Túžba po treťom dieťati vo veku 45 rokov
Mam dve deti..19, 8..budem mat o 3mesiace 45r., ale už 5r mam vkuse v hlave túžbu po treťom dieťati..nechranime sa už 3r.,nechávala som tomu voľný priebeh, ale nepodarilo sa..tak rozmýšľam ci sa este pokusim pracovať na tom intenzívne( ak sa ani tak nepodarí, budem zmierenia s tým, že som to aspoň skusila), alebo to už nesíliť??😔..psychicky , finančne sa nato citim, len mam obavy ako bude reagovať rodina, znami ..počúvali by ste svoje srdce, alebo rozum.???.
Prosim odpuste si poznámky tipu, že budem babička na stužkovej..to má nezaujíma…
A zamýšľala si sa co ta túžba znamená? Nieje to skôr strach že deti starnú, sú čoraz samostatnejšie, už to niesu tie bábätka pre ktoré je mama ten najdôležitejší človek na svete? Že co vlastne s životom ked deti dospejú, co potom. Túžba zastaviť čas s malým voňavým bábätkom v ruke
Ak tomu správne rozumiem o tretie dieťa ste sa začali pokúšať ked malo prvé 14, druhé 3. To je taký vek kedy prichádzajú v materstvo míľniky, puberťák už definitívne nieje dieťa, hračky z detskej izby vyhodené.
Pri 3 ročnom konci rodičovská, drobec ide do škôlky…
Všetko ma v živote svoj správny čas a všetko sa deje tak ako ma. Podľa mňa si zvolila celkom dobrý prístup, nedáme si pozor uvidíme. Nechaj to tak podľa mňa, buď otvorená všetkému co ti život ponuka.
@drahomirrra Asi áno 🤷.Moja mama tiež rodila v 39.Tiež asi nejaká túžba alebo čo.
@mateson No áno, dnes je zázrak mať stabilnejšiu prácu.Stabilná už možno ani neexistuje.
S bývaním je to veľmi ťažké.My keby sme nekúpili byt pár rokov dozadu tak už by bol pre nás nedostupný.
@mateson aj erika judínyová mala babo v 46, adriana sklenaríkova tiez okolo 45ky..... , treba povzbudit, nie nariekat, treba pomoct, nie zhanobit, bábo nie je zlá vec, chce sa iba narodit. Pomoct jej urcite mozu rodina, aj starsie deti s bábom. Ved taká monika benová mala az v 52 dieta a kazdemu statocne vypapulovala, kto to skritixoval. A to je viac, ako nejaká 45ka. Moj názor: autorka, ked sa podarí, kludne chod do toho, pomozu ti snáď tvoja rodina, nie plakat treba, lamentovat, ale riesit situaciu. Rodiny su rozne a ludia zijú rozne, a kazdy by si mal zit tak, ze hlavne sem na mk to nebude strkat, ale si poradí tak, aká je cesta pre neho tá, po ktorej bude krácat iba s lahkostou a sa neobzerat a neotácat.
Keby nemas ziadne dieta a zenie ta tuzba este si poviem ok a skusila by som to. Ale mas dve deti, snazite sa uz 3 roky, asi by som to proste nechala uz ist a bola vdacna zato co mam.
Podla mna do 40tky je taky max, aj ked nikdy clovek nevie co mu zivot prinesie, niekomu sa nemusi darit, nemusim mat vhodneho partnera, takze chapem aj zeny co rodia neskor, v kazdom pripade je to kazdeho vec. Drzim palce
@kassandra25 V 45ťke si žena zmyslí, že chce dieťa a staršie jej majú pomáhať? Iné by bolo keby otehotnela neplánovane a deti by ju chceli podržať.
Ženy v 45ťke už väčšinou majú deti vo veku ktoré môžu mať vlastné deti a svoj život.
Ja neviem... Som dieťa starších rodičov - mama mala 42, otec 44. Súrodenci starší o 14 a 17 rokov - až keď som si založila vlastnú rodinu, našli sme k sebe cestu. Vždy som cítila, že moji rodičia sú starší. Nie je náhodou, ako to príroda zariadila a že je obdobie, keď reprodukčný cyklus u ženy končí. Teraz máš 45 ešte nie si tehotná, ak by si otehotnela, rodíš ako 46 ročná. Samozrejme uvažuješ, že dieťa by sa narodilo zdravé a bude prosperovať. Ale vekom rodičky sa zvyšuje aj riziko, že dieťa bude mať nejaký zdravotný handicap. Vieš si predstaviť takúto situáciu. Za mňa určite nie. Ak to máš zrovnané sama v sebe...tak ti prajem aby to dopadlo tak, ako chceš a bolo to pre teba i tvoju rodinu dobré...
