icon

Tretie dieťa a rodičia ma posielajú na potrat.

lenka321321
11. dec 2019

Dobrý deň.
Potrebovala by som sa vyrozprávať a aj poradiť. Mam syna ktorý ide od septembra do školy, dcéru s ktorou som ešte na rodičovskej dovolenke ma 2roky. Od apríla som sa chystala do roboty, manžel mal ostať na materskej ešte s malou doma, chceli sme sa pre striedať. Všetko uz bolo naplánované takto. V robote ma už čakajú, teda riaditeľka ma očakáva. Predtým nez som išla na materskú, som robila na smeny, celodenky a nočné a dohodli sme sa ze tento rok 2020,ze sa na jar vrátim. Jedna žena tam bola miesto mňa na rok a uz jej ten rok konci a mam tam ísť ja. Jedna sa o robotu robiť od 7 do 15tej. Co je vraj lepšie pri deťoch. No a môj muž robí odkedy spolu sme skoro stále týždňovky. Odíde v pondelok príde v piatok. V zime sa stáva že je od decembra do februára doma, keď tak dochádza o pol7 odíde a o pol4 príde, ale častejšie je to tak ze je mimo domova... Deti boli skoro stále len na mne. Pomáhali mi moji rodicia keď sa dalo.... A teraz sa stala taka vec, že sme zistili ze som tehotná. A môj život je totálne na ruby. Moji rodicia chcú aby som išla na potrat, že budeme ako cigáni, ako všetky deti zaopatrime.... Atd,,,, prídem o robotu, riaditeľku vraj zradim.... A atd.... Svokrovci sa tesia že pomôžu nám... A my s mužom nevieme co urobiť. Moji rodicia už vyťahujú všetko. Ze počas oboch tehotenstiev som si musela riediť krv injekciami, fragminom. Bola som sledovaná na hematologii lebo mam v krvi mutáciu génu. Diagnóza je FV Leiden ak vám to niečo hovorí, proste mam predispoziciu na kardiovaskulárne ochorenia a trombozu. No až nato ze som pri prvom tehu mala vyšší tlak a v druhom tehu problémy so zlatou žilou a krcovymi žilami som iné vážnejšie problémy nemala. Porodila som obe deti prirodzene a v termíne obaja mali 4kg. Po druhom tehu som musela ísť na chirurgiu rezať zlatú žilu co bola strašná bolesť ale inak to je cele. Muž si chce nájsť robotu u nás doma. Vraví ze v tom problém nevidí aj tak to uz dávno chcel počas tej materskej dovolenky s malou našou dvojročnou. No ale teraz co. Co mam robiť? Mam ist na potrat? A aspoň budú rodicia spokojní, budeme mať viac času venovať sa našim dvom deťom, budeme mať viac peňazí, muž si za polroka co bude doma s malou nájde nejakú možno fajn robotu aj si kus oddýchne a ja pôjdem tam kde ma tak strašne očakávajú. Je to tak v poriadku? Ja fakt neviem. Bojim sa ísť aj na potrat, keď si to cele predstavím hnusim sa sama sebe, bože uspia ma a ja tam budem ležať a.... Ach ale bojím sa aj pôrodu číslo 3,bojim sa co bude potom ako to zvládneme. Bojim sa ze môj syn a dcéra že budú na druhej a tretej koľaji. Uz teraz mam pocit z malého že veľakrát trpí, lebo mala je strašný živel, zle mu robí, vsetko mu berie, ničí, bije ho.... No proste občas je to katastrofa.... A teraz ma tak veľmi bude potrebovať keď ide do prvej triedy a ja budem musieť možno kojiť každú chvíľu, a utisovat, prebaľovat, často prať, žehliť.... A je tam ešte moja dvojročná, môj čertík.... Ach prosím poraďte mi, aj keď viem ze sa ani nedá....

