Výčitky, že idem od dieťaťa skôr do práce
Ste tu niektoré , ktoré ste išli od ročného dieťatka do práce ? Naskytla sa mi dobrá pracovná ponuka, tak ju zvažujem. Práca je od 8 do 16. Mám doma ročne dievčatko a 4 ročného chlapca. On chodí do školky, ona by musela ísť do jasli. Zmena by mi padla vhod, popravde už mi dosť šibe doma, cítim sa dosť frustrovaná a niekedy zbytočne kričím po deťoch, rýchlo sa nazlostim. Viem , že je to preto, lebo som nespokojná. Som človek , ktorý potrebuje niečo robiť, mať nejaký cieľ. Viem, že by som si mala užívať materskú atď, ale potrebovala by som aj zmenu. Táto práca by mi k tomu pomohla nazbierať skúsenosti k niečomu, v čom by som chcela v budúcnosti sama podnikať. Na druhej strane mám ale výčitky, že so starším synom som bola doma do jeho 3 rokov a dcérku takú malú dám do jaslí.
@jana_eyre_2 no pre mna je to neskoro z toho dovodu, ze ona je doma. Keby to bola celodenna skola s vyucovanim do 3tej, tak mlcim. Ale druzina?
@yanni tak deti majú družinu radi z toho dôvodu že sa tam zabavia s kamarátmi, takže im často býva krátko ak majú ísť hneď po vyucku domov, navyše tam má možno kruzky.. mne to príde ako celkom dobrý kompromis, to či je mama doma alebo nie, je irelevantné ak ten čas dieťaťu vyhovuje.. keby ho bravala na obed tak je jej zase vycitane že ho nenechá s kamošmi mimo vyucka.. a nie je doma len tak, ale s mladším dieťaťom..
@yanni od 15 tej máme možnosť si deti vybrať. Ak ich nevyberiete hneď po tom ako sa malbedujú. V škole sa mu páči, nechce chodiť skorej. Obed končia medzi 13.30 až 14.00. Na hodinu idú von mimo školu alebo majú mimoškolskú krúžkovú činnosť. Podľa toho prispôsobujem o koľkej po neho prídem. Väčšinou je to o tej 15 tej. Hneď ako je možné.
@dudos krasne napisane..myslim, ze si vystihla podstatu zivota..a ano, aj praca v domacnosti, ak je navyse cela domacnost na zene, je praca na 100% uvazok. Niekedy skratka takato praca je tym najlepsim riesenim v urcitom obdobi..deti velmi rychlo rastu a dobra praca sa isto najde aj vtedy, ked uz padne vhod a nebude na úkor rodiny
@yanni ked to mas takto, tak v pohode.. ja mam iny typ prace a musim byt k dispozicii od do.. a zas som typ, ktoremu chybaju ludia, takze ja sa zas rada socializujem v praci.. a homoffice raz do tyzdna, max.dva mi uplne staci.. ak som nejaka prechladnuta, tak prezijem aj viac dni, vtedy som aj rada, ze nemusim vyliezat 🙂. Takze kazda to mame zariadene tak, ako to vyhovuje a to je fajn!

Ja som isla do prace ked mal syn 21 mesiacov. Na matersku vtedy nasupil na pol roka manzel a pocas tejto doby syn zacal navstevovat MS na 4 hod denne. Stale bol chory, muz s nim prakticky celu dobu vymarodoval. Ono sa to da, len treba mat zazemie a podporu rodiny, ak sa rozhodnes pre karieru...