Ako pracuje váš muž?

21. feb 2023

Ahojte 🙂
Prosím vás tie ktoré ste doma na materskej/rodičovskej a vaši muži dlho pracujú ako to zvládate? Nie je vám smutno?
Muž robil tak že o 14:30 bol doma. Poobedia sme boli s malým spolu či vonku či vnútri atď. Teraz má dve roboty. Robí od 8-16/17 ale potom hneď na 18stu ide robiť trénera a to chodí domov okolo 21/22. Takže s deťmi je tak hodinu až dve. Mne to príde malo. Večer príde,dáme si spolu víno,večeru,pozrieme film. My dvaja trávime spolu čas a je nám dobre. Len mne je celý deň tak smutno alebo ako to nazvať keď som v tom veľkom dome sama.

Odkedy dokedy robia vaši muži?

simik22
21. feb 2023

Každý deň do 17 cca. Zvykla som si...

modrykonik33
21. feb 2023

Natíska sa mi otázka, prečo chcú muži deti keď väčšinu času trávia mimo

anjelicek26
21. feb 2023

7-19tej byval mimo...rano bral deti do rannej zbernej do skolky a skoly, to bol cely jeho prinos, vecer roky len cital rozpravku pred spanim... niekedy nestihol ani to... posledne roky je to lepsie, v praci si nasekal terminy tak, aby stihol obvozit par kruzkov, tento rok uz uplne top, kedze uz pracovat nemusi... 17 rokov som to tahala viac-menej ja, teraz idem ja na full time a bude on... niekto sa tym detom proste venovat musi, kym su male ♥

Verim, ze rovnako to bude aj u vas - ked zacnes pracovat aj ty, nebude musiet tahat dve prace a budete viac spolu, ber to, ze je to docasne...

autor
21. feb 2023

@modrykonik33 pretože chceme peniaze. Máme veľa veci čo chceme kúpiť čo si chceme dopriať,splniť.

colsami
21. feb 2023

Tak bude smutno ale peniaze a vela veci co si chcete kupit... Asi ten smutok nie je az tak strasny ked sa da vyvazit peniazkami - nemyslim v zlom - len proste je to v tomto pripade vasa (Vy + manzel) volba.
Tak len vydrzat kym deti vyrastu a pojdete do prace a nebudete cele dni doma sama smutna.

autor
21. feb 2023

@colsami už od septembra idem do práce a deti do škôlky. Máme dvojičky. Tak dúfam že to bude lepšie keď prídem o 16 z práce. Že to nebude od rána do večera

dankanka
21. feb 2023

A to je tvoj muz jedina osoba ktoru poznas? Bez neho nevues mat pekny cas? Toto si treba poriesit a nebyt na nikom zavisla. Ja som rada ak pride muz a sme spolu ale ak nie sme, nevadi mi to. Uvedomila som si, ze toto musim zmenit len ja, svojim pristupom a vyplnenim casu. Urcite mas konicky a nezijes na samote..peniazky su, tak vybehnite s detmi von, alebo za kamoskou.

nelca84
21. feb 2023

tak sa musis rozhodnut, ci chces aby bol s vami doma, alebo nosil peniaze z druhej roboty

viestta
21. feb 2023

Tak potom si musite vybrat, bud stravite cas s rodinou ale uskromnite sa v narokoch, alebo si doprajte ale zaplatia za to deti, lebo nebudu travit cas s rodicmi.

klarik707
21. feb 2023

uplne ti rozumiem, ze je ti smutno. my sme to mali tiez take kadejake, zazili sme si kadejake rezimy. ale cely den byt sama s malou, tak to je moc. nieze by som to nezvladala, ale presne to, ze ti chyba pritomnost polovicky doma.

belllinka
21. feb 2023

@modrykonik33 natiska sa mi otazka, ze z coho by zili, keby vacsinu casu travili obaja doma?

karolinakr
21. feb 2023

Neda sa mat všetko, aj vela penazi aj chlapa doma.Ja by som to praveže ocenila, že robi v 2pracach pre dobro rodiny.Aj ked je to vyvažene niečim inym potom.Vezmi si, ze to je dočasne.Nikto nevladze 2 roboty celý život

klarissa25
21. feb 2023

@modrykonik33 o tie deti sa treba aj postarať, a áno aj po financnej stránke....

