icon

Všetci hovoria, že materská je zázrak. Prečo mi o tej druhej strane nikto nepovedal?

Dnes o 09:12

Prosím vás, kto vymyslel, že materská je najkrajšie obdobie, nech si to príde na týždeň skúsiť ku mne domov. Lebo ja som práve na materskej a mám pocit, že som úplne mimo. Všetci mi hovoria, užívaj si to, je to len raz, ale ja fungujem na troch hodinách spánku, dieťa mi celý deň plakalo a ja mám nervy už len z toho, že niekto na mňa prehovorí. Teraz konečne spí a ja som tak strašne unavená, že si nedokážem ani zdriemnuť, len ležím a civím do steny, hlava ide na plné obrátky, tak som sa radšej prišla sem trochu vykričať.
Dnes ráno som sa rozplakala len preto, že som nevedela nájsť čisté bodyčko. Dieťa plakalo, ja som mala mastné vlasy, neumytú tvár a pocit, že to vôbec nezvládam. A potom mi mama do telefónu povie, že toto sú najkrajšie chvíle môjho života. Normálne som mala chuť jej povedať, nech si to vyskúša ona. Ja svoje dieťa milujem, ale momentálne mám pocit, že som len dojka, prebaľovačka a niekto, kto nestíha ani základné veci. O sebe ani nehovorím, mám pocit, že som úplne zmizla.
Najviac ma na tom štve, že sa o tom nehovorí narovinu. Všade len usmiate fotky a reči o zázraku materstva, ale málokto povie, že je to aj psychicky ťažké, že bez spánku človeku prepína a že sa cíti precitlivený na všetko. Ja sa teraz necítim, že prežívam niečo najkrajšie, skôr mám pocit, že len nejako prežívam deň za dňom. Fakt by ma zaujímalo, či to má niekto teraz rovnako, alebo som ja jediná, čo to takto nezvláda.

Strana
z3
extempore
Dnes o 10:56
@hopatko

@extempore pomooooc. Fakt, v tejto dobe internetu vyskumu a informacii tvrdit toto chce velku odvahu.

@hopatko áno, je doba informácií.. ale šíri sa aj veľa mylných alebo nepotvrdených info. V realite nikto nikde nedokázala, že by bol nejaký rozdiel medzi deťmi, ktoré boli dojčené a tými, ktoré rástli na umelom mlieku. Z hľadiska kognitívnych schopností, chorobnosti, atď je to úplne jedno. Ale lekárska lobby pretláča, ktovie prečo, tieto mantry o dojčení. A možno sa ich raz podarí vyvrátiť rovnako ako ďalšie nepravdy. Pamätáte si napr. ako kedysi museli ženy kvôli udržaniu tehotenstva celý čas ležať, niektoré aj s hlavou dole? No a to je teraz úplne prekonané a vôbec sa to nedoporučuje. Rovnako s obezitou. Celé desaťročia to bol problém slabej vôle a prežierania sa. A najnovšie poznatky medicíny hovoria o tom, že je to neuroendokrinné ochorenie, za ktoré pacient vôbec nemôže. Len aby to rovnako nebolo aj s dojčením.

haley7897
Dnes o 10:57
@extempore

@hopatko áno, je doba informácií.. ale šíri sa aj veľa mylných alebo nepotvrdených info. V realite nikto nikde nedokázala, že by bol nejaký rozdiel medzi deťmi, ktoré boli dojčené a tými, ktoré rástli na umelom mlieku. Z hľadiska kognitívnych schopností, chorobnosti, atď je to úplne jedno. Ale lekárska lobby pretláča, ktovie prečo, tieto mantry o dojčení. A možno sa ich raz podarí vyvrátiť rovnako ako ďalšie nepravdy. Pamätáte si napr. ako kedysi museli ženy kvôli udržaniu tehotenstva celý čas ležať, niektoré aj s hlavou dole? No a to je teraz úplne prekonané a vôbec sa to nedoporučuje. Rovnako s obezitou. Celé desaťročia to bol problém slabej vôle a prežierania sa. A najnovšie poznatky medicíny hovoria o tom, že je to neuroendokrinné ochorenie, za ktoré pacient vôbec nemôže. Len aby to rovnako nebolo aj s dojčením.

