Už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom
Ahojte ženy, ani neviem čo chcem docieliť touto skupinou.. možno len nájsť podporu pre seba a aj pre ostatné ktoré to majú ťažké.
Priznávam že už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom.
Malá má síce len 4 mesiace, ale ja už som maximálne vyčerpaná. Je to veľmi uplakané dieťa, nemôžem ju nechať hrať sa s hračkami alebo v hojdačke a odísť ani na WC, lebo okamžite spustí plač ktorý sa nedá utíšiť aj 20 minút.
Vôbec nechce spať, ani cez deň, ani v noci. Celé mesiace fungujem na max 2-3 hodinách spánku, ale nie v kuse, na etapy. Som ako mátoha, unavená, nevládzem pomaly už ani na nohách stáť, nervózna, smutná, zúfalá. Malá nechce zaspávať pri nikom inom ako pri mne, nemôžem poprosiť partnera aby aspoň jednu noc k nej vstaval on, lebo spustí plač a vydrží plakať aj 2 hodiny, aj tak musím prísť nakoniec ja. Teraz bola chorá, v noci aj 30x hore, ja som mala 39 horúčky, no i tak som musela fungovať na 100%. Všetci vraveli : bude mať 6 týždňov, bude lepšie. Bude mať 3 mesiace bude lepšie. Počula som X vecí kedy by malo byť lepšie a stále nič. Už cítim že mi telo vôbec nevladze dnes v noci som skoro spadla s malou na rukách, čo už tak veľmi potrebujem spánok že sa nedokážem zdvihnúť. Ženy kedy bude lepšie? Kedy začalo spať vaše dieťa?
Prosím neradte mi nosič, malá ho nechce. Kočík funguje cez deň, na max 20 minút a zas plač. Už neviem ako ďalej.
Ahoj mamička. Nečítala som všetky príspevky. Ale určite dieťa neplače len tak. V prvom rade ty potrebuješ pomoc. Keď malá nechce byť s nikým okrem Teba, popros rodinu / manžel, rodičia, kamarátky/, nech Ti o to viac vypomôžu doma v domácnosti. Uvariť, vyvešať prádlo, povysávať...to je obrovská pomoc. Určite sa dožaduj ďalších vyšetrení. Princezná neplače pre nič za nič. Je to niekedy náročné, ale myslím si, že ak je to zdravotný problém dá sa zistiť. Ak sú to zúbky, alebo je veľmi citlivá a potrebuje Ťa mať pre seba, je to ten prípad, že pomôže len čas. Zažila som veľmi náročné dieťa na vlastnej koži a preto viem, čo prežívaš. Pokiaľ si fyzicky slabá, je potrebné, aby bol niekto pri Tebe, aby sa niečo zlé nestalo, napr. nepadla si s dieťaťom v náručí. Skús doplniť vitamíny, mať kvalitnú stravu a možno ak sa Ti stav nezlepší tak zájsť za doktorom aj Ty. Si tá najlepšia mama pre svoje dieťa. Zvládnete to. Objímam.
Nech si poplace. Nemusis ju zakazdym brat ma ruky.
@anjelicek26 to je ktory ten starsi ci mladsi?ty si si toho uzila Ti poviem🤣ty musis mat nervy zo zeleza.
@anjelicek26 prepáč, muselo ti byť hrozné, ale smejem sa, tak ako si to opísala...😊
@anjelicek26 "svaly vsade, rozum nikde" odpadla som práve 🤣🤣🤣
Najhorších je prvých 18 rokov 😀 to len na odľahčenie... nepísala si kojíš??? u nás môj malý nespal prvých 20 mes ani hodinu v kuse, či cez deň, či v noci, ja som už bola taká zúfalá, že som po roku a pol šla do práce aby som si troška oddýchla ☹ u nás to bola nakoniec alergia na laktózu a hneď ako som ho prestala kojiť prespal celú noc... treba hľadať čo bábu môže vadiť... ale sú aj také deti, ktoré sú proste chronický nespavci... neboj prejde to len treba vydržať... môj má už 10 rokov a je to riadny spachtoš, cez víkend vyspáva aj do 10 🙂 🙂 🙂
Ja som tiez chcela pri dcere ...ju hodit na postel a odist..ked mala 4m. Od 6m to bolo lepsie. A kazde 2m lepsie a lepsie. ;) Najhorsie mas za sebou!
Ženy ďakujem za povzbudivé slová.
Nie nekojim, od začiatku bol problém s tým tak sme to vzdali.
Nedávame Vigantol, dávame iné kvapky.
