icon

Ako sa vyrovnať s túžbou po ďalšom dieťati?

Včera o 20:30

Nevieme sa s manzelom dohodnut. Slubil mi to a zrazu otocil. Nasa mala bude mat 5. Viem ze nie je dobre chlapa do toho tlacit. Ale ja to citim rovnako , ako tlak z jeho strany, ze mam na to zabudnut.
Prehodnotila som vsetky pre a proti. Financie , zdravotny stav, vek… vsetko je v norme.
Som este vo veku kedy nam nic nebrani, osobne si myslim ze hlavne zena by sa mala na to citit. ze predsa len to nie je 50/50. aj tak zena sa stara vacsinou o to male dieta daleko viac do nejakych 2 rokov ( vacsinou pisem, viem ze su aj ockovia niekedy v popredi)
jeho argumenty su, ze on potrebuje cas pre seba. na svoje hobby. ze zistil po rokoch ze nie je rodinny typ. strasne ma trapi. mala som sen o vacsej rodine. Viem ze tychto tem je tu vela, viem ze mala by som byt vdacna aj za to jedno dieta.
Prejdu ma tieto pocity niekedy???pocity straty… sklamania. stale ked predavam alebo darujem veci po malej je mi do revu

Strana
z3
anonym_c85a67
Včera o 20:35

Ak povedal narovinu ze nie je rodinny typ a chce cas pre seba tak jednoznacne dalsie dieta nie, aby si nahodou raz neostala s dvomi detmi sama. Lebo aj to sa môze stat keby ho ma nasilu. Chapem ze si smutna ale aspon to povedal priamo

anonym_136fa0
Včera o 20:35

Nieje rodinný typ,to by som určite zabudla na to mať S NÍM ďalšie dieťa
A otázka je čo to vôbec znamená v situácii, keď uz rodinu má..

anonym_427838
Včera o 20:38

Nie je rodinny typ? Co si pod tym ma predstavit manzelka a 5 rocne dieta?

(Odhliadnuc od toho, ze po tomto vyjadreni je asi velmi zly napad trvat na dalsom dietati)

autor
Včera o 20:41
@anonym_136fa0

Nieje rodinný typ,to by som určite zabudla na to mať S NÍM ďalšie dieťa
A otázka je čo to vôbec znamená v situácii, keď uz rodinu má..

no ved toto… byt rodicom je nieco co az ked zazijete, pochopite. u neho to zial dopadlo tak ako dopadlo. ale nejako uz vydrzi. mal stastie na mna, vsetko dokazem sama. odskusane. len to dieta druhe si sama neurobim. rozvadzat sa nechcem. nerozbijem rodinu prvemu dietatu kvoli neexistujucemu druhemu. tak si kupim psa :/ aspon

autor
Včera o 20:44
@anonym_autor

no ved toto… byt rodicom je nieco co az ked zazijete, pochopite. u neho to zial dopadlo tak ako dopadlo. ale nejako uz vydrzi. mal stastie na mna, vsetko dokazem sama. odskusane. len to dieta druhe si sama neurobim. rozvadzat sa nechcem. nerozbijem rodinu prvemu dietatu kvoli neexistujucemu druhemu. tak si kupim psa :/ aspon

@anonym_autor snad ma to vekom prejde. ale viem ze to lutujem uz teraz.

autor
Včera o 20:45
@anonym_autor

@anonym_autor snad ma to vekom prejde. ale viem ze to lutujem uz teraz.

@anonym_autor brala som si ho v dobrom aj zlom… zle som sk trosku vybrala ale co uz. baby, dobre vyberajte… odskusajte poriadne pred svadbou.

anonym_3c9382
Včera o 20:48

To je muz roka, povedat zene so spolocnym dietatom, ze nie je rodinny typ. 👍 Topka.

autor
Včera o 20:48
@anonym_3c9382

To je muz roka, povedat zene so spolocnym dietatom, ze nie je rodinny typ. 👍 Topka.

