Trochu sa bojím manžela
V minulosti som počúvala nadavky od mm aj po pysku som dostala, je tu takých tém strasne vela.
Na krátky cas som odisla s dietatom ale vratila sa kedze sľúbil nápravu. Vyzeralo to sľubne ale znovu prisli nadavky škaredé a vyhrážky ze dostanem po pysku. Vie ze to nemoze lebo odídem ale aj tak sa bojim niekedy ked vrieska ze ma bude zase plieskat. Nerobim nic zle a hadky su na hlúpostiach ako neupratana skrinka a blbosti. Su pekne dni a potom su stresové dni. Strasne ma to vyčerpáva. Asi by som si zaslúžila od jednej z vas plesnut.
@deti95060810 ja to nechapem ze ci sa v tom vyzivaju na ukor slabsieho
@danielllka asi potrebujem takuto podporu v tomto zmatku ktorý mam v sebe teraz
@derdia ano je to stale stres co ked sa nieco znepaci a bude zle. Mm je velmi zrucny ale potrpi si na poslusnost a cistotu a ja nestiham do detailov. Ked urobi za mna nieco tak mi vykrici.
@haley7897 som rada ze som dala sancu ale poslednu. Ale mas pravdu. Vidim tam neuctu ku mne.
@kkovacovak tazko sa pripusta slovo tyranie ked sa to strieda s tzv medovymi dnami. Druhym zenam by som poradit vedela a sebe nie.
@jaskolka prijmem kazdy nazor. Mozno teraz nie som objektivna ked pisem len o jednej strane lebo tiez mam chyby ako kazdy clovek ale vela krat si poviem ze mozno to nie je az take hrozne ked sa mm vie postarat o nas ale to nikto nevie ze u nas doma sa z ocarujuceho uzasnaka stava nervak.
@negymama ano asi zabudam co to robi so mnou.
@ella_price keby to bolo jednoduche hocikedy pisat na fora,hocikedy sa kludne pobalit hocikedy si kludne zarobit peniaze a kludne si vybavit prenajom. Hocikedy si povedat svoj nazor aby nevznikol konflikt.
@dilino och boze to je silny impulz
@1mata tak som vdacna za podporu. Myslela som si ze to nie je az take hrozne a ze sa tu budu lisit nazory a ze si precitam ze jednym uchom dnu druhym von a poradna a tak ale uz v tom mam jasno.
ale to striedanie je prave pre tyraniu typicke, to ta ma udrzat pri nom. a jednak on si uvolni a vybije zlost a chvilu sa citi dobre. ale to nie je tym, ze chce byt vedome k tebe dobry...ale on je vpohode v tych peknych dnoch. Si skratka hracka jeho nalady. On sa citi ako pan, ma moc nad tebou. Rozdeluj a panuj... to je heslo tyranov. Od neho zavisi ci rozdava usmev alebo facky...a obet nema vediet co ju caka. Toho nie je hodna.
a darmo sa pytas na intervaly...tie sa budu postupne skracovat, peknych chvil budu omrvinky, tyrania prevladne...ale to uz vo chvili ked ta bude mat istu...podlomenu psychicky, s nulovym sebavedomim, s nulovou volou odist.
Tvoj plan odchodu, musi byt este vo chvili ked to zvladas a mas zvysky ucty k sebe a sebavedomie a silu zacat znova. Nik to za teba nespravi. Len ty.
Juj, tu nie je o čom. Nebuď s ním. Držím palce!
@negymama to su take tazke veci na uvedomenie si ked je okolo tolko alkoholikov gamblerov nevernikov dlznikov bitkarov kde vznikaju modriny a potom si tazko pripustim ze je to druh tyranie lebo je to take nenapadne a nie je to take okate. Kolko krat si poviem ze nie je to az take hrozne ved to nie je denno-denne. Aj pri predoslom odluceni som sa stretla s nepochopenim lebo som nemala monokle.
Zeny, ja Vam naozaj nerozumiem.
Nemate sebauctu? Nemate pud sebazachovy? Pride Vam v poriadku, ze sa k Vam niekto sprava ako k spinavej handre, a este nechate Vase dieta/deti, aby to videli??
Ak sa potrebuješ uistiť, že to čo zažívaš, nie je OK, tak sa pridávam, nech vidíš že nikto opačný názor nemá. Blízkej osoby sa predsa nemáš báť. Bude žiť v strachu aj to dieťa. A na tých deťoch to necháva nepekné následky keď žijú v takom prostredí. Bude na teba raz hrdé keď zistí prečo si odišla, že si mu tým zachránila detstvo. Utekaj kým sa dá a nenechaj sa presvedčiť. Bolo by fajn mať aj niekoho kto ťa tým prevedie a nasmeruje ak ti srdiečko zase bude hovoriť to čo nie je pravda. Napríklad rodičov alebo kamošku.
@sonnenshein to je postupny proces s tymto výsledkom
@minimie dakujem velmi pekne
Nenapíšem ti čo bola posledná kvapka,tieto veci sú veľmi osobné a nepríjemné,nebudem to rozoberať vo verejnom fóre...sama si napísala,že sa to zhoršuje čiže tu nieje o čom,proste sa zbal a odíď,môže to raz dopadnúť horšie a nešťastie je na svete...
