icon

Túžba po ďalšom dieťati verzus rozumová úvaha

12. aug 2025

Ahojte su tu zeny ktore maju podobne pocity ? Mame dve deti… skoro 2,5 a 1 rocne. S muzom mame 31 a 35 rokov(on).
Obidvaja mame take pocity ze aj by sme este chceli tretie dieta a aj nie.
Preco ano? Obidve deti mame take pohodove uz od babatka takze by som si vedela predstavit zvladat starostlivost o dalsie dieta a matersku si fakt velmi uzivam. Sme malicka rodina. Za par rokov nase deti budu mat len nas rodicov a seba navzajom. Ziadne tety/ujovia. Iba jedna babka s dedkom. Financne sme na tom okey. Ziadne brutalne zadlzenie hypotekou, dve auta bez leasingu. Zijeme si dobre.
A preco nie? Sme v 3 izbovom byte z tohto hladiska sa mi to tazko predstavuje ale dalo by sa to riesit prerobenim velkej obyvacky na detsku izbu. Co ak sa jednemu z nas rodicov nieco stane?postarat sa o 3 deti je uz predsa obrovska zodpovednost hlavne ked ani nemame rodinu ktora by pomohla keby prisiel taky stav. A hlavne strach ze co ak by chceli ist vsetky 3 deti na vysoku skolu a my by sme to nedokazali zabezpecit? Ze by sme casto opakovali detom ze na nieco nemame?
Zatial asi vyhrava to racio. Ale bojim sa ze sa jedneho dna zobudim a budem to navzdy lutovat a uz bude neskoro.
Ale je zas velmi narocna doba financne a jest a platit ucty sa musi.

Strana
z2
anonym_279c1a
12. aug 2025

@anonym_autor Máte veľmi maly rozdiel medzi detmi, keby prišlo ešte tretie hneď teraz, to znamená veľké výdavky keď začne škôlka-škola-vysoka škola. Máte nato? Lebo teraz keď sú take maličké, potrebujete iba pár veci, ale neskôr prídu výdavky na skoku, krúžky, švp, lyžiarsky, tábory…alebo budete musieť potom hovoriť že nemame pre všetkých troch..

autor
12. aug 2025
@anonym_279c1a

@anonym_autor Máte veľmi maly rozdiel medzi detmi, keby prišlo ešte tretie hneď teraz, to znamená veľké výdavky keď začne škôlka-škola-vysoka škola. Máte nato? Lebo teraz keď sú take maličké, potrebujete iba pár veci, ale neskôr prídu výdavky na skoku, krúžky, švp, lyžiarsky, tábory…alebo budete musieť potom hovoriť že nemame pre všetkých troch..

@anonym_279c1a ano presne to si hovorim ze my vlastne este nemame realne predstavu ake vydavky nas cakaju. Teraz je to len par kusov oblecenia a nejale drobnosti, ani na strave to nie je nejako citit. Starsie sa odplienkovalo ked sa narodilo druhe cize ani sme pomaly nepocitili ze pribudol novy clen rodiny. Vsetky vylety su take ze deti maju vstupy aj tak este zadarmo.

Dokopy ked sa vratim do prace tak by sme mohli mat minimalne 4 tis€ ale to preto ze sa muzovi teraz velmi dari v praci. Kedysi mal tak 1 500 max.

