Túžba po dieťatku

katika2123
1. apr 2023

Ahojte, ani neviem ako začať. Ja veľmi túžim po dieťatku no môj priateľ už dieťa nechce. On už jednu dospelú dcéru má, no ja deti nemám. Ja mám 39 a priateľ 42. Vždy keď sa o tom rozprávame povie, že on vie že túžim po dieťatku ale, že to jednoducho nejde. Ja mám určite zdravotné problémy ktoré ma môžu v tehotenstve ohroziť rovnako ako dieťa. Stále mi opakuje, že nechce aby sa mi niečo stalo, že nechce o mňa prísť. Ja ho chápem a sama si toto riziko uvedomujem ale túžba je silnejšia ako ja. Vôbec neviem čo robiť. Mám sa zmieriť s tým, že matkou nikdy nebudem alebo mám riskovať? Neviem či by som sa vedela niekedy s tým zmieriť.

mikitilik29
1. apr 2023

@katika2123 adopcia? Alebo náhradný rodič neprichádza do úvahy?

katika2123
autor
1. apr 2023

@mikitilik29 bohužiaľ nie

123zuzu123
1. apr 2023

Aké máš zdravotné problémy, keď sa priateľ tak bojí o teba?

katika2123
autor
1. apr 2023

@123zuzu123 som po DMO a mám skoliozu 4 stupňa čiže som po operácii. Preto je u mňa tehotenstvo rizikové.

123zuzu123
1. apr 2023

@katika2123 to mi je ľúto, viem, že túžbe človek nedokáže rozkázať...neviem čo na to povedať,hrozne ma mrzia takéto situácie😏

athena27
1. apr 2023

Človek môže byť šťastný aj bez detí. Chápem tvoju túžbu. jedna vec sú zdravotné problémy a druhá, to že partner nechce. Keď obaja nechcú nie je to dobrá cesta.. časom by tam prišli tie výčitky keď by boli ťažké časy - ja som ti hovoril, ja som dieťa nechcel atď.. Každé bábätko si zaslúži byť chcené obidvomi rodičmi. Skús si s partnerom pohovoriť, či naozaj nechce dieťa alebo ide len o strach ako to zdravotne zvládneš. Prípadne si skús kúpiť psíka, slabá náplasť, ale tým, že sa budeš o nejaké malé klbko starať menej myšlienok budeš venovať tomu čo nemôžeš mať. Drž sa

katika2123
autor
1. apr 2023

@athena27 ďakujem za povzbudivé slová. Psíkov máme dvoch a veľa krát počúvam slová, že prečo sa k nemu správam ako k dieťaťu, že je to len pes a nemám to robiť. Často sa s priateľom o tom rozprávame prečo nechce. Raz povie, že už sa cíti starý, potom, že má strach o mňa, inokedy že si to vie predstaviť alebo opakuje, že ak chcem dieťa mám si nájsť niekoho iného. Občas mu nerozumiem a pripadá mi to ako by sám nevedel či chce alebo nie.

janinah
1. apr 2023

Priatel ma dobru vyhovorku,dieťa nechce a tvoj zdrav. stav mu vyhovuje.Z kopy rizikovývh tehotenstiev su zdrave deti.Ak chceš dieťa,tak máš najvyšší čas.Večer mu povedz,že v pondelok ideš za gynekologom a ked ti teh. vyslovene nezakáže ako život ohrozujuci stav /to nemáš/ tak do toho chceš ísť...z jeho odpovede ti bude jasné,že dieťa nechce,aspon mne to tak výchádza z prečítaného.Má na to samozrejme právo,ale mne vadí,že ťa zrejme ťahá za nos výhovorkami,nech sa k tomu postaví priamo.On ťa stratiť nechce,vraj,ale takto ťa už stratil,nevidím podporu v tom,aby si bola šťastná.Samozrejme podrobnosti nemôžem vedieť,ale nevidím teh. ako nemožné.Napokon,každé teh. je viac či menej rizikové a risk je zisk.

maryetta
1. apr 2023

@janinah veru. Aj mne to tak pride. Tu ta lubi lebo sa o teba boji. A tu s tebou dieta nechce… a ked ty chces tak s inym…???
Uz len to je maximalne nevhodne aby ti milujuci partner povedal ☹
Toto by ma teda viac zarmutilo….

158polica158
1. apr 2023

@katika2123 prepáč ale myslím si že tvoj priateľ je sebec .. keď ty chceš a on nie a tie dristy o tom že sa boji že o teba príde . neviem. Príde mi to ako pritiahnuté za vlasy. On jedno dieta ma. Evidentne je buď veľké alebo pri máme svojej takže tvoj priateľ ma krasny zivotik. Príde z roboty nemusí sa s nikým hrať, nikoho počúvať za ušami, s nikým sa učiť. Užíva si najlepší vek a nechce byt viac obmedzovaný deťmi. Ja to vidim takto. možno tvrdo, ale realisticky . prepáč

lyci
1. apr 2023

@katika2123 to nie je, ze on uz nechce mat deti, jemu sa uz nechce mat deti. ak velmi chces dieta, hladaj druheho chlapa a ak sa ti aj nepodari, aspon si skusila, inak mozno budes lutovat do konca zivota

lily14
1. apr 2023

Mňa by len zaujímalo ako dlho ich nechce? Ako dlho ste spolu? Či teraz ste sa spamätali? Nič v zlom

kitycat
1. apr 2023

Ako dlho si s priatelom a ako dlho sa tema dieta u vas spomina?

jonnie
1. apr 2023

Ak vieš, že chceš dieťa, hľadala by som partnera k tomu. Úplne pragmaticky.

katika2123
autor
1. apr 2023

@kitycat s priateľom sme pomaly rok, a téma dieťa sa u nás sa začala preberať pred mesiacom

kitycat
1. apr 2023

@katika2123 pokial dieta chces a priatel nie, tak by som hladala ineho.

Nestracala by som cas, ak nie si zmierena

luccija
1. apr 2023

Keď sa o tom rozprávate tak krátku dobu asi musí pochopiť, že to myslíš vážne.Bola by škoda nerisknut to čokoľvek sa môže stať možno neotehotnies, ale ak vieš, že chces hovor to priamo možno sa fakt boji, ale ak vieš, že chces a sú to posledné roky čo to môžeš zmeniť mal by pochopiť aj teba.On dieťa má je v úplne inej situácii a zdá sa mi to sebecké.

macekovam
2. apr 2023

@katika2123 tak keď ma priateľ už dospelú dcéru.. Možno budete čoskoro,, starí rodičia,, a budete môcť tráviť čas s nim(podla toho ako ti to tvoj zdravotný stav umožní).

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre