icon

Túžba po treťom dieťati vo veku 45 rokov

8. nov 2023

Mam dve deti..19, 8..budem mat o 3mesiace 45r., ale už 5r mam vkuse v hlave túžbu po treťom dieťati..nechranime sa už 3r.,nechávala som tomu voľný priebeh, ale nepodarilo sa..tak rozmýšľam ci sa este pokusim pracovať na tom intenzívne( ak sa ani tak nepodarí, budem zmierenia s tým, že som to aspoň skusila), alebo to už nesíliť??😔..psychicky , finančne sa nato citim, len mam obavy ako bude reagovať rodina, znami ..počúvali by ste svoje srdce, alebo rozum.???.
Prosim odpuste si poznámky tipu, že budem babička na stužkovej..to má nezaujíma…

kassandra25
9. nov 2023

Ako to príde, tak to príde. Vidim vela zien, na ulici, ktoré v 43 rokoch vyzerajú na 35 a vela zien, ktoré v 38 rokoch vyzerajú na 50

mateson
9. nov 2023

@kassandra25 nie je dôležité ako vyzerá. Vyzerať môže , ale vládať nemusí. To, že v 45 rokoch má super postavu , pretože cvičí a drží diéty, že má make-up, vlasy, manikúru atď neznamená, že bude happy ak bude vstávat každé tri hodiny v noci k dieťaťu. To je velice naivná predstava. Možno tak vyzerá práve preto,že má na to čas . Dať jej na krk 3 ročne dieťa, asi by to vyzeralo inak.

jamidea
9. nov 2023

V 40 som mala tretie a pravdupovediac som sa dost hanbila, ze "stara koza" ide rodit. Aj mudr.mi hovori, vy uz ste zasluzila matka. Moj strop bol 35, potom 40, ale iste by som v 45di toho nesla. Ani za svet.

mk22
9. nov 2023

Mam dve deti, 44r a ani vo sne by ma nenapadlo riešiť tretie dieťa.. Môžem sa cítiť fajn, vyzerať super.. Ale budem tesne pred 50 učiť drobca bicyklovať, plávať korčuľovať.. Moja kondicja dnes, môže byť za rok v háji.. Nebudeme si klamať 50r žena nebude pol dna behať za sidlom na bicykli, či na preliezksch.. 50r si skôr vyloží nohy prečíta knihu, pôjde na masáž.. Ze sa dnes citim fajn, neznamená ze to bude tak najbl 10 15rokov.

simsalabim
9. nov 2023

Inak, moj otec sa narodil ako posledne dieta, ked mala moja babicka 49 rokov. V tej dobe otehotnela uplne prirodzene (moj otec ma viac ako 80 rokov). Vychovala ho v podstate jedna jeho sestra, babicka mala hlavu plnu inych starosti a ruky plne inej roboty a potrebovala aj oddych. Medzi otcom a najstarsou sestrou bol 30 rocny rozdiel...

drahomirrra
9. nov 2023

@simsalabim Medzi mojou mamou a jej bratom 25. Brutal.

vevesh
9. nov 2023

@drahomirrra zeny vzdy rodili aj po 40tke - ale pri 12 detoch to nebilo do oci tak, ako pri dnesnom trende 2-3 deti za cely reprodukcny vek. Napriklad take rodenie 40niciek sa rozmohlo aj v 70tych-80tych rokoch, ked sa musela platit dan, pokial par nemal dieta pod 18r.- takto som "dostala" kopec spoluziakov/ spoluziaciek, ktore mali k surodencom generacny rozdiel. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️Len dnes sa z uplne normalnej veci robi velke halo🙄🙄🙄🙄

kornelies
9. nov 2023

@drahomirrra
Preco urazas zeny starsie od teba? Aj tvoja mama je stara haraburda?
Trosku sa krot so slovnikom luzy.

tiezjedna
9. nov 2023

@vevesh tak ono to asi ani vtedy nikomu neprospelo, aj keď to bolo "normálne"...

medda_beda
9. nov 2023

@drahomirrra Viem o žene čo otehotnela neplánovane v 46 prirodzene a aj donosila.
Takže možné to je.

