Túžba po treťom dieťati
Ahojte zienky. Možno sa tu nájde taká a kľudne píšte aj do IP lebo ja už neviem ako z toho začarovaného kruhu von. Túžim po 3 dieťati. Vždy som si vravela že ak má túžba neprejde do 35 tak idem nato. Túžba trvá už 4 roky. Povedala som si že uvidím ako bude starší zvládať školu a podľa toho sa zariadim. Pomaly ale iste sa blíži nástup do prvého ročníka a túžba je čím ďalej tým väčšia a väčšia. Manžel o tom nechce ani počuť. On je spokojný s našim životom a stačia mu dve deti. A aj keď sme niekde na návšteve tak mu povedia že má počúvať moje túžby. Viete ako to je keď žena po niečom túži a nemá to tak si nájde niečo iné čím by tu túžbu zahnala. Neviem ako z tejto pätovej situácie von 🤷♀️😔.
@lauriik ďakujem ❤️❤️❤️❤️. Takto som mu to veru neskúšala povedať. No budem s ním musieť ešte hodiť reč. Už som si pripadala byt divná že ženina túžba má byt tak hlboko potláčaná. A myslím že kebyže je to naopak že muž chce a žena nie tak by jej tu bolo viac radene aby sa tiež podvolila a mala ešte dieťa.
No ja z iného sudku ako ostatné..bola som v rovnakej situácii ako ty..no ja som si za tým išla tvrdo a zároveň rafinovane podľa mňa každá žena keď niečo chce tak vie ako to dosiahnuť ale ja som to chcela tak aby vedome vedel do čoho ide..neklamala by som ho za chrbtom ..4 roky to trvalo aj so snazenim a už je pri mne môj tretí vysnívaný 🥰🥰🥰 dokonale zapadol do nasej rodiny..takže skúšaj ďalej len musíš vedieť kedy byť ticho a kedy j správny čas o tom hovoriť..môj sám prišiel ze by chcel a to z chlapa ktorý absolútne odmietal vo i len rozhovor na túto tému..postupne som ho tak pripravila že sám prišiel..a to je dôležité on musí sám chcieť..ty už vieš q poznáš co na neho platí
Inak, toto sa mi na tvojom chlapovi mega nepáči, že ti nechce dovoliť pracovať. Ponúka ti programovať. OK, bavilo by ťa to vôbec??? Ja síce pracujem ako dobrovoľník, ale mne to berie pár hodín napríklad v sobotu. Dnes večer som mala jeden call hodinku. Môj chlap je kedykoľvek pripravený postarať sa o naše 3deti, keď ide o môj rozvoj, hoc teda nepracujem. Ja by som na také, že ty žena len var, upratuj a staraj sa o deti ani nepristúpila.
Uplne ti rozumiem, tiez som velmi tuzila po tretom. A viem, ze by som neskor lutovala, ak by sme ho nemali. U nas to bolo podobne, ze muz sa tomu branil, ale raz polavil a ja som sa toho hned chytila 🙂 Vtedy som mala 36 rokov, cize nebol cas na nejake dlhe zvazovanie... bud hned, alebo uz nic. V septembri ide to nase tretie uz do skoly a som rada, ze ju mame.
Ja vas chapem...ja som to tak mala so stvrtym...ale mna uz fakt tlacil vek a muz nepovolil...tak som sa z tym zmierila...ale...v kutiku duse ma sem tam chytia take tie vycitave myslienky voci muzovi...preco tomu nedal sancu... :/
@zuzana212722 to je super 🥰🥰🥰. Ja verím tomu že ho obmekcim už minule mal take reči keď sa bál že mu ušlo že dúfa že teraz nebudem tehotná lebo sme brali obaja ATB a vravel že by to teraz nebolo dobre. Vo mne hnet taká iskričku nádeje bola no potom zase to jeho že on je takto spokojný 🤦♀️
@mv098 to je super. Zienky dávate mi obrovskú energiu týmto. Ste super. Ja to nechávam na voľnú cestu. Určite nejdem do muža hučať ale verím tomu že sa nám to podarí.
@silvike chápem. Toho sa bojím aj ja. Že by som mu to potom úplne zbytočne vyčítala. Ja som si povedala že do 35 mam čas čiže to je ešte viac ako rok a potom sa uvidí.
Sak to, ze ono sa to sem tam prejavi na tom vztahu. A myslim si, ze viac sa na vztahu negativne prejavi prave to, ked sa zivotu neda sanca, ako ked sa sanca da. Ale tak zas, mna uz to fakt preslo, lebo uz som stara 🙂 Takze ja uz to teda neriesim, vypustila som to.
Ahoj. Ja nečítam správy, ale napíš mi kľudne súkromné. Som presne tam, kde si ty. Ale aj môj najstarší syn sa ešte každý večer modlí, že chce súrodenca ešte a ja vždy plačem, lebo sa bojím, že už sa to nesplní.
@silvike 🙂
Drzim palce, nech sa to v muzovi zlomi a nech da tomu tretiemu babatku sancu ;)
@silvike ďakujem krásne ❤️🍀
Aj môj tak začínal a nakoniec sám povolil..
