Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú
Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.
@lenuska9999 myslím že môžu byť ženy aj krásne upravené a aj mať poriadok doma ako aj neupravené ženy s neporiadkom doma. nie sú len tri skupiny , ktoré si popísala.
To je aky "niaky"???
@zuzka1117 tak na tu štvrtú som zabudla. Ale ako samozrejme niektoré nepovažujú za dôležité sa o seba starať
že líčka riasenku obočie 🙈 to som nerobila ani keď som dieta nemala...
Nepíše sa niaký, ale nejaký
@lenuska9999 úprimná otázka, keď ide žena na ihrisko, kamarátky, susedy, pokecať, decká sa zahrať, tak reálne nevidím dôvod sa maľovať, na to, aby sa tam nejaká okoloidúca žena nad tým zamýšľala, že kto jej vlastné dieťa spravil, lebo nemá na sebe makeup, a super oblečenie, človeče predstavte si dámy, že chlapi vedia svoje ženy milovať aj bez makeup a dokonca, niektorí ho neznášajú... Kecaju o čom sa im chce a je im fajn. Mne je naopak smiešna ženská, čo ide najstaljlovana ma ihrisko a ako bonus najstaljlovana dieťa a pritom škrieka ako sa sárinka nemá zaspinit.
@autorka, menej sa venuj licenciu a viac sa skus venovať slovenčine. Aj to mi je smiešne, keď dospelá žena nevie napísať správne niaky....
Autorka, ja ti aj tak trochu rozumiem.. Tiež sa niekedy po zastavím nad tým, ako môžu takto, ako si opísala, napr.vyzerat baby od 18-25r. Lebo aj také poznám... A to nemajú deti, jedina ich starosť je škola a co to doma pomôcť, keď sa im chce... Ja osobne som na reťazové materskej, mam 9,5r.dceru 2r.syna a 3,5m.babatko tiež syna... No momentálne ravaram uhorky, a cviklu, ktoré som spolu s manželom v 600bedeli posijala, lebo sak ja chcem svoje domáce... Každý deň povysavane, upratana kuchyňa po halde varenia a pečenia, spálňa zatiahnuté posteľné, terasa furt vyuamrtana, vyčistené, keďže tam sme najviac času momentálne, som doma s deťmi, ale! Keď idem na kávu k susedka, kamoška, furt sa upravím, keď mi idem manžel domov z práce, furt sa upravím, keď viem, že mi niekto ide na návštevu nikdy ma ne zastihne neupravenú... Sú dni, kedy padám na hubu a to vtedy ak - mam teplotu, som chorá, nevládzem, nestíham keď odniekiaľ prídeme, ale to je málokedy do roka... Čiže, aj keď mam 3 deti, a 37r.nikto nech mi nevrav, že malé ženské úpravy sa nedajú stihnut🤦♀️ toľko môj nazor😉 (inak pozerám na mimicky, ktoré majú nanešťastie choré deticky, to je kapitola sama o sebe a všetka im česť, či sú ci nie sú upravené)
Ak je žena čistá, učesaná a má čisté oblečenie, nikto nemôže povedať, že sa o seba nestará. Stará sa o seba. Aj keď to nie je podľa predstáv ,,sídliskovej módnej polície".
Mať tak tvoje problémy a plat prezidentky....
Nelicim sa ani počas materskej, ani mimo nej, s výnimkou možno 3x do roka kvôli "príležitosti". Jednoducho ma to nebavi, navyše makeup ani ruz na sebe neznesiem. Nadvaha- nevieš, či sú s tým tie ženy ok, alebo bojujú s kilami ako momentálne vedia....Oblečenie - to tiež nemá každý nastavené tak že "musím/chcem predsa nejako vyzerať", veľa ľudí, to má ťažko na salame, ako ich druhí hodnotia.
keby sa každý staral sám o seba, bolo by o každého postarané 😉
Uz som sa nad tym tiez parkrat zamyslala, ale vies, ked nepoznas toho cloveka, tak nevies, co momentalne preziva, kolko ma deti, ci su zdrave atd...chapes, co chcem povedat. Ze radsej nesudim, lebo neviem, co je za tym.
