Tretie dieťa: Kedy je správny čas?
Ahojte maminy, ako ste sa v tejto otázke rozhodovali ? Ja som veľkí za, manžel proti….respektíve sa mu to strieda, raz uje za raz proti.
Trhá mi srdce predstava, že to už nezažijem ☹
Financie aj priestor by bol, len manžel má pocit, že sme už kompletní…. Nechcem ho prehovárať, viem, že to nemusí urobiť dobrotu.
Ťažko povedať, keďže život sa dokáže aj sám od seba zariadiť a ako sa hovorí (potvrdzujem z vlastnej skúsenosti), tretie dieťa sa neplánuje, tretie dieťa príde 🙂 aký máte vekový rozdiel medzi deťmi? Má vám kto pripadne pomôcť? Nám nemá kto pomôcť a zažili sme si prvýkrát virozu u všetkých 3 a bol to zahul. Aký máte aj vy vek? Cíti sa na to muž? Predsa to nie je sranda vyrast z nočného vstavania a zase sa do toho dostať. Ja som po pravde tak unavená, že hoci som nikdy veľa nenaspala, teraz by som spala snáď stále. Je však otázne tiež ako to cíti muž. Je dôležité, aby ste takéto rozhodnutie urobili spoločne
My máme tri. To tretie prišlo na obzor tak, že prostredný podrástol, pozerali sme ako behá so starším po záhrade a ja som sa len tak mimochodom opýtala manžela, či mu vlastne niekedy napadlo mať tri deti. A on že aj hej. Tak sme pokrčili ramenami a porúčali situáciu osudu. Dva mesiace od tohto rozhovoru som mala pozitívny test a tak budú už po záhrade behať traja.
Ak si manžel nie je istý, nesiľ to...ono zas tie tri deti sú celkom brigáda 😅 aj pokiaľ ide o energiu, aj financie...
A, aspoň pre mňa, bolo tretie tehotenstvo hraničná skúsenosť...bolo to o dosť ťažšie ako prvé či druhé...a to som mala v čase tehotenstva "len" niečo po 30tke.
Neviem koľko máte rokov vy, atď. Ale tam tá istota musí byť jednoducho na 110%, aby ste to zvládli v zdraví a pohode.
Financie a priestor zabezpecis trom detom, aj ked na ne zostanes sama? ak odpovies jednoznacne ano, smelo do toho. ak pochybujes, tak nie. vzdy som to tvrdila a budem tvrdit, aj svoje dcery to budem ucit- zena si ma urobit tolko deti, kolko vie zabezpecit aj sama. v zivote sa totiz udeje kadeco a potom vyplakavat a rucat sa z toho, ze nemam €, nemam cas, neviem vykryt to a ono. dieta nie je len vonave babatko a rozkosne batola. dieta je aj ziak na ZS, aj stredoskolak, kde tie starosti a financie su kdesi inde ako pri batolati.
Aj u nás bolo tak, že ja som chcela viac detí, muž neni extra zatazeny na deti. Ale časom sam trochu pomenil názory a nakoniec je rád. Je ale pravda, že na tých financiach to rodina pocítí, keď má viac detí.
@matkahelka tak tak... momentálne som na MD ale za normálnych okolností mám dve zamestnania. Manžel zas maká nadčasy kedy môže. Nie, že by sme momentálne treli biedu ale človek NIKDY nevie. A čím viac hladných krkov, tým väčšia zodpovednosť, ak raz prídu krušné časy. Treba myslieť na čo najvzdialenejšiu budúcnosť a rátať s tým najhorším, aby mal človek ako tak dušu na pokoji.
Pre mňa by bol hlavne rozhodujúci vek.
Nie.
Tiez sa istu dobu pohravam s myslienkou na tretie, chybaju mi tie moje mini babatka.No stále vyhrava zdravy rozum,ze 2 su pre nas akurat. Zdravotne, priestorovo, na cestovanie a celkovo na nas zivot su 2 akurat (nemame poblizku rodiny,na vsetko sme sami). Plus si uz neviem predstaviť zase MD a byt opat z istej casti zavisla na manzelovi. Najma pri chorobach si vzdy vravim,ze ako dobre,ze vas nie je viac 🤭 Spiste si pre a proti, vsetko co by to obnasalo. Ak vas netlaci vek,dajte si cas na rozmyslenie
Ani moj manzel nechcel, nechala som to teda tak. O par rokov zmenil nazor. Mensi vekovy rozdiel by bol lepsi, ale nevadi.
@nikushka8 my sme tiež takto presne a ja som sa dostala späť do práce po 8,5 roku. Bábätko prišlo, ale teda, aby som necítila tak tú finančnú závislosť, pracujem. Malinke má uz 10 pomaly 11 mesiacov a chodim na cca 3 hod do kancelarie. Ale inac choroby su zahul, no ale aspon to jedine mi zatial nepapuluje, keďže najstarsie ide do puberty
@staromodna ved toto, do roka (mladsiu chytilo obdobie vzdoru strasne skoro), niektore do 2 rokov su uplne zlaticka a potom to zacne 🤭

ak nemáš 40tku na krku tak nechaj túto otázku otvorenú...
správna odpoveď neexistuje...