@extempore ...a ty si sa rozhodla prispet k šíreniu mylnych a nepotvrdenych informácií... 👍🏼🤌🏼

hopatko
Dnes o 10:58
@extempore

@extempore dobre, ako myslis

anonym_361102
@oceanahory

@ludmilik13 Hmm, ja napr. nemam tento pocit, vsetko zvladam lepsie ako babatkovske obdobie 😅, za mna to bolo fakt mega narocne...je to zjavne individualne.

@oceanahory ;) veď ty máš ešte stále bábätko. S trojročným robíš čo chceš a kedy chceš, to je fajn vek. Skôr tu baby myslia obdobie, keď musíš dodržiavať termíny a režim školy, úlohy, projekty - to už je dosť záťaž pri fulltime a prípadne druhé škôlkárske dieťa k tomu a manžel, čo nemá flexibilnú prac. dobu.
Inak práve včera vravím kolegovi, že treba začať hľadať kurzy, tábory na prázdniny. A on na to, že "to my nepotrebujeme, my máme pohodu, žena je doma." Majú 5 ročnú a 2 ročné dvojičky. Tak som si len pomyslela, že či by aj tá žena zhodnotila, že má pohodu 🙂 Jasné, že on má, keď je 10 hodín v práci a doma všetko porobené a ani školku, kurzy, opatrovanie nemusí platiť.

extempore
@haley7897

@extempore materske mlieko nieje iba tuk na zasytenie. Hra dôležitú rolu okrem iného vo vývine, rozvoji imunity a mozgu dieťaťa... mozno keby teba dojcili dlhšie, nebolo by ti treba vysvetľovať význam materského mlieka toľko krát... 🤔🫠

@haley7897 nejako to ale nejde dohromady s tým, že existujú deti, ktoré boli dojčené aj do 3-4 rokov a majú vážne ochorenia, alergie, atď. A ukľudni sa, mňa mama dojčila skoro do dvoch rokoch.. hej, ale asi na dnešné pomery málo. To treba dieťa do základnej školy odprevádzať nadojčené.. :D

anonym_a2b329
Dnes o 11:03
@oceanahory

@ludmilik13 Hmm, ja napr. nemam tento pocit, vsetko zvladam lepsie ako babatkovske obdobie 😅, za mna to bolo fakt mega narocne...je to zjavne individualne.

@oceanahory Bez nejako rypania, mna to naozaj zaujima. Ako je to mozne? Mne to totiz pride ako ovela ovela ovela narocnejsie :D Ako zacala chodit do skolky, kazdu chvilu riesime choroby. Dieta chore, v noci riesim lieky, kontrolujem vystupy teploty a rano mam byt funcna v praci. Pritom jej este navarit a nejako pri nej prefungovat a podat v praci vykon. A ako bonus nasledne ochoriem aj ja. Kym sa z toho vymotame a doma si to prestriedame, tyzden dva a zas. Pomimo chorob, po skolke ledva cosi doma poriesime a ide sa spat. V podstate mame nejaky spolocny kvalitny cas spolu iba cez vikend. Ja neviem, od kedy je v skolke len prezivame 😂

anonym_1a690f
Dnes o 11:05

Vsetci to takto mali, aj Tvoja mama, aj ta si to uz vyskusala, uz nemusi nic skusat 🙃😅.
Ja som sa nikdy netajila tym, ze to bolo mega tazke a hlavne prve dieta a potom prechod z jedneho na dve deti. Pri prvom mala aj poporodnu depresiu. Nevedelo sa mi prisat, bojovali sme s dojcenim, potom dalsie dieta koliky, ze do roka som nic neriesila, len bolave brucho. Najdes tu diskusie z roku 2015/16, co som to stale riesila.
Vies, ked Ti pubertiak odpapuluje, tak hej, s odstupom casu na to spominam, ake to bolo fajn obdobie, aky bol zlaty 😊. Ale ked si v tom, tak je to ine.
A sa divim, ze si nikdy nepocula o tejto tazkej stranke materstva? Fakt nie? 🫣.
Mna sa tiez mama spytala, ci som si myslela, ze to bude jednoduche, no nemyslela, len som netusila, ze to bude mega tazke. No a ked som mala dieta cislo 3 a 4, tak uz som nemala problem, ze dieta kus poplace, s kludom Anglicana som si to bodycko nasla. Ale to uz stihla utesovat starsia dcera, ci pohojkat kolisku, kocik, takze bolo to ine. Ale hlavne som uz vedela, co to obnasa a nerutila som sa z blbosti. To pride casom. Drzim palce.