Na druhej strane je pravda, ze tiez mam kamosky a zname, ktore fakt nevyzeraju nic moc, a teda ich zivoty poznam. Ony sa zas tvaria, ze sa nepotrebuju malovat, ze ich muzom sa pacia, ake su...lenze nie su prirodzene pekne, takze fakt v skutocnosti vyzeraju zanedbane 😕 V duchu si hovorim, ze primaluj sa trochu dievca...neviem, aka budem ja, ked sa mi narodi dieta, ale myslim si, ze ak je niekto zvyknuty sa cely zivot o seba starat, tak sa stara aj na materskej, lebo ked sa niekto napr. pravidelne maluje, tak to uz ma v ruke a d ato za 5 min. a ked sa niekto nestara, tak sa nestara ani na materskej a dieta, praca atd su len vyhovorky. 🤔
Tak to si mi kapla do noty 🤣🤣🤣. Keby si mna videla pri 2 detoch asi Ta vystre. Muzove tricko, leginy ale zas sprchujem sa aj vlasy farbim. S kilami neviem spravit nic lebo kojim a do toho stitna zlaza.
No k veci: mna na tych ihriskach, kupalisku a detskych kruzkoch zaraza ine. Pridu tam modelky a bavia sa o kozmetike a deti maju tupe. 3 az 6 rocne deti nevedia rozpravat ani jednoduchu vetu o pozdrave mozem snivat, furikuju sa tam na tych odrazadlach pre babatka.
Tak obcas ma daktora potrebu sa vytiahnut a este mi porozprava ze kam ide na dovokenku (pozname sa z videnia asi 2x 😁🤏). No nechapem, nezaujima ma to a nie je to pre mna dolezite. Ja uz ich volam "značkové".Jednu mam obzvlast v laske: lebo jazdina 20 ročnom opli a žije v garsonke a ma potrebu sa vyťahovať a poučovať každú o materstve a zivote (jednomama). 😁
Takze ☮️✌️ vsetkym!
Ja som nevedela, ze sa musim na ihrisko nastajlovat, aby som sa pacila ostatnym maminkam. Namiesto toho chodim ako bezdomovec v teplakoch a s drdolom na hlave. Nabuduce vlasy natocim na natacky, dam si vstvu makeupu, ktory mi stecie po tvari len co vyjdem von a aj sandalky namiesto tenisiek si obujem. Nezabudnut dietatko vyfintit aby nemohlo ist ani do piesku a krasny den pred nami ❤ a aby som nezabudla. Rozpravat sa s kamaratkami len o vseobecne schvalenych temach, nie o niecom, co okoloiducich bude iritovat.
Ps: vlasy si umyvam denne a aj rozne vitaminove oleje si na ksicht obcas ponatieram
Ps 2: moj muz ma rad, ked som prirodzena, dokonca aj tie teplaky na mne vidi radsej ako vrstvu makeupu a "vecernu robu"
Omg co uz tym ludom vadi 😃 ako sa na IHRISKO oblecie cudzia osoba, mam dost
Autorka no daj svoju fotku, ty si určite bez chyby.
Ahoj. Moja dcérka má dva a pol roka a ešte donedávna som aj ja väčšinou vyzerala takto. Bola som vyčerpaná, fyzicky, aj duševne, vyhorena z každodennosti s dieťaťom v domacnosti a absolútne som nemala chuť sa nejakým spôsobom prikraslovat. Mala som obdobie, kedy som nebola schopná si ani pred spaním nakremovat tvár, v podstate som fungovala na autopilota. Teraz sa už cítim lepšie a začínam aj viac energie investovať do seba. Neviem aký je príbeh mám, ktoré si videla, každopádne toto je ten môj. 🙂
no my sme obaja aj so synom chodili z ihriska špinaví (on od hlavy po päty, ja o trošku lepšie) lebo som nesedela na lavičke v šatočkách, ale som mu pomáhala stavať cesty pre autá alebo hrad z piesku, prípadne som ho zachraňovala na šmýkačke/hojdačke, potom jedol a utrel sa mi častokrát do trička (pritúlil sa so špinavou pusou, alebo mi rúčkami chytil nohavice...) ja som nikdy nechápala ako môže niekto odísť z ihriska nepoškvrnene čistý a ako môžu dievčatká prísť v bielych šatočkách a ružových balerínkach
@surama vies co vyvediem ta z omylu 😀ja som bola v kategorii tych, co boli “zvyknute sa o seba starat”, doslova z tych, co chodili aj smeti vyniest s makeupom a topanky bez opatku som hadam ani nevlastnila. Teraz mam dve deti a makeup som mala na sebe naposledy na vianoce a ano, keby som chcela, tak ho dam za tych 5 minut v pohode. Akurat, ze nechcem. Zrazu mi to je nejako jedno, co si mysli okoloiduca mamicka, ci nemam vyfukane vlasy a spiralu na ociach. Proste sa mi nechce riesit popri vsetkom ani 5 minutovy makeup na to aby som sa nahanala za deckom po ihrisku, bala sa ho objat pomaly, nech mu neotlacim masku na tricko a odhrnat si vlasy z tvare, ked ich mozem mat v cope. Ano, cas mam, aj makeup doma mam, ale jednoducho mito nestoji za to. Zmena priorit. Kym nesmrdim, nechodim v deravych a spinavych veciach s tyzden neumytymi vlasmi, myslim, ze moj ihriskovy outfit moze byt kazdemu u prdele.
