Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú
Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.
Hmm, nevedela som že na detské ihriská chodí módna polícia v utajení 😳 to aby som si kúpila "niake" líčka 🙄😏
Vyjadrujem obdiv ženám, ktoré vedú iné ženy k prirodzenosti, ktoré rešpektujú zákony prírody a dokážu vnímať krásu, vyžarovať ju zo svojich slov, činov, skutkov. Keď žena o sebe vie, že jej rozhovory, sila jej činov má rovnakú moc : v deň, kedy sa ráno v teplákoch prejde s kruhmi pod očami tlačac konečne spiace dieťa, aby nakúpila čerstvé raňajky, aj v deň, keď po výdatnom spánku žiari spokojnosťou; vtedy je to silná žena bez potreby skresľovať svoj výzor. Môže to prameniť z úprimnosti detskej duše, kedy dieťa svoju mamu cíti vo všetkom, čo prežíva. A tieto ženy aj ich muži vidia úprimne, bez nánosov klamstva.
A čo je akože na šedivých vlasoch? Na čo si ich vôbec farbiť? To je život, starneme a netreba sa za to hanbiť, ani to schovávať
@fineta vdaka, dobre si to pochopila
@fineta Toto, čo píšeš, patrí k všeobecnej dôstojnosti človeka. Takto upravení by mali chodiť aj muži a takto sa staráme aj o deti. Nie je to niečo, čo je špecifické pre ženské pohlavie.
Ak by sme sa v tejto debatke všetci vedeli na tomto zhodnúť, bolo by po hádke. Obávam sa však, že niektoré ženy vyčlenili ženské pohlavie z tejto definície upravenosti a začali mať na upravenú ženu extra požiadavky. Žena podľa nich nie je upravená, keď si nefarbí vlasy, nepoužíva make up, nemá urobený akýkoľvek zásah do obočia, nelakuje si nechty a chodí von na ihrisko v pohodlnom oblečení (voľné tričko a tepláky, či šortky).
Ja osobne si myslím, že ak sú bez všetkých týchto extra požiadaviek pekní muži a deti, rovnako sú bez nich pekné aj ženy. Ak sa žena cíti lepšie s make upom, zafarbenými vlasmi, nalakovanými nechtami a v elegantnom oblečení, OK je to jej voľba a má na ňu právo. Nemá však právo kritizovať ženy, ktoré majú iný životný štýl a nazývať ich neupravenými.
@fineta k dôstojnosti muža tebou popísané nepatrí?
No takto.. Patrím do skupiny žien, ktoré sú stále upravené a áno "aj smeti chodím vyniesť aspoň trochu namaľovaná", tlstá nie som, veľkosť nosím s - xs a aj tak s tvojimi názormi absolútne nesúhlasím. Namaľovaná chodím, lebo sa jednoducho sama sebe odlicena nepáčim a nemám najmenší problém to priznať. S - xs veľkosť? Áno, mám jednoducho dobrú genetiku, všetci v rodine sú chudi plus nie som zdravá, takze aj to tam robí svoje. A áno, ani nevieš ako rada by som mala pár kg navyše. Ja môžem zjesť čokoľvek a jednoducho nepriberiem a takisto to je opačne, niektoré baby môžu robiť neviem co a zasa schudnúť sa im nedarí, takže na tvojom mieste by som s posudzovaním druhých bola ticho, lebo nikdy nevieš, čo sa ti môže stať a veľmi ľahko sa môžeš ocitnúť na druhej strane "barikády". Co ma najviac ale znechutilo bola tvoja veta, že aj tvoje 7 r dieťa vie, čo je pekne 🙈 naozaj? Krása je veľmi relatívny pojem. A aj napriek tomu, že ten, kto má nepozná ma hneď zaraďuje do skupiny bratislavských pipin, poviem ti ako sú vychovane moje deti - vedia, že krásny je každý človek. Vedia, že špinavý smradlavy bezdomovec jednoducho nemá korunky na to, aby mal kde bývať a je rád, že ma si za co vôbec kúpiť jest, preto nie je čistý. Vedia, že nemajú súdiť človeka, lebo nikdy nevedia, čo sa im môže v živote prihodiť. Nedovolia si povedať, fuj, ten je aký tlsty, lebo vedia, že dotyčný človek môže mať zdravotné problémy tak ako ich maminka napríklad.
Mala by si sa viac sústreďovať na svoj život ako riešiť výzor druhých..
@gleep1 Pridavam sa ku gleep. Najdôležitejšie je to, ako sa žena cíti sama v sebe. A ak sa žena cíti dobre a sebavedomo, Siri okolo seba aj taku energiu a den je hned krásny. Skatulkovanie sa nikdy nevyplatilo. 😉
@fineta mne zasa prídu tie gelove nechty nehygienicke, vždy si poviem, že ktovie co za exotiku za nimi pestujú. Ved si ani zadok utrieť nemôžu. Neznášam make up hlavne v lete. Milujem voľnejšie oblecenie cítim sa tak voľnejšie a slobodnejsie
@hejyou prirodzená znamená automaticky neoholena a najlepšie špinavá?
Prirodzená pre mňa znamena-muz sa nezľakne,keď žena večer vyjde z kúpeľne,že prišiel niekto cudzí.
Môj manžel tiež nemá rád zmalované ženy,s dlhými gelovymi nechtami a vytetovaný obočím.