anonym_1a690f
Dnes o 11:06
@anonym_a88bdf

Poviem ti tajomstvo..mať dieťa nie je povinnosť 🙂

@anonym_a88bdf hej, co ma teraz s touto informaciou akoze spravit, ma ho supnut do decaku?

anonym_1a690f
Dnes o 11:12
@nikha2809

@extempore moj syn bol na umelom mlieku od narodenia a predstav si aj tak nespal.Spal 20 minut a 4 hodiny vieskal.Den, noc 24/7 kopec vyšetrení za sebou, my sme mužom na prahu zúfalstva.Zazracne sa to skončilo ked mal cca 4-5 mesiacov, ale do roka sa v noci budil v priemere tak 8x.Taka som rada, ze je toto obdobie uz za mnou a pevne rozhodnutá ze uz by som ďalšie takéto dieta nezvládla

@nikha2809 nase zufalstvo trvalo minimalne rok a do 2 rokov bolo s druhym dietatom ako galeje, nikomu to nezelam. A dieta zdrave, inteligentne, ma 10 rokov, no nezrele creva a citliva povaha, je ale velmi inteligentna.

anonym_a88bdf
Dnes o 11:21
@anonym_1a690f

@anonym_a88bdf hej, co ma teraz s touto informaciou akoze spravit, ma ho supnut do decaku?

@anonym_1a690f môže

minax
Dnes o 11:22

Musím povedať,že chápem,to isté som prežívala pri prvom synovi. Mám už ale tretie dieťa (deti vo veku 10,3 a čerstvo 1 rok) a mám už vybudovaný obrovský nadhľad nad vecou. To že mám deti,neznamená,že som prestala žiť svoj život a nemám potreby.jedine,keď boli deti choré,sa mi stalo,že som nešla do sprchy,neumyla vlasy,nenajedla sa,a tak ďalej. Nech mi nikto netvrdí,že to nejde. Ak je bábo malé,vezmem si ho kludne do kúpeľne,dám do lehátka,osprchujem sa,umyjem zuby,nalicim,za 5 minút hotovo.ano,spánkova deprivacia veľmi mení pohľad na svet.ale o to dôležitejšie je nezabúdať na seba,dopriať si aj čas pre seba,ak má žena chlapa,vždy sa to dá. Doteraz s mužom fungujeme tak,že keď príde z práce,sme najprv nejakú dobu spolu všetci,ideme na prechádzku,potom mám svoj cas-idem sa prejsť,zacvičiť si,zabehať, a potom sme opäť spolu,kŕmime a kupeme deti,dávame spať.. upratujem jedine keď deti spia-na obed zbežne,a potom večer viac,počas dňa sa to u nás naozaj neoplatí.varim pri deťoch doobeda,vždy sa dá nejako nájsť spôsob ako ich zabavit-starsi už rád varí so mnou,malej dám do ruky varechu a hrniec a je spokojná. Keď sa narodila,bolo to najnáročnejšie,prvé 3 mesiace som ju mala prakticky len v šatke,lebo starší mal nenormálne prejavy žiarlivosti,on by ju najradšej dotlkol,takže to bol naozaj boj o život.ale časom bolo lepšie,a to si treba uvedomiť,neupadat do depresie,všetko sa časom zlepší,aj viac spánku bude. Upustit od svojich nárokov čo sa týka domácnosti,delegovať aj na muža čo sa da, myslieť viac na seba,lebo naozaj deti sú našim zrkadlom..ja som až s takým odstupom času (10r) pochopila,že môj najstarší vždy plakal kvôli mne.ja som bola nervózna zo všetkého,nedopriala som si chvíľu pre seba,všetko muselo byť tip top..čo sa týka spánku,určite sa to dá nejako poriešiť,3 hodiny sú vážne máličko.prinajhorsom si zobrať bábätko k sebe do postele(my tak fungujeme doteraz a mávame obdobia,kedy sa budí mala často,ani neviem kedy sme hore lebo kojim v polospánku) ono to naozaj prejde a bude už len lepšie 🤗