saxana000
21. feb 2023

Bud su doma peniaze alebo chlap.moj tiez tak robil kym som bola na rodicaku.od rana do 16 a z roboty hned na fusku do vecera Zrobeny zniceny..az ho raz vyplo a polezal si mesiac v nemocnici a to bol rad ze nezostal ochrnuty.potom si nastavis priority a zistis ze vela veci ani nepotrebujes a ze zdravie je dolezitejsie nez novy gauc auto vysavac...ze deti su male len raz a ze aj Vas vztah pojde takto zachvilu dolu vodou..

lsimo
21. feb 2023

Myslím, že človek si zvykne, viem aké to je, že to nie je jednoduché pracovať na celú rodinu. Preto treba chlapovi aj vyjadriť pochopenie, keď rodina má byť zabezpečená tak niekedy to inak nejde, že chlap musí byť aj dlhšie v práci, treba sa naučiť tolerancii väčšej.

denden77
21. feb 2023

robil 6 dni v tyzdni od rana do vecera.. ked mala dcera 8m, nastval sa a dal vypoved 🤣 teraz robi 24ky 🤷‍♀️😊

jesenzima
21. feb 2023

Môj chodí ráno o 8 a príde večer o 20:30 .. keď má voľno idem do práce ja, chodím domov cca o 19... Vídame sa ráno, večer, všetci spolu bývame raz za dva týždne cez víkend.. smutno mi nie je, som rada, že môžeme pracovať, spoločný čas si užijeme o to viac ...

maryetta
21. feb 2023

Pred 7:00 ide z domu a konci o 16:00. Niekedy aj dlhsie. Este nakup. A malo kedy pride domov pred 17:00. Aj to chce porobit nieco ci uz popri dome alebo na dvore.
Nehovoriac ak ma pracovnu cestu-co je minimalne 1-2x do mesiaca.

zuzulka558
21. feb 2023

Môj robí od 7:00 do 15 :30 ak majú viac roboty alebo nestíha tak neskor

floki1994
21. feb 2023

Robi od 6 do pol 3 🙂 o 3 je doma 🙂 nemenila by som 🙂 nestoji mi to ani za tie peniaze...ale chapem ze ked rodina nema tak jednoducho nie je na vyber a robit musi... 🙂 mam ale aj kamosky ktore sa mi na to stazuju ale su doma 6 -8 rokov a neupustia zo svojich narokov na kavicky, fitko, kadernik, pedikura, etc..takze niekto to platit musi kym su na predlzenom rodicaku 🙂 neboj od septembra bude lepsie ked budes v praci ;)

jannka89
21. feb 2023

@dankanka presne, kôli tomu som oprasila aj vodičak :D a hneď sa nám ľahšie a s deťmi žije, keď máme program aj mimo dom, stretneme iných ludi a nemusíme vyčkávať na muža ako na spasenie :D

nataliik
21. feb 2023

Môj od 6 do 18. Mne ale ten deň veľmi rýchlo zbehne

luccija
21. feb 2023

Mala si luxus, ze bol tak skoro doma ja nepoznam muza v okoli co by bol tak skoro doma.Tak chapem, ze teraz to je zmena este, ked mas 2 deti.Ten trening asi nema kazdy den ci?vies mozno aj on by rad bol doma s Vami, ale radsej ide zarobit peniaze nech sa mate lepsie.To, ze sa nudis ci Ti je smutno si musis vyriesit sama.

andrea_82
21. feb 2023

bohužiaľ, nedá sa asi mať oboje - aj muža doma aj plný účet. Ak je to len prechodné obdobie, že potrebujete kúpiť jednorazovo nejaké veci alebo splatiť dlhy, dá sa to vydržať. Keď budete zarábať obaja a nebude celá ťarcha len na mužovi, tak bude s vami dlhšie.

