icon

Už ďalej nevládzem

27. feb 2023

Ludia,co mam robit?Uz som tu poslednu dobu viac krat pisala.
Mam 3 mes.dceru na ktoru som sa velmi tesila a snazili sme sa o nu 5 rokov.Cele tehotenstvo prebehlo hladko,no ako sa mala narodilo,vsetko bolo zle.
Zacalo ma vsetko stresovat,aby som stihla popri malej navarit,pouoratovat a tak…Vsetko sa zacalo kazit.Problem s kojenim,dostala som mykozu na prsiach a prezivala som obrovske bolesti,no nechcela som skoncit s kojenim.Nic mi nepomahalo,sama som si na nete hladala,co by mi mohlo pomoct.Myslienky stale dokola,ze ako to idem vyriesit,ze nechcem davat umele mlieko.Mala je zavysla na prsniku.Nakoniec som si fakt zistila,co by mi pomohlo.Zacali aj ine problemy v rodine a tak.Proste prve dva mesiace obrovsky napor na hlavu,az mi jedneho dna zacali obrovske uzkosti.
Uz to trva mesiac.Mam obrovsky strach,nevidim buducnost ruzovo,nemozem spat,stresuje ma starat sa o malu.Stale sa chce len nosit…Na podlozku nechce,hned place,alebo je tam len chvilku.Niekedy som sa liecila na uzkosti.Tak som volala psychiatricke.Nasadila mi antidepresiva sertralin 50mg.Po dvoch tyzdnoch zvysila na 100mg.Tieto sa mozu uzivat pri kojeni.Necitim ziadnu zmenu.Uz ich beriem 3 tyzdne.Vraj to moze trvat dlhsie.Zijem v zahranici.Nema mi kto pomoct.Priatel chodi domov sz o 18.Nevladzem sa o nu starat,ale staram sa samozrejme.Stoji ma to vela sil.Necitim radost.Premyslam co dalej.Kto mi pomoze,kto sa o nu postara keby nieco.Prezivam celodenny strach.Niekedy na to nemyslim,odhanam tie myslienky prec a je mi ako tak den dobre.
Nemam mamu,sestru….Zijem v norsku a tu sa bojim ist za dr aby mi nevzali malu.
Je to asi poporodna uzkost.Neviem ci aj depresia,lebo radost sice nenam,ale neplacem vobec.
Bojim sa,ze tabletky nezaberu,mam z toho obrovsky strach.
Tak by som potrebovala pocut,ze tabletky zaberu a bude lepsie 😟😟😟
Zazil niekto nieco podobne?
Priatel na psych.problemy nema pochopenie.Povedala som mu to,ale bere to na lahku vahu

autor
28. feb 2023

@maminkadeticiek vybavuje sa.Ono to trva dlho

bluka2
28. feb 2023

A čo nejakú aupair? To by ti mohlo pomôcť

marci77
28. feb 2023

@bluka2
tiez si myslim, ze aupair by autorke mohla pomoct, moze si vybrat z ktorejkolvek krajiny
ak ju maju kde ubytovat, urcite fajn riesenie, lacnejsie ako opatrovatelka

https://www.aupairworld.com/en

kiki68
28. feb 2023

Mrkni amazon a najdes take sety na zarabie mlieka. To drzi aj tu teplotu potrebnu na to a iba sa to zmiesa a hotovo

kiki68
28. feb 2023

Nemas niekoho aj bezdetneho, naj kamosa , kamosku vobec ? Ja mam naj kamosa a vzdy si aj hodinu volame. On je bezdetny a gay. Vzdy mi velmi pomohlo s nim kecat.

autor
28. feb 2023

@marci77 nemam kde ubytovat a to mi nepomoze.
Mam poporodne uzkosti a depresiu.To treba liecit

autor
28. feb 2023

@kiki68 nemam tu nikoho takeho.Na slovensku mam ,ale s detmi tiez

manzanillaa
28. feb 2023

Spi,keď spi dieťa,tiež mam úzkosti. Vyrozprávaj sa niekomu,kto ťa bude počúvať. Zamestnaj si hlavu niečím, kľudne manuálnou prácou, mne toto pomohlo. A lieky potrebujú len dlhšiu dobu,kým záberu. Ale záberu a bude dobre. Ak sa trapis s kojenim, prestaň.. a nech ti dajú aj iné lieky. Dieťa potrebuje hlavne kľudnu a spokojnu mamu. Držím ti palce.

