Vzdali ste sa kvôli dieťaťu obľúbených jedál a činností?
..
nie
Vzdala som sa nejakých činnosti určite že není čas. Alebo spánku 😂 tak rada som si zvykla zdriemnuť aj cez deň teraz sa vôbec nedá 😂 ale neviem prečo by som sa vzdavala jedla ? 🤷 Však ak dieťa čosi nemôže zjem to ja, prinajhoršom tak aby nevideli 😃
Určitej časti jedál a nedobrovoľne. Lebo mi vždy odjedia. 😂
Prečo?...určite som sa nevzdala jedál. Je to jedno z mojich najväčších životných radostí 😄
pri prvom dietati som sa vzdala skoro 80% jedal nakolko som nic v sebe neudrzala...takze do toho 7/8 mesiaca som prakticky bola na velmi striktnej diete. Pri dalsich detoch to uz nebolo az take zle, asi tak 50% - pri najmensom som mala troska horsie vysledky a nabeh na tehotensku cukrovku takze som mala i tento typ diety...- od porodu som uz taky problem nemala (a nemam)...takze skutocne to chce len cas a sledovat sa co vam obom vyhovuje. Ten polrok to vydrzis 🙂, drzim palce...inac akonahle porodis palenie zahy carovnym prutikom zmizne (aspon u mna). Aktivit som sa nezvdala, rekreacne som sportovala stale.
Ono to ma svoje vyhody, pri detoch som pribrala 8/9kil.
Vzdala som sa nejakych cinnosti, lebo den ma len 24 hodin a niektore veci sa nedaju robit o 3 rano 🙂 jedla som sa vzdala docasne, kym mal maly ekzem a snazili sme sa zistit z coho a inak nie, nicoho som sa nevzdala.
No to víš...🤣🤣🤣🤣🤣
Jedal ? Keby sa mam skrz moje dzecko vzdat jedal,tak nejem ale ze vobec nic kedze niekolko rokov jedlo nenavidel aj na pohlad.
Si pobavila 😄
Skrz dieta sme sa akurat tak museli hlavne casovo v uuuplne vsetkom prisposobit ako kazdy. Nie toto co ty pises
Prve dieta malo abkm takze som sa na rok vzdala vsetkeho s mlieko, to bolo hrozne ale hroznejsie bolo ked som s druhym dietatom mala tehotensku cukrovku a nemohla som niiiiiiiiiiiiiiic sladke 🤣 obidva pripady vzdania sa jedal bola kvoli ich zdraviu inak by ma to ani nenapadlo hahahahah
Nie, jedla ani náhodou. A keďže mojou obľúbenou činnosťou je jedenie, tak ani činností nie 😀
Ešte takú nezahrali, aby som sa vzdala jedla alebo hocičoho iného
Ano, pocas dojcenia som sa musela vzdat jedal, ktore nafukuju. A niektorych cinnosti na zaciatku tiez, teraz ich uz robime spolu.
Skúsila som, nemalo to efekt. Pri dojčení. Viem sa vzdať na čas. Určite som jedla striedmejsie, a určite som nebehavala a nechodila toľko na turistiku… a pod..
Ako sa to vezme.. mám tehotenskú cukrovku, tak logicky som sa vzdala veľa rôzneho jedla, najmä takého, čo bolo ozaj v obľube: nejaké sladké veci, najmä kvalitné domáce zákusky, zemiaky, cestoviny, ovocie (niečo sa smie, ale je to také no... malinké množstvo a furt v pozadí s takými výčitkami a stresom), ale tak toto nie je iba dieťaťom, ale celkovo stavom a aj kvôli sebe, a odkedy máme syna, dosť veľa veci nerobím, čo som predtým mala rada,.lebo jednoducho to už do toho dňa, popri práci, nenapchám. Niečo zase dočasne, ako vysokohorská turistika (pochopiteľne).