@anonym_3c9382 ano, zle som si vybrala :(

anonym_f25ccf
Včera o 20:50

@anonym_autor a to ste sa o tom nebavili pred svadbou? Dnes už si väčšina ľudí dopredu vyjasní čo od vzťahu očakáva

autor
Včera o 20:52
@anonym_f25ccf

@anonym_autor a to ste sa o tom nebavili pred svadbou? Dnes už si väčšina ľudí dopredu vyjasní čo od vzťahu očakáva

@anonym_f25ccf ale ano, ved pisem ze zmenil nazor po narodeni babatka . citim sa oklamana.

anonym_d2700f
Včera o 20:52

Mať predstavu a potom zažiť realitu môžu byť dve úplne odlišné veci. Je dôležité, že muž je úprimný k sebe i k žene.

marci9
Včera o 20:54

Mňa napadlo, či náhodou nemá inú a nezvažuje odísť od rodiny, preto si nechce robiť ďalšie decko.

autor
Včera o 20:56
@marci9

Mňa napadlo, či náhodou nemá inú a nezvažuje odísť od rodiny, preto si nechce robiť ďalšie decko.

@marci9 nie nie. chce cestovat, venovat sa hobby. akoze dava to logiku, ze nechce cakat na dochodok kym si splni zivotne sny. len mne ten moj sen o rodine znacne udupava. a to nehovorim ake je to s nim tazke niekedy. ( nikdy som si take nieco nevedela predstavit, az teraz ked to zazivam)

autor
Včera o 20:59
@anonym_autor

@marci9 nie nie. chce cestovat, venovat sa hobby. akoze dava to logiku, ze nechce cakat na dochodok kym si splni zivotne sny. len mne ten moj sen o rodine znacne udupava. a to nehovorim ake je to s nim tazke niekedy. ( nikdy som si take nieco nevedela predstavit, az teraz ked to zazivam)

@anonym_autor mala by som byt vdacna za to co mame…ved aj som. ale zivot je tak kratky a je to tak tazke pochopit ze nemam este ukoncene v sebe temu babatiek?? do menopauzy mam daleko

autor
Včera o 21:01
@anonym_autor

@anonym_autor mala by som byt vdacna za to co mame…ved aj som. ale zivot je tak kratky a je to tak tazke pochopit ze nemam este ukoncene v sebe temu babatiek?? do menopauzy mam daleko

@anonym_autor podarilo sa niekomu nahradit to prazdne miesto v srdci po dietati napriklad psikom??? ano viem mam byt vdacna hlavne za dcerku. snazim sa. a spolucitim :( a velmi ked niekto nema ani to jedno…

anonym_d2700f
Včera o 21:02

Psík nie je náhrada. Treba mu značnú starostlivosť. Je to záväzok na 15 rokov, niekedy viac.

autor
Včera o 21:04
@anonym_d2700f

Psík nie je náhrada. Treba mu značnú starostlivosť. Je to záväzok na 15 rokov, niekedy viac.

@anonym_d2700f psickarka som bola pred materstvom. doteraz mam fotku nad postelou a to fenocka zomrela davno. nemaj obavu, islo mi to skvele.

anonym_427838
Včera o 21:06

Lenze z Tvojich slov mam pocit, ze rozpor v druhom dietati vobec nie je Vas jediny ani najvacsi problem. Ked sa sama vyjadrujes ze "zle si si vybrala", "ake je to s nim tazke" a ze "vsetko dokazes sama", len dieta si sama neurobis. No mne to teda fakt neznie ako vztah, v ktorom realne riesis silou mocou otazku dalsieho dietata. Lebo ved "staci Ti ze Ti urobi druhe dieta". Takym sposobom si to prave odprezentovala.