Postupne sa snažím aby mala prijala aspoň svojho oca, ale ak chcem aby pri nom vydržala aspoň chvíľku, musí s nou byť pri mne, vidieť ma. Inak je to stále len plač. Vyskúšame teda potlačiť vyšetrenia u lekára, otočiť kočík a skúsime aj tu šatku. Snáď niečo zaberie. No a svokra... to radšej už ani nejdem komentovať.
moja dcera je presne to co opisujes. ma rok a nezlepsilo sa to. takze asi som ta nepotesila, ale po pol roku som si zvykla aj na spanok 3-4hodin, aj na poac nonstop. tiez som pocuvala - pockaj ked bude mat …. zlepsi sa to. nezlepsilo. posielam vela sil
Akokeby som citala o mojim synovi, vo všetkom :( tiez mi nemal kto pomôcť, ochota by aj bola, ale nikoho nezniesol, plakal aj pri starých rodičoch, aj pri mužovi.. A spal rovnako, 5,10,15 min., uspavanie trvalo dlhšie ako samotný spánok. Potom prišli príkrmy, tie tiež šli fo kosa, jedenie bolo ďalšie zúfalstvo. Bola som ako zombie, rovnako zúfalá, unavená, na pokraji síl. Aj som si neraz poplakala. Teraz ma 2,5 roka a je to úžasné, poslušné dieťa, je veľmi citlivý, vie sa ľahko rozplakať, ale jeho plač trva tak 5min. Dá si všetko krásne vysvetliť. Naozaj vydrž, casom sa to bude lepšiť. Veľmi s tebou súcitim, je to veľmi ťažké, najmä ak ti nemá kto pomôcť. Ver, že sme viaceré, ktoré sme si museli vypiplat take dieťa.
skús to bezlaktozve mlieko, za vyskúšanie nič nedáš, ublížiť jej s tým neublížiš...a uvidíš ako bude, ak by ťa aj dr poslala bude to trvať, nás poslala k deckej gastro zobrala krv a výsledky za 3 týždne🙈 mlieko som kúpila hneď ako som vyšla z ambulancie, nečakala som 3 týždne a teda fakt u nás to vyzeralo akoby nám niekto vymenil dieťa, chápem ťa malo som to podobné len opačne 6 ročnú dcéru a syn mal pol roka, tiež ho nikto nič nesmel, ešte tak moja mama chvíľu, svokra si aj poplakala ako ho chytila hneď reval a ja som si porevala tiež neraz....nič som nestíhala, nevyspaná, unavená, bolo mi ľúto dcéry ....tej sa aspoň moji rodičia venovali, ťažké obdobie...a fakt ma teda ani vo sne nenapadlo, že vôbez nejaká intolerancia je...
U nas to bola tak isto laktoza, bolesti brucha, ale aj ked sa na to prislo skoro a prestala som kojit, aj tak bol nespavec. Do siedmych rokov nespaval viac ako 4 hodiny denne, aj to bolo rozkuskovane.
GASTROTUSS si neskusala? Ked ma malicka reflux, musi ju palit nonstop zaha. To len taky moj tip, mala som refluxove dieta, stale len vo zvysenej polohe drzat, aj pri spanku. Prestalo to okolo 8 mesiaca. Ten gastrotuss nam pomohol vyrazne
Ahoj. My sme to mali podobne. Malicka vela plakavala. Napokon jej zistili torticolis. Zacali sme cvicit Vojtovu metodu. A pomohlo to. Vdaka Bohu.
ahoj uplne s tebou sucitim niesi sama ❤️ Moja mala ma 3 mesiace a tiez som na nu v podstate sama, moja rodina byva na slovensku a ja s manzelom v CZ a nepoznam tu nikoho kto by mi pomohol kedze sme tu len rok. Svokra tiez len same negativa vidi takze je to velmi “povzbudive”….Ja som si hned zavolala mamu ked som prisla z porodnice a velmi mi to pomohlo, potom ja chodim casto k nasim a snazim sa chodit medzi ludi, na kavu atd proste len aby som snou nebola stale doma sama lebo to je na zblaznenie…prvy mesiac som myslela ze si to hodim to boli depky riadne ale teraz uz je to lepsie…verim ze to zvladnes niesi v tom sama a mysli na to ze je to len obdobie a taz ro prejde ❤️ sme tu viacere 🤗
@anjelicek26 U koho ste prosim odstranili tie blokady?Tiez mam podozrenie na to u maleho.
@liliana8 osteopat, ale opakovane, plus detske masaze pravidelne aj doma...
