icon

Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú

12. aug 2021

Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.

autor
12. aug 2021

@surama presne. Vdaka

autor
12. aug 2021

@ibrunova vdaka

kittykat22
12. aug 2021

ale ako bezna hygiena? Pises ze boli sedive a pribrate a oblecene do muzskych veci. To je podla teba bezna hygiena? Sa vykrucas. Problem je v tebe. Ohovaras zeny ktore nepoznas, aby si si robila dobre, aka si pekna. Mozno by si sa mohla ocenit aj bez toho, aby si zhadzovala mamicky v parku. Je rozdiel ked si niekde na kave povies nieco doverne s kamoskou a je rozdiel prist na konika a verejne niekoho ohovarat. Ty tiez niesi uplne normalna. Normalne by som sa stavila s tebou, ze moc kamaratok nemas a niesi prilis oblubena v kolektive - s tymto pristupom.

autor
12. aug 2021

@surama presne ako hovoris. U nas bol poriadok doma pred aj po drtoch. To iste so starostlivostou o seba, s detmi sa toho az tak vela nezmenilo.

autor
12. aug 2021

@gbgb no prave ja to mam opacne. Ze pridem na ihrisko a 6rocny chlapec rozprava horsie ako moj 3rocny. 🤦‍♀️

zuzanockamt
12. aug 2021

Ako vieš, že nedodržiavajú bežnú hygienu? Išla si s nimi až domov?

ktochytavzite
12. aug 2021

tak ja tieu si nedam make up ale asi oreto,ze vyzeram celkom dobre v mojom veku a pri 3 detoch aj bez make upu😀 . Tak asi pre nich je dolezitejsie kojenie deti ako to ako vyzeraju.A zasa doma mozu mat tip -top upratane.

mn este napdlo ze to mozu byt tie bio-dojco matky,oni maju taky ten styl obliekania,vlasy sedive ,vserko prirodzene.Kojenie vsade.a tak.

autor
12. aug 2021

@zuzanockamt nie, to citis ked ides okolo

fotoarch
12. aug 2021

O to mi pripomenulo moje porody. Prvy anjelik, vsetko sa stihlo . Cestovala som aj v autobuse celym slovenskom s dojcatom a ani nemuklo... potom sa narodil brat . Dnes nadherne slniecko, no narodil sa ako maly satan.... Spal od porodu po 30 minut max , plac a nervozitu jeho a moju neratam.... 2 roky som bola rada ze periem, nic ine som nestihla.. Pohlad na mna musel byt strasny 😀, jaj to boli retro casy .....

ktochytavzite
12. aug 2021

tak kazdy sa inak poti,to neznamena ze sa neumyva,nemusia pouzivat ani avivaz.Zasa prilis vela drogerie tiez nieje ok na oket ale skodi to aj prirode.

autor
12. aug 2021

@ktochytavzite vies ze ma to napadlo, ci neboli z mamily. Ja som si len predstavila, ze chudaci chlapi, co su s nimi

autor
12. aug 2021

@fotoarch 🙂 aj ja mam 2krat postrach denis doma. Idu ako na baterky

mirka438
12. aug 2021

A ja napriklad uprimne poviem, ze sa ma to dotklo. Pribrala som po nasadeni antikoncepcie 15!kil, ktore za boha nechcu zmiznut. Aj to tricko si dam radsej o cislo vacsie, nech niesom ako jaternica obtiahnuta. Ale aby ma kvoli tomu nejaka chuderka s ocami namalovanymi ohovarala na internete? Nepises o mne konkretne, ale co si tu predviedla to je jeden obrovsky humus. Mala si byt hrdinka a ist im dat nejaku "marykay" hodinku, aby si vstupili do svedomia chudinky a nestrasili ludi na ulici.

gbgb
12. aug 2021

No presne ja mam 3rocneho co vie plynule diskutovat, bicyklovat sa a uci sa na korculiach. Chodim s nim na kruzky, kolko mi dovoli rodina a rehabilitacie mladsieho dietata. Mna zas mala jedna mater potrebu urazat koli synovmu obleceniu z Pepco a bicyklu z modreho kona za 15€.
A ano chodim neupravena, lebo sa 100% venujem detom. Len plavat chodia 4x do tyzdna, medzi tym rehabilitacie a ostatne.. Moje zdravie posledna kolaj o krase mna a muza pomlcim 🤣🤣🤣. Ten robi aj o vikendoch, len aby boli financie. A ver mi mozno su v depresii, unavene,znechutene. Netreba sudit, kym si neobujes cudzie topanky. Tiez som vazila 50kg a uz nikdy asi nebudem a je mi to jedno, len nech mi dieta neskonci na voziku.

zuzanockamt
12. aug 2021

Jáj, takže si sa obšmietala v tesnej blízkosti a čuchala cudzích ľudí. Nuž, každý je nejaký. Nevadí, že máš takúto záľubu.

autor
12. aug 2021

@gbgb drzim palce

autor
12. aug 2021

@mirka438 aj tych plus 15kil vie vyzerat dobre ak cvicis

sickynickyobsadene
12. aug 2021

No ty si krava😫 to fakt ti bolo toto treba urobiť na tému? Radšej by som pridala ku tým "ozrutám" ako ku tebe.

prunee
12. aug 2021

Museli ta riadne tie zeny matky vystrasit, ked o nich musis takto verejne pisat. Ale myslim, ze by ta nemali nejako ohrozit, su neskodne, neboj!

