icon

Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú

12. aug 2021

Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.

number19
13. aug 2021

Ja nezijem na SK, ale teda mozem povedat, ze v akom stave su tu naozaj niektore mamicky schopne vyjst z domu je velmi smutne. Netvrdim, ze maju zanedbanu hygienu, ale vyzor urcite ano. Tazka nadvaha, ale daju aj 2 balicky chipsov na ihrisku. Samozrejme, ze to je aj snack pre deti, pripadne obed je fastfood... Vlasy sa daju aj inac upravit ako sa dat vystrihat na kratucko ako nahle sa vydame, alebo existuje aj ina alternativa ako si ich ulizat do copu akonahle sa narodi dieta.
Da sa obliect aj sportovo a aj stylovo, ale fakt ze mat vytahane leginy, tricko a crocsy (bez pedikury)...do zahrady beriem, ale ihrisko, no neviem...
O pouziti spiraly, lesku na pery a uz vobec gelovych nechtoch ani nehovorim...

A tu su vyslovene take skupiny/kluby mamiciek...dennodenne takto nastylovane a deti im padaju z preliezok a oni papkaju cipsy a nadavaju na vsetko naokolo...
Vacsinou maju ale vytipovane ihriska, takze clovek si moze vybrat, ci sa stane clenom klubu...🙂

malinoismum
13. aug 2021

Dievcence, už len tým, že ste priniesli na svet dieťa a robíte každá 100% čo môžete ste pre ostatných a aj pre mna hrdinky!
Ja si niekoľko krát hovorím, či som jediná “taká hnila” že nechám neumyte gumáky po hríboch.. nepozametam dvor, nevyperiem hneď, a počkám kým sa doplní umývačka. Atd…
Potom si poviem že popritom tehotná , pracujem a mám ešte dcéru - a kto mi ma čo odpúšťať. Ale áno, to že sa večer osprchujem je samozrejmosť a rovnako aj to že som
upravená - ale pozor…
Mám susedu ktorá ma 5 deti, nechodi do prace ale verím jej že detičky jej to zaberu - je stále krásna aj nemamalovana ale čistá a vždy - detičky sa ufulaju aj s mojou malou 🙂
- ale k veci…. Z tej Maminy ide taká krasa a pokoj že makeup ide stranou 🙂 ona je fakt krásna z tej lásky k deťom asi🙂
Ale k podstate- Je to vec priorít..aj ja viem že ma moj ma rad, ale sama / sebareflexia funguje/ sa mám radšej upravenú..

ibrunova
13. aug 2021

@malinoismum Pekne si to zhrnula 👍👍

fineta
Autor odpoveď zmazal
nistika
13. aug 2021

a preco je to take tragicke a smutne? im to nevadi ich detom to nevadi ich muzom to mozno nevadi ale vam to tu vadi :D :D :D napadlo vas niekoho ze su natolko so sebou spokojne a iste, ze si jednoducho nemusia dokazovat ze su krasne princezne? tomu sa vravi sebavedomie alebo hodnoty prevysujuce tuto narcisticku spolocnost a este ze sa ich zislo niekolko je uzasne!!!! smutne je, ze vam to tu absolutne nedopina a mate v hlavach natlacene, ze zena aby mala pravo na manzela, rodinu, aby bola prijata do spolocnosti musi vyzerat ako z katalogu, musi trpiet hladom, doma vyupratovane, decko minimalne na skole geniusov, lenze NEMUSI! a cim skor to pochopite, tym sa vam bude lepsie dychat a rovnako aj ludom okolo vas

number19
13. aug 2021

Ja by som este chcela dodat k tym skupinkam zanedbanych mamiciek, ktore som mala moznost tu vidiet.
Nepripadali mi byt spokojne a ani stastne, dokonca aj v ich partnerstvach, ale pekne sfrustrovane a zakomplexovane. Voci detom dost agresivne.
Pripadali mi byt hlavne pohodlne/lenive s tym nieco robit, akoby to vzdali a uz sa len spoliehali na to, ze ved mam s muzom dieta, nenecha ma, tak na co nejaka zakladna snaha (udrzat si postavu, upravit sa, trosku speknit...radsej dam tie chipsy a hranolky)...

gleep1
13. aug 2021

@fineta ľudská dôstojnosť je ľudská dôstojnosť a nedá sa vyložiť si ju tak aby niekomu nejako zapasovala do scenára.
To skôr vy ste nepochopili čo to ta ľudská dôstojnosť je a vykladáte si ju po svojom.
Áno, môžete to nazvať úrovňou. To je ten správny pojem👍🏼 Je to pod vašu úroveň chodiť tak ako chodia iné. Aj pod moju úroveň je ísť do obchodu alebo do dediny v špinavom oblečení so smradľavými pazuchami. Každý mame tu svoju úroveň- úroveň vedomia, úroveň fyzicna, úroveň umelosti…
Pod niekoho úroveň je ísť v (zmolkovych?? 😂) teplákoch, pod iného úroveň je súdiť takého človeka.