simca06022011
21. feb 2023

nie, nebolo mi smutno, moj chlap chodil niekedy o 4tej rano, inokedy o 8mej, prisiel o 16-17-ale aj po pol noci. Je to podnikatel, zivi rodinu, v praci nesedi pre srandu. Ja som mala sovju aktivitu, mala som dieta, domacnost, pracu, kamosky s detmi, nenudila som sa animinut. Smutno mi nemalo byt preco. Vikendy boli potom kade jake, podla obdobia. Vzdy mi bolo nie len smiesne, ale aj trapne za tie zeny, co vyvadzali za muzovau pracu (ako bez urazky voci tebe alebo inym tu) a ako im je smutno a ako sa nestaraju o deti, domacnost a ona nema cas na to ani hento (to teraz nepisem , ze je to tu niekoho pripad). Ako pripady konrektne sa mi nechce rozpisovat. Ale nestoji to za hadky a nervy doma. Treba sa pirsposobit a naucit sa fungovat takto 🙂)) aj ty pojdes za chvilu do prace, deti vyrastu rychlo..

Treba si to opacne predstavit, pracujes zarabas chodis do prace, mas njeake povinnosti, pracovny cas a niekomu to vadi, alebo nebodaj dokonca ti to vykrikuje, vyvolava kvoli tomu. K tomu nebodaj ides raz za cas sa naozaj orderagovat, clovek nie je stroj aby riesil len co je doma a co je vpraci, a uz je ohen na streche. AKo by ti bolo? 🙂)))
U teba ma vplyv aj to, ze naozaj byval muz doma skoro. Tak je to nezvyk, cize asi potrebujes cas.. u nas sme takto kadejako pracovali mimo dom obaja aj pred dcerou, cize my sme boli zvyknuti, ze niektore dni sa stretavame tak v noci... alebo rano... ale potom sme mali hluche obdobia na vylety a dovolenky, predlzene vikendy.

pipistrel13
21. feb 2023

nemozes mat vsetko - aj muza doma,aj vela penazi
vacsinou je to tak,ze na RD sa kazda musi uskromnit a ked uz zacne pracovat aj zena,financne je to lepsie...pre mna ziadne peniaze sveta nestoja za to,aby som muza videla 2hodiny denne
sice teraz chodi neskor kvoli dlhsiemu cestovaniu,alr ked boli decka doma so mnou,tak chodieval o 16,30h a az teraz ked ja pracujem zmenil pracu aj on,ale zase nieze je nonstop v robote,cele vikendy s nami,ked treba na kruzok pride skor a pod.

paulinam99
21. feb 2023

Tak si si aj sama odpovedala, prečo má chlap 2 práce a prečo sa do popredia dostal motív peňazí pred motívom byť spolu. Či Ti je smutno alebo nie a či 1 spoločná hodina denne večer je málo alebo nie, je z tohoto pohľadu irelevantná.
Myslím si, že plačeš na nesprávnom mieste. Človek nemôže mať všetko, Vy ste sa rozhodli uprednostniť peniaze pred spoločne tráveným časom.

Keď budete mať obaja po 50-tke, možno až potom pochopíte, že to bolo zlé rozhodnutie a život Vám "utiekol" doslova pomedzi prsty ...

54tinka54
21. feb 2023

Asi sa nedá mať všetko.. pre nás je dôležitejší spoločný čas, peňazí máme tak akurát. manžel pracuje pon-pia 7-15:00, z domu odchádza o pol 7 a prichádza okolo 15:45.

sense
21. feb 2023

Život je otázkou priorít.... Bud viac peňazí alebo chlap viac doma. Keď nástupiš do prace môžte priority prehodnotiť... Každý bude mať jeden Job tým pádom nebude musieť mať chlap 2 práce
Ja mam dnes voľno, chlap ide o 14.00 do prace a príde kolo 22.00. Tak som šla do hôr, škoda nevyužiť ró počasie a zajtra mame obaja voľno tak budeme spolu...

29simona29
21. feb 2023

Môj manžel je doma o 14;30, vikendy voľné, plat lukratívny, sme spolu viac než dosť- aj deťom sa maximálne venuje, preto sa môžem aj ja kariérne realizovať- tiež pracujem tak striedmo za 2x vyšší plat, ako som kedysi dostala na TPP, kde som celé dni musela sedieť v práci..Každý deň ďakujem Pánu Bohu, že máme v živote všetko bez akýchkoľvek kompromisov🙏🙏