icon

Žena na materskej - na všetko sama

mikaela1
14. máj 2023

Baby poraďte ako to zvládate vy. Ja mam pocit, ze uz nevladzem takto sama ďalej fungovať. Manzel mi chodi pracovat do zahraničia. Mame dve deti a ja uz vazne nevladzem na vsetko byt proste sama. Viem, ze niektoré to maju aj horšie a ziju. Potom mi je ľúto tych deti, ze ja nemam ani sekundu pre seba a furt len okolo nich robím a kricim na ne. Svokra chodi do prace nema mi kedy prizerať a moja mama ma tiez svoje a nema proste čas. Manzel ked pride, tak ešte on caka odomna nech sa jemu venujem, lebo bol dlho preč. Ale tiez co som ja stroj. Mame velky dom, velku záhradu takže roboty co roboty.

Strana
z4
zuzanapjat
14. máj 2023

@mikaela1 a to čo opisuješ poznám. Deťom sa venujem a mám pocit, akoby ma išli vycucať z energie. Denne spoločenské hry, čítanie, venovanie sa. Ale to by som nič iné ani robiť nemohla, len kolo nich skákať. Sú inteligentné. 4ročný je doma, v školke bol vkuse chorý a všetko som to vždy chytila aj ja a ležala so 40tkami. Už ma to prestalo baviť a tak je doma. 8ročný mi tiež nechodí na obedy o 12tej je doma a žiaľ nemožem si dať ani kondičné jazdy, ani kurz šitia, ani opatrovatelstva, ani na kurz keramiky, ani spravit si pedagogiku... proste mojou pracou je ta starostlivost o deti, domacnost a zahradu. Ale odtial potial ako sa hovori. Ked pride muz tak mam na haku a si uzivame.

maciatkolulu
14. máj 2023

@mikaela1 píšem, že som to mala a mam tiež, dokknca som medzitým ostala na dve deti reálne sama a bez peňazí! Bez práce. A? Ku... ŤAŽKÉ som to nevidela, Kur a ťažké to majú ženy vážne chorých detí, aj cez to som si prešla, 4x operovana dieťa do jedného roka. Takže som si užívala všetok čas s deckami a teraz som sama VKUSE, keďže je muž non stop v práci a? Véd ste tak žili dlho, budeš tak ešte dva roky na potom pôjdeš do prace, prupadne das ďalšie dieťa do školy a budeš mat pol dna pre seba. Dva roky das😀. Matky postihnutých detí túto víziu nemajú. Vy chodíte celé leto kade tade, cez víkendy tiež. Muž zarába na to, aby ste to mohli robiť, či?

arcaniss
14. máj 2023

@mikaela1 mam pocit, že čítam o sebe... 🙈Narozdiel od teba mam ale tri deti (7, 4, 1). Presne viem o com píšeš, cítim sa uuuuplne rovnako. Niektoré baby tu píšu také múdrosti, že by encyklopédiu mohli vydať 🤦‍♀️ nikdy to nezažili a jediné čo vidia je viac peňazí. Ja by som si to tiež hned vymenila s hociakou, ktorá má doma muža pri riti, robia všetko spolu, na deti sú dvaja, na starosti sú dvaja, na radosti dvaja, všetky oslavy a Vianoce sú spolu... Ale toto nikto nevidí, len dom, auto atď. Ja som bola na tom presne ako ty, vyflusnuta psychicky a fyzicky. A keď prišiel domov muž tak čakal usmievavu, oddychnutu manželku s komplet servisom... Takže to dospelo až tam, že sme pred rozvodom... Ak si chceš ty udržať vzťah, nech sa vráti domov, buďte na všetko dvaja, lebo keď je preč tak o veľa veciach, ktoré robis ty, ani nevie...
A inak, pre tie, čo autorke vytykate, že ešte nechodí do práce, tak ste ale úplne mimo realitu. Ved keby niekde bola zamestnaná, kto by jej dával resp. vyberal deti zo školy /škôlky keď je na všetko sama??? Ved keby popri tom co ma všetko na starosti ešte aj chodila do prace, tak sa blázni už úplne...

maciatkolulu
14. máj 2023

@arcaniss hmmm zamýšľam sa ako som to robila ja rozvedená a ako to budeš robiť po rozvode, vieš koľko žien, matiek, nemá nikoho a pracujú, normálne, že idú do prace, si predstav 🤣ako to robia zahraničné matere? Kde je materska 3 mesiace? No robia. Véd, keď ma dosť peňazí, tak snáď vie zaplatiť opatrovateľku, študentku napríklad, toľko riešení ma autorka, že až. Už len to, že ma relatívne veľké deti.