anonym_f71f05
Včera o 21:08

Načo sa preboha ženil?!
Poznam dvoch, tiež prišli na to, že nie su rodinne typy ale ostali slobodní a bezdetni a ziju si svoje sny, zeny nezavádzali ale povedali narovinu ako sa veci majú
Ten jeden ma už 10 rokov vztah lebo ani priateľka nieje rodinne založená, klape im to super
Tento tvoj ta úmyselne zavadzal, to je teda charakter a to je riadny rozdiel
Len ho nenut do dieťaťa lebo ti ostanú oči pre plac

anonym_3c9382
Včera o 21:08
@anonym_427838

Lenze z Tvojich slov mam pocit, ze rozpor v druhom dietati vobec nie je Vas jediny ani najvacsi problem. Ked sa sama vyjadrujes ze "zle si si vybrala", "ake je to s nim tazke" a ze "vsetko dokazes sama", len dieta si sama neurobis. No mne to teda fakt neznie ako vztah, v ktorom realne riesis silou mocou otazku dalsieho dietata. Lebo ved "staci Ti ze Ti urobi druhe dieta". Takym sposobom si to prave odprezentovala.

@anonym_427838 Good point. Mne to tiez pride, akoby autorka len chcela druhe dieta. No a teda ked je vydata, tak teda s manzelom...ked sa inak neda.

petamich
Včera o 21:13
@anonym_autor

@anonym_autor podarilo sa niekomu nahradit to prazdne miesto v srdci po dietati napriklad psikom??? ano viem mam byt vdacna hlavne za dcerku. snazim sa. a spolucitim :( a velmi ked niekto nema ani to jedno…

@anonym_autor ty ale dieta mas, nemas prazdne miesto v srdci, ty mas prazdne miesto v srdci lebo si si povedala, ze chces dve 🤷‍♀️ tvoj zivot vie byt plnohodnotny aj s jednym dietatom a teda naozaj by som s takymto partnerom druhe dieta ani nezvazovala

Mat alebo nemat druhe dieta je tvoj najmensi problem podla toho co tu pises.

autor
Včera o 21:17
@anonym_3c9382

@anonym_427838 Good point. Mne to tiez pride, akoby autorka len chcela druhe dieta. No a teda ked je vydata, tak teda s manzelom...ked sa inak neda.

@anonym_3c9382 ano - vobec sa nebudem snazit Vam to vyvratit.
manzel je so mnou stastny, ja uz detaily neriesim, kazde manzelstvo ma nejake nedostatky ( nechajte ma v tom ze ano , nech sem nepise ziadna co si vzala princa v oslnivej zbroji, lebo ja mam panosa v celofane 😄) no ale k veci , on si sny plni, vsetko co mame som vybavila ja, odrobila ja, a som s tym vsetkym spokojna, toto je moj posledny nenaplneny sen to druhe dieta. preco jeho sny maju prednost pred mojimi???

petamich
Včera o 21:25
@anonym_autor

@anonym_3c9382 ano - vobec sa nebudem snazit Vam to vyvratit.
manzel je so mnou stastny, ja uz detaily neriesim, kazde manzelstvo ma nejake nedostatky ( nechajte ma v tom ze ano , nech sem nepise ziadna co si vzala princa v oslnivej zbroji, lebo ja mam panosa v celofane 😄) no ale k veci , on si sny plni, vsetko co mame som vybavila ja, odrobila ja, a som s tym vsetkym spokojna, toto je moj posledny nenaplneny sen to druhe dieta. preco jeho sny maju prednost pred mojimi???

@anonym_autor mat svoj sen, ktory si plnis je pekna vec, ak ale mas sen, ktory ovplyvnuje zivot toho druheho, tak je asi logicke a spravne, ze ta dana osoba s tym musi suhlasit 😬 pln si sen zabehnut maraton, byt miss fitness bikiny a pod. ale nie druhe dieta hlavou proti muru a co ak by sa nahodou narodilo s nejakym problemom, garantujem ti ze zostanes sama s dvomi detmi, no na co? Lebo chces a chces a chces?

autor
Včera o 21:30
@petamich

@anonym_autor mat svoj sen, ktory si plnis je pekna vec, ak ale mas sen, ktory ovplyvnuje zivot toho druheho, tak je asi logicke a spravne, ze ta dana osoba s tym musi suhlasit 😬 pln si sen zabehnut maraton, byt miss fitness bikiny a pod. ale nie druhe dieta hlavou proti muru a co ak by sa nahodou narodilo s nejakym problemom, garantujem ti ze zostanes sama s dvomi detmi, no na co? Lebo chces a chces a chces?