Strana
z4
telly4
16. dec 2019

Rodicia budu milovat aj tretie vnuca ked uz tu bude, ale teba to psychicky znici ak to spravis, lebo s tym vyrovnana nie si. Je uplne ina situacia ak to robi zena, ktora je o tom presvedcena, ale tvoje svedomie ti nedovoli dalej ist zivotom bez kazdodennych vycitiek. Urcite to za to nestoji. A svoje trapenie prenesies aj na svoju rodinu. Takze za mna urcite nie aj ked verim ze to bude narocne. Vela stastia

pras
18. dec 2019

@lenka321321 ahoj, určite sa neriaď tým, aký názor majú rodičia a či budú s Tvojím rozhodnutím spokojí. Je to Tvoje a mužove dieťa, rozhodnutie je iba na vás. Je to váš život, nie ich. A ak sa rozhodneš, že si dieťatko necháte, tak ho určite nezatratia, keď sa narodí 🙂
Moja mama bola tehotná s poslednou dcérou po 40tke. Doma mala ďalšie tri deti a najmladšia bola veľmi problémová, bolo sa jej bolo treba neustále venovať. Lekári ju posielali na potrat, lebo mala zdravotné problémy a dieťa malo mať s vysokou pravdepodobnosťou Downov syndróm. A predsa mama bola úplne v pohode celé tehotenstvo, sestra sa nenarodila s Downovým syndrómom a bola a je veľkou pomocou pre problémovú sestru, lebo ju ťahá mentálne dopredu, keďže majú medzi sebou malý vekový rozdiel.. Ale to samozrejme nikto dopredu nevedel ;)
Radšej si zbytočne nepredstavuj čiernu budúcnosť, ako to všetko bude, lebo nikdy, ale naozaj nikdy nevieš čo a ako bude. Iba Ťa to zbytočne vystraší. Poznám to z vlastnej skúsenosti a nikdy to nie je tak, ako si myslím, že to bude 🙂

derdia
21. dec 2019

No tak moj nazor je,ze to dieta vo Vas zije...je to vase tretie dieta,na ktore uz NIKDY nezabudnete...a bud ho budete vidiet,alebo ai ho budete predstavivat v mysli a kazdyyyyyy jediny rok si nan spominat a aj na to,se ste ho zniesli zo sveta...ako pardon...ale ked sa nad tymto clovek zamysli,ze vlastne dieta niekto zabije...tak my sme tie naaajhorsie bytosti pod slnkom!Po prve mali ste brat antikoncepciu....mali ste sa dvojnasobne viac chranit ak ste to chceli tak,ze ste to vsetko mali vymyslene do predu...proste aspon pre mna by uz bolo neskoro rozmyslat,co teraz...lebo uz sa stalo...to dieta je uz na ceste k vam...malinke krasne a uplne bezbranne...a vy ho chcete zabit!svoje vlastne dieta...taka rada na zaver...porodtw ho a apotom sa rozhodnete ktoreho sa zbavite....

evik159
21. dec 2019

skus pozriet poradnu alexis, pomozu ti usporiadat si veci v hlave a zorientovat sa v moznostiach pomoci

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
danusa63
Autor odpoveď zmazal
miadi
29. dec 2019

Ty si urobila chybu ze si to hnet riesila s rodicmi. Normalne si sa mala len s manzelom rozhodnut ci to 3 dieta zvadnete. A ostatnym len oznamit v 14tt alebo nepovedat nic o umelom prerušeni je to len tvoja vec. Mam 3 bratrancov (bratia) a vsetci maju po 3 detoch. Neziju ako cigani uplne normalne. Ten agrument so šefkou ze ju zradis je smiesny ( ozaj je tvoja mama tvoja sefka??) vies v ziadnej praci nie je jeden nenahraditelny clovek. Ale v rodine je kazdy clen nenahraditelny. Niekto ide na potrat a ok nema problem veri ze to bolo naj riesenie, ina trpi potom Cely zivot vycitkami svedomia. Ku ktorej skupine patris ty musis vediet nez sa rozhodnes. Nikto za teba tie 3 deti nevychova. A nikto za teba nebude citit to co v tebe interupcia vyvola. Na rodicov a pracu sa nesustred
Ale na to aky mà k veci postoj tvoj muz on je tvoj partner on sa bude musiet postarat ci s 2 ci s 3 detmi. A hlavne sa riad sebou co citiš chces ty. S čim si vies predstavit dalej žit .

zuzkaz91
29. dec 2019

@lenka321321 ako si sa rozhodla?

tamichloe
2. jan 2020

@lenka321321 mz mame 3deti 22,18,9 a ked sme oznamili že cakame tretie,tak nikto nechapal.....moja mamina,vsak ked ste to chceli....svokrovci onemeli...a neriešila som to, nemala som 15,aby som sa im spovedala....neboj zvladnete to...robota bola aj bude....