oceanahory
Dnes o 11:25
@anonym_a2b329

@oceanahory Bez nejako rypania, mna to naozaj zaujima. Ako je to mozne? Mne to totiz pride ako ovela ovela ovela narocnejsie :D Ako zacala chodit do skolky, kazdu chvilu riesime choroby. Dieta chore, v noci riesim lieky, kontrolujem vystupy teploty a rano mam byt funcna v praci. Pritom jej este navarit a nejako pri nej prefungovat a podat v praci vykon. A ako bonus nasledne ochoriem aj ja. Kym sa z toho vymotame a doma si to prestriedame, tyzden dva a zas. Pomimo chorob, po skolke ledva cosi doma poriesime a ide sa spat. V podstate mame nejaky spolocny kvalitny cas spolu iba cez vikend. Ja neviem, od kedy je v skolke len prezivame 😂

@anonym_361102 Tak 3,5 rocny skolkar uz nie je babatko 😅😉. No mame normalne rezim, skolka, kruzky (syn chodi raz tyzdenne plavat, raz na mini gymnastiku a cez vikendy sa spolu chodime korculovat resp. v ramci toho ma hodinovu skolku korculovania), ja pracujem hybridne, manzel tiez, chodime na striedacku aj cvicit, ja milujem varit tak napr. kym sa manzel pohra so synom ja navarim, niekedy aj manzel navari, raz tyzdenne mame velke upratovanie, upratujeme vzdy spolu cely byt, mame to porozdelene, ostatne veci okolo domacnosti podla potreby, ale vsetko si rozumne a spravodlivo delime. Cez vikendy obcas postrazia aj stari rodicia tak mame cas aj na seba, ci kamaratov....my mame okrem ineho aj flexibilnu pracu s manzelom, robime obaja castejsie z HO, horsie su dni ked musime ist na office, ale zvladame to a za mna ovela lepsie, ako babatkovske obdobie 😁, to som bola naprasky z toho, ze som furt iba prebalovala, dieta grcalo kvoli refluxu, syn bol EXTREMNE zly spac a tym, ze sa narodil troska predcasne a ja som mala rizikove tehotenstvo, tak mal chudak aj velmi podrazdenu nervovu sustavu...no proste narocne babatko. No a teraz super partak, sice stale mame problemy so zvladanim emocii, ale je to kazdym dnom lepsie a ja si rodicovstvo uzivam ovela viacej teraz, jednoducho uz je to taky partak, uz pokecame, vedieme rozhovory...ja si toto uzivam ovela, ale ze OVELA viacej! Samozrejme nevylucujem fakt, ze nastupom do skoly sa to zmeni, ale zatial si uzivam toto obdobie najviacej 🤗. Jaj a dalsie dieta nehrozi 😉...

@anonym_a2b329 Tak my chvalabohu nemame velmi chorlaveho syna, zatial sme mali 2x problem s tym, ze mu chripka zliezla na nohu, tak nevedel poriadne chodit, ale do 2-3 dni bol vzdy fit po nasadeni liekov a okrem ineho mal iba sopliky...horucku este nemal, iba po ockovani, takze v tomto mame zatial naozaj stastie a teda u nas skolka povoluje deticky so soplikom, aj rodicia su v tomto rovnako nastaveni, takze pokial m dieta iba sopli a ma dobru naladu, chodi do skolky. Tak ale my sme aj take typy s manzelom, ze pre nas je oddych aktivny oddych...pri telke sedime max 2x do tyzdna na hodinu, inak furt sa s niecim motame 😁.

stanislavicenka
Dnes o 11:27

@anonym_autor nedramatizuj to cele. A fotky nevedia rozpravat a nie je ich pocut. Vykasli sa na spolocensku dogmu. Prijmi to, co mas. Ulavi sa ti.
Mastne vlasy, neumyta tvar? No a co. Len sa nelutuj😉

nikha2809
Dnes o 11:30
@anonym_1a690f

@nikha2809 nase zufalstvo trvalo minimalne rok a do 2 rokov bolo s druhym dietatom ako galeje, nikomu to nezelam. A dieta zdrave, inteligentne, ma 10 rokov, no nezrele creva a citliva povaha, je ale velmi inteligentna.