Všetko je možné len už to nie je ako za mlada.

mateson
9. nov 2023

@vevesh ja som ročník 70 , bolo nás v triede 33 ale nikto nemal rodičov vo veku ako píšeš. Že by v 10 rokoch mali 50 ročných rodičov. To už sme v tom veku mali starých rodičov.

vevesh
9. nov 2023

@tiezjedna preco myslis, ze nikomu to neprospelo? Kazdy, kto chcel dieta, mal, kto nie, zaplatil dan🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ a tie "obgeneracne deti" s tym vobec nemali problem- ano, nie kazdeho zivot je idealny, ale urcite nie, zeby sa isli zabit kvoli tomu, ze maju starsich rodicov ci starsich surodencov🙄 a inac, prave (aj) tieto deti robia na dochodky spolocnosti...

drahomirrra
9. nov 2023

@kornelies Nie, starsie zeny niesu haraburdy. Haraburdy su tie, ktore si myslia, ze maju 20 a primerane tomu sa spravaju.

vevesh
9. nov 2023

@mateson no u nas ano- takmer polovica triedy to tak mala a v pribuznych triedach tiez. Niekto mal mladych rodicov (ja som tiez z tejto kategorie) a niektori nie... a akurat som bola vcera druhakovi na vysvedcku- takmer vsetci rodicia su po 40tke u nas🤫🤫🤫

medda_beda
9. nov 2023

@drahomirrra Akože nie som za tehotenstvá po 40tke, ale uvedomuješ si, že aj my mladé nemáme len to ,,ale,,? A to ale je väčšinou stabilná práca, partner a bývanie.V dnešnej dobe sa stabilná práca hľadá ťažko, bývanie je pomaly nedostupné a väčšina mladých mužov vzťahy nechce.
Takže reči postaršieho pána genetika sa dajú pochopiť ohľadom starších dám, ale mladé si to niekedy nevybrali, to čakanie.
Čo sa máme na hlavu postaviť keď sa nedá otehotnieť?

tiezjedna
9. nov 2023

@vevesh o to predsa nejde... Ja si chcem užiť aj vnúčatá. A nie si ich rodiť. Asi tak to vnímam. Rodiť po 40 má jednoducho viac proti než pre.

drahomirrra
9. nov 2023

@medda_beda Ano, mozne to je. Ja nepisem ze nie je, ale ze statisticky tato zena prirodzene otehotnie menej pravdepodobne, co napokon, pise aj autorka. Ze sa im uz 3 roky nedari. Ano, vzdy boli superplodne zeny. Aj su aj budu.
A samozrejme, ze sa neda na hlavu postavit, ja si myslim ze pan doktor to takto nemyslel. Skor tak, ze uz dnes sa priroda tlaci hore nohami. Urcite sa nedotykal zien, ktore chcu a nemozu.
V diskusii nikdy nerobi dobrotu, ked bereis veci osobne. 😉

galioska
9. nov 2023

@vevesh co ja poznam babky ktore uz aj zomreli, tak tie sa starali nie o jedno ale viac vnucat. Aj pri chorobach boli pri nich prevazne stari rodicia a nie vzdy boli materske ako dnes, 3 a viac rokov vylihovat doma s milion pomocnikmi ktore nase maminy a babky nemali, okrem toho obrabali pole aj rodicia aj prarodicia a decka sa vychovali aj tak. Teraz vsetky placu ako nezvladaju vlastne dieta a rozvadzaju sa s muzmi lebo si dovolil vyhadrit na ich nic nerobenie doma svoj nazor, konec toto😀 A kolke su nezamestnane a cakaju na vysluzky od muza a furt len placu, konecna... ale ano doba je ina a zeny niesu zenami a chlapi chlapmi a ani sa necudujem, internet vsetkym pretocil myslenie.

