Výška výživného pri plate 600 eur mesačne
Zdravim dievčata,
môj kamarát platí po ustnej dohode s matkou vyzivne 100 eur mesacne, jej sa to zdá málo (matersku ma este 250 eur)
Pokial by to riesili na súde, kolko by mu priklepol sudca vyzivne? Plat ma 600 eur mesacne
@1anonym9 ak prispieva viac (nakupmi)je to jeho dobra vola!!! Co je teba do toho? Hadam svojmu decku moze nakupit ked uz financne prispieva tak malo. My tu tomu rozumieme velmi dobre, neboj sa. Len dookola tocis primitivny argument o tom ako ho chudacika financne zdieraju - kde, kedy, ako? Tych 100€+nakupy? A ze pytaju na krst? No neda a hotovo.
@zooeynka ty si debil??? Kde ja pisem ze mu nemoze nakupit? Ved sa dohodli ze bude platit 100 eur + ked bude nieco treba tak kupi. Stale mi pise ze tam oblecenie kupili, tam matrac do postielky... Ty pises ze 100 eur je malo ma jedlo a na osatenie? A ake osatenie ked on ho kupuje?
@1anonym9 Pozri mojka(neverim ze si muz, muzi taketo veci za kamaratov neriesia!!!) Si jeho partnerka ktoru serie ze ma decko inde na ktore musi zo svojho uboheho 600€ platu platit a rozumiem ze tebe tie peniaze vo vasom rozpocte chybaju. Ale ked uz mas chlapa so zavazkom tak to respektuj, alebo si najdi bezdetneho!
@1anonym9 Napisal si, ze on dieta nechcel. Z toho mi vychadza, ze ona mozno aj chcela a preto sa nechranila. Ak on vobec nechcel, mohol trvat na ochrane.
Vzdy su za splodenie zodpovedni dvaja, len to vyjadrenie, ze on vobec dieta nechcel vyznelo ako keby ho chudaka znasilnili a nemal sancu zabranit tehotenstvu
@zooeynka jasne,ze je to jeho frajerka. Nejaka 18tka co nema sajnu o vychove a starani sa o dieta. Vsak si peniaze potrebuju spolu uzivat ,co tam po decku.
@1anonym9 tak ked si taka MUDRA tak sa staraj o seba a neries KAMARATOVE DECKO a jeho EX. Lebo prave Teba je do toho akurat tak velke .... . Toto mam rada,ked sa staraju do ex a ich deti tí,co maju drzat hubu a krok.
moj muz plati 220 pri nie o moc vyssom plate. Sudca vezme do uvahy jeho prijem a vydavky (byvanie, uvery atd.) a zaroven vydavky matky na dieta. Kolko to bude nevie nikto. Ak zaraba 600, byva u rodicov bez uverov a do prace chodi autobusom, moze mu priklepnut aj 300. Ak plati hypo, uvery a na zivot mu zostava 150, moze mu priklepnut 75 aj viac aj menej . Podla mna 100 je k jeho platu akurat a ze chce byvala viac, je logicke, tiez by mi bolo malo mesacne 250 plus 100. U nas sa platia chlapcovi alimenty, navyse kupujeme stravu, oblecenie, skolske pomocky, platime niektore kruzky, vylety, skladame sa na Lega a ine darceky... je to o dohode. so sudom sa priklepne aj starostlivost. V zasade, ak mu da sudca 8 dni v mesiaci, za kazdy den, co bude dieta u otca navyse by mala matka vratit alikvotnu cast, co si ale nikto pytat hadam nebude, to by bola celkom chrapuncina si myslim. Aj ked citim na mesacnom rozpocte, ked je u nas maly 8 dni alebo 15 dni. Stale je to dieta ukratene o otca a to mu peniaze nevynahradia. Ak by zili spolu, platil by podstatne viac.
Chudák dieťa. To je výhra do života takéhoto psychopata za rodiča.