denkabemommy
12. aug 2025

@anonym_autor bola som v podobnej situácii ako ty. Chápem, že tak rozmýšľaš, veď teraz stačí mlieko, plienky a pár ks oblečenia. Len teda mám už deti väčšie a až teraz, keď je starší syn v škole a má 2mes prázdniny som pochopila, že 2 deti sú až až 🙂. Jeden denný tábor stojí cca 150-200€ na týždeň pre jedno dieťa, opatrovateľka v podrobných (a vyšších) sumách. Prázdniny trvajú 9 týždňov. Samozrejme ešte nejaká dovolenka k tomu. Ty nemáš takmer nikoho, kto ti môže pomôcť, ako to budeš potom riešiť? Leto je extrémne finančne náročné pre rodičov so školopovinnými deťmi, k tomu kopec krúžkov - napr výstroj na hokej nás vyšla 500€, len výstroj - chrániče a korčule, vydrží to tak 1 sezónu. Do toho jazykovka, pripadne umenie a ešte druhé dieťa, ktoré má tiež svoje záujmy. Výlet zo školy/škôlky, výlet s nami, tam taká platba, tu taká platba. Nechci vedieť o akých sumách sa bavíme. A to ešte nemám pubertiakov, neskutočne toho vedia požrať, takže to bude výdavok navyše 🙂. Napriek tomu, že ti teraz váš plat príde super, nemusí tomu byť tak za 3-4r

A druhá vec je politická situácia, do tejto atmosféry by som nepriviedla žiadne dieťa dobrovoľne 🙈

anonym_f8b579
12. aug 2025

@anonym_autor ako povedala mama Elizabeth Gilbertovej ked pracovala na klinike pre interupcie:
Pamataj v buducnosti, ze akokolvek si sa dnes rozhodla, urobila si to na zaklade najlepsich informacii a umyslov, ake si dnes mala. Ak sa v buducnosti dozvies nieco, co ta donuti lutovat tvoje dnesne rozhodnutie,
neodsudzuj s hnevom tvoje dnesne ja. Dnes sa rozhodujes najlepsie a najpoctivejsie a najuprimnejsie, ako dnes vies.

maranco
12. aug 2025

@anonym_autor finančná situácia sa bude v budúcnosti zhoršovať

anonym_f8b579
Autor odpoveď zmazal
anonym_f8b579
12. aug 2025

@anonym_autor ... a este osobny dodatok,

... za seba ti zial mozem napisat iba moju velmi odlisnu situaciu, s ktorou som spokojna.
Dovody preco ANO, mala by som byt mamou:
- bol by to krasny pocit, bolo by to dobrodruzstvo, objavovanie noveho, ucenie sa
- bol by to zmysel zivota, naplnenie
- mala by som pekny vztah s dietatom
- pracovala som s detmi a bolo to pekne, deti su super zmena, je zazitok byt s nimi, venovat sa im, mam rada v podstate vsetky deti a rada som s detmi z mojej rodiny tiez
- mozno by som neostala sama ked budem stara a budem potrebovat pomoct s nemocnicou, domovom dochodcov, hospicom, atd.

Dovody preco NIE, nechcem byt mama:
- nemam 100% zaruku, ze dieta bude dobry pocit, nie kazdemu to vyjde, zeny byvaju neprijemne prekvapene, sklamane, byva poporodna depresia. Objavovat nove, mat dobrodruzstva, ucit sa o sebe , o zivote, o svete , mozem aj bez rodicovstva, a aj to robim
- zmysel zivota a naplnenie nachadzam a vidim aj v inych veciach, a nemam 100% zaruku, ze by dieta naplnilo tento ucel, mnohi rodicia su sklamani, ze to naplnenie nedostali
- na vztahy je dost ludi na svete, nemam zaruku, ze by som si s dietatom istotne idealne rozumela ako si to dopredu predstavim
- byt s detmi je super, aj naucit ich nieco, ale nikdy som nemala extremnu tuzbu za kazdu cenu istotne porodit, mat vlastne, skor som vzdy myslela, ze to musim robit, musim byt mama, lebo je to na zozname toho, co musim aby som dosiahla stastie: vysoka skola, praca, dom, partner, deti. A dnes vidim ludi v mojej rodine, ktori to vsetko dosiahli, a su nestastni. Ja som
necitila nikdy, ze materstvo bude splnenie priamo mojho osobneho sna. Iba sa mi zdalo, ze asi snad budem konecne stastna, ked budem mat deti a muza. A teraz vidim, ze stastie je inde. Aj ked deti a muz mozu niekomu tiez k stastiu pridat.
- priviest deti na kruty svet len preto, lebo sa bojim staroby? Nech vyriesia moje strachy? Nemam zaruku , ze sa isto postaraju o mna v starobe, to nie je ich povinnost, a niektore deti sa nestaraju o svojich rodicov aj preto, lebo to uprimne nedokazu.

