Zanedbané ženy - matky na materskej
V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄
@dominikamacakova toto hovori aj moja mama, ze ked si stara, uz je kazdemu jedno ako vyzeras😅
Fakt si myslíš, že keď sa primalujes, dáš si suchý šampón, vyzeráš lepšie? Tebe by možno ta zena s mastnou hlavou v drdole poradila nech si ideš radšej zabehať...
Ano, musim tak chodit. Nejake dalsie otazky? A mam kocik za tisic eur. Moj nedbaly zovnajsok nie je vysledkom nedostatocnych financii😀
Autorka, ty si nevieš predstaviť mať dieťa, pri ktorom tých 10 minút nemáš, že? 🙂 ver mi, že radšej než nechať bábätko plakať tých 10 minút, kým zo seba spravím človeka hodného tvojho pohľadu, to som ho vždy radšej vzala von o 10 minút skôr aj zanedbaná 😄 keď ti dieťa vrieska 15 hodín do dňa, umytie vlasov alebo domaľovanie tváre zrejme nebude prioritou.
Prečo to píšeš anonymne? Sa hanbíš za svoj názor, či máš fotku a hanbíš sa za svoj výzor? Či si doma nesmieš povedať svoj názor lebo dostaneš od muža a preto sa aj tu skrývaš za anonyma?
A možno si 150kg mangalica, ktorá sa utešuje, že je horšie keď má žena mastné vlasy a podľa teba zakydané oblečenie, ako keď má nadváhu. Lebo je jednoduchšie umyť si vlasy ako schudnúť. Už len toto prirovnanie hovorí o tom, že máš určite viac ako len 5 kg navyše. Ten tvoj opis toho, aká si dokonalá a všetko stíhaš môže byť taká pravda, ako že som ja dnes videla dúhového jednorožca.
Človek, ktorý je zo sebou spokojný nemá potrebu riešiť iných ľudí.
Ešte v živote som nevidela zakydané ženy. Každému sa môže stať nehoda v reštike, padne ti zmrzka na šaty, dieťa ťa chytí špinavými rukami...teda nie všetkým, tebe pani dokonalej nie. Daj si pozor, aby ťa zajtra neosral vták a nezaložil o tebe niekto diskusiu, že si šla po ulici s osraným tričkom.
Ameriku na teba! My sme tu na mesiac a prave milujem tu slobodu, ze tu si kazdy da co chce a nikto ho nesudi. Toto nam chyba. Furt riesime inych namiesto seba.
Možno tie matky nemali ťažkú noc len pri deťoch, možno sa starajú ešte aj chorého príbuzného, možno ráno zaspali do škôlky, tak nestihli všetko, co by si si ty priala... 'uprac si najskôr pred vlastným prahom a potom sa montuj do druhych'
ja so. niektore dni tato matka co opisujes. napr ked vdaka detom spim v noci hodinu hodinu a hodinu. ked maldsie ma.koliku a ruci nonstop. naozaj tych 0min nemam. ked bezim starsiu odviez do skolky rychlostou blesku any som sa stihla vratit a nakojit dvojmesacnu. su dni kedy to neni take hrozne a vyzeram k svetu. a su dni kedy vyzeram ako bezdak. milujem sa tak ci tak a viem ze aom krasna zena a dobry clovek. len velmi unaveny ktory sluzi 20hodin denne 7 dni v tyzdni.
Mne sa to tiež nepáči súhlasím ženy keď porodila nie všetky vyzerajú potom ako vrece 🥔🥔
@autorka mna tvoj dokonaly zivot barbiny absolutne nezaujima a ani mu asi neverim. nikto vyrovnany si nemoze takto na druhych dokazovat vlastnu hodnotu a dolezitost. a este si aj vymyslas, ze stretavas zeny s mastnymi vlasmi, iste, vsetky okolo teba sme ludry, len ty jedina ziaris cistou krasou..
Mam z toho tvojho prispevku pocit ze tebe vlastne vadi tych tvojich par kg + co mas. A tie ine zeny pozorujes ich nedostatky aby si sa citila lepsie sama zo seba. Vravis si ze vlasy sa daju raz dva umyt schudnut zas tak lahko a rychlo nie. Je to take tvoje rozptylenie sa. Snaha zabudnut na vlastnu nespokojnost so sebou nasmerovana na druhych, je jednoduchsie sa pytat preco maju nejake zeny mastne vlasy ako sa dokopat k zdravsej strave ci extra pohybu. Lenze zabudas ze cudzie mastne vlasy nevyriesis .. ale svoje telo mozes poriesit .