@petamich ano aj mna napadaju presne taketo myslienky. ale stale nieco tam vzadu mi hovori, ze ano, chod do toho, nevzdavaj sa svojho sna za to ze partner ma rad svoje pohodlie, klidecek…partner moze kedykolvek odist zo zivota a mne zostane bud dalsie dieta, alebo naopak pocit ze som sa obetovala pre niekoho komu to je uplne jedno

autor
Včera o 21:32
@anonym_autor

@petamich ano aj mna napadaju presne taketo myslienky. ale stale nieco tam vzadu mi hovori, ze ano, chod do toho, nevzdavaj sa svojho sna za to ze partner ma rad svoje pohodlie, klidecek…partner moze kedykolvek odist zo zivota a mne zostane bud dalsie dieta, alebo naopak pocit ze som sa obetovala pre niekoho komu to je uplne jedno

@anonym_autor a dalsia vec, ze zial on je taky clovek ze nic nechce, proti vsetkemu sa stavia, a potom je rad ze som urobila, vybavila… proste ja som hybna sila, tvorkyna.. on dava zdroje a protestuje… ked je hotovo tak povie… ach ako ake super, ako sme to dobre spravili ( MY)

petamich
Včera o 21:36
@anonym_autor

@anonym_autor no ja by som sama s dvomi detmi ostat nechcela 🙂 ale je to tvoj zivot

anonym_5095d9
Včera o 21:51

Ma rodinu, dieta a povie ze nie je rodinny typ? Tak to je teda dobry kus vola, ak sa mam vyjadrit slusne. Chlapi castokrat naslubuju co chce zena pocut, to vsetci dobre vieme. Ja ta chapem, tvoju tuzbu, ale teda poriadne by som si rozmyslela ci s tymto vobec este nieco chciet, mne by sa totalne zhnusil. A neukludnuj sa prosim tym, ze ako pises “ze zial on je taky clovek ze nic nechce, proti vsetkemu sa stavia, a potom je rad ze som urobila, vybavila… ked je hotovo tak povie… ach ako ake super, ako sme to dobre spravili ( MY)” - v tomto pripade a najma, ked ti uz teraz povedal ze nie je rodinny typ by som si teda vobec nedavala nadeje ze raz by povedal ach ako dobre ze mame viac deti…

anonym_3c9382
Včera o 21:51

Ok, predstavme si, ze mate dieta c.2. Manzel pride z prace domov a uz vo dverach otaca ocami a mozno si hovori, ze chce byt odtialto 1000 km daleko. Pre mna desive, nuz ale moj zivot to nie je.

autor
Včera o 22:02
@anonym_3c9382

Ok, predstavme si, ze mate dieta c.2. Manzel pride z prace domov a uz vo dverach otaca ocami a mozno si hovori, ze chce byt odtialto 1000 km daleko. Pre mna desive, nuz ale moj zivot to nie je.

@anonym_3c9382 zaujimavy nazor… toto mi celkom pomohlo sa do neho vcitit. vdaka

autor
Včera o 22:06
@petamich

@anonym_autor no ja by som sama s dvomi detmi ostat nechcela 🙂 ale je to tvoj zivot

@petamich nechal samu a s detmi??
ano aj to je mozne… alebo… sice nema rad babatka, ale pokial ma aj on zmysel pre zodpovednost ako mam ja voci rodine, co si myslim ze ma, lebo inac by to uz vzdal ked bolo najhorsie.

tak by mi o par rokov povedal ze ach aky som rad ze si na to mala gule na to druhe bejby. ja takto vnimam nase dolezite rozhodnutia…

Strana
z3