icon

Venujú sa vaši muži malým deťom?

3. aug 2025

Baby ako to máte doma? Venujú sa vaši muži deťom? Myslim teraz malé deti v rozmedzí 1-4 roky. Môj muž je super v tom že vie všetko zariadiť, aj variť vie, vybaví čo potrebujeme, porobí doma. Problém je že veľmi chcel deti, no odkedy ich máme je to s nim uplne o ničom. Stále nervózny, podráždený všetko mu vadí, vkuse len pokrikuje po deťoch, žiadna trpezlivosť, nič. Mam pocit že len hľadá výhovorky a dôvody prečo sa deťom nevenuje. U neho nehrozí nič také ako pozerať knižky, stavať stavebnicu alebo proste nejako deti zabaviť. Nejaká prechádzka to vôbec. Keby bolo na ňom zapne im telku a vybavené. Všetko len ofrfle, všetko mu vadí. Ja už neviem čo robiť. Deti sú na mne nonstop, všetko len so mnou, ja nič nestíham, nedokážem si ani v klude upratať…

Strana
z2
aliaray1
4. aug 2025

@anonym_autor ahoj. Moj je na materskej uz skoro rok a s detmi super, mame 1 a 3r. Okrem vela ineho zistil, co je to varenie, pranie, pradlo celkovo, upratovanie, objednavanie od drogerie oblecenia, lekarne, kontrol a ockovani u pediatra nehovoriac o kompletnej starostlivosti o deti, ich potreby, bobenka, psa a celkovu domacnost a byt pri tom celom usmiaty a fungovat 24/7. Zistil, co som tu cele 2 roky zazivala kym si "uzival" v praci a vecer dosiel usmiaty domov. Za ten cas som stupla na cene a v jeho ociach asi o 500% 🤟🤣🤣🤣
Este doplnim, ze som mu pomohla dostudovat VS, prijali ma na postgradualne studium do Prahy a to tu mame decka stale doma, starsia sa len chysta do skolky. Nikdy sme deti nebacali, nebili, nevrieskalo. Nemame ziadnu pomoc, ani babky, tetky, dedov a pod. Som na seba a uz aj na nas celkom hrda.

tiezjedna
4. aug 2025

áno, venoval... od narodenia, aj kúpal a pod.

priscilla07
4. aug 2025

Moj ex áno, ale cudzím. Braval aj ná pár dní a nocí. Mne to vadilo.

anonym_cecd4e
4. aug 2025

Ja chodim aj do prace,a este do konca roka som na rd.Striedame sa pri malom,uz sa aj smejeme na tom,ze grcky riesi uz len on.Vzdy to vyjde on volno a ja na nocnej,takze vie ho obriadit,poumyvat vsetko,prebalit dat lieky ak treba,uspat,hrat sa s nim aj na dvore spolu robia.Maly zo svojim detskym kyblikom,muz zo svojim velkym.Na dvore je vzdy kopec roboty,pri ktorej sa aj maly vie super zabavit.Rozpravaju sa spolu,muz mu stale co si hovori.Mal to tak zo vsetkymi detmi.Teraz su uz velke takze musia aj makat.V sobotu sme menili vchodove dvere,stare von,vycentrovat ich tak,aby super sedeli bola fakt fuska.Robil to muz zo synom najstarsim,mladsi zase vnutri upratovali alebo sli do obchodu na kofoli.Vsetko spolu.

niky1234
4. aug 2025

Mam 4 rocneho a 4 mesacneho… smejeme sa ze sme si podelili deti lebo mensi je dost narocny takze ten je viac na mne ale samozrejme ked potrebujem dovarit alebo daco urobit povenujeem sa aj jemu… kupe ho napriklad len on.. obe deti kupe len on. Pred druhou materskou som pracovala od dvoch rokov starsieho a to 12ky kratky dlhy tazke vela bol sam so synom a nema problem. Varit nevie to som im ja alebo si poradili objednali spravili chlieb parky prazenicu. V ukladani starsieho sme sa striedali teraz tiez uz len tato predita rozpravku a ulozi lebo ja ukladam mensieho. Chodia sa kupat sami dvaja na kipalisko ked ja teraz nemozem s mensim atd… a syn si vzdy uziva cas s tatinom

cukroska
4. aug 2025

@anonym_autor Môj opak.Radsej sa venoval deťom.A radšej všetko ostatné prenechal mne. A je skvelý otec. Veľa sa im venoval,hral, staval lego,bunkre,učil..❤❤