@anonym_1a690f och, to muselo byt strašne náročné, ked to trvalo tak dlho, neviem si to ani predstaviť.Náš uz ma tiez 6 takze je to pohodka, ale nerada na to obdobie spomínam.Mali sme vtedy uz dcéru ktorá mala 4 roky, ja si vobec z toho obdobia nespomínam ako sme sa o nu starali

anonym_a5d2bb
Dnes o 12:00

Oddych, spanok ked dieta spi. Lahni, zavri oci, nic nerob a lez, donut sa, nesed, lez. A ziadne obrazovky, musis spomalit aspon.
A ked sa da, nechat dieta aj na 20-30min partnerovi a ist sa prejst sama alebo nakupit..opustit priestor s dietatom.
Ja som nanto prisla az ked bolo dieta uz relativne velke, mala som to zacat praktizovat skor. Myslim, ten opustak, ze odides sama. Naj bola rychla chodza/polobeh (viac som nevladala) a po poli, bez sluchadiel, bez ludi 🙈 len ja a moj dych.. to paradne nakoplo a vlastne dodnes je to fajn. Alebo aj bicykel, plavanie, ak mas po ruke..proste monotonna cinnost
Ano, ked su skolkari, je to brutalny kolotoc, ale je tam ta zmena, ze rano riesit len odchod, jedlo, nahanas vsetkych, potom zas len praca, potom zas ine, sice furt cosi, ale ine.
Pri mini babatku mas vsetko to iste cely den a este nevyspata, ten maly cloviecik je len na tebe zavisly, nexhce kocik, nechce spat, vymysla s jedlom a len mama mama mama a ty nevyspata, vsade bordel, nic sa ti nechce, nevladzes.. dlhodoba unava, energia chyba
Tvoja reakcia je primerana tvojmu stavu, vela nas je takych.. uz sa aj verejne hovori o tom viac, ale ked nemas deti, tvoj mozog to vyfiltruje, nevie si predstavit, co nezazil

anonym_a2b329
Dnes o 12:03
@oceanahory

@anonym_361102 Tak 3,5 rocny skolkar uz nie je babatko 😅😉. No mame normalne rezim, skolka, kruzky (syn chodi raz tyzdenne plavat, raz na mini gymnastiku a cez vikendy sa spolu chodime korculovat resp. v ramci toho ma hodinovu skolku korculovania), ja pracujem hybridne, manzel tiez, chodime na striedacku aj cvicit, ja milujem varit tak napr. kym sa manzel pohra so synom ja navarim, niekedy aj manzel navari, raz tyzdenne mame velke upratovanie, upratujeme vzdy spolu cely byt, mame to porozdelene, ostatne veci okolo domacnosti podla potreby, ale vsetko si rozumne a spravodlivo delime. Cez vikendy obcas postrazia aj stari rodicia tak mame cas aj na seba, ci kamaratov....my mame okrem ineho aj flexibilnu pracu s manzelom, robime obaja castejsie z HO, horsie su dni ked musime ist na office, ale zvladame to a za mna ovela lepsie, ako babatkovske obdobie 😁, to som bola naprasky z toho, ze som furt iba prebalovala, dieta grcalo kvoli refluxu, syn bol EXTREMNE zly spac a tym, ze sa narodil troska predcasne a ja som mala rizikove tehotenstvo, tak mal chudak aj velmi podrazdenu nervovu sustavu...no proste narocne babatko. No a teraz super partak, sice stale mame problemy so zvladanim emocii, ale je to kazdym dnom lepsie a ja si rodicovstvo uzivam ovela viacej teraz, jednoducho uz je to taky partak, uz pokecame, vedieme rozhovory...ja si toto uzivam ovela, ale ze OVELA viacej! Samozrejme nevylucujem fakt, ze nastupom do skoly sa to zmeni, ale zatial si uzivam toto obdobie najviacej 🤗. Jaj a dalsie dieta nehrozi 😉...

