Túžba po ďalšom dieťati verzus rozumová úvaha
Ahojte su tu zeny ktore maju podobne pocity ? Mame dve deti… skoro 2,5 a 1 rocne. S muzom mame 31 a 35 rokov(on).
Obidvaja mame take pocity ze aj by sme este chceli tretie dieta a aj nie.
Preco ano? Obidve deti mame take pohodove uz od babatka takze by som si vedela predstavit zvladat starostlivost o dalsie dieta a matersku si fakt velmi uzivam. Sme malicka rodina. Za par rokov nase deti budu mat len nas rodicov a seba navzajom. Ziadne tety/ujovia. Iba jedna babka s dedkom. Financne sme na tom okey. Ziadne brutalne zadlzenie hypotekou, dve auta bez leasingu. Zijeme si dobre.
A preco nie? Sme v 3 izbovom byte z tohto hladiska sa mi to tazko predstavuje ale dalo by sa to riesit prerobenim velkej obyvacky na detsku izbu. Co ak sa jednemu z nas rodicov nieco stane?postarat sa o 3 deti je uz predsa obrovska zodpovednost hlavne ked ani nemame rodinu ktora by pomohla keby prisiel taky stav. A hlavne strach ze co ak by chceli ist vsetky 3 deti na vysoku skolu a my by sme to nedokazali zabezpecit? Ze by sme casto opakovali detom ze na nieco nemame?
Zatial asi vyhrava to racio. Ale bojim sa ze sa jedneho dna zobudim a budem to navzdy lutovat a uz bude neskoro.
Ale je zas velmi narocna doba financne a jest a platit ucty sa musi.
Véd ty si opísala dokonalý život a túžbu každej rodiny, to ako popisujes co máš, je presne to čo som si predstavovala ja pred par rokmi
Sen-2 deti tesne po sebe, vychova bez problémov....
Realita??- narodilo sa mi baby, teraz malý Asperger a už 7.r.neviem co je to kľud 🤣
Ľúbim ho ako koňa ale aj ako kôň som utahana 🤌🤌🤌
Juuuj, ty sa máš, ani nevieš ako!!!
@anonym_e46763 to ma mrzi :( , ano ano ved ja som vdacna a uvedomujem si ze mame v zivote velke stastie.
Mate maly byt na 3 deti . Teraz som bola u mami v 3 izbaku s 2 detmi a 2 dospeli to je dost tesno. Ty to este nevidis pri tak malych detoch . Ja by som tiez brala tretie dieta su 😍ale to by som musela mat iny level financii. Lebo teraz ma kazde svoju izbu co by aj malo mat mohla by som urobit izbu v basemente ( zvysene prizemie ) kde je herna ale deti to tam nemaju radi lebo tam je aj storage room kotol atd . Mame dost velky dom 3 podlazny aj tak by bol maly pre 3 deti . Kazdy potrebuje ten svoj osobny priestor svoj klud . Dalej dovolenka s 3 detmi nemozes mat jednu izbu Musis zobrat 2 v klasickom hoteli Cize cena bude raz taka. Na tie tvoje mini deti si este neminula tolko co Zachvilku zacnes ked idu do skolky skoly . Moja 10r ma 37 nohu minuly rok som kazde 3m musela kupit nove sketcher tenisky . Lebo noha rastla. A Taketo veci nechces pocitovat ako problem . Vstupy do vodnych parkov jedlo vonku jedno dieta chce daku srandicku ok Musis kupit 2 ak mas 3 tak 3x aby si bola fer. Kruzky .. letny tabor . Este ok 2 deti jedno za druhym no 3 je uz dost narocne. Zatial si uzivaj tie deti co mas su dost male a o par rokov uvidis ci ozaj tp tretie vam chyba ku stastiu. To ze nemaju ujov tety sesterky nic neznamena v dnesnej dobe ludia maju tety ujov sesterky a vidia ich raz za rok.