autor
28. feb 2023

@manzanillaa mam take uzkosti,ze sa mi neda zaspat.Mala sa chce len na rukach nosit,takze nemam cas pomaly ani navarit,nie to estr nieco ine.Poobede spi len von v kociku a doma na mne na prsniku.S kojenim problem nemam.

jj298
Odpoveď bola odstránená
kitycat
28. feb 2023

Priatel robi doma co? Stale si nenapisala alebo som slepa

autor
28. feb 2023

@jj298 vsetci sa skoro odstahovali na slovensko!Mamu nemam!Diagnozu som si sama neurcila,ale dr cez telefon!Asi vies hovno o tejto diagnoze.Mam obrovsky strach zo vsetkeho.Nechcem polutovanie,ale chcem vyriesit problem.Keby mi lieky zabrali a a citila by som sa lepsie,zacala by som sa tesit z malej,snazila by som sa.Snazim sa aj teraz,ale vlastna hlava mi brani tesit sa,citit sa fajn.Vies co?Radsej by som chcela mat ruky nohy momentalne dolamane,ako mat takyto psych.problem!!!!

autor
28. feb 2023

@kitycat chodi domov az o 18.Takze vela toho neurobi.Ale vybere z mycky,zavesi pradlo trebars a tak.Cez vikend mi pomaha.Aj s malou.

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
28. feb 2023

@jj298 ten,kto nezazil toto,nikdy nepochopi.Su to cierne myslienky,clovek nevidi dobre svoju buducnost,priam sa desi kazdeho jedneho dna.Zle myslienky akoby ti niekto vkladal do hlavy.Proste vlastna hlava ta nici!
Pozri…Vsetky kamosky na slovensku maju rodiny,pracuju,takze ver ci nie,nikto sa sem za mnou nebude trepat a ratovat ma.JTo nie je o tom,ze ja nechcem.Jedna mala dojst,ale sama ma problem doma so synom.
Myslis,ze sa nesnazim?Staram sa o malu aj napriek tomu,ze mam v hlave velky problem.Chodim kazdy den s nou von na dve hodiny.Usmievam sa na nu aj napriek tomu,ze moje myslienky su cierne,santim sa s nou.Snazim sa tesit,ale nejde mi to.
Neprajem to nikomu.Radsej keby mi niekto ruky dolamal.Mat psych.problem je horsi ako tie ruky.
Skusam vsetko mozne.
A este jedna vec.Clovek,ktory ma depresiu nema naladu stretnut sa s nejakou kamaratkou aj keby.Vacsina je zalezena v posteli cely den.Nie je to riesenie,viem.Ja to nerobim.Snazim sa fungovat.Aj to,ze som volala dr.a poprosila o pomoc je znak toho,ze sa snazim to riesit.Nechcem sa ale spoliehat na lieky,ale pomoct mi mozu.Ved kolko zien sa hanbilo a balo to niekomu povedat,ist za psychiatrom a skoncilo to najhorsie ako sa len dalo.
Ja nemam zlu naladu,…A to je sakra rozdiel.Precitaj si trebars toto:
https://zivot.pluska.sk/rozhovory/psychiatricka...

https://www.vydumamky.sk/o-dusi-po-porode/popor...

banderaska29
28. feb 2023

ale ty más s dojčením problém. pripravil ta o psychické zdravie. uzkosti pre ktoré nevieš spat ? to je malo ?

nemíáš absolutne zaujem prijat akukolvek radu.

jj298
Odpoveď bola odstránená
ahhola
28. feb 2023

Nikto nezlahcuje tvoje depky, len ti vieš, ako ti je...
Skus si prečítať aj cudzí horor. 👿

lila1988
28. feb 2023

Autorka nemáte nejakú fb skupinu v meste, že by si si dala inzerát, že máš toľko a toľko staré dieťa a hladas kamosku na kocikovanie? Ono v tomto čase najlepšie mama pochopí druhu mamu, určite je aj ina mamicka na materskej a doma sa nudi, možno prežíva niečo podpbne. Takto by si si nasla kamaratku, stretavali by ste sa, vedela by si sa jej zdôveriť a určite by ti to pomohlo, ale neutapaj sa sama v tomto žili, je to pre teba nebezpečne.
Inak toto obdobie už čoskoro skončí, mala začne lozit, potom už bude sama sebestcnejsia a príde take mile obdobie. Ešte sa to snaž vydrzat.