@anonym_a2b329 Tak my chvalabohu nemame velmi chorlaveho syna, zatial sme mali 2x problem s tym, ze mu chripka zliezla na nohu, tak nevedel poriadne chodit, ale do 2-3 dni bol vzdy fit po nasadeni liekov a okrem ineho mal iba sopliky...horucku este nemal, iba po ockovani, takze v tomto mame zatial naozaj stastie a teda u nas skolka povoluje deticky so soplikom, aj rodicia su v tomto rovnako nastaveni, takze pokial m dieta iba sopli a ma dobru naladu, chodi do skolky. Tak ale my sme aj take typy s manzelom, ze pre nas je oddych aktivny oddych...pri telke sedime max 2x do tyzdna na hodinu, inak furt sa s niecim motame 😁.

@oceanahory urcite je stastie, ak dieta nie je moc chorlave. Akoze nasa je taky priemer, ale ak ani neriesite teploty a tak, tak chapem 🙂 Aj teda skolka so soplom, je velke plus. Lebo stale vykryvat, co vtedy, tiez nie je uplne najjednoduchsie.

anonym_6efb56
Dnes o 12:05

@anonym_autor sú deti a deti.Moje deti spali ráno do 9 pokým vstali som mala navarené.Je úplne iný deň, keď má žena čas uvariť, mať aj čas pre seba a hlavne deti, ktoré sa aj samé zahrajú, neskriepia sa.Ja som mala dve veľmi dobre, kľudne, slabý vzdor po veľa rokov čo sme sa dali na tretie, ak by bolo prvé takéto viac detí nemám🤣náročný, za všetko hneď plače a už ma 4 r staršie s ním nechcú tráviť čas.Vsetko je o tom aké je dieťa potom si aj mama môže vychutnať čas s ním doma.Mna tretie dieťa prefackalo, že su aj takéto deti😂problém so všetkým jedenie, čo si oblečie, kde chce sedieť čistý uzurpator ide si svoje nekompromisne.Prve dve sú dievčatá milé, kontaktné, ani sme o nich nevedeli hodiny sme sa hrali s bábikami, pexeso žiadny rev dobre jedli, dobre spali sme s nimi na turistiku chodili, lanovky, jaskyne baby do pohody.

oskvarka
Dnes o 13:01

@anonym_autor no to je tak keď máš prvé dieťa takéto náročné aj ja som mala ale aspoň v noci pár hodín spalo...viac ako tri ale aj tak som bola úplná troška cez deň nezazmuril oko celý deň po pol roku som ho ledva naučila na pol hodinu spánku v hybajucom sa kociarom a keď okolo mňa niekto prešiel a chcel sa rozprávať tak som vraždila pohľadom a keď si dovolil ešte povedať že takéto malé deti nemajú ešte taký sluch ich len tak niečo nezobudí tak to už som strácala všetky zvyšky trpezlivosti. A tie reči však je to zlaté tieto malé miminka keď to stále len spí ..🤦 že čoooo?... Ale naozaj to tak je štatisticky sú miminka také ale ak také nie je to proste nemáš šancu čas nieje nafukovací keď ho nemáš tak ho nemas....sucitim s tebou...Vrav si je to len obdobie a stále si to opakuj zlepší sa to môj má teraz 12 (pán puberta 😂 )a ďalšie tri deti už mi spali normálne...o druhom som si normálne myslela že je vážne chorý keď spal celé dni normálne som neverila že sa to dá...