@miadi nemame maly byt..len nie je momentalne najlepsie rieseny, ale keby vymenim obyvacku za detsku tak by sa dalo spravit krasne predelenie velkej miestnosti aj s nejakou prieckou aby mali sukromie …ale hej chcem detom aj dopriat nie sediet doma lebo nebudeme mat peniaze zaplatit niekde 5 vstupov, 5 obedov a podobne. Ale chapem ako to myslis
@miadi podľa mňa sme strašne rozmaznaní. Dieťa vôbec nemusí mať vlastnú izbu. Samozrejme môže, ale sme rozmaznaní ako spoločnosť, že musí. Ľudia sa šialene zadlžujú na desaťročia, len aby mali čo najväčší priestor na bývanie. Samozrejme, niekto po tom môže túžiť. Ale myslím, že je aj veľa ľudí, ktorí to len prijali ako nutnosť, lebo veď viac ľudí v malom predsa nemôže žiť šťastný a naplnený a úspešný život. Akože prečo by nie?
@any_soj tak ja skor uvazujem nad tym ze kolko ludi z predchadzajucich generacii chodilo na vysoku skolu? A kolko teraz? Ked si predstavim seba tak som pri studiu potrebovala taky svoj klud a svoj priestor na sustredenie. To vobec nie je rozmaznanost. Najde tam o to mat celu izbu pre dieta. Ale aby mali svoj “kut” doma kde sa citia dobre.
@anonym_autor a ake si mala predtým zamestnanie? Ked zacnes chodit do roboty to bude zahul. Deti skolka choroby..krúžky..5 ľudí v malom byte natlacenych...momentálne by som to odlozila. Dalsie dieťa môžte mat aj neskor keď tieto porastú. Alebo si to dovtedy rozmyslite..nikto nevie co bude za par rokov.
@anonym_fd35cf robim prekladatelku
@miadi podľa mňa sme strašne rozmaznaní. Dieťa vôbec nemusí mať vlastnú izbu. Samozrejme môže, ale sme rozmaznaní ako spoločnosť, že musí. Ľudia sa šialene zadlžujú na desaťročia, len aby mali čo najväčší priestor na bývanie. Samozrejme, niekto po tom môže túžiť. Ale myslím, že je aj veľa ľudí, ktorí to len prijali ako nutnosť, lebo veď viac ľudí v malom predsa nemôže žiť šťastný a naplnený a úspešný život. Akože prečo by nie?
@any_soj Ved mozes mat aj 5 deti v jednej izbe . Tak Ja radsej budem rozmaznanec 😄Ja som v zivote nemala svoju izbu len ako single ale ako dieta ani ako matka nie.. a mm chrape Tak som rozmaznanec ked mi vadi ten hluk . ale zas nemame 30 ako autorka . Beriem to ako klasicky panelakovy byt a tie su dost male.
@any_soj tak ja skor uvazujem nad tym ze kolko ludi z predchadzajucich generacii chodilo na vysoku skolu? A kolko teraz? Ked si predstavim seba tak som pri studiu potrebovala taky svoj klud a svoj priestor na sustredenie. To vobec nie je rozmaznanost. Najde tam o to mat celu izbu pre dieta. Ale aby mali svoj “kut” doma kde sa citia dobre.
@anonym_autor čojaviem... Ja som sa napríklad doma učila minimálne, a to som mala vlastnú izbu, boli sme traja v trojizbaku. Rada som sa učila v knižniciach, a celkovo v coworkingovych priestoroch, kde sa vždy dá nájsť miesto aj úplne kľudné. Okrem toho som sa často učila vonku, a veľa času som trávila aj v škole (keďže sme mali rozvrh často roztahany na celý deň s prestávkami). Nehovoriac o tom, že kvantum ľudí ide na intrak. A že aj kopa mojich spolužiakov, ktorí boli z Bratislavy ako ja, už počas výšky bývalo radšej na priváte, s kamošmi, zdieľaný byt, než doma, hoci mali tú možnosť, mali aj dobré vzťahy doma, ale proste už sa chceli osamostatniť. Tak mali brigádu a privát. Toto že mať vlastnú izbu, aby sa dieťa malo kde učiť - super, ak je. Ale nebol by to pre mňa dôvod to dieťa nemať.