@medda_beda Mozno volakedy v dnesnej dobe maju 45ky deti male na ZS.Vacsina co poznam mala deti po 30ke. Aby mala 45 deti vo veku co su uz ready mat deti musela by ich mat v 20ke, to bolo bezne v 1980.
@miadi Asi to tak bude.V mojom okolí ženy mali prvé do 30tky aj moje spolužiačky.
Aj rodičia 90tiek.Všetko to boli mladí ľudia čo si pamätám.Dnes je to už možno inak, ale v 20tke by sa mi určite za súrodencom behať nechcelo.
Ja som mala už po 20tke keď mama mala 45.
Takže ja sa na to pozerám ako žena ktorá už mohla mať vlastné deti.
To, že ženy rodia v 40tke som si všimla až v puberte :D.Ja som ako dieťa videla všade mladých rodičov.
@medda_beda no deti sú nato, aby ich ich rodicia nieco naucili a aby pomáhali. Je lepsie len sediet za hrami na pc podla teba, ako ked dieta sa ucí, má aktívne zapájat do koníčkov a domácich prác? Ved moja sesternica má 3 deti a jej deti makajú od malicka. Dcéra v 12 rokoch uvarila 3 polievky a upiekla 2 koláce. Teraz v 21 robi vsetko to, co samostatná zena v dome, plus je studentkou univerzity. Je iba na matke, co chce vychovat doma. Moze aj dieta sediace za mobilom pri peci a moze aj dieta , ktoré ide nakúpit, upratat, uvarit, pomoze s cím treba a sa uci, sportuje. Co tam po tom, ze matka má po 40 dieta, s ktorym ten starsí súrodenec pomoze napriklad pokočíkovaním? Závisť je hrozná vlastnost. Ale ani moja babka nevychovala 4 deti inak, ako tak, ze tí najstarsí popomáhali a porobili, co bolo treba! Dieta za mobilom a hrami pri pc, ktore si nevie upratat izbu, ale peniaze si vypyta a papuluje, je hanba rodicov. Hanbite sa tí, ktorí máte takéto deti! Je to váš hnus a vy ste zle dopadli, nie rodič, ktorý po 40tke aj keby štvrté odrodil a jeho deti sú naucené pomáhat a popri tom sa ucit a sportovat.
Autorka
Ak po dieťati ešte túžiš, tak smelo do toho. Hlúpe reči okolia a sociálneho fóra si nevšímaj. Kedysi som mala limit 40-ku. Po jej prekročení úplná pohoda. Keby som ešte deti chcela, tak ani vek 40+ by dnes pre mňa prekážka nebola. Ozaj sa nie je čoho obávať.
@kassandra25 Domáce práce a starostlivosť o deti sú rozdielne veci.Domáce práce má dieťa robiť pretože žije v jednej domácnosti.
Starať sa o dieťa majú rodičia a príležitostne požiadať tie staršie o pomoc.Alebo sa zapoja aj dobrovoľne.
Deti majú mať aj detstvo a svoje záujmy.
Nemajú byť lenivé za pc, ale nútiť dieťa starať sa o súrodencov má skôr efekt ,,nikdy nechcem deti,,.
Občas som postrážila, ale nebolo to tak často ako to vidím v okolí, že kolegyňa v 20tke nič iné nerobí len beží domov lebo sa treba starať o dieťa.Už sa zo zahraničia ani vracať veľmi nechce lebo zas bude robiť opatrovateľku.
Takže požiadať o pomoc je v poriadku, ale treba si uvedomiť, že je to dieťa alebo pubertiak a rodičovské veci ich nezaujímajú a ani malé deti.
Dieťa čo nejaví záujem o pomoc s dieťaťom je lepšie zapojiť do upratovania ako zničiť súrodenecké vzťahy.
@kassandra25 No neviem, ale ak bude neustále očakávať a potrebovať pomoc od starších detí a od rodiny, tak na to dieťa nie je pripravená, čiže ho nezvládne...Alebo ak aj áno, tak s nasadením posledných síl...Žena v päťdesiatke si ma užívať života, deti má odrastené, má chodiť na výlety, na wellness, užívať si ticho a pokoj😉 A neskôr si už len užívať vnúčatká, lebo nikdy nevieme, kedy nás klepne.