Musíte si oddýchnuť! Poprosiť niekoho o pomoc, nájsť si každý deň aspoň chvíľku pre seba. Poznám tieto stavy, možno nie až také strašné, ale mám dve dievčatá, s prvou to bolo náročné, síce v noci spala pekne, ale cez deň len na rukách, trvalo to, kým sa ako-tak nezačala sama pohybovať, druhá detto, našťastie vydrží v nosiči, ale ona zas nespí dobre v noci, xkrát sme hore. Treba vydržať a nájsť si aj čas na oddych, aspoň tú polhodinku, čo spí malá..deti rastú veľmi rýchlo, rýchlo sa menia, posúvajú vpred, čo platí dnes, nemusí o mesiac, o dva, tri.. začne sa plaziť, štvornožkovať, viac papať, lepšie si porozumiete, bude lepšie♥️
Chcem ta podporit a uistit, ze raz to skonci. U nas to bolo o 100% lepsie, ked mal syn 2,5 roka. Dovtedy to boli galeje. Nas tiez nespal, ale nastastie, aspon v kociku a v aute ano. Milionkrat ho muz vozil v aute, aby som si ja mohla oddychnut. Denne som nachodila 20km s kocikom, aby decko spalo. Schudla som na kostru, lebo po prebdenej noci davat este 20 kilakov..no des.. Skoncila som na neurologii, ale ja, nie decko, tomu nikde nic nezistili, akurat tiez intoleranciu na mlieko, ale zeby sa po vyluceni mlieka nieco nejak dramaticky zlepsilo, to sa povedat neda 🙄 Nosic u nas neprichadzal do uvahy, syn mal v pol roku 9 kg, cisto kojeny, ja som ho nevladala ani na ruky brat, nie este pol dna nosit. Blizkost ale potreboval, takze spaval na mne, pri mne, proste fakt nalepeny vkuse. Uz od babatka mal hyperaktivitu, aj preto nevedl zaspat, vkuse sa mrvil, to mu ostalo az to cca 8 rokov, ciste zufalstvo to bolo. Nastastie, to sa akoby pretavilo do takej dobrej formy, ze on musi stale nieco robit, v zmysle, ze ma furt dake napady, nieco majstruje, rube drevo a pod..presne, ako muz, nevedia ani jeden zahalat. No a v neposeldnom rade, synovi v skolskom veku diagnostikovali vysoko nadpriemerne IQ a AS. Cize az spatne mi doslo, ze tie stavy s tym suviseli, dieta malo nizsiu potrebu spanku a dokazalo sa tak prestimulovat, ze nevedel zaspat. Tieto deti prestimuluje cokolvek, aj to, ze svieti slnko. My sme nemohli s nasim ani len do obchodu ist, pretoze tam je prilis vela svetla, farieb, hluku, ludi, proste on to nedaval. Dokazal vrieskat cely nakup tak, ze ludia sa na nas skaredo divali, ze co preboha tomu decku robime..
Mala rada - skus zistit vylucovacou metodou, kedy su tie stavy najhorsie, odstran vsetky zbytocne stimuly, ziadne kolotoce nad postielkou, hracky, hudba, TV pustena ako podmaz, nic..fakt nic.. Doknca aj tvoje prilis pestre oblecenie, vonavka, avivaz, vonave mydlo... cokolvek, co stimuluje zmysly, vsetko prec. Moj napr. doteraz (a to uz je dospely), netoleruje ani len vo vonavom prasku vyprate oblecenie! Takze vyskusaj aspon toto, mozno pomoze..
Bohuzial realita! Mne sa tiez tozpkynul ruzovy mrak velmi rychlo po naroddni prveho syna. Netusim ci to bolo sposobene dlhym a narocnym porodom. Ale makoniec asi po 4mesiacoch sa prislo na to, ze ma reflux a dali mu kvapky, od 5mesiaca prespal skoro celu noc. Take kecy okolo ako zdvihnut madrac 😨atd, nepomahalo, nosit-uz mi islo telo odpadnut. Dala som ho do kresielka este aj na linku vycapila nech ma vidi-az ho triaslo a reval a reval a stale oci na mne. Polozila do postielky, neklud a funenie, rev. Toaleta iba ho mat na nohach a lezal pri sprche ako pes kym sa neosprchovala 😉. Bola som sama 24/7. No a potom prisli tue kvapky a klud. Mimochodom vigantol tiez nie je najlepsi, ak berie skus vysadit a pozoruj ci neni zmena nalad. Prezila som. Drzim palce
Musíš to mat veľmi náročné. Máš i druhé dieťa, nevyspis sa a musíš fungovať. Ono pomoc by bola aj keby ti niekto navarí, poupratuje, zabaví malého, nakúpi.. hocikto z rodiny, kamaratka. Môžeš sa venovať malej, mala by si menej stresu.. Najväčší problém je ten spánok, keby sa zlepší, začnete fungovať normalnejsie.