- mam tazkosti ktore sa vykristalizovali az v dospelosti, fyzicke v niektorych obdobiach, psychicke priebezne, a lahsie sa mi zvladaju, ked sa o ne v pohode postaram a nemusim sa popritom zufalo sustredit este aj na staranie sa o niekoho ineho
- nemusim pridavat uhlikovu stopu planete Zem..., nie je to ktovieake ekologicke momentalne az tak pridavat viac ludi ... keby sa radsej zdroje rovnomerne rozlozili a populacia tiez, bolo by lepsie
- celozivotna tuzba nebyt v strese a nervozite sa mi splna krocik za krocikom cele roky, a vidim, ze hlavne si ju musim plnit sama. Je to rozhodne lahsie, ked popritom nemam za nikoho 24hodin denne zodpovednost
- ticho, klud, pohoda, moznost len tak sa niekam vybrat, blizko aj daleko, ked chcem, neriesit pritom, ze kde necham deti, je to super.
- mam cas skusat nove veci a vselico nove sa ucit, alebo sa len tak zabavit, hocikedy si kupit predrazene latte .... a az teraz vidim, ze ludia, ktori maju deti, mi to zavidia...

- s peniazmi som vzdy bola nesikovna, je fajn, ze nemusim financne nikoho zivit, snazim sa pripravit sa aspon o postaranie sa o seba, rodinu, extra hladne usta netreba
- nedlzim nikomu priviest ho na svet a neviem garantovat, ze mu neublizi tento svet,
- vidim kolko rodicia detom ublizuju, aj ked nechcu a ake to ma dalekosiahle nasledky, som rada, ze sa na tom nepodielam a nemusim to riesit, viem, ze by som tiez dietatu ublizila, kedze dodnes niesom idealne uzdravena z veci z mojho detstva

anonym_f8b579
12. aug 2025

@anonym_autor ...

janickacrazy
12. aug 2025

@anonym_autor môžete mať ešte tretie dieťa o pár rokov neskôr, veď máte dve ozaj malé deti, zatiaľ môžte šetriť na väčší byt

hariet
12. aug 2025

Neskrabte si to.

any_soj
12. aug 2025
@anonym_f8b579

@anonym_autor ... a este osobny dodatok,

... za seba ti zial mozem napisat iba moju velmi odlisnu situaciu, s ktorou som spokojna.
Dovody preco ANO, mala by som byt mamou:
- bol by to krasny pocit, bolo by to dobrodruzstvo, objavovanie noveho, ucenie sa
- bol by to zmysel zivota, naplnenie
- mala by som pekny vztah s dietatom
- pracovala som s detmi a bolo to pekne, deti su super zmena, je zazitok byt s nimi, venovat sa im, mam rada v podstate vsetky deti a rada som s detmi z mojej rodiny tiez
- mozno by som neostala sama ked budem stara a budem potrebovat pomoct s nemocnicou, domovom dochodcov, hospicom, atd.