A to on sa o seba teda stará.
@123andy123 mala si už také nechty? 😉
Ahoj,strašná bieda,tento tvoj výlev. Fakt my ženy vieme byť voči sebe navzájom neskutočne kruté! Áno, žena je ten obetavý tvor,ktorý ide na úkor seba pre všetkých naokolo. Mám v blízkom okolí babu, ktorá vždy vyzerá tip top,ale viem ako jej blízki trpia. A to,že vie minút aj posledné na kaderníčku, nepovažujem za dobré.
Prajem všetkým pekný deň🌞
@thoughtfulweirdo ver že to ako to zvládaš je aj vďaka pomoci chlapa.
A takéto kraviny si všímajú zas len ženy. Muži by prešli a neriešili ....
Prednedávnom som čítala taky prispevok, kde bolo uvedené, že naroky a tlak na vyzor zien si v spoločnosti vytvárajú najmä same ženy, nie sociálne siete, muži, atď. Myslim, že toto je krásny príklad toho, že na tom je kus pravdy.
Veľmi sa to tu zvrtlo do extrémov a škatulkovania, akoby upravená žena bola len tá s gélovými nechtami a zmachlená, a neupravena="prirodzená" , pritom je to o niečom úplne inom. Sú ženy ktoré sú prirodzene pekné a nelicia sa, ale to neznamená ze sú neupravené. Sú ženy ktoré sú pekné a namaľujú sa, lebo sa tak cítia lepšie, a neznamená to, že sú to zmachlené kraslice. A naopak sú aj zmachlené ženy, a aj tie škaredé neupravené.
Ja presne viem o čom autorka píše a tiež sa nad tým niekedy pozastavím. Za tie roky som nepochopila, či sú to ženy ktoré sa o seba nestarali ani pred tým, a pravdepodobne majú podobne ušmudlanych mužov, alebo či sú to ženy ktoré sa zanedbali materstvom. Nepáči sa mi v tejto diskusii to, že namaľované ženy sú zrazu zatracované tými ktoré sa nemaľujú, a pod názormi typu "ja som matka, kto je viac"... Akoby materstvo automaticky znamenalo ze nič iné už neexistuje, a akoby to ze sa žena upraví znamenalo ze sa nevenuje deťom..
A neodpustím si poznámku, že 90% komentárov je tu presne takých. Možno presne to je odpoveď na tú častú otázku, ako je možné že 90% tém na koniku je o nevernych mužoch......
@leuchtturm povedz mi, ktorý chlap chce trtkat tučnú, škaredú ženu, s mastnými vlasmi, v otrasom oblečení? 🤔
@malykonik dakujem Ti
Ja napríklad nechápem ako niekto dokáže napísať “ niaky”. V jednom príspevku dokonca 2x.
@fineta človek ktorý vraví že žena aby si zachovala dôstojnosť musí mat umyté vlasy alebo v poriadku zuby buď:
1. nevie nič o ľudskej dôstojnosti
2. je pasívne agresívny
Vieš o tom, že dôstojnosť sa spomína aj v našej ústave? Stojí tam:
Prvý oddiel
Všeobecné ustanovenia
Čl. 12
1) Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.
Vidíš, nie je to tam podmienene zubami nechtami ani vlasmi. Ani smradom. Ani posranim sa.
Nemáš ani najmenšie právo vravieť, že žena ktorá nemá napríklad umyté vlasy alebo v poriadku zuby je nedôstojná.
Veď si to predstav:
Príde Kollar a povie že ženy s mastnými vlasmi nemajú ľudskú dôstojnosť. Lebo si ju nezachovali. Lebo si neumyli vlasy.
Choré že?
Tak isto sú choré tvoje tvrdenia o ženskej dôstojnosti a čo k nej patrí.
To čo tvrdíš je nemorálne.
Ak tvojmu subjektívnymu pocitu o tvojej dôstojnosti pomáhajú tie veci čo si povedala tak nech sa paci. Je to tvoja dôstojnosť, tvoje právo. Ale už nie je tvoje právo na základe tvojho subjektívneho názoru hodnotiť dôstojnosť iných ľudí
@malykonik možno tučný škaredý chlap s mastnými vlasami v škaredom oblečení 🤣🤣🤣
a už nezáviďte škaredým ženám sex, radšej si nájdite chlapa a majte sex každý deň aj vy 😉
@malykonik Myslím si, že si túto debatu nepochopila správne. Nie je pravda, že 90% žien v debate zatracuje ženy, ktoré sa maľujú a tým obhajujú neupravenosť v mene materstva. 90% žien v debate kritizuje ženy, ktoré majú potrebu v mene zdvihnutia si svojho ega zatracovať iné ženy z akéhokoľvek pseudodvôvodu.

beriem to tak, že aj povrchné a mentálne rôzne vybavené osoby na tento svet patria. Ale keď vidím slovo "niaký", mám chuť dať niekomu pravítkom po prstoch. Prosím ťa, skús pochopiť, že slovo "niaký" v slovenčine neexistuje. Píše sa NEJAKÝ! Možno by ťa to mohlo poztiívnym spôsobom zamestnať a bude menej času na úvahy o tom, kto koho prečo a ako oplodnil. Nenapadlo ti, že niekto sa tiež môže pozastaviť nad tým, že kto asi žije (preboha) s tebou?