Hm... myslim ze si uz kazdy mohol vytvorit nazor o anonyme a k teme uz asi nie je moc co dodat - akurat ze tak vulgarneho primitiva aj na mk stretnut je skor vynimocne:-/ dost nechutne ze taketo individuum si obtiera hubu o male dieta a jeho matku☹
@1anonym9 podľa mňa je 100e veľa, najmä keď platí aj oblečenie... si zober, že matka nemá žiadne výdavky na ubytovanie a vrámci ubytovania má aj pitnú vodu. na jedlo toho asi veľa nezje, lebo pri dieťatku nie je veľa času. dieťa je ešte malé, takže predpokladám, že ho stále kojí. oblečenie kupuje otec, matrac kúpil otec... tá žena má proste fajný život v 21r., veľa dievčat sníva o takom štedrom oteckovi svojho dieťatka 🙏
a vieš čo by tvoj kamoš ešte mohol urobiť? všetky tie veci, ktoré kupuje, by si mal nechať u seba pre dieťa... lebo čo keby ich tá hamižná mater chcela neskôr predať??? napr. EX mojej kolegyne kupuje papučky alebo zimné topánočky pre obe dcéry nie pre ne, ale k sebe domov. čo na tom, že o 3 mesiace skončí zima, mali ich asi 5x obuté a do budúcej zimy z nich vyrastú? 🙄 takto má istotu, že kupuje pre dcéry a nedáva matke žiadne peniaze navyše mimo súdom určeného výživného... skúste aj takto to vyriešiť s kamošom 😉
@zuzanka.zuzu verim tomu ze tento prispevok bol mysleny silne ironicky...
môj bývalý manžel platí na 11 ročnú dcéru 110 eur je pravda, že ja zarábam, ale jeho plat je cca 1300 €, ( hypo nemal, žil v podnájme, splátky ako spotrebný úver, quatro a pod.súd vôbec nezaujíma) A aj napriek tomu mu odklepli 110 €, čo samozrejme nepokryje výdavky na malú. Navyše jej nekúpi nič. Lenže ja som bola hlúpa, lebo keď som písala do návrhu výšku výživného dala som tam 160 € ( po dohode s exmanželom - tú sumu mi aj podpísal) , lenže na súde zrazu s danou sumou nesúhlasil, a vyhlásil pred súdom, že mi bude prispievať max 60 €, takže je jasné, že mi to skresala.
Muz ma vzdy sancu si najst lepsie platenu pracu co zena uz zo zaveskom a este samazivitelka ma na to o moc stazene podmienky.nech si da striedavu starostlivost zena si 2 tyzdne odpocinie moze ist do zahranicia na turnusi a 2 tyzdne sa vklude bez stresov bude starat o dietatko.a muz aspon pochopi co znamena sa starat o dieta co to obnasa aku zodpovednost a to potom zisti ze to nie je len ta 100vecka.a nezabudajme male deti male vydavky cim deti budu starsie tym budu viac potrebovat.a moze byt rad ze si zena nedala este vyzivne na seba kedze nemoze chodit do prace.
@1anonym9 tazko povedat, vyska vyzivneho je velmi individualna....okrem objektivnych skutocnosti ako plat a naklady, velmi zavisi aj od sudcu.
kedze ona byva u rodicov, mohlo by to byt okolo 100 Eur... prekvapilo by ma, ak by to bolo viac ako 130... ale nikdy nevies.
Dohodnut sa ustne je podla mna dost na prd.... presnejsie, je super, ked sa rodicia dohodnu, ale mali by si dat dohodu schvalit sudom... dufam, ze jej peniaze aspon nedava do ruky, ale posiela na ucet
@dai veľmi silno ironicky... 100e mám jednu nádrž, čo mi vydrží sotva týždeň. alebo ideme všetci za stovku 2-3x do kina a keďže chodievame každý týždeň, tak by nám nevyšlo ani na mesiac. alebo si len zober, že mamička pôjde s malou na kúpalisko (my chodíme do bešeňovej resp. tatralandie a to je už cítiť aj na našom štedrom rozpočte, lebo aj prespávame a ideme v okolí na výlet).