Dovody preco NIE, nechcem byt mama:
- nemam 100% zaruku, ze dieta bude dobry pocit, nie kazdemu to vyjde, zeny byvaju neprijemne prekvapene, sklamane, byva poporodna depresia. Objavovat nove, mat dobrodruzstva, ucit sa o sebe , o zivote, o svete , mozem aj bez rodicovstva, a aj to robim
- zmysel zivota a naplnenie nachadzam a vidim aj v inych veciach, a nemam 100% zaruku, ze by dieta naplnilo tento ucel, mnohi rodicia su sklamani, ze to naplnenie nedostali
- na vztahy je dost ludi na svete, nemam zaruku, ze by som si s dietatom istotne idealne rozumela ako si to dopredu predstavim
- byt s detmi je super, aj naucit ich nieco, ale nikdy som nemala extremnu tuzbu za kazdu cenu istotne porodit, mat vlastne, skor som vzdy myslela, ze to musim robit, musim byt mama, lebo je to na zozname toho, co musim aby som dosiahla stastie: vysoka skola, praca, dom, partner, deti. A dnes vidim ludi v mojej rodine, ktori to vsetko dosiahli, a su nestastni. Ja som
necitila nikdy, ze materstvo bude splnenie priamo mojho osobneho sna. Iba sa mi zdalo, ze asi snad budem konecne stastna, ked budem mat deti a muza. A teraz vidim, ze stastie je inde. Aj ked deti a muz mozu niekomu tiez k stastiu pridat.
- priviest deti na kruty svet len preto, lebo sa bojim staroby? Nech vyriesia moje strachy? Nemam zaruku , ze sa isto postaraju o mna v starobe, to nie je ich povinnost, a niektore deti sa nestaraju o svojich rodicov aj preto, lebo to uprimne nedokazu.

- mam tazkosti ktore sa vykristalizovali az v dospelosti, fyzicke v niektorych obdobiach, psychicke priebezne, a lahsie sa mi zvladaju, ked sa o ne v pohode postaram a nemusim sa popritom zufalo sustredit este aj na staranie sa o niekoho ineho
- nemusim pridavat uhlikovu stopu planete Zem..., nie je to ktovieake ekologicke momentalne az tak pridavat viac ludi ... keby sa radsej zdroje rovnomerne rozlozili a populacia tiez, bolo by lepsie
- celozivotna tuzba nebyt v strese a nervozite sa mi splna krocik za krocikom cele roky, a vidim, ze hlavne si ju musim plnit sama. Je to rozhodne lahsie, ked popritom nemam za nikoho 24hodin denne zodpovednost
- ticho, klud, pohoda, moznost len tak sa niekam vybrat, blizko aj daleko, ked chcem, neriesit pritom, ze kde necham deti, je to super.
- mam cas skusat nove veci a vselico nove sa ucit, alebo sa len tak zabavit, hocikedy si kupit predrazene latte .... a az teraz vidim, ze ludia, ktori maju deti, mi to zavidia...

- s peniazmi som vzdy bola nesikovna, je fajn, ze nemusim financne nikoho zivit, snazim sa pripravit sa aspon o postaranie sa o seba, rodinu, extra hladne usta netreba
- nedlzim nikomu priviest ho na svet a neviem garantovat, ze mu neublizi tento svet,
- vidim kolko rodicia detom ublizuju, aj ked nechcu a ake to ma dalekosiahle nasledky, som rada, ze sa na tom nepodielam a nemusim to riesit, viem, ze by som tiez dietatu ublizila, kedze dodnes niesom idealne uzdravena z veci z mojho detstva

@anonym_f8b579 ja len k tomuto: "Ja som
necitila nikdy, ze materstvo bude splnenie priamo mojho osobneho sna. Iba sa mi zdalo, ze asi snad budem konecne stastna, ked budem mat deti a muza. A teraz vidim, ze stastie je inde." - blahoželám, s týmto postojom si zrelá na vzťah a na materstvo. Nehovorím, že musím mať vzťah a byť mamou. Ale tento postoj nie je zo sekcie "dôvody prečo nie". Práve naopak. Nie je správne (a ani naplnujuce) mať partnera a dieťa preto, aby som bola konečne šťastná. Naopak, najprv je dobré byť seba prijatá a v pohode so sebou a svojim životom. Rovnako tie dôvody ako vzťah s dieťaťom a podobne. Hej, to je dobre, zdravý základ, že si uvedomuješ, že dieťa možno nesplní tvoje predstavy o vzájomnom vzťahu.

Píšeš veľa vecí pekných a príjemných v tej časti prečo nie - ale to len preto, lebo tie veci žiješ a poznáš, preto ich tam máš viac. Materstvo je plné prekvapení. Krásnych aj ťažkých aj krasno ťažkých. Nehovorím, že máš byť mama. Ale prežívala som to presne rovnako ako ty. Chcela som to len rozumom, ani štipka pocitu. Do prvého pôrodu.