maya_hi
5. aug 2025

@anonym_autor môj bol taký pri prvom. Vkuse som do neho hučala, ako je to dôležité, aby mali aj spoločné chvíľky, že takto si vytvoria vzťah, že toto si dieťa zapamätá, nie to že mu platí účty. Stále sa totiž vyhováral na robotu. On celkovo nie je taký kontaktný typ. Nemal to ani doma od otca a vlastne ani od matky. Má k nej silný vzťah, ona sa mu venovala ale čo sa týka nejakého kontaktu, objímania, aj ona je taký studený čumák.
Pri druhom dieťati už to bolo trocha iné. Ale stále ho občas musím upozorniť, ako s deťmi komunikovať. Po rokoch som si uvedomila, že napriek všetkému, nie je veľmi rodinný typ. Snaží sa ale je to o snahe. Vidím, že ho to otravuje. A je mi z toho dosť smutno, kde som mala oči 🫤 Žiť s pocitom že sme na oštaru

mooonika1975
6. aug 2025

@anonym_autor nebolo to vidno ešte pred tým ako ste mali deti? Napríklad ak ste boli niekde s rodinou a tam boli deti, že ako sa správal?
Na druhej strane porobi uvarí, tak môžeš nyt s deťmi ty. U nás muz nevedel spraviť nič , varit to môžem snívať. S deťmi v pohode , ale aj tak prvé roky boli viac menej stake so mnou a na mne.

eva233
6. aug 2025

Otázka znie... Aký vzor otca mal tvoj muz? Nebol to náhodou ten typ otca ze poriesim všetko okolo domu,vybavím atd....ale deti su vec matky?

kris_tin257
6. aug 2025

U nás doma sa práve deťom venuje hlavne muž, máme 2 a 5 ročné deti. Ja so starším už viem ísť do múzea do kina ideme nakúpiť a toto hej, s mladšou sa hrá poväčšine iba muž, ja skôr upracem navarim porobim veci čo treba ale tieto detské hry to nejak nie je vo mne tak u nás je to naopak 😊 staršieho som naučila upratovať tak upratujeme spolu napríklad jeho to baví alebo vykladá práčku uprace veci ale hrať sa s ním s autíčkami neviem

anonym_1ef172
6. aug 2025

Máme 2r chlapčeka a je to u nás presne naopak. Môj partner deti nechcel, ale odkedy sa malý narodil a uvidel ho je hotovo ✅ 😂 zbožňuje ho, hrá sa s ním, chodia aj sami na bicykel ho berie, doma sa hraju s autickami, maľujú, veľa sa s nim rozpráva, číta mu,vie ho komplet obriadit, proste všetko to čo aj ja. Takže ja som spokojná 🙂

katuskacicuska
6. aug 2025

My máme tri deti ( všetky plánované 😀) vo veku 1,4,7… a áno venuje sa im, berie ich stále na bicykle, najmladšie na odrážadlo a starší na korčule, do lesa, v daždivom počasí do detských herní, prípadne najstaršieho do dielne a spolu niečo majstrujú, po večeroch čítajú, hrajú legá….s dvomi staršími bol na materskej a teraz plánuje 3x ísť na materskú aby bol stále s nami doma. Ale to zas my sme tak rodinne založení a sme kľudne povahy …, inak si to nevieme predstaviť a už teraz nás trápi ako deti rýchlo rastú 😀 sme manželia 8 rokov a nikdy sme nemali ani jednu hádku, a v tomto smere vychovávame aj deti, že všetko sa dá v kľude vykomunikovať,…

efka77
6. aug 2025

Osobne odporucam komunikovat.
Nie je spravne zmerit sa s tym ze o deti sa staras len ty. Toto dlho nevydrzi a ako tu uz aj niekto pisal,zabije to vztah aj vas dvoch ked budes mat stale pocit krivdy a podvodu ze deti chcel ale starat sa mas ty. Ved mu povedz co citis. Je to strasne frustrujuca situacia pre zenu. Ale treba ju riesit. Par rokov takeho zivota a budete zreli na rozvod.
A suhlasim aj s nazorom,ze pre deti je to tiez zle ked su v domacnosti bez prejavov lasky a zaujmu zo strany jedneho rodica. Uz nie je doba ze "takto je to ok". Ak sa chces citit dobre,ries to. Drzim palce