A teda ešte raz by som rada zvýraznila že starať sa o seba nespočíva v maľovani sa a parfumoch, ten kto sa o seba stará sa stará o svoje psychické a fyzické zdravie. To je naozajstná starostlivosť. To co tu vy cely čas riešite to je strašne povrchne. Ona padá na hubu a je na to ešte aj pyšná. No tak pardon, ale v mojom ponímaní sa o seba nestara. Môže mat náročný deň, padat na hubu ale potom si treba dopriať aj oddych a nie stavať únavu a raketu v zadku na piedestál. To je nicenie sa. Ničenie!! A nie starostlivosť.

123andy123
13. aug 2021

@zuzanockamt nie nemala, neznesiem mat dlhsie nechty uz len kvoli hygiene.

zuzanockamt
13. aug 2021

@123andy123 hygiena s tým nič nemá, tá sa dá dodržiavať s akýmikoľvek nechtami. Ja keď vidím niekedy tie krátke u niekoho, tak mám dosť.

zuzitko74
13. aug 2021

@zuzanockamt Prečo? Veď aj deti a muži majú krátke nechty. Ja si myslím, že aj ženám také pristanú.

fantaghiro21
13. aug 2021

ja vidím v živote 2 základné typy ľudí.
Tých, co život prefackal a tých co život neprefackal.
Tých ktorých život prefackal maju častokrát svoje priority poskladané na skúsenostiach, hodnotách...
To, co je pre nich vzácne, je u tých druhých zanedbateľné. A to, co je u nich povrchne, je pre tu druhu skupinu najdôležitejši parameter pre dôstojný, spokojný, vyrovnaných život....

Tu nikto nevravi, ze byt nacancany ako vianocna guľa je niečo zle... Niekto sa vie nacancat primerane a niekto prehnane a niekto vôbec. je to uhol pohľadu.
Tu nikto nevravi ze je okej aj sa niekto mesiac nekupe
Pravidelné hygiena je potrebná nie len z estetického ale aj zdravotného hladiska.

Najdôležitejšia "hygiena", upravenost na človeku je mat pokoru, dôstojnosť lásku a úctu k druhým, prijatie iných s ich chybami, s ich povahou a osobou. Vedieť odpustiť a podat pomocnú ruku.
Nebyť chamtivy, egoisticky, narcisticky, osocujuci, urazajuci. Neublížit iným a nehadzat polena pod nohy.
Ak mi niekto nesedí, to je v poriadku.
Nie každému chuti aj to iste jedlo, vonia ten isty parfum, každý ma rad rôzne koníčky a záľuby.
Niekto miluje turistiku, horolezectvo, adrenalín, skok s padákom, lietanie, iný si radšej clapka v bazéne s drinkom v ruke,strikuje ponožky a maľuje portréty.
Ľudia zabúdajú ze každý clovek je jedinečný.

Každý sme iný, s inou povahou, vyrastáme v rôznych podmienkach, s rôznymi navykmi, s inými hodnotami,s inými skúsenostami, s inou spoločnostou okolo, s rôznou minulosťou, prítomnostou, s rôznym stavom zdravia, dedičnými chorobami.

To, co je pre niekoho psychicky komfortne (byt nacancany) ore niekoho môže znamenať nepokoj, nekomfort, dokonca trpenie-ved koľko je ľudí, ktorí su alergicki na rôzne prípravky, látky, atd... Maju kŕčové zili, nemôžu nosiť nic obtiahnute atd...

Dokážeme vôbec niekedy rešpektovat iných????

zuzanockamt
13. aug 2021

@zuzitko74 to áno, myslela som, že aj tie krátke mávajú ženy dosť zanedbané a o hygiene tiež sa nedá veľmi hovoriť. To len na margo toho, že tie dlhé sú nehygienické, no nie, nie sú, ak je človek čistotný a dĺžka nechtov s tým nič nemá.

mirka438
13. aug 2021

@hejyou to samozrejme nie. Tak by som sa sama necitila ok.

