Tretie dieta v 37-ich rokoch, áno alebo nie?
Ahoj mam co chvila 37,sli by ste do 3 tieho dietata? Manzel stale tuzi po tretom len ja som zdrzanliva,uz aj poholna kedze 1. ma 14 druhe dieta 11....bolo by to ok ak by som suhlasila?Sem tam aj na mna pride ze aj to tretie ale....hmm
No..ja som.v 37r.porodila druhé a chcela som.neskor aj tretie, ale muz uz nechcel.. kebyze chce, tak ideme.na vec.. cize u nas som bola.ja ta, co chcela, on nie, tak nemame..
Dohodnut sa musite vy.
Ak to zvažuješ iba kvôli veku tak úplne v pohode. Ja prvé 36, druhé 40. Za zváženie stojí zdravotná stránka matky. Ale ak si v poriadku A chcete to obaja tak nie je problém. Ale musíš to naozaj chcieť, nie sa nechať donútiť. Ináč čo vidím mamy, ktoré majú posledné dieťa s takým odstupom od tých prvých, tak pri tom poslednom nenormálne omladli.
@nevludna proti?ze som uz na to stara...nedam to...strach co bude...obava z buducnosti neviem vela toho je...
Ja mam uz 37 a urcite chcem este 3tie dieta ved stara nie si urcite a ked manzel chce ak nemas nejaky zdravotny problem tak sup dotoho
To uz ty musis vediet ci to date🙂
No to ťažko sa budeš na fóre pýtať, keďže každá má svoje vlastné skúsenosti. Porozprávaj sa o tom s mužom o svojich pocitoch a o tom čoho sa bojíš, on nech ti zas povie svoje dôvody. Potom si sadnite prepočítajte si kedy asi bude mať dieťa maturitu, promóciu, atď a uvidíte tie čísla reálnejšie. Keby som mala toľko čo ty, asi by som sa tiež bála, ale tak tu ide aj o dôvody manžela a ak by mal takú silnú túžbu po dieťati, asi by som ho potom chcela mať, keďže všetko sa dá zvládnuť (a baby tu majú aj v staršom veku deti).
Ja som tretie v 37r porodila a nelutujem.Tiez tam boli obavy ze som uz stara🤣alebo ci to financie dovolia atd.ale som stastna ze mam svoje tri poklady.
Ja mám 36, 7 ročnú a ročnú mrňu. Tretie nechcem, aj keď manžel by si želal. Je s tým uzmierený. Ak ide iba o vek, tak to podľa mňa nie je neskoro...len ty o tom musíš byť vnútorne presvedčená.
A také obavy z budúcnosti si nemala aj keď si čakala prvé alebo druhé dieťa?
@elviku11 nie bola som mladsia a neriesila som materialne veci az teraz to prichadza,ze treba na ine mysliet strach zo staroby vekovy rozdiel atd..
Najmladšieho som rodila v 42r. ,manžel mal 50, syn už má 14r. a nevidím jedinú negatívnu vec na rodičovstve v staršom veku.Práve naopak,stále vravím,že nič lepšie nemohlo našu rodinu stretnúť.
znama ma 42, caka prve...ja by som do toho sla, deti milujem, prinesie ti mladost
Nie. Mam jedno a uvidime ci bude druhe🙈
Ak by som sa už na to necítila, tak by som už do toho nešla. Ja mám 31, 2 deti a poviem ti, že už tretie by som nechcela. Ale to je každého osobná vec a rozhodnutie. Nejde ani tak o vek ako o ten pocit a psychiku.
Ja za seba pisem nie,mam 37 a 2,9 rocne a 9 mesacne dieta a je to teda dost o drzku,hlavne tie prve mesiace boli narocne.ak by som bola o par rokov mladsia,isla by som aj do tretieho a mozno aj stvrteho,ale teraz urcite nie.ja som typ,ze ked v noci nespim,cely den som nervozna a podrazdena.a ty by si mala pocuvat svoje srdce (aj rozum)
No ja ti mozno poviem z druhej strany, moja mama ma mala ked mala 37 rokov, traja surodenci starší 16,12 a 11 rokov. So starsimi surodencami si nerozumieme dobre, a s mamou aj ked by sme velmi chceli a rady sa mame, vo vela veciach si nerozumieme, je tam velky vekovy rozdiel, takmer jedna generacia medzi nami a to nezmazes. I ked teraz je to normalne mat deti neskor. Ja teraz cakam v 32 rokoch druhe dieta a prve bude mat 9,uz sa desim, ci si budu rozumiet, a hlavne ak by sme chceli tretie dieta, tak co najskor, po 34 uz asi nie. Aby tie dve deti boli si blizko vekovo. Rozhodnut sa ale musite vy, len vy s muzom viete si predstavit, ako by fungovala vasa rodina, ak by pribudlo dalsie dieta
Ja mám 40.
Pred rokom som porodila tretie babo. Dcéra mala vtedy 14 a syn 11 rokov. Presne ako u vás.
Nič krajšie sa nám nemohlo stať. Toľko lásky čo jej dávame, toľko lásky nám dáva ona. Lubime ju všetci najviac na svete. Je to taký nás maly zázrak. Deti ju prijali úplne perfektne, dokonca dcéra mi pred mesiacom povedala: mami, ako sme mohli doteraz bez nej byt.
Je to nasa radosť, naše najlepšie rozhodnutie. A tak ako tu už baby pisali, zo všetkých strán počúvam, ako som omladla.