@any_soj Ved mozes mat aj 5 deti v jednej izbe . Tak Ja radsej budem rozmaznanec 😄Ja som v zivote nemala svoju izbu len ako single ale ako dieta ani ako matka nie.. a mm chrape Tak som rozmaznanec ked mi vadi ten hluk . ale zas nemame 30 ako autorka . Beriem to ako klasicky panelakovy byt a tie su dost male.
@miadi to ma mrzí. Ale sú teraz dosť dobré rôzne slúchadlá proti chrápaniu, možno by to pomohli.
Nepremárni svoj sen! Kto neriesi plno zbytocnosti, ten s peniazmi vyjde, hlavne ked nie ste zadlzení hypotekou. Dieta je ten najvacsi dar. A ked budu na vysokej, tak si mozu pekne privyrabat brigadami, sikovni dostavaju stipendium. Ja som z “chudobnej” rodiny a vysoku skolu som skoncila bez velkeho zatazovania svojej rodiny. Nie kazdy je profesionalny sportovec a potrebuje vystroj, nie kazdy musi mat znackove tenisky…
@anonym_autor mne mama kedysi povedala, že žena by mala mať toľko detí, o koľko je v prípade nutnosti schopná sa sama postarať. Tak aby im nič nechýbalo a ona nepadala " na hubu" od únavy a troch zamestnaní.
@anonym_autor tretie sa uz zvezie, vydavky nenarastu o tolko. A keby sa nieco stalo, ani s dvoma to nie je vyhra. Trojizbovy byt nie je zly. Dnes sa aj mnohe domy stavaju vo velkosto bytu. Ja som za mensi vekovy rozdiel, odpiples si to naraz, zrecyklujes oblecenie, zaujmovo su blizsie, vyuzijes tie zlavy na vstupy vzdy na nejake 😀 ak to tak citite, chodte do toho

Mate maly byt na 3 deti . Teraz som bola u mami v 3 izbaku s 2 detmi a 2 dospeli to je dost tesno. Ty to este nevidis pri tak malych detoch . Ja by som tiez brala tretie dieta su 😍ale to by som musela mat iny level financii. Lebo teraz ma kazde svoju izbu co by aj malo mat mohla by som urobit izbu v basemente ( zvysene prizemie ) kde je herna ale deti to tam nemaju radi lebo tam je aj storage room kotol atd . Mame dost velky dom 3 podlazny aj tak by bol maly pre 3 deti . Kazdy potrebuje ten svoj osobny priestor svoj klud . Dalej dovolenka s 3 detmi nemozes mat jednu izbu Musis zobrat 2 v klasickom hoteli Cize cena bude raz taka. Na tie tvoje mini deti si este neminula tolko co Zachvilku zacnes ked idu do skolky skoly . Moja 10r ma 37 nohu minuly rok som kazde 3m musela kupit nove sketcher tenisky . Lebo noha rastla. A Taketo veci nechces pocitovat ako problem . Vstupy do vodnych parkov jedlo vonku jedno dieta chce daku srandicku ok Musis kupit 2 ak mas 3 tak 3x aby si bola fer. Kruzky .. letny tabor . Este ok 2 deti jedno za druhym no 3 je uz dost narocne. Zatial si uzivaj tie deti co mas su dost male a o par rokov uvidis ci ozaj tp tretie vam chyba ku stastiu. To ze nemaju ujov tety sesterky nic neznamena v dnesnej dobe ludia maju tety ujov sesterky a vidia ich raz za rok.