sasitimi17
14. máj 2023

@arcaniss a slobodnym matkam kto vybera deti zo skol a skolok??? Tie musia este viac driet lebo ani ten poondiaty plat od muza nemaju, daktore mozno ani vyzivne nedostavaju...
Tak nech jej chlap robi doma na slovensku no ako ostatni otcovia
Vsak pracu si moze najst len na 4 hodky niekde aby vypadla z domu, socializovala sa aj inde, nielen doma s detmi na zahrade kde sa aj tak uz idu zo stereotypu "pozabijat"
Deti potrebuju byt s detmi, nie furt pri matkinom zadku a nudit sa na zahrade den co den..

kristiii
14. máj 2023

@arcaniss ale veď koľké tu písali, že buď rada, že máš dom a auto? Práve naopak, väčšina by podľa príspevkov uprednostnila radšej muža a otca doma s rodinou, aj keby v byte, ako toto..

ahhola
14. máj 2023

Šoférujes? Nahadz do auta deti, handry, veci a hajde za ním.!!!
Kedy, keď nie teraz?
Len mu nehovor dopredu a zjav sa tam.

mikaela1
autor
14. máj 2023

@ahhola no lenže manzel robi ponaly kazde 3dni inde. Cize neviem co by som kde ho hľadala. Ved ja niekedy uz ani neviem kde poriadne je. A spat s detmi po tých ubytovniach to určite nie

mikaela1
autor
14. máj 2023

@arcaniss ano zena ma jediná taka pochopi ktorá to ma reálne doma. Jasne takej co pomaha manzel, svokra , mama ,sestra to nevie pochopiť.

ahhola
14. máj 2023

Aha, tak to je ťažko, on už má svoj zabehnutý život, rozptýlenia o ktorých vie len on. Musíš naňho tvrdo...
Už si zarobil dosť peňazí a nevidíš si deti rast. Budeme mat radšej menej, ale budeme zit spolu.!? Len ci to ešte dokáže. ✈️

lauriik
14. máj 2023

@arcaniss ja neviem kde ty zijes ale kopec zien pracuje a dokonca este aj vodia a beru deti do skolky. Tu na konovi je ich neurekom a to aj take co manzelov doma maju. Aj u nas v skolke take vidim. A nikto nepise, ze musi byt v robote 8,5h. Existuju aj ciastocne uvazky. Alebo mozes mat zivnost (kozmeticka, nechtarka, rozne prace na volnej nohe) a prisposobit si svoj cas ako potrebujes.

basska_b
14. máj 2023

@mikaela1 ❤️
Dneska ze vraj den matiek, vecer som sa uz rozrevala. Ehm. Ine som chcela, babky. Svokra ma 80rokov a zije 200km od nas, takze ona uz zial si odsluzila pri starsich vnucatach a teraz je to skor taka prababicka, ze potesi sa trosku s nimi, ale ozaj uz nevladze, je aj kardio pacient po 3 infarktoch... ja to plne chapem, uz su to jej 7. 8.,9. vnuca. Moji rodicia maju 62rokov a byvaju par ulic od nas. Este chodia do prace a mamina chce potiahnut aj po dosiahnuti dochodkoveho veku. Je velmi aktivna, chodi za kamoskami, do divadla, po obchodoch, do lesa atd. Napriek tomu mi nikdy neodmietne pomoc. Ale realne pride len raz za tyzden. Ked je muz na sluzobke, tak pride aspon okolo 18.00 pomoct s ukladanim. Ale je to uz take... deti su nervozne, ona je unavena... ale chvalabohu aj za to.

basska_b
14. máj 2023

@arcaniss Moj muz vravieva, ze ludia zavidia selektivne. Vidia dom, auto. Nevidia bezsenne noci, 16hod pracovny den, stresy, zodpovednost. Napr. ja žasnem, okolo mna samy tatinko na materskej. To ja mozem snivat... ale proste nemoze mat clovek vsetko, no.

hariet
14. máj 2023

ja ta uplne chapem. pre mna je najhorsia na celom materstve ta samota, ked ide muz na sluzobku, to uplne trpim. Nastastie to nie je casto. Daj s muzom seriozny rozhovor, ze si musi najst robotu doma. Je to strasne psycho a si uzasna, ze to davas sama.

maciatkolulu
15. máj 2023

@mikaela1 takže muž maká niekde na stavbách predpokladám, to sa ani nečudujem, že sa vráti a je unavený, fyzicky, reálne unavený, píšem ti po 100x,ze mam a mala som to isté, ak to nedáva a deti zjavne tiež, družina, súkromná škôlka, kde je menej detí a ty práca. Myslím ze by si sa rýchlo spamätala podľa mňa, že to s tými deťmi nebolo až tak zle. Alebo sa výmen s mužom, nech je doma, ty chod robiť. Fakt mi to príde komické už. Kebyže ma bábätko a dvojricaka, pochopím, ale 8 a 4rocne deti? Oni ti bkacia v aute? Opäť, kebyže sa jedn ao bábätko, pochopím, ale ty nevieš dvom veľkým deťom povedať, TICHO? Chyba bude niekde inde....