Autorka nie, to nie je postupny proces. Toto je absolutne zjavny proces. Ked je Ti jedno ze tyra Teba, prosim Ta, bud taka mila, urob to aspon pre svojho syna, aby si nemyslel, ze takto ma fungovat vztah.
Na tvojom mieste by som urobila radikálny krok - odišla a už sa nevrátila. Takýto ľudia sa nemenia. Viem, že odchod je ťažký, tiež som si prešla takýmto vzťahom, no iná možnosť nie je. Je to len otázka času kedy naberie viac odvahy a dovolí si ešte viac.
Ak mu ale chceš dať šancu, ok, sadni si s ním a nastavte si pravidla. Napríklad, žiadne vulgarizmy na tvoju osobu, nadávky, krik a ani vyhrážky. Tieto veci do zdravého vzťahu, kde majú voči sebe partneri úctu nepatria. Ak to nie je schopný dodržať, nie je schopný a ochotný rešpektovať ta. Tým pádom nemá dôvod niečo meniť. Len čaká, kedy ta znovu zlomí.
Keď si nastavis sama hranicu, kde to pre teba konci a on ju poruší, je na čase odísť. Inak sa budeš iba trápiť a s tebou sa bude trápiť aj tvoje dieťa. Nehovoriac o príklade aký si z toho vezme do života. Asi nechceš aby sa tak raz správal vo vzťahu on.
su taki co si daju zalezat aby monokle vidiet nebolo. tie na dusi nie je sanca vidiet. a aj tym fyzickym sa da vyhnut, ak vies ako na to... taki vychcanci, tahaju za vlasy, biju mokrou handrou, zasahuju tam kde je telo vacsinou zakryte odevom. ale najtazsie na tom su tie hrozby, ten strach. paralyzuje, prinasa neustaly stres - to je zamer.
No všetci aj jej rodičia aj jeho boli proti aby sa vzali jeho rodičia pred svatbou jej povedali aby si to riadne rozmyslela žiaľ neposluchla vzala si ho.Potom po nezhodach odišla od neho aj z detmi s tým že prišiel prosikal plakal znova sľuboval uverila mu povedala že sa vrátila a urobila najväčšiu životnu chybu.Už je tomu veľa rokov už by boli teraz dospelaci. Predtým než sa to stálo mali asi 2 a 3 už nepamätam presne prešlo veľa rokov. Deti už nemala nechcela.Prosim nechci tak dopadnuť odid kým je čas zachraň sebe a hlavne deti.Nech ťa akokoľvek postrašuje odid deti mu nedajú.Nenechaj sa biť nikto nema právo biť druhého mate byť partneri a rodičia deti a nie že ON im dava vzor že bije ich mamu.Zbaľ sa ak máš kam nič mu nevrav a pomaličky sa odsťahuj v tichosti.Nedaj na sebe nič znať.My maminy tu na fore ti poradiť môžme ale rozhodnuť sa musiš sama.Držim ti veľmi palce.
Zaujala má tvoja posledná veta v príspevku. “Asi by som si zaslúžila od jednej z vás plesnút”. Najprv potrebuješ zmeniť postoj k sebe samej. Opakuj si nahlas: Mám sa rada a prijímam sa. Hoci má muž psychicky týra aj tak sa mám rada a prijímam sa. Opakuj si to nahlas a pravidelne. Postupne sa zmení tvoj postoj k sebe samej a postavíš sa mu. Nebude ti chýbať a zvládneš život aj bez neho. Viem že je to ťažké a nepojde to hneď. Zameraj sa však na seba a nie na neho. Nemysli na neho a akonáhle budes môcť odísť odíď a nevracaj sa.
Toto je typické pre tyrana, že strieda výbuchy s medovymi dňami. A tych bude čím ďalej, tým menej. Alebo jeden pekný deň a 6 otrasnych. Čiže keď chceš takto žiť, tak kľudne ďalej. Máloktorý tyran začal hned tak, že zbil do krvi ženu a dieťa. Takmer vždy, to začína postupne, žena si myslí že to určite bolo naposledy... Ale nieje... Nikdy to nie je naposledy...
My ti nemame preco plesnut po pysku. My to nerobime, nebijeme slabších a vlastne nikoho.
Iba by som obrazne zatriadla tebou a zoči voči ti povedala ze si mladá šikovná žena, máš krasne deti a nezasluzis si šikanu, buzeraciu, krik, manipulovanie. Zobud sa zo zlého sna a urob dobry krok k lepsiemu životu. Hlavne pre deti.
Chapem ze si rozhodena, ze si to ešte nespracovala, ale snaž sa. Bude to na zaciatok ťažké, všetky veci sa zmenia, ale za dobry kludny život to stojí.
🍀🍀🍀
@cacianka presne tazko sa to spracovava. Dookola si citam vsetky riadky.
Ahoj ako si dopadla?

@katkati ano pozeram ze taketo nervy mu nerobia dobre a nechcem aby to kopiroval