mamcotka
2. jan 2020

Ahoj kvoli tvojim dvom deťom a zdraviu by som na ten potrat šla. Ak prídeš o zdravie, tvoje deti pridu o mamu.. ja som čerstvo po pôrode a kebyze teraz ostanem tehotná , musela hy som ist. Dcérka ma potrebuje a ja som zdravotne na tom horšie ako počas tehotenstva. Keby sa mi niečo stalo co sa stane s malým bábätkom? Otec sa postara ale nikdy nie tak ako mama...

veronika0122
2. jan 2020

Pozri, aj ja som mala prvacika a narodilo sa nam predtym 4 dietatko, pritom ten prvacik je najstarsi, cize vsetko male deticky. Poviem ti, ze to vobec nie je hrozne, ak sa teda obavas ci to vsetko budes stihat. Podla tvojich slov mas fajn muza a urcite to zvladnete 😊

veronikaszabova
2. jan 2020

@tamichloe
@mamcotka
@veronika0122
Zadavatelka diskusie uz nie je na MK

tamichloe
2. jan 2020

@veronikaszabova je ,len pod inym nickom

0martina0
2. jan 2020

mama šefka to ma podržte isť na potrat aby bola mama spokojna,to je u mna na cigaretu....ja som mala tri dievčata ked sme sa chceli sťahovať do svojho domu,otehotnela som zas,asi v štvrtom mesiaci som ako tak premyšľala že snad sa s tym zmierim,žiadna radosť nič,museli sme odložiť sťahovnie lebo mam dceru najstaršiu autistku a vozim ju 17km každy den rano do školy,manžel pracuje v zahraniči,jednoducho sťahovanie odložene,nadalej sme byvali u rodičou,narodila sa mi Vaneska a nedala by som ju za nič na svete,vieš koľko krat mi je ešte teraz ľuto že som sa na nu netešila,ma už šesť rokou a všetko to prišlo ,aj sme vo svojom,aj ona vyrastla,ved možno to tretie dieťa bude to,ktore sa raz o staru mamu postara,....😉

basullinka
2. jan 2020

O potrate musis rozhodnut ty a tvoj muz. Tvoji rodicia nemaju pravo rozhodovat o zivote a smrti tvojho nenarodeneho dietata. A prepac, ak pojdes na potrat, aby boli rodicia spokojni, spravis najvacsiu chybu v zivote, pretoze nasledky tohto rozhodnutia znasas ty, nie rodicia.

loliki
2. jan 2020

@lenka321321 Ja ti želám blaho, teda blahoželám. Dieťatku zdravie a pohodu. Na tvojich rodičov ťažko hľadám slová. ...Že ich pozdravujem. Mám 3 deti, 2 samovoľné potraty, po 40-ke neplánujem, ale keby sa zadarilo prijmem aj ďalšie dieťa a nie som Cigánka. Mňa by tak vytočil takýto postoj od vlastných rodičov , asi by som na nich dala trestné oznámenie za psychické týranie. Za koho ťa/vás považujú? Tak Rómovia vedia vychovať aj 4-6 detí a vy ani 3 nie? Im rodičia vedia pomôcť a psychicky podporovať, ale teba tvoji bieli slušní rodičia nútia k potratu? Vo veľkom bojujeme proti rasizmu, xenofóbi a intolerancii, ale vlastnú rodinu, vlastných vnukov vyvražďovať, to im ide bez mihnutia oka. Fakt ťažko reagovať, oko za oko, zub za zub, tiež im zaželaj "šťastnú" smrť. Spýtaj sa, ako by sa cítili, keby im niekto oznámil, že o 2 týždne ich zabijú?

0martina0
2. jan 2020

@loliki 👍👍👍👍

ludka1402
2. jan 2020

@mamcotka
prosím neberte to osobne, zarazilo ma, čo píšete...
Ak už máte jedno dieťatko a druhé by momentálne nepripadalo do úvahy, tak určite viete, že sa máte v prvom rade chrániť, alebo potom už len sterilizácia ak vaše zdravotné problémy sú trvalé, aby ste "nemuseli" ísť na upt. Prepáčte, len ma to zarazilo, že by ste "museli" ísť...
Inými slovami, je ok zabiť dieťa v maternici, ak mám už jedno alebo dve detičky a zdravotne na tom nie som dobre?

evka258
2. jan 2020

Mysli na seba, na to, aby si bola ty spokojná. So svojím rozhodnutím budeš žiť do konca života. Malu môžeš dať časom do škôlky. Podľa mňa, súrodenec obohacuje. Neboj, všetko zvladnete. Ja som si tiež pri oboch tehotenstva ho pochvala fraxiparin, tiež mám Leidena a som sledovaná na hematologii. Deti sú OK, zdravé. V tom problém nevidím.