@habibim dakujem, presne. Tiez som ten typ zeny, od rana sa nezastavim, doma vzdy poriadok, deti dva krat denne bravam mimo fom, vzdy dom upravena. Ked k nam niekto pride, nemusim sa hanbit. Tiez padam dole hubou. Ale tieto zeny boli vyslovene skarede, neupravene a tlste.
Niektore zeny nemusia mat 50kg a poslednu modu. Nemaju tu potrebu. A napriek tomu su stastne a maju doma muzov ktori si ich vazia a aj po nich fyzicky tuzia. A nezabudaj ze aj ty casom stratis lesk, pribudnu ti vrasky a ked sa vyzlecies tak od teba clovek radsej ujde 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ uz nikdy nebudes mlada sladka kocka, za ktorou sa otoci polovica ulice. Maximalne dobre udrzovana zena ktoru ocenia starsie rocniky.
@lucka_ke nemam dievcatka, deti chodia ufulane z pieskoviska. Pridu domov, poslem ich umyt, veci hodim do pracky, dam im ciste. To mi pride normalne. Ale mat total sedive vlasy, 100kil a tricko z roku 1900 2krat vacsie mi normalne nepride
Trochu som sa pousmiala, uz som asi stara 🙂 Ja patrim k zenam, co su rady lezerne oblecene, nikdy som sa nemalovala a nikdy som nemala ani zafarbene vlasy a to mam uz 45 cochvila. Ked idem von, tak mi zalezi, aby som bola cista, navonana, mala umyte zuby, ak sa to rata 🙂 No chcela som aj taky pohlad poskytnut. Casto sa mamicke na materskej znizi prijem a ak pribrala v tehotenstve, nemusi mat taku velku zasobu peknych veci a ani nemusi chciet si ich haldu nakupit. Mozno je v stadiu chudnutia a mozno na haldy oblecenia nema peniaze. Nehovoriac o tom, ako sa vacsie cisla nejaka modernejsia moda velmi tazko zhanaju, take vacsie cisla su vacsinou take tetkovske oblecenie...
@kittykat22 nemam 50kg, vravim naozaj o beznej hygiene, make up nenosim, iba spiralu, make up neviem ako sa nanasa, ale vlasy mam vzdy upravene, cvicim, stravujem sa normalne.
@jumama presne, cista, navonana, umte zyby... aj to je starostlivost
@viestta asi sa Ta to dotklo ? 🤷♀️
@lucilaines Ty si to zobrala uplne z extremu. Ja nehovorim, ze zena musi mat na sebe omietku, vyfukane vlasy atd...ved vies mat pekne vlasy v cope, spiralu a uz inak vyzeras. Ale aj nemusis mat na sebe nic, ale ked mas pekny usmev, tak hned vyzarujes uplne inu energiu. Ale autorka pisala o muzatkach s mastnymi vlasmi...ze fakt zanedbanymi, ak som dobre pochopila. Nie o takych, co sa o seba staraju, len sa napr. nelicia.
@dorotik 😉 kazda mame take obdobie

sú ženy co majú doma binec a sú krásne upravené. Potom sú také co majú doma poriadok o všetko postarané a vyzerajú hrozne .. a potom sú tu také, ktoré stíhajú sa aj o seba starať aj mať doma upratané a o deti postarané.. no tých veľa nie je..
Ale úprimne rozumiem ti. Nechápem kde je problém nájsť si 5 minút času na makeup, líčka, riasenku a obočie. Vážne to viac nezaberie. Večer rýchlo dat sprchu a umyť vlasy keď dieťa zaspí.. a co sa týka obliekania tam sa na čas vyhovárať nedá, lebo obliecť si veľké vytahane tričko a obliecť si pekne tričko alebo šaty zaberie rovnako času :D