a čo sa týka mojej kolegyne, tak ten jej EX je riadny psycho. ona ako samoživiteľka s hypo to každomesačne dáva ltt (ale deti má slušné, šikovné, zdravé, čisté a v rámci možností majú všetko čo potrebujú). ocko zarába aj na Bratislavu nadštandardne. čiže ich víkendové odovzdanie prebieha tak, že ocko príde na Q7 k nim a dovezie značkové topánočky a bundičku, ktoré si obujú a oblečú, aby nešli v ich sekáčových (aby si niekto nemyslel, tak NIE sú nijako potrhané alebo špinavé! proste len nie sú nové a značkové). a hrdina sa tvári ako je tá jeho bývalá na prachy, lebo teraz išli do školy a chcela zvýšiť výživné kvôli pomôckam... škoda slov 👎
@zuzanka.zuzu to je uplne ze chore☹ ja som teraz niekde citala ze vitekova pyta vyzivne 15 000 euro a v prvom rade mi napadlo tiez ze je zlatokopka vychcana ( nemam rada zeny co nic nespravili ale sa hraju na hrdinky ) - potom som si ale uvedomila ze ten jej vymlety kopac lopt zaraba v 100tisicoch a tie decka fakt maju pravo na standart aky ziju rodicia - cize ergo este by mala bytat viac... ten chuj jej navrhol 1000 - pre normal slovaka asi wau suma - ale napr. Mne by take vyzivne na deti nestacilo keby sa rozvediem a chcem udrzat detom standart aky ziju - a to nie som ziadna zlatokopka, sama zarabam viac ako slusne - ale teraz sa podielame na vsetkom dvaja a vela ide prave do deti- oblecenie, strava, vylety, kruzky, skolne - len toto daleko presahuje sumu 1000 euro a to este stale ziju pod mostom... k tomu ked priratam ze rodic co vychovava je znacne obmedzovany casovo a musi svoju karieru prisposobit casom v skolke/ skole, rodicovskym, chorobam etc ( opat v dvojke je to pohoda kedze sa striedame ale keby som nato sama tak by som asi v praci ktoru mam teraz musela skoncit alebo si platit nejaku vypomoc )
A tu mlady ide nadavat ako si jeho zena chce gule vyvalovat za jeho 100 euro mesacne:-/ nikde ani naznak ze by sa chcel podielat na vychove ci si dieta bravat na dlhsiu dobu etc. ...
No..takze v prvom rade si mali obydvaja uvedomit co sa moze stat ked sa sexuje..a kedze boli nezodpovedni tak sa stalo..a ked sa uz stalo, tak ako aj matka aj otec museli cakat ze to takto bude, bo dieta nieje lahke vychovat a vsetko s tym spojene ako vydavky..otec prispieva 100€..a taku istu sumu by mala dat dietatu aj matka..ale kedze my matky to mame tazsie..Tak ,,tahame,,od otcov prachy..
@1anonym9 ufff , ťažká situácia keď maličké zostane bez otecka a ešte ťažšie keď sa s ním mama naťahuje 😧 z takého prístupu začnu mať všetci navzájom k sebe negatívny vzťah a dieťa bude ,,záťaž,, a ,,zbraň,, v rukách rodičov ... Smutné ... Podľa mňa 100€ je taká hraničná suma na dieťa ... Jediné čo na to môžem povedať je robte všetko pre drobca , bude to mať dosť ťažké už v Tom smere že nebude mať každý deň otca pri sebe... 600€ plat mi príde veľmi málo na chlapa , sorry ale to je skôr plat ženy nie chlapa ktorý sa má vedieť postarať o rodinu
Ja mám ročného syna bývam sama nemá mi kto pomôcť dostávam 230€ a náklady mám 600€ není možné sama utiahnuť keď nemám kam ísť.

@1anonym9 A co teraz riesis? Nech poda navrh na sud na urcenie vyzivneho a upravenie styku s dietatom. Sud posudi situaciu, urci vyzivne, stretavanie a je to. Nebude musiet platit nic naviac a nebudu mu moct zakazat stretavanie s dietatom.
Okrem toho, ak dieta nechcel, mal sa chranit.