teraz, ked jh nema ani jedna, im neostava nic ine len spolupracovat😃 Najstarsia ma inak tak ako tvoj, v septembri ide do skoly a stredna tri. Podobnost v nasich pribehoch cisto nahodna, ale no nie je to sranda 😃. Myslim, ze vies, co chces urobit 😉 Na com predsa zalezi? O dvadsat rokov bude uplne nepodstatna nejaka robota a nazory inych, zato vasa rodina bude vacsia, mozno narocnejsia a hektickejsia, zato ale veselsia a zivsia. Vies ako sa hovori, robota ne zajac, neutecie 😆
@lenka321321 tak sa skus spytat na rovinu nech ti vysvetlia rodičia dôvody prečo su proti tretiemu dietatu, dôvod že ich je vela je len zástierka, skus sa spytat na pravy dôvod, zrejeme sa pozeraju na toto všetko inym pohladom,nech ti to povedia na rovinu
a bud uznáš že maju pravdu alebo argumentuj a vysvetluj
ale nie nám tu ale im ,ak si to dieta necháš mali by ste si to vyriešit medzi sebou rozhodne , na mk nevyriešiš v takejto otázke nič
o čo si mudrejšia ? nik tu tvoje život žit nebude
@lenka321321 ja som zástanca možnosti voľby. Ak si žena naozaj nevie predstavit a nechce mat dieťa interupcia je volba.
Tvoj prípad to myslím ale nieje, ty mas len také klasické pochybnosti aké má takmer kazda čerstvo tehotná žena a je jedno ci čaká prvé, druhé alebo tretie dieťa.....
Stalo sa co sa stalo a ver tomu ze nič sa nedeje náhodou, všetko na svoj význam.. .
Véd ty do prace a muž na materskú môžte ísť už teraz na toho pol roka...
Venovať sa prvákovi môžeš aj popri kojeni a utisovani, mam síce len jedno dieťa ale všimla som si ze viacdetne maminy zvládajú všetko s prehľadom a rýchlejšie ako prvorodicky....
Tak jasne ze pri novorodencovi sú ďalšie deti trochu na druhej koľají ale myslím ze je to pre nich prospesne, viacerí je určite lepšie ako jedináčik ovi ktorému všetci skáču okolo zadku..
Na to co povedia rodicia ci sefka sa zvysoka vykasli
@777januska777 mna učili ucte k rodičom to ano ale po určitu hranciu
je ich do toho niečo, patria to k rodine a tá je prednejšia aj pred nejakou skupinou, jedno akou
ak maju iny názor maju na to právo, zrejme to vidia v inom pohlade, inak ako ona, ved je to ich dieta nie ? ktory rodič chce zle svojmu dietatu ? a je fajn že jej ho povedali
to že autorka už nezvladla sa spytat prečo, dat si to vysvetlit, obhajit a potrebuje si odobrit rozhodnutie na mk o niečom svedčí
a je mi absolutne jasné že ty budeš trvat zase na záchrane embrya cez čokolvek čo je smutne
každa minca má dve strany len vy trvate že je len jedna
Preboha!jediny kto sa mi hnusi su tvoji VLASTNI RODICIA,ktori ta posielaju na potrat!ze budete ako cigani?!v zivote by som s nimi uz neprehovorila!A ty si dobre rozmysli ci chces do konca zivota lutovat ze si vzala zivot vlastnemu dietatu.Vsetko sa da zvladnut vsetko sa utrasie,oblecenia predpokladam mas po detoch dost,stalo sa,stalo.Ale zenska!uvazovat o potrate kvoli pribrzdenym rodicom?!no co si chces zabit decko aby si neprisla o robotu?si to vyslov 3 krat sama nahlas aby si pochopila absudnost toho nad cim rozmyslas a sama uvidis.Ved si matka!3 deti nie su ziadna hroza,normalna vec,co sa bojis!no trosku sa uskromnite,a?A tvoji rodicia sa mozu hanbit!by ma zaujimalo ci by tvoja matka chcela sama zit s tou tazobou ze si zabila vlastne dieta...Dama pises ze si si pichala fraxik a podobne.Poznam to,ja tiez...Ak sa ti aj za tychto oklnosti podarilo otehotniet a udrzi sa to tak to tak proste malo byt.Nic nie je nahoda,tak nebud hlupa.
@lenka321321 ty chces ist na potrat kvoli tomu,aby tvoji rodicia boli spokojni??????ked manzel sa tesi,svokrovci chcu pomoct?
Ja by som tretie chcela,lenze uz tie dve su u nas zazrak a bohuzial,ani nijaka pomoc nebola...
@lenka321321 Teraz citam tvoj komentar tak zareagujem este raz-Teba ozaj trapia tvoji rodicia???Ved ti ludia ta posielaju zabit si vlastne dieta!uvedomujes si to vlastne??Naozaj,ja by som s mojimi po tomto nikdy uz neprehovorila,ale moji by nieco tak hrozne nikdy nepovedali.
skoda ze si to rodicom vobec povedala kym ste si ty a manzel nevyjasnili co vlastne chcete. Ak mas vazne zdravotne problem tak to zvaz, ale inak urcite nepocuvaj okolie co si o tom mysli. Rodicov poslat do teplych krajin aj s takym nazorom. Vytesni vsetkych z tejto diskusie okrem teba a muza. Nikto iny do toho nema co kecat.
@sara07 no a jej rodičia sa jej pýtali čo ona chce? Či to už nie? Oni ju tlačia do potratu, ale to aký má nato ona názor ich nezaujíma. Mne to príde úplne egoistické. A nie je pravda, že každá matka chce dieťaťu, len to dobré, veľa matiek je egoistickych a myslia hlavne na seba a toto bude asi ten prípad. No ja som za záchranu života a proti potratu, ale ty si vždy za potrat, ale že vždy. Keď je tam len v príspevku spomenutý potrat, tak hneď nato má tá žena podľa teba istý. Áno ja som proti potratom a snažím sa hľadať možnosti, prečo neísť na potrat, keďže viem, že potrat zanecháva na žene trvalé následky. Ty nehladáš iné možnosti pre teba je len možnosť potrat. Tak sa skús trošku nad sebou zamyslieť a netvariť sa, že to robíš pre tie ženy. Fakt netuším aký máš problém, keďže ťa nepoznám, ale myslím si, že si riadne zničená zo života. Vyžaruje z tvojich príspevkov vždy taká negatívna energia a až taká nenávisť. Myslím si, že by si mala s tým niečo robiť, lebo tou nenávisťou škodíš hlavne sama sebe.
Moja sestra mala ísť podpísať pracovnú zmluvu po 5 rokoch na materskej a zistila, že je tehotná. Samozrejme si bábo nechali. Malý je úplne zlatíčko. Ona bola zo začiatku dosť z toho psychicky mimo, lebo už chcela ísť od detí do roboty. Aj finančne to bolo náročné, ale myslím, že nikdy neuvažovala ani,ake by to bolo keby ho nemali.

@lenka321321 no nie, ak si v problemoch, musis to zvladat sama. Rodina a rodicia je iba dobrovolny doplnok. Ak pomozu- super, ak nie, zvladneme to sami. Sama mam 3 deti a planujeme 4 v cudzom state bez rodin. Clovek ma taky zivot, aky si ho urobi. A vy sa rozhodnite podla seba, nie rodicov- pretoze v konecnom dosledku to bude vzdy o vas dvoch s muzom....