Dúfam, že sa nenahnevas, no mne ten nosíc neskutočne pomohol. Moja nespala aj 8 hod vkuse, dovtedy len 5-15 min. Potom začala krásne každé 1,5-2h a postupne prespala i hodinu a viac. Ja som však kojila a v tomto veku 4 mesiace, som lehavala tiež pri nej, inak bola po 20 min hore. Brala som, že je to skratka tak, že ma potrebuje cítiť na blízku, mat pocit bezpečia. Postupne to prešlo a prespí už aj sama.
Píšeš, že ho mala nechcela. Ono záleží i na tom, aký to bol nosič, ako bol nastavený, ako dlho tam bola, koľkokrát si to skúšala, ci si stala, hýbala sa pri tom, skúšala ho dnu alebo vonku, ci sa maličkej chcelo spat, alebo bola bdela, ci ti s ním niekto pomohol, ci si bola v nejakej nosiacej skupine alebo s odborníkom, ci ho ty sama vôbec chceš používať a ako sa cítiš, ci už dopredu nie si z neho nervózna alebo dokážeš chvíľu počkať, kým sa mala upokojí... Ak je babo hypotonicke alebo ma slabý svalovy tonus, vtedy sa samozrejme neodporúča.
Neskúsis kúpiť hačku? Tam by ti snáď buvala
@akvi aj ja mám dceru AS a toto iste sme prežívali v tom babatkovskom veku.. Takze sa podpisujem pod tvoj príspevok aj radu pre autorku.
reflux by sa mal zmiernit okolo 5.mesiaca a ked to bude aj po polroku zle, chod na neurologiu, lebo to vyzera na problem s cns, vysoka drazdivost dietatka alebo nieco take.. neprehyba sa ti do pismena C ako luk? Nema napate nohy ruky? Hypertonus ide casto ruka v ruke s refluxom
Ešte jedna rada mi napadla, nám velmi pomohol hojdací vak. Obstarali sme ho dosť neskoro, akosi nám nenapadlo, že by kolísanie mohlo pomôcť (pritom kolísky ľudia nevymysleli len tak, že 🙂). Ale či to pomôže, to je otázne, keďže píšeš, že malá ani v kočíku a aute nespí. Ale teda, ja by som bola ochotná vyskúšať čokoľvek.
Milá žena, v prvom rade si perfektná a robíš všetko najlepšie ako vieš a ako dokážeš. Ako keby som čítala svoje materstvo. Lenže nám takto fungovalo dieťa veľmi dlho. Tak isto som veľmi dlhé obdobie spala pozliepane 3 hodiny. Čo sa odrazí hneď na nervovej sústave ci na psychike. Možno len ako povzbudenie, že nie si v tom sama. Tu silu vydržať v sebe máme, aj keď si myslíme, že už viac nevládzeme. Dieťa Ti takto dáva najavo, že Ťa neustále potrebuje a čím viac si z toho unavená a nervózna, tým chce byť viac s Tebou. Skús sa na to pozrieť alebo aspoň brat len trošičku inak(chápem Ta fakt), správ si aspoň minútku pre seba každý deň, napr, že si len vložíš nohy hore, popri spaní si čítaj, pozeraj nejaké komédie (aj keď si unavená, ale aspoň ten čas nespánku využiješ na trošičku odreagovania). Je toho veľa co by som napísala aké to bolo... Mne pomohli bachove kvapky, bunkové soli, bewit, esenciálne oleje, trosku sa zo čeliť po každej stránke a mnoho iného. Bud silná a výdrž prosím. Nie si v tom sama.
Ahoj, neviem ti uplne pomocť s radou, aj meď
mám 4 deti ale to čo opisuješ som nezažila, kamarátka mala podobné správanie u dcérky do 1 roka, a lekárka jej povedala že je extra vnímavá na podnety z okolia, a zle jej mozog je veľmi vímavý,, viem o jednej česke, ktorá robil konzultácie online ohľadom tejto témy- spánku bábatiek , skús pozrieť a prípadne ju kontaktovať a popýtať sa či by ti vedela pomocť, ja ju mám na Instagrame, skús a možno Ti pomože.

Autorka nedavas jej nahodou Vigantol?