Tak ako ty tvrdíš,že cvičíš, tak oni môžu povedať že ich umazalo von dieťa, vlasy si umývajú tiež tri krát do týždňa. Nechápem aký máš problém, tak sa na ne nedívaj. Ani tvoje kg navyše možno nie sú príjemné
No nikto nevie posudit a odsudit matku ako matka matku 😂🙈
Napíšem k tvojmu príspevku toľko. Áno, máš pravdu, že by sme mali chodit čisti, upravení a nezaberie to toľko času. A tie ženy to tak možno aj robia na 95%, ale nemajú práve svoj deň (dieta je v noci 20x hore, alebo 2 hodiny nespí, alebo je žena je chorá, niečo na ňu lezie, ma teplotu, vracia, s deťmi nema kto iný ísť, je už 10.deň sama doma, lebo muž odišiel na sluzobku…doplň si, čo chceš).
Nikto nie je dokonalý, každému sa môže stať, že ma deň blbec, išiel von čistý, no dieťa ho o chvíľu zaspinilo, ma neumyte vlasy, lebo na to nema energiu a xy dôvodov. Tebe sa to nikdy nestalo? Ak nie, tak ti gratulujem. No nie je správne cudzích ľudí posudzovať, odsudzovať, nikdy nevies, čo je za tým, nie si v ich koži.
@milanemila toto. Hádam nikto nevie byt k druhým zenam tak zlý a neempaticky ako iná žena..
Ja myslím, ze autorka je mladá a bez väčších problémov (co je fantastické a prajem jej to, aby jej to ostalo celý život) ale odporúčam jej, aby svoju energiu, ktorá jej popri jej skvelom živote zostáva, investovala do niečoho iného ako sudenia druhých.
Autorka, skusila si sa s tými ženami na ihrisku niekedy porozprávať? Mozno zistíš, ze je to úplne skvelá žena, ktorá má toho na seba naložené viac než znesie a má natoľko upratané priority, ze seba odsunula a rieši dôležitejšie veci.
Trosku pokory k životu, poprosím.. Všetko, co dávaš na piedestál, je tak povrchné a pominutelne..
Ze 10 minut na umytie vlasov😂 mne to so vsetkym trva aj hodinu…a to ja teda casto nemam, niekedy vlasy neumyjem aj 2 tyzdne🤪🤪 by ta drblo alebo by si len zavidela aku mam jrivu aj po 2 tyzdnoch 😜
Ja som v survival mode pri 2 malych detoch, ale mozes mi to prist skusit povedat osobne ty hrdinka😁
Ano ja som si tiež občas vsimla také matky. A nepovažujem sa za povrchnú.
@sima338 ved naco. Staci ze na profiloch daju filtre a su dokonale. Zivot mino sieti "nie je zivot".
@reddflowerlife matky na materskej a zle je že majú tenisky a rifle a ty si divná v opätkoch? Plnohodnotne vieš bežať za dieťaťom v opätkoch ? Môžte ísť aj po lúke, do lesa, na kamienkove ihrisko, alebo do piesku ? Či sa len prejdete po obchodaku aby bolo vidno že si nahodená ?
A nehovorím o tom, že tvoja chrbtica sa ti poďakuje raz za tie opätky
Ok píšem si.. čiže k mastnému drdolu môžem mať len lacný kočík
A ešte ma pobavilo že umyť vlasy trvá desať minút 😆
@yvanielka a este si dopis, ze ked chces mat drahy kocik mas si k nemu zladit make up!!! ☝🏼
Na to aka si krasna, skvela, mas vlastne dobru postavu, o deti je postarane, okna mas umyte si stale nejaka protivna. Nechapem, preco pri tak kvalitnom zivote aky nam tu prezentujes mas potrebu ohovarat ine zeny 🤷🏻♀️
@kittykat22 dobry postreh.. Prečo má človek s tak dokonalým životom v sebe tolko negatívnej energie..?
ano, si povrchna,
nestaci riesit "skaredo" oblecene deti, teraz aj zeny s mastnymi vlasmi.
mne ked sa maly budil 10 krat za noc a potrebovala som rano odprevadit druhe dieta do skolky/skoly, tak som chytila prve tricko co mi prislo pod ruku, ci bolo od grciek alebo od vcera netusim, a ci som mala mastne vlasy som v tej chvili absolutne neriesila.
@dzulli1980 veď piše, že má , že po náročnej noci si dá šampon suchy
@reddflowerlife tak ja neviem, ale mne sa dost nepohodlne beha za dietatom v satach a lodickach po strku na ihrisku a do pieskoviska su opatky tiez trochu neprakticke. pohodlnejsie sa mi zdaju botasky a tricko.

@dominikamacakova robím to pre seba, nie pre okolie. Jednoducho sa cítim dobre, keď som upravená.