Tu sa bavime aj o tehotenstve ? Lebo ked hej , nemohla som skrz infekciu a pankreas jest vtedy nic. Vyhravam ? 🤭
Ale toto je zamerane asi na dieta ktore je uz na svete
Nie doslova vzdala, ale ano, su jedla, ktore uz nevarim a obcas mi chybaju. Ale to preto, ze okrem mna ich doma nikto neje a neoplati sa to varit len pre mna. To je skor prisposobenie situacii. Vzdala som sa jedal kvoli alergii na mliecnu bielkovinu, ale deti som neobmedzila.
Ak mam na nieco chut, co doma uz nevarim, bud poviem mame nech mi uvari, alebo si zbehnem do restauracie.
Co sa aktivit tyka - tiez zalezalo od veku dietata. Ked som bola tehotna, alebo boli malicke, tak ano, koniky isli bokom. Ale ked uz bolo mozne sa od deti vzdialit na tri hodinky, bola som spat. A tak je to so vsetkym, aj dovolenku si raz za rok uzijem bez deti. Vsetci to prezijeme v zdravi a pohode. A tento rok dovolenka s detmi bude dovolenka uz len s jednym, 16 rocny so mnou uz nechce.
Noo, ja som prestala jest sladke, lebo ked to deti vidia, tak mi to zožeru. Musim.ist prikladom 😅 ale niekedy si s nimi dam
Zvlastne odpovede niektore. Ano pocas dojcenia som sa vzdala niektorych jedal, ktore dietatu robia zle, tak logicky ju ho nebudem trapit len preto, lebo ja mam chut na fazulovu polievku.
A cinnosti…ano to tiez, momentalne napriklad skupinoveho cvicenia lebo nestiham
Jedál??? Toto mi mozog neberie, môžeš to ozrejmiť, prečo by som nejedla co chcem kvôli dieťaťu väčšiu hovadinu som ešte nepočula? A ani činností, všetko sa dá, keď sa chce, konkretizuj
Z akého dôvodu?
ja som sa vzdala alkoholu 💪 uplne... a dufam ze navzdy 🙂 a nie nebola som alkoholicka 😁 ale zistila som ze ten pohar vina večer, alebo ten gintonic je mi vlastne k nicomu, nic mi nedava a je mi lepsie bez neho. navyse sa mi zacala ozaj hnusit predstava ze by moje deti zo mna citili alkohol...
@monnci2226 myslím si že v tehotenstve a počas dojčenia je to povinnosť. Ale to jedlo by mala autorka vysvetliť. Počas tehotenstva a dojčenia som samozrejme tiež obmedzila nejaké jedlo a alkohol bol samozrejmosťou.
kvoli alergiam ano - nepouzivam urcite bylinky, syn na ne reaguje. a oblubene cinnosti - ani nie, ze vzdala, ale zial nie je na to tolko casu ako kedysi - knihy a turistika.
Na MK robíte z deti pijavice co vám vycicavaju život a všetko dávate vinu deťom, ešte aj ze sa musíte vzdať jedla (pochopím počas kojenia).
Tak vyjdem z davu, mne moje dieťa nevzalo nič ale naopak, dalo mi strašne veľa.
@evaachesa neviem ci je zmenený názov diskusie ale otazka je teraz formulovana vseobecne ze kvoli dietatu (nie kvoli tehotenstvu, ci dojceniu) - samozrejme ze pocas tehotenstva a dojcenia to je samozrejmost (teda by mala byt). ale u mna ta stopka je aj teraz, lebo sa.mi vazne hnusi ta predstava ze by ma deti mali vidiet pripitu, alebo im dam pusu a bude zo mna citit chlast... celkovo sa mi s materstvom velmi zmenil pohlad na alkohol
Ved je to len do casu. Dieta rastie, nebude vecne malinke.
Postupne mozes zase potom jest, co chces, aj mas viac a viac casu naspat na svoje konicky.
Pripadne dieta do tych konickov zapojit, ak to ide.
Pokial nema dieta specialne potreby, ze to prekope zivot celej rodine, tak od cca troch rokov sa da pomaly nabiehat naspat na svoj stary zivot. Od jeho cca 15tich uz ma rodic zvycajne bezne cas aj pre seba. A od 20tich je dieta uz zvycajne na ceste z domu a rodic ma naspat cely svoj svet.

Prečo by sa ľudia mali vzdávať jedla kvôli dieťaťu?