Výbava pre dieťa u starých rodičov
Ahojte, tie, čo chodite casto k starym rodičom, lebo ich mate blizko, kto zabezpečil vybavu pre dieťa? Naša dcéra je prvé vnuca, tak aby sa tam citila dobre, musela som k ním nakupit vsetko(cestovnú postielku, aby mala kde spat, hracky, aby sa mala s čím hrat, detskú lyžičku, capacky.. proste všetko). Keď k ním ideme, aj tak beriem veľkú tasku so sebou(jedlo na cely deň pre dceru, dojcensku vodu, fľašu, plienky, náhradné oblecenie, bundu, oteplovacky, odrazadlo..atd). A oni mi ešte hovoria, že prečo v 1,5 roku neni odplienkovana, že im mám doniest serbel a to už má fakt vytočili, že si 5 eurovú vec nevedia kúpiť sami a omieľajú mi to asi 2 mesiace, pritom vidim, že dcéra na odplienkovanie nie je pripravena, lebo keď behá bez plienky, hocikde sa vycika a nezadrziava moc.. alebo dnes, že detska lyžička je mala, že mám jej kúpiť väčšiu, tak som im už povedala, že keď chcú väčšiu, tak nech si väčšiu kúpia. Dnes som aj nasla, že mali schovaný môj curaprox dudel, že ak by som jej niekedy zabudla dudel, aby mali v rezerve(ale ja som jej nekupovala 10eurovy dudel na to, aby ho bez môjho vedomia schovali v skrinke, to už kde sme)? Nasi obaja pracujú, zarábajú dobre(aj teraz idu na 3000eurovu exotickú dovolenku, čím chcem len demonštrovať to, že biedu netrpia, aby dcere sami nemohli kúpiť jeden trápny serbel, keď na ňom trvajú).. mna to nebaví kupovat všetko dvojmo🤷🏻♀️
Ked bol prvy syn maly, od 10m som sla spat do prace - rodicia mi strazili syna. Mal dvojmo vsetko - u nas, aj u mojich rodicov, nakolko tam travil vacsinu casu.
Ale vsetko sme kupovali my. By som sa od hanby prepadla, aby som ich ziadala, aby malemu nakupili veci k nim 🙈 ked nieco chybalo ( plienky, mlieko,...) mama mi povedala a doniesli sme. Nevravim, ze aj oni nekupovali, ked boli v obchode, ale postielku, plienky,mlieko, oblecenie, ... sme kupovali my.
Mna zas moji svokrovci roculuju ze tie veci kupuju...napriklad oblecenie a plienky ked ich este nosil...veci oblecene jeden dva krat a boli male...plienky som darovala cele tri balenia lebo kupili do zasoby...ja som chcela vzdy vsetko priniest a oni ze nie, zd kupia...podla mna skoda penazi
Poviem pravdu , že mňa nikdy nenapadlo to aby moji rodičia alebo svokrovci kupovali niečo mojim deťom čo sa týka výbavy , ak sa bavíme o postielke , plienkach , mlieku alebo detskej strave. Normálne som pobalila, nahádzala do auta a išlo sa .... jediné čo som mala bola cestovná postielka , jedlo som tam nakúpila a je.
Posledný syn už bude mať dva roky, od mala chodí k našim , nikdy tam nič nemal, teraz som tam doniesla nočník . Vždy som doniesla jedlo , mlieko a plienky , poobedňajší spánok mal s dedkom na matraci na zemi , hračky ešte po nás . Netreba hľadať problémy tam kde nie sú .
Jednych starych rodicov sme mali 15minut pesi, druhych 10minut autom ( 4zastavky MHD).
Ale.. deti tam spali az ako väčšie, maly mal nieco cez dva roky, spal 1 noc, plienky som nabalila, flasu a mlieko tiez, oblecko tiez, spal na mojej byvalej posteli.. ostatne, cize jedlo, vodicku, zabezpecili oni., Pri odplienkovani sme si nocnik nosili svoj, nevidim vyznam mat kopec nocnikov (maly aj tak bol nakoniec odplienkovany tak, ze cikal do lavora). Prenosna postielka bola zbytocna.