123andy123
13. aug 2021

@zuzanockamt no ja som narazala na to ze za tie nechtiky krasne a ligotave sa usadzaju rozne bakterie a virusy. Ked napriklad krajas surove masko alebo sa utieras po potrebe a potom decku robit sunar brr, aj ked si ruky umyjes mydlom pochybujem ze az tak dokladne. Za mna jednoznacne kratke.

zuzitko74
13. aug 2021

@zuzanockamt Tak to áno, tiež to neberiem tak, že dlhé=nehygienické a krátke=čisté. Je to veľmi individuálne.

nistika
13. aug 2021

nechty velmi pekne symbolizuju nasu spolocnost hlavne tie gelove a umele - krasna leskla skrupinka pod ktorou je odpad....ak by som si na tom dala zalezat, asi by mi blikali vsetky svetielka, ze som to niekde slusne povedane posrala....

zuzanockamt
13. aug 2021

@123andy123 tak neviem, ako si umývaš ty ruky, ja veru dôkladne a po potrebe som od svojich výlučkov nikdy ruky špinavé nemala 🤷

winki13
13. aug 2021

Ja idem na ihrisko ako sedlacka v starom tricku a teplakoch....lebo na tom ihrisku si nesadnem na lavicku na tictoc a fb ale aktivne som s detmi. A milujem super truper mamicky v dolce gabana od cinana a ich dieta ani na preliezku vyliezt nevie a upna topka....mojko nehaj chlapceka...pozri aky je špinavy....budeš aj ty.....myslela mojho spinaveho neandrtalca ....som sa zasmiala a zasypala mojho kamienkami 🙂

thoughtfulweirdo
13. aug 2021

@1katus1 Ja si nemyslím, že mi pomáha 🙂 on si len zastáva svoju úlohu otca. To nie je pomoc mne, to je normálna starostlivosť o jeho deti. Kým je v práci, starám sa ja a keď z nej príde, pripája svoj diel tak, aby sme obaja mali čas aj vydýchnuť, vypustiť stres. Obe deti sme splodili spoločne, tak sa obaja spoločne staráme. Vždy ma prekvapí, keď otcovskú starostlivosť niekto považuje za pomoc matke 🙂

bluka2
13. aug 2021

@gleep1 si super, to o tej dôstojnosti ženy v tomto kontexte bola jedna z takych veci, z ktorej človeku ostane nevoľno, keď to číta

zuziiiii
13. aug 2021

@winki13 take matky nechapem naco idu na ihrisko,... to dieta nech si postavia do vitríny

mariejenka
13. aug 2021

Autorka, si tu anonymne, ok, je tu taká možnosť prečo to nevyužiť, ale tak, prečo sa neosmelit a neopytat,nevylevovat sa tu pod vlastným nickom?

Povrchné je tvoje zamýšľanie sa, povrchné, co teba je do cudzích zien. Ked ony budú upravené dla tvojich predstáv, dostaneš lacnejšie nákup v obchode?
Ci len si si pomastila ego na nich,aka si ty upravená, šikovná,pohladkaj sa po pleci.. gratulujem ti.
Zachytila si ,ze sa rozprávajú o polohach pri dojčení, mas ty vôbec páru o tom,ze nie každá žena po pôrode ma ideálne babo,co sa prisaje na prsnik a pije. A ze tak chce aby jej dieťa bolo dojcene,ze pojde hoc neupravená na stretko, podporu od inych zien, vonku? Ked sa stretnete ich viac,a aj NEJAKÁ laktačná poradkyňa?

Mysli si o sebe aka si "lepšia"...

ktochytavzite
13. aug 2021

@gleep1 a kedy s atym detom venuje?;)Lebo sama viem ze aby som toto vsetko stihala co ale aj stiham velakrat sa deti same zabavaju,cize ona mozno vyhrava v sikovnostinale zlhava ako matka,a to tie bio matky kt opisuje ako zanedbane prave mozu vyhravat ako tie matky,lebo daku detim to co ian nikdy ,ked len upratuje,cvici,vari a chodi po ihriskach,lebo na to ihrisko zvatsa mamy nie pre deti ale aby amli od deti oddych;)