meluela
2. jan 2020

@lenka321321 treba sa psychicky odputat od rodicov. viem, je to tazke (tiez to tak trocha riesim) :-/ toto, co teraz skusaju na tebe je uz riadny extrem. je to tvoj zivot a z toho co si napisala mam pocit ze chces to dietatko vynosit a dat mu sancu. nebude to lahke, par rokov to bude asi aj dost hrozne, ale myslim si ze to budes lutovat menej nez keby si isla na potrat na prikaz svojich rodicov. a do buducna by som na tvojom mieste prehodnotila aj pracu nezavislu od rodicov ak sa bude dat. drzim palce

miriam1983
5. jan 2020

Ak takto budete pokracovat,tak o chvilu budete mat futbalovu 11ku. Manzel nevie,kedy ho vytiahnut alebo nemate na prezervativy? Ako nehnevaj sa,ale dve deti mas,tak snad vies,ako sa robia a ako sa im da zabranit.

lussyl5
5. jan 2020

@lenka321321 Ach jaj🤦zabiť vlastné dieťa len aby rodičia boli spokojní 🤦Dievča neblázni.Veď tri deti sú celkom v pohode tvoji rodičia fakt nemajú rozum.Kľudne si ho nechaj,čo sa týka manželovej a tvojej práce je to riešiteľné to si musíte s mužom nastaviť aby vám to fungovalo a starším deťom iba prospeje ak budú mať mladšieho súrodenca.A starkí nech trucujú ak sa im nebude páčiť ich ozaj nič nie je do toho koľko detí máte.

stanulienkat
5. jan 2020

Ja zase v takychto diskusiach nechapem vety typu "zistila" som,ze som tehotna. Kua, to sa ako da zistit?
Dieta bud planujem,chcem, alebo nie a chranim sa. Ved nie sme v stredoveku, doriti. Ludia vy rozmyslate viac, ako len par hodin dopredu???

zuzka1117
5. jan 2020

@stanulienkat aby si niekedy neostala prekvapená, žiadna antikoncepcia nefunguje na 100%, asi len teda sterilizacia.

lenka2710
5. jan 2020

@lenka321321 vieš čo, ja čakám druhé, mala ma 5 rokov! Ja mam 29, a keby som čakala tretie, tak neviem, ale predsa len deti sú radosť ale aj starosť!
A dat si vziať dieťa len na základe toho ze to chcú tvoji rodičia a ze budete za asocialov???
Teraz mam práveže v okolí veľa párov co čakajú alebo už majú tretie dieťa a podla mňa tie dve tri deti sú normál! Záleží hlavne na vás dvoch, či to zvládnete ekonomicky, fyzicky, psychicky, zdravotne a pod
Takže rozhodnúť sa musíte práve vy dvaja, čo na to tvoj manžel??

lenadka
5. jan 2020

@lenka321321 mať tri deti je ľahšie ako mať dve. Fakt, tretie už dáš ľavou zadnou a keď budeš mať prváka a budeš doma s bábätkom aspoň sa mu budeš môcť venovať - zažila som - overené. Tvoja mama vie v ktorom si týždni? Povedz im, že na potrat je už neskoro - nemusia vedieť prečo. A teraz nemyslím to, že by si bola už po 12-tom týždni, ale tá fazuľka v brušku je tvoje tretie dieťatko. Keď som otehotnela tretí krát, bola som nemilo prekvapená, ale vieš čo, prvé sono a srdiečko bilo, videla som ho - moje dieťa, inak som ho už vnímať nedokázala. Takže máme tri, muž má konečne syna, krpate ho čerta nezbedneho najzlatšieho na svete 😍😂😍🤩😘

cammille
5. jan 2020

Podla mna najvacsi problem nie je to, ze ta posielaju rodicia na potrat ( aj ked je to od nich hnusne a nepochopitelne), ale to, ze si na nich nezdravo naviazana, hoci si dospela. Ale v podstate si este nezrele dieta.
Ved si dospela zena, matka, tak sa k tomu tak postav a rozhodni sa sama za seba, postav sa za svoje dieta, svoju rodinu! To akoze budes cely zivot tancovat, ako rodicia piskaju? ....to je najlepsia cesta, ako si pokaslat zivot. Sebe aj svojej rodine.
Takze ak to dieta chces ty, a tvoj manzel, tak je uplne nepodstatne, co si myslia rodicia.
A je super mat 3 deti😉 my mame 6 deti za 10 rokov, vsetky chcene, milovane, a je to to najlepsie, co sa nam v zivote mohlo stat😊 Kazdy den Bohu dakujem.za ten uzasny dar...
Vaz si, co mas, dospej, vzopri sa rodicom a zastan si svoje dieta a svoju rodinu.
Drzim palce!