@mandarinka555 ak sú v súlade ako rodina, nepotrebuje pouzivat vyraz, ze ocakavam pomoc. Tie starsie deti a muz spravia tú pomoc samy a bez slova. Ocakávat netreba nic pri správnom spoluzití a výchove, pomoc je samozrejmost a samostatná práca v domácnosti.
@zuzanockamt napísať niekomu kto napíše na verejné fórum takúto otázku, že hlúpe reči sociálneho fóra si nevšímaj 🤦 tak ak napíšem niečo takto, musím aj očakávať rôznorodé odpovede.
@syslik81 na maturitnom bude mať 60? Teraz má 45, dieťa v 46 plus 19, tj 65rokov , nie 60.
@eliska13 krásne. Všetko je ako má byť. 😍 Písala som, že ak je tehotenstvo aj vo vyššom veku prirodzené, tak ho treba prijať ako dar. Umelé oplodnenie je práve vzatie pera Pánu Bohu. 😉 Sestre prajem všetko najlepsie. Ja som žiadne testy naviac odmietla, pretože by som tak či onak stav nezvratila a boli sme pripravení prijať všetko.
Ja by som do toho išla.Mám najkamošku a ona pred troma týždňami porodila krásne zdravé bábätko v 43 rokoch...
@mateson Áno, rôznorodé odpovede očakáva, no mudrlantky, ktoré takú situáciu ani nezažili a vypisujú len teórie, si všímať nemusí. Mňa vždy zaujímajú skúsenosti tých, ktorí sú vo veľmi podobnej situácii, teoretické blbosti nie.
Moja mama rodila svoje štvrté dieťa ako 38 ročná. Teraz má ona 53 rokov a dieťa 14. Keď sa narodil, my zvyšné deti sme mali 20,19,18 rokov. Dá sa povedať, že detstvo mal cca do tých 6-7 rokov, kedy s nimi bývalá ešte moja sestra, ktorej sa prvé dieťa narodilo, keď mal brat 2,5 roka. V podstate sa tam hral s neterou a synovcom ako so svojimi súrodencami. Keď sa odstahovali išlo to dole vodou. Mama s ocom sa ani s nami nikdy nehrali, takže brat trpel. A trpí aj teraz ako 14 ročný, keďže bývajú v obci, kde je naozaj minimum deti v jeho veku
Väčšina je vo veku8-9 rokov alebo potom 16-17 ročne, ktoré fajčia a pijú (česť výnimkám) a s nimi sa zase nechce stretávať brat
@majulino a čo teraz?vieš koľko je deti, ktoré žijú tam kde nemajú vrstovnikov?alebo nemajú rodičov čo by sa s nimi hrali?to je len tvoj pohľad ty si tu a tiež sa s tebou rodičia nehrali.Kazdy projektuje do odpovedí svoje boliestky.
@zuzanockamt človek je dlhšie mlady dnes su ľudia do 50 tky celkom dobre vyzerajúci a fit, ale potom sa stáva, že ľudia majú ešte malé deti, sami už stredný vek a zároveň sa začínajú starať o svojich rodičov a to je slušný náklad na psychiku a fyzicnost.Od deti prejdú k rodičom a zistia, že sami sú už starší.Kedze si rodila tiež vo vyššom veku ani iné odpovede neočakávam, ale treba byť realista.Ja by som s dnešnými skúsenosťami rodila oveľa skor
@eliska13 Ja by som nemenila vôbec nič.
Riad sa srdcom ja mam 44a tiež by som brala dokonca som aj o tehu no potratila som v každom prípade som mala, ale veľmi ťažké obdobie teraz už sa bojím.
@stanulienkat netvária sa, že sú mladé. Sú mladé. U mňa v rodine majú bežné deti 43 - 45 ročné. Úplne v pohode to zvládajú.
Vôbec sa neriaď tým čo povie rodina, známy. Ak túžiš po bábätku choď do toho.
Túžba je jedna vec, ale ak sa tri roky nechránite a nič, tak darmo ti tu radia choď do toho, keď sa 3 roky nezadarilo. Telo má asi svoj názor.. Čo na to gynekológ?

Autorka urob ako chceš. píšem ti ako tá mladá mater čo mala dieťa v 22r. Je pravda, že dnes vyzerajú ženy lepšie a starajú sa o seba... Ale telo strane tak či tak... to neoklameš.