Áno, nebudem klamať, strach o budúcnosť tu je. Ale viem, že títo dvaja starší dajú na ňu pozor.
A mimochodom, je to najlepšie dieťa zo všetkých troch. Pokojne, milé, stále sa usmieva a prespí v noci 12 hodín vkuse.
Netreba sa báť. Dieťatko je dar a môžem ti povedať, že všetko budeš prežívať úplne inak ako pri tých starších. Aj ty si už mentálne úplne inde ako kec si mala 22 rokov a prvé dieťa.
Držím palce, aby tvoje rozhodnutie bolo správne a prinieslo ti radosť,
Ja som mala tretie v 36, starsie mam 8 a 7 rocne. Musis pocitat s tym, ze vystupis zo svojej komfortnej zony, zasa kojenie, nocne vstavanie, obdobie vzdoru atd... Ale zasa sme pri malom velmi "omladli" ako sa hovori... Nikdy nelutujem, ze sme sa rozhodli ist do tretieho. Decka maju uzasny vztah a aj ty to budes mat lahsie, lebo babo bude mat tri maminky 😉 tak hor sa do toho!
Ja mam práve dnes 37 rokov a už by som do 3 dobrovoľne nešla. Aj keď milujem bábätká, ale už sa na to necítim. A mam aj zdravotné problémy.
Ja som mala prvé v dvadsiatich a druhé v dvadsiatich piatich. Samozrejme že po tridsiatke som začala túžiť ešte po dieťati, ale manžel už žiaľ nechcel. Bolo to ťažké obdobie. V 37 som porodila tretie, už inému mužovi, a teda poviem ti, že neľutujem. Dcérka má tri roky a je to úžasné dieťa, slnko našich dní. Áno, boli aj ťažké dni a noci, keď bola bábätko, ale muž, aj synovia mi veľmi pomáhali prekonať ťažké chvíle. Tehotenstvo bolo bezproblémové, pôrod super. Ale ja som naozaj veľmi túžila po dieťati ešte. Ak to tak necítiš, nechoď do toho.
@martina1309 to bolo tak krasne napisne,ze aj hned idem na to dakujem😉
Ja som mala prve vo veku 32, druhe 35, a tretie sme neplanovali, mala som takmer 38, ked sa narodilo. No bola som na ne sama, najstarsi este skolkar a druha 2.5 roka. Dieta v pohode, ale ja som mala zaciatok tazky, prebudila sa u mna artritida, kt. mam od detstva spiacu. Po prvom a druhom nic, ale 3 mesiace po porode zapaly, tak som pri najmensej s druhou krpatou stale doma a synom s nami po skolke poobede tiez hopkala na jednej nohe, krivala, starala sa. Bola som rada, ze bolesti presli, ale citila som sa uz vycerpana. Popravde som mala 3 male deti cely den, muz chodil domov najskor po piatej a odchadzal so synom do skolky, domov ho vozil takmer vzdy naobed, kedze v tom case sme sa aj prestahovali a povodne blizka skolka bola zrazu daleko, on a ja sme nestihali do 16.00 ponho chodit. Nemam vodicak a s krpatou a najkrpatejsou by sme museli cestovat busom. Znova by som do toho nesla, ale pri starsich detoch, budes mat starosti iba s jednym. U mna des situacie typu, napr. dojcim, mala takmer spi, tesim sa a vtedy druha 2,5 rocna zacne vykrikovat z wecka, ze sa uz vykakala a takmer 6 rocny syn z druhej izby zasa krici na nu, aby bola ticho, lebo zobudi malu sestru.
@dahra Trpezlivosť.....toho sa aj ja obavam inak ok predsa je ine mat dieta v 20-tich ako po 30-tich
@eriksonka1234 vsetko najlepsie 🍾
Mam 38 rokov, a čakáme tretie dieťatko. Synovia budú mať v apríli, keď sa bublinka narodí 16 a 12 rokov. Veľmi sa tomuto nášmu zázraku tešíme, hoci sme ho extra neplanovali, no ani sme sa mu žiadno nebránili. 😊 Dieťa je dar a viem, že nám prinesie do rodiny nový vietor. 😊
Ahoj, mám 18 ročného syna, 15 ročnú dceru, 14 ročného syna, 2,5 ročnú dcéru a o 3 týždne rodim posledné naše dieťa. Mesiac po pôrode budem mať 41 rokov. Skúsenosti s najmladšou je taká, že staršie deti pomáhali. Pôsobila aj ako antikoncepcia živá, nech vidia, že urobiť dieťa je najmenej, vychovať a venovať sa mu je ťažšie. Ja by som sa toho moc nebála, ak si zdravá, máte zázemie a prácu a bývanie, dá sa to zvládať. Omladnes pri Tom dieťati a ver, že ti bude na radosť keď staršie opustia dom a tebe ostane ešte drobciatko 🙂
Ďakujem krásne
Ked si vyratas, kolko casu ti este ostava do dôchodku, dovtedy bude babo uz velke a samostatne. 😂
Na silvestra 2011 sme nechali rosicov samych doma, a my traja surodenci sme sli kazdy ao svojou partiou. Ako ano, ako nie, rodicom hned zacali behat po ume urcite myslienky. V septembri roku 2012 sa mi narodil posledny brat. Mal som 19 rokov, mamka 43, tatko 44. No a. Normalna vec.

Ano, co ti v hlave hovori proti?