A @autorka - keď sme riešili svadbu, pamätám si jeden článok, kde radili, ako mať super svadbu. Hlavný bod, rada číslo 1: "aby vám na svadbe nič nechýbalo, obmedzte počet hostí na nevyhnutné minimum". Pamätám si ten pocit, že WTF?Aby mi nič nechýbalo? Veď mne by chýbali tí ľudia! Kaviár a pravé šampanské si môžem dať inokedy, ale svadobnú oslavu robíme preto, aby sme zdielali našu radosť s našimi blízkymi, s našou rodinou,... Mali sme 150 ľudí, budget cca 2000€ komplet, aj so šatami (v čase, keď oveľa menšie svadby bežne stali 6000€ a viac), čiže veľa vecí sme riešili my a naši priatelia (napríklad sme v piatok ráno nachystali jednorazové pekace s bravčovým karé a kuracím stehnami a asi 5 priateľov nám to pieklo). Atmoška bola super. Lebo pre našich blízkych dôležitý nie je luxus, ale byť. Tak nejako to vnímame aj s deťmi. "Aby vám v živote nič nechýbalo, majte čo najmenej detí." "Aby vašim deťom nič v detstve nechýbalo, majte ich čo najmenej". Čojaviem... nám by chýbali tie deti (a neskôr dospelí). A našim deťom by chýbali naše deti. Samozrejme, neplánujeme ich mať 10, lebo to by bolo ozaj cez čiaru našich možností. Ja som bývala v trojizbaku sama s rodičmi a bola by som fakt rada, keby tam so mnou boli ďalšie deti/mládež. Kľudne aj dve tri ďalšie. Mne to prišlo také smutné a prázdne. Proste vzťahy pre mňa vždy boli dôležitejšie ako majetok či počet metrov štvorcových len pre mňa. Aj teraz, keď máme 3 deti, baví ma to oveľa viac, ako keď bolo len jedno. Aj ich.

deti95060810
13. aug 2025

si ešte mladá, aj o 5-7 r ešte stíhaš ďalšie bábo. žiadne náhlenie, teraz si daj troška oddych.

taktotedanie
13. aug 2025

@anonym_autor racio

anonym_6ebea4
13. aug 2025

Za mna toto nie su dovody a peniaze na vysoku si mozu zarobit aj brigadou. Na druhej strane robit si dieta preto, ze ste mala rodina aby neboli same, je tiez take trochu divne. A mate velmi tesne po sebe deti, mozno by som predsa urobila aspon trochu vacsiu medzeru. Alebo proste pockaj a potom ak to vyjde ok, ak nie tak nie. Nehrnula by som sa do toho teraz hned.

hariet
13. aug 2025

Moje deti zacali byt besnejsie a narocnejsie az od tych 3 rokov prave, tak si este pockaj, ako sa to vyvinie. Su este velmi malinke a potrebuju ta. Pridavat teraz do toho este babo mi naozaj nepride rozumny. Pockaj kym deti podrastu a ked to stale tak budes citit, potom sup do dalsieho.

anonym_d616cb
13. aug 2025

@anonym_autor počítate aj s tým, že sa môžu narodič dvojčatá? Že môže manžel prísť o prácu? Že sa môže vaše manželstvo o pár rokov rozpadnúť a ty ostaneš sama na tri deti? Viem, hnusná predstava, ale deje sa. Tri deti v trojizbovom byte, ak sa dve potrebujú učiť a tretie sa chce hrať, ke už o držku. Nešla by som do toho ani náhodou, najbližších päť rokov, by ste to ako tak zvládli, aj keď pri troch deťoch zmennežovať vodenie do školy, škôlky, OČR, nie je len tak. No nie len VŠ, ale aj stredná vie poriadne zatriasť rozpočtom, ak dve deti sú na internáte. A to nespomínam krúžky, zubára pre všetky deti, strojček napr. okuliare. Bola by som šťastná, že mám dve zdravé deti a nepokúšala osud.