jj298
Odpoveď bola odstránená
bluka2
28. feb 2023

Priala by som ti, nech je riešenie v zázračnej tabletke, ale bohužiaľ tak to nefunguje. Možno je to časť riešenia, tak sa na to tak neupinaj.
Ešte mi napada, ze ak ste už požiadali o RL/pas, skús ich trochu pourgovat. SK vrlvyslanectva patria k tým najpomalšim, ale aj tak. Možno natrafis na niekoho, kto pomôže.

bluka2
28. feb 2023

Vit. D beries?

ahhola
28. feb 2023

@jj298 ale len nech si to prečíta... Uľaví sa jej, ze necestuje v 40.rokoch tehotná vyhladovana na smrť niekde po protektorate vo vagóne bez strechy na prisernom slnku, s upalom... na ploche A4 ako nosnica v klietke a zachráni ju pohár mlieka od sedliaka v ceskej Horní Bŕize, ktorý jej ten pohár podal pred esesakom zo samopalom...
Možno tá jej depka odletí... 🌦️🌦️🌦️

cucoryedka
28. feb 2023

ahoj @autorka necitala som vsetko, lebo nestihackujem, mozno sa budem po niekom opakovat, mozno nie. Je super, ze to chces riesit a ze si to aj zacala riesit 👍 verim, ze lieky zacnu zaberat, ale skus aj Ty im pomoct (lahko sa povie), stavaj na tom, ze malu milujes, ze ju chcela, ze ste sa o nu 5 rokov snazili ... nacvic si to, zakazdym, ked ides za nou vyberat z postielky, prebalit a pod. "som stastna, ze Ta mam, milujem Ta, som tu pre Teba, sme dve" akekolvek pozitivne co citis, hovor jej, deti vnimaju vsetko a aby Vas vztah bol v pohode, musite si na seba navyknut 😊 zahrn ju vdakou, ze ju mas, povedz jej, ze je to pre Teba tazke, ze mozno nevies ako, ale ze sa to naucite spolu ❤ *fakt formuluj svoje pocity ... ja som nemala dg. uzkost, ale mala som psycho zasklby, nevedela som ako byt mamou, neslo kojenie, mala revala, rycala, koliky mala, muz bol 500km cez tyzden v BA a my v KE, rodicia robili vtedy (akoze starat sa ma rodic, ale pomoc by sa trosku hodila), a k tomu nevyzretost este mna - mladost 22r., ale nejaky inym pristupom nam to zacalo fungovat, skus a daj vediet ako to ide 🥰 verim tomu, ze to date ❤ ps. muzovi povedz, ze potrebujes byt aspon polhodku sama so sebou, chod sa prejst, je to normalne, ak moze nech Ti pokoze spichnut obed na druhy den alebo viac dni, nech si to podelite a aj to si uvedom, ze poriadok uplny tip-top pri malom dietati nerealny, treba sa nad tym trosku povzniest, lebo dolezitejsie je aby si nabrala sil, a bola v pohode 😘

autor
28. feb 2023

@cucoryedka dakujem ti za povzbudenie ❤️Lubim malu a verim v Boha.Budem sa snazit bojovat dalej.Moj partner mi nikdy nechcel pomahat,ked mala este nebola.Dnes pomaha a som za to vdacna 🙏Snad to bude dobre.Snazim sa

autor
28. feb 2023

@bluka2 beriem.Tu v norsku je to “povinna vybava”

autor
28. feb 2023

@bluka2 viem,ze sa nemozem spoliehat len na tabletku.Musim sa snazit aj ja a fakt sa snazim.

autor
28. feb 2023

@lila1988 pisala som na fb este ked som bola tehotna.Ozvali sa dve.Jedna bezdetna a druha s detmi,ktora nevie,kde jej hlava stoji.Nakoniec sa ziadne stretko nekonalo

autor
28. feb 2023

@banderaska29 poporodne depresie a tak maju aj zeny,ktore nedojcia,pokial viem

drzaopica
28. feb 2023

Chod k novemu psychiatrovi, obvodnemu neviem kto tam ordinuje a moze predpisat lieky mozno potrebujes ine, alebo silnejsie.Lexaurin si daj a mlieko odsaj a vylej a daj zatial flasku s UM to tie AD na zaciatku robia tak zle.Potrebujes sa vyspat chod na pohotovost kdekolvek urgent!trasies sa, nespis,zle myslienky dieta moze byt chvilu na UM nic sa nestane ja som 2 mala na um aj prse a kojila 1,5 г.