mateson
9. nov 2023

@medda_beda súhlasím. V tomto je to dnes ťažké. Ja keď som sa vydala, tak do roka sme dostali byt od muža z roboty a z mladomanželskej pôžičky sme ho zariadili. Tie štarty boli vtedy akési ľahšie.

vevesh
9. nov 2023

@tiezjedna v dnesnej dobe je to tazko s vnucatami- kedze sa vek rodenia posunul, poviem popravde, budem rada, ak sa nejakych dozijem. Kopec znamych po 60tke este vnucata nemaju, niektori absolutne v nedohladne+ na to, ci a kedy vnucata vobec budem mat, nie je "moje pivo" ako sa hovori. Ale vlastne deti si mozem-viem zadovazit podla fyzicko-psychicko- financnych moznosti s muzom a ked sa na to citime- individualne aj po 40tke preco nie. A je spravne, ze to aj tak niekto neciti, ale preto nie je moje nastavenie zle a toho druheho zle alebo naopak. Je to individualne- kazdy si vie zratat pre a proti a v takom veku ludia rataju uz 2x oproti "mladym"...

tianna
9. nov 2023

@mateson ja mám 37 a v 10 mal môj otec 48, som jedináčik 🙂 moji spolužiaci mali aj starších rodičov, no tí teda už aj súrodencov.

galioska
9. nov 2023

@mateson a preto sa hranica rodenia prveho dietata posuva a niet sa uz nad cim pozastavovat. Mam 30 a nemam vaznu znamost a tutim po dietati, ked pride ten spravny partner skusime to aj vo vyssom veku, preco nie aj dalsie dieta po 45 ked sa nato citim. Ale nebudem odsudzovat rozhodnutie inych, nemam ich topanky a neviem co zazili predtym ako sa stali rodicmi alebo sa rohodli mat este dalsie dieta.

mateson
9. nov 2023

@tianna ale ty si ročník 86.Ja som sa vyjadrovala k 70 rokom. Ja som 1970

mateson
9. nov 2023

@tianna môj muž mal 55 keď mal náš syn 10😶

medda_beda
9. nov 2023

@drahomirrra Ono problém môže mať jej muž a nie ona :D.Ja si to neberiem nejak osobne, ale väčšina žien okolo 20tky dokončuje školu takže sa to posúva minimálne po 30tku.Škola, zázemie atď.Dnes je spoločnosť náročná ak chce človek zabezpečiť svoje deti.
Čo si skôr ja všímam tak staršie rodičky 40+ sú už matky takže to ani nie je tým žeby to za mládi nestihli.Neviem čím to je.

radacak
9. nov 2023

Ja osobne by som už do toho v takom veku nešla...Nie ,nie si stará ale predsa už ani najmladšía...Ale ak sa na to cítiš tak prečo nie?ja mám manžela staršieho o 17 rokov a bude mať 48 keď sa nám narodí druhé dieťatko

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
9. nov 2023

@mateson ja som 77 a otec 39.ročník😉

drahomirrra
9. nov 2023

@medda_beda Ale veď jasné, sama som mala prvého 28 ročná, človek končí VŠ v 24, kým sa zamestná, porieši nejaké financie...Muži majú hnusnú výhodu, oni môžu deti aj v 70tke, jak Gott. Žena je limitovaná.
Aj ja som tak uvažovala, čím to je, doma dieťa povedzme 13-15 ročné, na krku 45 rokov a zrazu túžba po bábätku.
Jedna prispievateľka tu možno trafila klinec po hlave, keď sa spýtala, či sa autorka bojí syndrómu prázdneho hniezda, zostať sama iba s manželom.

tianna
9. nov 2023

@mateson môj ocino sa narodil v 40. rokoch a tiež mal v 10 otca 46 ročného 😄 ono to je asi ozaj veľmi individuálne 🙂