lenkakravcova
13. aug 2025

@anonym_autor podľa mňa keď bude mať vaše druhé dieťa 2-2,5 roka, tak si sadnite s manželom a podiekutujte o tom. Ak áno, tak pôjdeš na ďalšiu materskú potom,, aj dieťa 2. bude už viac odrastené.
Po roku by som do ďalšieho nešla. Mám 4, ale vždy 2-2,5r odstup. Nech je čas na to najmenšie kus 🙂

A 3.izbák je vpohode na 3 deti, ak tvoj muž nepracuje s domu a ak je detská izba väčšia - že tam vojdú tri postele alebo poschodová posteľ a valenda.

anonym_d616cb
13. aug 2025

@anonym_autor ešte som niečo zabudla, nikto a nič na svete to nezaručí dobré vzťahy medzi deťmi. Nie, nebudú mať len rodičov a seba navzájom, budú mať priateľov, kolegov, ktorí sú často voac, ako najbližšia rodina. Vlastná skúsenosť. Toto by som z dôvodov prečo áno úplne vypustlla. A nezabúdaj, že pri troch deťoch budete mať s manželom menej času na seba vy dvaja a váš vzťah to môže tretie dieťa aj upevniť, aj pokaziť.

deninka233
13. aug 2025

Ja som za tretie dieťa a aj ho máme. Tiež som sa nevedela rozhýbať, písala som si na papier áno/nie dôvody, prepočítavala peniaze. Preto som však bola taká nerozhodná, lebo u nás to znamenalo ísť na kliniku, je to iné, ako keď si s mužom poviete uprostred noci, že no tak teda dobre… Odporúčam však, ako ostatné baby tu, počkať pár rokov. Ja som sa vrátila do práce, vybudovala som si za 5r celkom že kariéru a s kľudným svedomím odišla potom na materskú. A tretie dieťa som mala v 36r čo nie je podľa mňa ešte tak veľmi neskoro.

anonym_391ab0
13. aug 2025

@anonym_autor Mate este par rokov na rozmyslanie. Ale je fakt, ze ako deti rastu, rastu aj vydavky na ne.

Ja som tiez tuzila po tretom, ale muz nechcel presne kvoli financiam. Na jednej strane si vravim stale, ze skoda, na druhej dobre, ze sme do tretieho nesli.

sisska96
13. aug 2025
@anonym_f8b579

@anonym_autor ...

@anonym_f8b579 presne takto. Mne išlo na nervy takéto komentáre

katulienkax
13. aug 2025

No len aby si nemala tretie dieťa dajake Adhd alebo Autista. Pozor na to, teraz je toho veľa

autor
13. aug 2025

Dakujem vsetkym za reakcie. Sama sa viac priklanam asi k tomu ze si nebudem stavat vzdusne zamky ale treba byt realista.
A len tak btw cookies zjavne funguje naplno lebo na mobile mi odvcera vyskakuju same clanky a videa o rodinach s 8 a 10 detmi a ze ake je super mat velku rodinu 😅😂

galadriel90
13. aug 2025
@anonym_autor

Dakujem vsetkym za reakcie. Sama sa viac priklanam asi k tomu ze si nebudem stavat vzdusne zamky ale treba byt realista.
A len tak btw cookies zjavne funguje naplno lebo na mobile mi odvcera vyskakuju same clanky a videa o rodinach s 8 a 10 detmi a ze ake je super mat velku rodinu 😅😂