oskvarka
Dnes o 13:04
@anonym_6efb56

@anonym_autor sú deti a deti.Moje deti spali ráno do 9 pokým vstali som mala navarené.Je úplne iný deň, keď má žena čas uvariť, mať aj čas pre seba a hlavne deti, ktoré sa aj samé zahrajú, neskriepia sa.Ja som mala dve veľmi dobre, kľudne, slabý vzdor po veľa rokov čo sme sa dali na tretie, ak by bolo prvé takéto viac detí nemám🤣náročný, za všetko hneď plače a už ma 4 r staršie s ním nechcú tráviť čas.Vsetko je o tom aké je dieťa potom si aj mama môže vychutnať čas s ním doma.Mna tretie dieťa prefackalo, že su aj takéto deti😂problém so všetkým jedenie, čo si oblečie, kde chce sedieť čistý uzurpator ide si svoje nekompromisne.Prve dve sú dievčatá milé, kontaktné, ani sme o nich nevedeli hodiny sme sa hrali s bábikami, pexeso žiadny rev dobre jedli, dobre spali sme s nimi na turistiku chodili, lanovky, jaskyne baby do pohody.

@anonym_6efb56 no veď to keď každé je iné a niekto sa pri tebe zastaví a začne ti dávať dobré rady 😭. Úplne. Vidíš môj ale zase bol neskôr práve že dobrá povaha len prvý rok bol terorista zato druhý spal najkrajšie ..to bola pohoda mať také minino ale veľmi skoro sa ukázala jeho silná povaha..má 10 a doteraz je to dieťa ktoré potrebuje väčšinu našej pozornosti

rybkoava
Dnes o 13:09

A potom si predstav že máš doma pubertiačku a 18 mesačné torpedo. Pri prvom bolo to, že som spala 3-4 hodiny takmer do jej 3 rokov najmenší problém. 😂 Ona sa hrala, ja som upratovala. Čo som jej dala zjedla. Plakala, len keď bola hladná, ako miminko. Vtedy som považovala za najhoršie , že som prišla o mlieko a nemohla som kojiť. Kľudne som sa popri nej venovala koníčkom. A toto druhé? Dostalo má do reality a všetci sa mi smejú, že konečne viem, že mám dieťa. 😂🙈 Hneď ako sme boli doma som riešila laktačnú. Super kojila som, čo som brala ako úspech. Fľašu do 5 mesiaca vôbec nechcela, takže všade
s ňou. Prikrmy boli boj na dlhé minúty, aj tak takmer nič nezjedla. Keď som niečo robila, stále má musela vidieť. S kočárom som chodila po dome alebo v jednej ruke ona a druhou som robila. Cez deň som ju uspávala buď pri kojení alebo v kočari. V postieľke byť nemohla cez deň, lebo v nej revala akoby tam boli horúce uhlíky. V 10 mesiacoch už behalo po dome. Sama sa výdrži hrať tak 10 minút. Stále ma musí mať na očiach. Naposledy som od našich počula vetu, že ako je možne že nestíham, keď začala chodiť a oni ju strážili, kým som bola u kaderníčky.😂🙈 Ale ľubim ich obe, len to slovné spojenie materská dovolenka určite vymyslel chlap. 😂😂 Pri prvej som si poplakala, keď som občas nevedela prečo plače. Pri tejto, že mám kopu prádla v kúpeľni, že mám pocit, že je všade bordel. Proste každá z nás má občas slabé chvíľky. 😊♥️

betulinka1
Dnes o 13:16

@anonym_autor proste niektora sa v materstve nasla a niektora nie. Ja patrím k tym druhym. Tiez mi nikto nepovedal, ze je to zahul a moj zivot nebude moj. Ale autorka povzbudim ta. Ked prejde to sialne obdobie do 3 rokov, potom este obdobie vzoru, potom to uz bude celkom fajn. Druhe kolo zacne potom po 11 tom roku zivota. Puberta, odmietanie sa ucit, zakazovanie elektroniky, nechcem, nebudem to robit, je mi to jedno, no a co, ty ma nemas rada…. 🤣🤣🤣🤣 vtedy sa ti bude zdať to obdobie do 3 rokov celkom fajn, lebo si mala este aku taku moc a dieta nemalo argumenty iba sa rozplakalo alebo štrajkovalo. Budes robit taxikára, kuchárku a aj tak to nebude vďačne 🤣🤣🤣

Strana
z3