Ja si myslím že keď ho systematicky budeš "ničiť " ale s veľkou dávkou rozumu a ženskou prefíkanosťou dosiahneš to.. ty ho poznáš najlepšie tak už vieš ako na neho 😀 držím palce
@zuzana212722 ďakujem ❤️❤️❤️
Ja ti zase pre zmenu úplne rozumiem. Ja aj muž máme dospelé deti z predchádzajúcich vzťahov, spoločného dvojročného syna. Ja budem mať v lete 40 a muž 45. Narodil sa akútnou sekciou o mesiac skôr. Zachránili nás oboch v poslednej chvíli. Po pôrode sme boli spokojní, že máme spoločné vytúžené bábo a na ďalšie sme ani nepomysleli. Hlavne kvoli mojmu zdraviu. Keď mal pol roka, posadla ma túžba mať ešte jedno. Potláčala som to, opakovala som si všetky rozumné argumenty, prečo nie. Mužovi som s tým dala pokoj, lebo veď predsa sme sa dohodli, že nám stačí. Až som sa mu jedného pekného dňa vyžalovala, ako sa cítim “neúplne”, že mám pocit, že mi stále ešte niečo chýba. My sme sa nikdy nechránili, keďže vieme, že inak ako IVF nemáme šancu. Ale keďže sa za ten cca rok nestal zázrak, musela som s pravdou von. Povedala som mu, že sa bojím, že mu to jedného dňa budem vyčítať, že sme to aspoň neskúsili. Tak sme pred vianocami podstúpili naše 4. ivf s tým, že ak sa nepodarí, dám už pokoj. Nepodarilo sa. Prešli 4 mesiace a podstupujeme ďalšie. Tentokrát už ozaj posledné. V podstate to mám ako “darček” k 40. narodeninám. Tak uvidíme.
Iba som tým celým chcela povedať, že ti plne rozumiem, ako je niekedy tá túžba skrátka silnejšia, ako čokoľvek iné. Budem držať palce, nech s mužom nájdete riešenie prijateľné pre oboch. ❤️
@beatinka ďakujem krásne a vam držím palčeky nech to dopadne dobre 🍀❤️.
Ahoj, ako pokračujete v rozhovoroch o ďalšom bábätku? Ja som na tom podobne, chcela by som ešte to tretie, ale muž ani počuť 😔
@vifonik ahoj. Nijako. Keďže tieto rozhovorí viedli neustále iba k hádkam tak som si začala užívať to čo mám a prestala som sa hnať za tým čo nemám. Nestojí mi to za rozpad rodiny. Nevravím že ta túžba zmizla a viem že sa opäť objaví a budem ju musieť opäť potláčať. Keďže som si začala užívať to čo mám tak som teraz šťastná a spokojná a taký sú aj moji milovaný chlapci a aj manžel. Tebe držím palčeky aby ste našli spoločnú cestu a boli obidvaja spokojný ❤️❤️❤️🍀🍀🍀🍀.
Ahoj ako skončila tvoja túžba ? Nakoľko som na tom rovnako 😂
Ahoj ako skončila tvoja túžba ? Nakoľko som na tom rovnako 😂
@katika1811 ahoj, ja síce nie som autor diskusie, ale tiež som tu písala a riešila túžbu po treťom dieťati. A splnilo sa mi to 💗 malý už má vyše roka, môj muž bol síce mierne prekvapený, keď som ostala tehotná, ale zvykol si a ani raz nepovedal niečo, že by sme to nemali zvládnuť alebo že ďalšie dieťa (už keď bolo na ceste) nechce. Úprimne ale, bolo to náročné obdobie, prechod z dvoch detí na tri, najstarší začínal školu, prodtredna škôlku a ja doma s novorodencom. Prvých niekoľko mesiacov sme doma padali na hubu, žiadne súkromie s mužom, o intímnych chvíľach ani nevravím. Ale už je to lepšie 🥹💗 a hlavne, ja som naplnená. Moja túžba po veľkej rodine sa splnila a viem, že toto je strop, viac by sme ich nezvládli, úprimne, venovať sa im naplno a ešte aj sebe s mužom plnohodnotne, obdivujem rodiny s viac deťmi, ja by som bola na xanaxe asi 😄 ale keby sme tretie nemali, bola by som nešťastná, to viem. A bolo to ťažké, žiť s tou túžbou, každý deň ďakujem Bohu, že mi to splnil. Držím palce, nech sa aj tebe táto túžba splní, pokiaľ je to také silné ako napr u mňa bolo, myslím, že bude pre vás horšie nemať to ďalšie dieťa.

Ja tu tuzbu celkom chapem. Tiez mam dve deti a stale vo mne hloda myslienka na tretie dieta. Akurat u nas neni problem, ze by muz nechcel ale ja stale rozmyslam ako s pracou, ci by som este potom s troma detmi vobec nejaku karieru spravila, ci by som dokazala sa o ne plnohodnote postarat aby ani jedno nestradalo, ci pojdeme este niekedy na dovolenku,... A teda stale cakam a hovorim si, ze ak sa do konca roku nerozhybem tak uz sa na to asi vykaslem.
Na tvojom mieste by som povedala muzovi, ze chces dieta a ked nie tak ides do prace. Nemoze ti predsa vsetko odopierat.