pleja
13. aug 2021

Ja viem, asi aké ženy máš na mysli. Jednoducho vyzerajú"ušmudlané", často tak vyzerajú aj ich muži a ich deti. Chváliť sa že chodím vo vyťahaných teplákoch na ihrisko? No way. Nie som žiadna módna ikona, ani sa pravidelne nemaľujem ale vo vyťahaných teplákoch a mužovom tričku by som nešla ani zemiaky kopať a keď idem smeti vyniesť prezlečiem si rifle. Keď mám doma tepláky tak aby boli aspoň pekné, nevyťahané a pekné jednofarebné tričko. Takisto pyžamá sa snažím mať pekné a nie gajdy rozťahané. A to som sa s deťmi aj na ihrisku / piesku hrávala, chodievame do lesa a na opekačky a na chatu s latrínou (aj tam som slušne oblečená) a nevadí mi keď sa zašpinia. Práčka operie. Chápem, že niekedy má žena zlý deň, nechce sa jej, je chorá alebo unavená...príp. nemá peniaze. Pre mňa je oblečenie aj o úcte k iným, alebo o úcte k príležitosti. Oblečenie nemusí byť značkové, nové, kľudne aj zo sekáča alebo z druhej ruky. A dokonca aj pohodlné a športové oblečenie môže byť pekné. A tiež som dojčila dlho ale to neznamená že musím vyzerať ako šmudla. Ale keď je to niekoho štýl tak ok. Ja sa chcem cítiť dobre a dobre sa cítim v oblečení ktoré mám rada a ktoré mi sekne.

inana11
13. aug 2021

Necitala som všetko ale ten princíp vypisat sa na koňovi ako to je strašne keď sú mamičky zanedbane má zaráža. Ja som sa prvé tri mesiace nemalovala vôbec,pretože som si babo často tulila a aby mal na sebe otlačený mejkap,no nie... a to som pred materstvom bola denno-denne upravená a vždy vycancana😃potom som sa malovala keď som niekam isla ale napríklad teraz som po druhom prírode necele tri mesiace s zase nemám potrebu sa domalovat,bars aj by mi to trvalo len tri minuty... sprchou doslova preletim,kremy natieram len strategicky aby nedrszdili nikde drobca keďže kojím,nadváhu ešte mam a síce som aj po sekcii ale cvicit by má nedonútia nikto. Nevravim že som krásavica ale nepotrebujem robit dojem na cudzích ludi a moj muž vie čo má doma,liham si vedla neho nenamalovana. Čo sa týka vlasov,umyt je najmenej,ale keď mi aj tieto polodlhe schnu dva dni a nemienim hodinu dňa stráviť ich úpravou,tak majd vyzerajú prirodzene🤷‍♀️ A že muži neľúbia upravene ženy... som zvedavá koľkí sa obzru za neupravenom a koľkí za upravenou. Každému mužovi sa páči keď zena je upravená ,ale ten “domáci” by mal chápať aka je situácia . Moj je napríklad na mna hrdý keď stihnem aj iné ako decká obriadit a to nie som žiadna lajdacka,len momentálna situácia je pre mna zložitá a keď nekojim sa hrám so starším alebo sa rozprávame a keď obaja zaspia tak ja počúvať to krásne ticho. Skratka sme si povedali že najdôležitejšie sú teraz decká a ich spokojnost a keď sme na nich obaja,vtedy sa jeden z nás môže povenovat aj tomu svojmu podľa toho na čo má chut a energiu...

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
sono2
13. aug 2021

@zuzka1117 fakt😀? Poznáš ženu ktorá ma minimálne dve deti? Doma tip top? Nemyslím len na oko, ale že fakt poriadok, čisto, lebo toto berie čas. Príde jej muž neskoro domov, nie, že jej príde muž o druhej a ona si postiha. Plus ma navarene, ožehlene, čisté auto. Lebo ja také nepoznám
Ja mam ale tak nie vždy som ukažková, lebo fakt tu hodinu na seba nemám a večer sa mi fakt nechce. Väčšinou

winki13
13. aug 2021

@pleja no keby si fakt mala ist tie zemiaky kopat 🙂 tak si 100raz rozmyslis ci si nezoberes aj susedove monterky 🙂. Nechodim vo vytahanych starych smrdlavych a deravych veciach. Proste si doma dam tricko za 2 ecka zo sekacu a urcite sa nemalujem polhodinu a aj tak nemusim vyzerat ako smudla....wtf ako vyzera smudla?

sono2
13. aug 2021

@winki13 popelka😂