anonym_a44f82
6. aug 2025
@maya_hi

@anonym_autor môj bol taký pri prvom. Vkuse som do neho hučala, ako je to dôležité, aby mali aj spoločné chvíľky, že takto si vytvoria vzťah, že toto si dieťa zapamätá, nie to že mu platí účty. Stále sa totiž vyhováral na robotu. On celkovo nie je taký kontaktný typ. Nemal to ani doma od otca a vlastne ani od matky. Má k nej silný vzťah, ona sa mu venovala ale čo sa týka nejakého kontaktu, objímania, aj ona je taký studený čumák.
Pri druhom dieťati už to bolo trocha iné. Ale stále ho občas musím upozorniť, ako s deťmi komunikovať. Po rokoch som si uvedomila, že napriek všetkému, nie je veľmi rodinný typ. Snaží sa ale je to o snahe. Vidím, že ho to otravuje. A je mi z toho dosť smutno, kde som mala oči 🫤 Žiť s pocitom že sme na oštaru

@maya_hi mam to rovnako :(

vivuska666
6. aug 2025

Budu starsi, bude sa im venovat viac. Nie kezdy je na tieto aktivity. Nech ich zobere von na ihrisko a ty si mozes venovat cas sama sebe. A deti sa mozu zahrat aj same. Nepotrebuju mat stale rodica vedla seba.

scila
6. aug 2025

@anonym_autor každý chlap nedokáže fungovať s malými deťmi. Proste sú ešte pre neho primalý a nevie čo s nimi. Nemá na to bunky.
Môj muž nieje na puzzle, knižky a podobne. Kým boli deti malé riešila som ich ja. Čím boli väčšie, tým viac času im muž venoval, lebo ich dokázal zapojiť do činností ktorým rozumie a ktoré ho bavia. Teraz ich učí jazdiť na malotraktore a bagrovať s bágrom, chodia so psom na cvičák a do mesta na pizzu.
Poznám vo svojom okolí niekoľko chlapov, čo sa venujú deťom od malička, ale zas majú mnohé iné vady, kvôli ktorým by som ich nechcela 🙂

janka0702
6. aug 2025

@anonym_autor kedysi si myslel ze deti su záležitosť mami potom som mu to jasne vysvetlila ze deti niesu len moje ale aj jeho mame 3 deti 6 ročnú 3 rocneho a 2 rocnu manžel pracuje v zahraničí ale ked je doma ja o deti nemám starosta jedine ze im navarim nachystám vonku je s nimi manžel ked prší hra sa s nimi vnútri ked je niektoré chorw v noci sa pri nom striedame pomáha mi pri deťoch zo všetkým ked som bola v nemocnici dva dni vsetko zvládol samozrejme povedal ze si mam oddýchnuť

anonym_fc3657
6. aug 2025

@anonym_autor Isto ti tu napíše veľa ľudí a rôzne veci. Ja ti akurát poviem to čo ťa veľmi nepoteší. Pravdepodobne už nikdy to nebude lepšie. A neviem dôvod prečo. Je super že si si to uvedomila pri dvoch deťoch. Mám to ako ty úplne rovnako ako cez kopírak… isto mi bude veľa ľudi protirečiť že to nemusí byť to isté, však sú to iné osoby… atď… Isté je len to že títo chlapi(a nielen naši) majú určité podobné črty (niečo si už napísala)… Ja som si to uvedomila až neskôr, nakoľko som vždy zvládala hrať deťom aj mamku aj ocka, až pri viacerych deťoch som už začala byť vysílená a uvedomovať si to…. Ešte niečo som si časom uvedomila - to že niekto doma kus poupratuje, či povarí, neznamená že nemá deťom venovať svoj čas, objatie, lásku… Čo ti narýchlo tak môžem povedať tak skús si ešte odpovedať na otázku: aký má on (manžel) vzťah so svojim otcom, prípdne matkou?.., ako trávil on detstvo?… Ak chceš napíš tu že chceš a pokecame o tom viac hoc aj cez správy

anonym_fc3657
6. aug 2025

@anonym_autor veľmi dobre to napísala aj @maya_hi Podľa mňa to má veľa spoločné aj s ich rodičmi, detstvom, no nieje to vždy tak (sú aj takí čo prave preto že nemali vzťach s otcom tak sa snažia oveľa viac mať vzťah so svojimi deťmi), ale vo veľa prípadoch áno. Mrzí ma, že čím ďalej tým viac je takých rodín… A pritom tie deti to tak potrebujú - otca, čo by s nim aspoň občas pokecal, niečo s nimi zahral, objal ich… A je v poriadku keď niekto nemá rád detské hry,ALE keď má niekto deti to znamená že sú súčasť ich života, nie sú žiadnym problémom ani otravou, ale sú to malí ľudia ktorí by mali byť zahrnutí láskou…