lenkatt2
5. jan 2020

Tiez som tretie dietatko nemala v plane, mala som pred tym strasny respekt, no prislo a som zanho strasne vďačna. Najstarsia bola vtedy prvacka, stredna mala rok a v pohode sme to zvladli. A to vacsie šidlo ako je nasa stredna som nepoznala 😁.Svokrovci zalamovali rukami ze sme sa zblaznili a teraz su oni ti na ktorych sa mozem spolahnut ak potrebujem trochu pomoct. Dietatko obmäkčí mnohe srdiecka. Držim palce 👍

kocurikpupcek
6. jan 2020

Chapem,ze si v soku. Ok, tretie.Na Bratislavu a znackovy zivot asi nemyslitelne.
Prepáč ale píšeš,že máte dom, čiže máte kde sa roztahovat. Píšeš,že muž chodí na tyzdnovky. Áno, nie je to ľahké. Aj môj chodí raz do mesiaca na týždeň preč. Pises,ze mas rodicov skoro pri sebe= pomahaju vam s detmi. Ved to je luxus, bud rada. Mama je tvoja sefka, cize ok,ta pochopi,ked ju ta zlost prejde.Ja k tomu vsetkemu chodím do prace plus dve deti škola & škôlka po autobusoch, dlho mi trvalo kym som získala akú takú istotu v práci ( protivne kolegyne, učila som sa všetko od začiatku a sama veciam,ktoré som nestudovala). Ale holt bola tu taká možnosť, zatnut zuby a ísť od vtedy ani nie dvojročného syna do práce. Vsetko v cudzom jazyku, cally s ofucanymi Nemcami.My narozdiel od vas sme s dvoma deťmi (prvák a 3,5 rocny) zatial v dvojizbaku. 500 km preč od rodičov. Pomoc minimalna. Plán na dom od architekta v skrini.Riesili sme akurát stavitela...keď v tom som nečakane zistila,že som 3krat tehotna. Stále som v šoku,že čo teraz. Ale vravím si nemame 16.Mám muža,tak sa o nás postará. Aj keď to znamená v našom prípade riešiť práve teraz keď čakám tretie dieta HNED predaj bytu v zahraničí, následne kupa väčšieho bytu v inom meste, zariadiť prestupy na inú školu synovi (do mesta kam sa stahujeme), zariadiť konečne štátnu skolku druhému synovi, porodit( to ešte neviem kde), a stavba domu zas v nedohľadne. A to už nespomínam,že sú zle vzťahy so svokrou a moj muž s mojimi rodičmi tiež bod mrazu. Silné obvinenia, z ktorych sa už dva roky neviem vylizat. Takze radsej ako znasat povysovanie, som sa vzdala "pomoci" od svokry. Moja mama príde,ale tiež sa jej nie vždy dá.
Poviem ti, mňa tiež napadol potrat.Ale nevedela by som s tým žiť do konca života. To dieťa za to nemohlo,že sa pýtalo na svet. A ze jeho mama ho dala jednoducho vystrihat zo svojho tela. A aj keby,že ma teraz opustí muž( lebo to bolo všelijaké kvôli hádkam pre jeho mamu) by som zatla zuby a šla proti celemu svetu.
Viem ako sa cítiš,že nechceš sklamať rodičov. Ale ty si dospela. Len ty si zodpovedná za svoje konania. Lebo dieťaťa sa dokážeš lahko zbaviť...šak je ľahké ísť na potrat, ale ten vnútorný krik svedomia...ja by som sa asi zbláznila. A pracu si najdes,ak nahodou ta tymto tvoja mama vydiera, ze ta uz neprijme. Tak a co. Neprijme. Najdes si pracu inde. Mozno ja som tvrdohlava ale mna by svedomie prevalcovalo. V konecnom dosledku sa musis rozhodnut ty so svojim muzom. Nastastie slobodne. Drzim ti palce. Nebudes v tom sama. Si zdrava, mas muza, dve krásne zdravé deti, dom....

Strana
z4