777januska777
16. máj 2023

@mikaela1 ja ta chápem. Ano manžela mam doma a pomáhajú mi aj svokra aj mama a predsa ta chápem. Ono stačí vidieť podobne rodiny v okolí ako je ta vaša a človek si uvedomi, ze to je vec ktorú doma nechce. Poznám generácie rodín ktoré tak žili ci žijú a ani s jedným by som nemenila, podla mňa je to veľmi smutný a chudobný život (materiálne veci človeka nerobia v srdci bohatym). Ukončíte s manželom ten kolotoc skôr ako sa úplne odcudzite a manzel nech sa vráti domov a prácu si nájde tu, ty si nájdeš prácu tiež alebo kľudne aj brigádu a každý deň budete spolu. Držím palce.

kvetinka75
16. máj 2023

@mikaela1 tak sa pootm nesťažuj, že nestíhaš. Chceš všetko, prečo nie, ale so všetkým je robota. Tak buď budem makať a budem ticho alebo ak nestíham, niečo vyradím.

arcaniss
16. máj 2023

@lauriik tak aby si bola v obaze aj ty, nie všetky ženy majú možnosť robiť z domu alebo si prispôsobiť prácu podľa seba.

lauriik
16. máj 2023

@arcaniss Nie nemaju. Sama som kedysi robila 8,5 hodky a vodila som dieta zo skolky a do skolky 🤷🏼‍♀️ A uznavam bolo to o hubu ale nie nemozne. Dneska, s dvoma detmi, robim 5h uvazok aby som sa nemusela nahanat 😉
A ty ako buduca samozivitelka s troma detmi neplanujes pracovat ci ako si to mam vysvetlit?

arcaniss
16. máj 2023

@lauriik no zrejme si mala také podmienky, že si to pri 8,5h pracovnom čase stíhala. Ja napr. také nemám a možno ani autorka nie. Žiaľ, ja týmto pádom už nebudem môcť robiť to čo som robila, ale určite nebudem sedieť doma s vyloženými nohami.

mamutka
16. máj 2023

@mikaela1 ty nepotrebuješ psychológa, ako ti tu radia, potrebuješ, aby sa muž vrátil domov. Keďže nemáte dlhy, je podľa môjho názoru neakceptovateľné, aby sa otec dištancoval od deti a muž od svojej ženy. Deti potrebujú otca pri sebe, to sa odráža aj na tej výchove. Ťažko je, udržať disciplínu, keď sa také veľké deti hádajú. A syn ti príde do puberty. Potom sa z nich zbláznis. Tvoj muž to musí vonku ukončiť a pekne sa zapojiť, už vcera bolo neskoro. Musíte sa poriadne porozprávať. On ma svoj kľud, jemu je dobre, ale toto by som ja nezniesla. Deti tým trpia, vzťah tým trpí, žena zničená. Veľmi zle ste si stanovili priority, prepáč. Aj ja som chcela dom. Ale rozdeliť rodinu? Aby mi deti nevideli otca? No určite. Vieš čo, sme v byte, pod lesom, každý deň spolu, otec sa deťom venuje deň čo deň. Metre štvorcové, terasa a pod nestoja za to, aby sme obetovali rodinu. Tvoj muž sa k tomu musí postaviť ako chlap, stať pri svojej žene a byt otcom svojim deťom. Ja teda nechápem, aký je vlastne dôvod, ze robí mimo sk, keď vy nie ste na to odkázaní, nemáme dlhy. To som ešte ani nepočula. Utekať od rodiny, keď ho netlačí núdza.

lauriik
16. máj 2023

@arcaniss takze si to aj sama napisala. Ona tiez nemusi sedet doma s vylozenymi nohami ale moze si najist taku pracu aka by jej vyhovovala casovo. V jej pripade hlavne nejde ani o prijem ale o zmenu prostredia, vycistit si hlavu mimo domov 🤷🏼‍♀️

arcaniss
16. máj 2023

@lauriik lenže ona ma choré dieťa ak si nepostrehla

zoja1234
16. máj 2023

@mamutka úplne si to vystihla

mamcotka
17. máj 2023

Rozhodne to chce opatrovateľku.. myslím že to pomôže. Ty môžeš vypadnúť a chvíľu nepočúvat mami mami.

Strana
z4