Vy ale asi mate nejaky konflikt medzi sebou, mne to pripada tak.. ked sa hadate o debiliny ako je velkost lyzicky.. nasi svokrovci kúpili normalny detesky pribor, ako sme mali aj my a nasi pouzivali ten po sestre a casom tiez aj nejaky dokupili, ale zvacsa sme brali vlastny, kým boli malinki a sli sme na kratku navstevu.
Nevidim zmysel kupovat toho kopec.
No, ja chodim k našim a mam zbalene vsetky dôležité veci. Ale moja mamina si nakupila veci ako plienky, dudel, serblik a hracky kupuje aby mali aj tam a aj nejakych par kuskov oblečenia. Nevyzadovala som to od nej, ona sa v tom vyziva, ze im moze nieco kupit, skor ju brzdim, aby to neprehanala. Myslim, ze ten serblik za par ecok uz mohli vasi kupit... Tak, ale asi to tak neriesia, tak to neries ani ty. Vykasli sa na to a pokial sa malej venuju, bud rada, lebo vela krat citam ze sa stary rodicia nezaujimaju o vnucence a to uz je len smutné.
Mne väčšina z tých spomínaných vecí príde úplne nepotrebna: cumel, náhradný cumel, špeciálna posteľ v tom veku, dojcenecka voda, redukcia na WC a potom niektoré také že "menej potrebné": to odrážadlo (veď tam môže robiť niečo iné)... Nočník by som kúpila v prvej dm ke po ceste, keď im tak srdce po tom túži a nemala žiadny problém 😉
My chodime k mamine len raz do roka, lebo zijeme v zahranici. Takze beriem len to, co zbalim do kufra a co mozem do lietadla. Chodime tam tak na 3 tyzdne, zatial sme boli s malou len 2krat, prezila aj bez stolicky ci postielky, aj tak spavala s nami. Jedine co vzdy poprosim maminu, nech kupi plienky, lebo tie maju v lidli, tak nech sa nemusime trpat do mesta. A ona vzdy kupila aj vyzivky, chrumky, keksiky, nejake hracky, aj ked jej v tom veku stacili papierove vreckovky a hrnce. Kupila detske riady, aj ked mala by sa najedla aj z dospelackych.
K svokre chodime 2-3 krat do roka, tiez letecky, ale mame to blizsie. Svokra kupila kocik, aby sme nemuseli tahat nas velky, ten mame teraz doma a pouzivame ho len na lietanie, kupila autosedacku, nech nemusime trepat nasu, kamaratka jej po vnucatach nechala jedalensku stolicku, kupila jej taky isty riad ako ma doma, podbradnik, vzdy nam povie, nech netahame mlieko, plienky, vzdy nam kupi dopredu, rovnako aj kozmetiku. Ja jej vravim, nech si s tym nerobi starosti, ale ona je taka. Ideme tam s jednym poloprazdnym kufrom a vraciame sa s plnym plus cestovnou taskou, co jej vzdy nakupi hracky a oblecenie a mame si to zobrat, lebo ze za pol roka jej to uz bude male. Ale ona sa v tom vyziva. K nam chodi kazde 2 mesiace a to tiez ide s malou na prechazdku a vrati sa so 4 baleniami plienok a 4 plechovkami mlieka. Neda si povedat, ze nema kupovat. Ale ona povie, ze na koho ma minat ak nie na vnucku. A uz sa chysta, ze o 2 roky pojdu s malou vyberat nabytok do detskej izby v jej byte, aby mala, ked tam bude chodit na prazdniny. Ale mojej svokre zomrel muz kratko po narodeni malej a pre nu je teraz mala cely jej zivot.

@dskjhfdlkdjhl Súhlasím. My cestujeme často a nemáme tiež veci dvojmo a normálne sa zabalíme. Podľa mna nejaké odrazadlo nieje nutnosť, pár hodin bez neho dieta vydrží.