potvorka88
12. aug 2021

Pobavilo ma to 🤣. Šedivá síce ešte nie som (aj keď dôvodov by bolo), ale patrím k tučným mamám. Vždy som bola viac či menej tučná. A tie reči že by som mohla cvičiť a bla bla bla. Ok teóriu poznáme, ale...samoziviteľka pri 3 deťoch nestíham a keď mám voľnú chvíľu tak oddychujem a nebudem sa snažiť sa doraziť. Potrebujem fungovať na 100% ako mama. A už som sa za ten čas , čo som na tomto svete naučila, že nevyhoviem všetkým. Vždy sa nájde niekto ako ty, čo bude kritizovať a seba stavať nad ostatných, lebo si megasuper a nad teba niet . Len si uvedom, že každý je iný. Každý má svoj rebríček iný. Niekto nejde bez makeupu ani smeti vyniesť a deko navyše ho hádže do depiek a niekomu je to proste fuk. Nemyslím si, že anonymne ohovárať je ok. Ver, že aj ty si ohováraná a sú v tvojom okolí ľudia, ktorým sa nepáčiš. Nikto nie je dokonalý. Ani ty. A možno tie ženy nevyzerali ako zo žurnálu, ale sú skvelé priateľky, čo možno tebe chýba.

maciatkolulu
12. aug 2021

Ty si asi úplne sprostá, poradiť matke, čo ma dieťa s problémom, čo lieta hore dole a ma muža, ktorý maka a nemôže pomáhať, aby cvičila....Aši nevieš čo to je mať dieťa s problémom. Na tvojom mieste by som sa uu odplazila preč z tejto témy a išla si fakt trochu študovať pravidlá slovenské jazyka. Lebo tvoje dieťa nemôže lepšie rozprávať ako iné šesťročné, keď ty máš sama problém, jedine teda, keď žiješ v nejakej nie veľmi lukratívnej štvrti. Neverím, že toto nie je vymyslená téma na rozdutie vášní. Lebo toto by riešila akurát tak totalne primitívna a slaboduchi osoba.

kiki68
12. aug 2021

Som rok na materskej, kojim a takto som sa nikdy nespustila a ani nespustim. Nechcem desit ludi okolo 😂 ale ani seba 😂 a domacnost tiez stiham

zuzanockamt
12. aug 2021

Autorka ale očividne nebude taká nádhera a dokonalosť sama, keď si takto potrebuje dvíhať sebavedomie.

denden77
12. aug 2021

... a ja mam v prdeli, kto ako vyzera na ihrisku... pocnuc mnou, konciac inymi...

larazivago
12. aug 2021

Autorka píše podľa mňa o sebe, a chce vedieť, ako ju- 100 kilovu, sedivu, vo vytahanom tričku z roku 1900 vidia ostatní. 😃

jana_eyre_2
12. aug 2021

Toto je výlev? To ťa vážne trápi čo má kto na sebe a ako vyzerá pokiaľ ho ani nepoznáš a nijako sa ťa to nedotýka? Toto ma vie vždy zaraziť.. veď je to snáď úplne ich vec, nech sa obliekajú či neobliekaju ako im je milé.. pokiaľ mňa nikto neobťažuje tak mi to je sumafuk..

zuziiiii
12. aug 2021

No ani ja sa nemalujem ozaj len keď tak mihalnice dva krát potiahnem..... A v teple načo aj tak by to opadlo zo mňa....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ckatka
12. aug 2021

Nesúd kým neprejdes v jej topánkach....
Mozno o mne by si povedala to isté.
Mam takmer sto kíl. Holt....roky hormonálnej liečby spravili svoje. Ale bez nich by som dnes nemala svoje dieťa. A poviem ti, je to k..va náročné zhodiť každý gram. Sú dni, keď moje jedine jedlo je na obed jogurt a poobede šalát z donášky. O pravidelnej strave môžem akurát snívať.

Nemalujem sa. Nechcem aby sa moje dieťa dotýkalo mejkapu a inej chémie. Zároveň večer som rada ze si umyjem zuby...odlicovanie naozaj nemám chuť.

Nenosím pekne stajlove veci....pretože keď ťa dieťa 3x za deň ogrcia, a ty máš každý deň prať, tie pekne nové tričká o par dni vyzerajú ako handry. Navyše je malo pekných veci na kojenie ktoré nestoja majland. Vytahane tričko je presne to co potrebuješ, keď potrebuješ mat prsník každú chvíľu von...

A.dalsia vec....keď spis v noci 3 hodiny...aj to nie v kuse....tak každých 5 minút spánku navyše sa počíta. Naozaj sú priority spať, jest a cikat 😂

Ja to beriem tak, že je to proste obdobie....
Nechodím ako bezdomovec...ale reprezentatívne to tiež nie je. Momentálne som tu pre svoje dieťa a je mi jedno co si mysli nejaká okoloidúca.

luccija
12. aug 2021

Sú ženy, ktoré sa o seba nestarajú ani pred dieťaťom.Takze riešiť či mala špirálu a bola pekne oblečená je jedno.ked idem von vždy sa snažím vyzerať fajn aspoň tú špirálu a rúž si dám.Ale tiež ma niekedy šokuje mladé dievčatá a aké sú prineste.kazdy nech sa stará o seba nesud