tara
6. aug 2025

Každý sme iný....ale deti sú deti a detstvo je veľmi dôležité. Ja si pamätám ako sa s nami ocino hrával spoločenské hry, robil divadlo, vymýšľal súťaže s medailami zo salámy 😁 a pod. Doteraz si to pamätáme so segrou a bratom. Pritom vedel a stále aj vie variť aj upratovať, ale neznáša nákupy. Možno sa s tvojím mužom nikdy rodičia nehrali...vždy je to o detstve. Môj muž sa hrá s deťmi od malička. Jednak to veľmi žene pomôže a pestuje si s nimi cez hru vzťah. Ale je to iná hra, ako som sa hrávala ja s našim ocinom. My sme blbli, rehotali sa, výskali od smiechu keď nás naháňal. Môj muž stavia s nimi lego, stavebnice, kreslí, číta, športuje. Robí to tak kľudnejšie, presne ako sa on hrával so svojími rodičmi. Ja sa zasa s nimi jaším, vymýšľam túry a srandujeme. Čiže tým chcem napísať, že každý si tú formu hry alebo nehry nesieme zo svojho detstva a tvoj muž možno zato nemôže....

autor
6. aug 2025

No môj muž má so svojimi rodičmi výborný vzťah, stretávame sa dosť často. Práveže vždy u nich všetko klapalo, určite ma lepší vzťah s rodičmi ako ja s mojimi. Zakaždým sa u nich cítim dobre, je tam uvoľnená atmosféra.
Priznám sa, že mne nie je po chuti “ospravedlnenie” že on možno na detské hry nie je, že ho to nebaví. Mňa tiež občas niečo nebaví - vymýšľať stále kolobeh jedál na celý deň, kresliť 30 domčekov a kvetiniek za jedno doobedie, prať kvantum oblečenia každý druhý deň. Aj tak to musim robiť lebo to patrí k nášmu rodinnému životu a aktuálnej situácii. Preto nechápem prečo by jeho malo ospravedlňovať to či ho to baví alebo nie. A ja ho nenútim kočíkovať bábiky. Môže si nájsť akúkoľvek aktivitu akú chce. Môžu chodiť na športoviska, do herniciek, môže im kúpiť hračku ktorá bude aj jeho baviť… Nijako ho neobmedzujem.

efka77
6. aug 2025
@anonym_autor

No môj muž má so svojimi rodičmi výborný vzťah, stretávame sa dosť často. Práveže vždy u nich všetko klapalo, určite ma lepší vzťah s rodičmi ako ja s mojimi. Zakaždým sa u nich cítim dobre, je tam uvoľnená atmosféra.
Priznám sa, že mne nie je po chuti “ospravedlnenie” že on možno na detské hry nie je, že ho to nebaví. Mňa tiež občas niečo nebaví - vymýšľať stále kolobeh jedál na celý deň, kresliť 30 domčekov a kvetiniek za jedno doobedie, prať kvantum oblečenia každý druhý deň. Aj tak to musim robiť lebo to patrí k nášmu rodinnému životu a aktuálnej situácii. Preto nechápem prečo by jeho malo ospravedlňovať to či ho to baví alebo nie. A ja ho nenútim kočíkovať bábiky. Môže si nájsť akúkoľvek aktivitu akú chce. Môžu chodiť na športoviska, do herniciek, môže im kúpiť hračku ktorá bude aj jeho baviť… Nijako ho neobmedzujem.

@anonym_autor presne ako pises, nemusi robit s nimi aktivity ktore ho nebavia a ktore mu určí niekto iny. Ved si vie sam vybrat sposob travenia casu a aktivity s detmi. Ale apriori odmietnut travit s nimi cas je uplne mimo. Je to smutne. S tymto by sa zena uspokojit nemala. A muz ktory je zrely by to mal pochopit,ze je to jeho vklad do rodiny a moralna zodpovednost - zahrnut deti pozornostou a laskou. Ved aj ako u zeny u mna straca kredit ked sa nevenuje detom,ktore sme obaja chceli.

Strana
z2