@anonym_autor je obdivuhodné ze ku takejto téme pristupujes zodpovedne a racionálne. Dnes ked maju všetci všetko na háku, a ved nejako bude, ved mi niekto pomôže.. Nie, nepomôže.
Byt na tvojom mieste, vyhrava racio nad hormónmi.
Fakt si počkaj ked vám dve deti porastu, a snimi aj náročnosť a výdavky.. Uz ani dve deti dnes niesu sranda, a chvalabohu ze mate dve zdravé deti.
V dnesnej dobe zadlženosti mladých rodin, pracovnej neistoty, nahrádzania ludskej práce AI, hypoték, nepriaznivej politickej situácie, ale aj neplodnosti, zvýšený výskyt kadejakých Aspergerov a ADHD ale aj iných fyzických porúch deti (myslím hlavne chlapcov lebo doslova každý druhý v mojom okolí ma niečo s vajkami alebo pipikom 😕)... Užívajte si tie dve ktoré máte, a neboj sa, ešte koopec rokov budeš okolo nich lietať 🙂

anonym_f37c0e
13. aug 2025

@anonym_autor my sme začali rovnako ako vy, následne v 33 rokoch nás oboch dieťa.c. 3 a v 40tke dieťa c. 4. Tiež žiadne tety, ujovia, nebudú teda ani žiadni bratranci, sesternice, len 1 babka, 1 dedko. Som rada, že ich je viac, už len dúfať, že budú mať dobré vzťahy a budú si oporou.

7komorova
13. aug 2025

@anonym_autor ked chcete tak majte, napis mozme spravit zabezpecenie deti na vysoku- 50€ mesacne vlozite 9000€ a bude z toho 16900€. Ale nie, Nevahajte. Mat deti je zazrak a radost, ked chcete majte. Nic lepsie a krajsie ako rodicovstvo je len laska.

anonym_e46763
13. aug 2025

Véd ty si opísala dokonalý život a túžbu každej rodiny, to ako popisujes co máš, je presne to čo som si predstavovala ja pred par rokmi

Sen-2 deti tesne po sebe, vychova bez problémov....
Realita??- narodilo sa mi baby, teraz malý Asperger a už 7.r.neviem co je to kľud 🤣
Ľúbim ho ako koňa ale aj ako kôň som utahana 🤌🤌🤌

Juuuj, ty sa máš, ani nevieš ako!!!

anonym_fd35cf
14. aug 2025

@anonym_autor a ake si mala predtým zamestnanie? Ked zacnes chodit do roboty to bude zahul. Deti skolka choroby..krúžky..5 ľudí v malom byte natlacenych...momentálne by som to odlozila. Dalsie dieťa môžte mat aj neskor keď tieto porastú. Alebo si to dovtedy rozmyslite..nikto nevie co bude za par rokov.

miadi
14. aug 2025

Mate maly byt na 3 deti . Teraz som bola u mami v 3 izbaku s 2 detmi a 2 dospeli to je dost tesno. Ty to este nevidis pri tak malych detoch . Ja by som tiez brala tretie dieta su 😍ale to by som musela mat iny level financii. Lebo teraz ma kazde svoju izbu co by aj malo mat mohla by som urobit izbu v basemente ( zvysene prizemie ) kde je herna ale deti to tam nemaju radi lebo tam je aj storage room kotol atd . Mame dost velky dom 3 podlazny aj tak by bol maly pre 3 deti . Kazdy potrebuje ten svoj osobny priestor svoj klud . Dalej dovolenka s 3 detmi nemozes mat jednu izbu Musis zobrat 2 v klasickom hoteli Cize cena bude raz taka. Na tie tvoje mini deti si este neminula tolko co Zachvilku zacnes ked idu do skolky skoly . Moja 10r ma 37 nohu minuly rok som kazde 3m musela kupit nove sketcher tenisky . Lebo noha rastla. A Taketo veci nechces pocitovat ako problem . Vstupy do vodnych parkov jedlo vonku jedno dieta chce daku srandicku ok Musis kupit 2 ak mas 3 tak 3x aby si bola fer. Kruzky .. letny tabor . Este ok 2 deti jedno za druhym no 3 je uz dost narocne. Zatial si uzivaj tie deti co mas su dost male a o par rokov uvidis ci ozaj tp tretie vam chyba ku stastiu. To ze nemaju ujov tety sesterky nic neznamena v dnesnej dobe ludia maju tety ujov sesterky a vidia ich raz za rok.

sasesoe
14. aug 2025

Za mna - strach je zly radca. Dieta/surodenec je velky dar.

Strana
z2