Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú
Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.
Niekto to ma v sebe, ze neznesie, aby nebol aspon nejak upraveny. aspon trochu.
ibaze taky clovek to zvycajne uz ma v oku a vie, co mu pristane a teda veci na seba sice nahadze, ale s citom. teda vyzera upravne bez vacsej namahy. (je to aj tym, ze uz aj jeho satnik je tak zladeny, ze je v podstate takmer jedno, co s cim skombinuje. ladi to.)
niekto to v sebe nemal ani pred porodom. a potom uz ma tak malo casu, ze uz nad tym ani nepremysla. nahadze na seba prve, co najde a neriesi. ani mu to nepride.
dalsi faktor je prostredie a ludia, s akymi sa stretame.
keby kamosky okolo boli predsa len trosku viac upravene, taha to aj toho jedinca k tomu, aby sa trosku o seba viac staral (ale citi to ako bremeno, lebo nema vypestovany cit k tomu. iba s tym zacina, takze tápa a nevie, co presne by mal urobit, do coho investovat a to je unavne a frustrujuce. a poziera to peniaze.).
ked sa ale pohybuje v prostedi, kde vsetci vyzeraju "zanedbane", nema ho co ovplyvnit. (pokial niekde mimo okruh tychto kamosov nenarazi na nieco, co ho inspiruje k zmene.)
Milá autorka, kritizovať že niekto je neupravený a tlstý atď....no čo už niekto je tupý a sprostý.... 🙂 Každému vadí niečo iné
@winki13 Veď práve o tom je môj príspevok, že môžeš mať aj tričko zo sekáča za 2 ečka a montérky a nemusíš vyzerať ako šmudla 🙂. Šmudla je niekto kto napriek adekvátnym podmienkam (voda, elektrina, práčka, hygienické potreby) vyzerá zanedbane (teda napr. nie bezdomovci). Pozor, šmudlavosť nie je dočasná špina na oblečení (frknutie omáčky, špina od zmrzky, špina od piesku). PS aj zemiaky som chodievala kopať, aj seno zvážať ale k vyťahaným teplákom mám taký odpor, že to už radšej si podkašem tie susedove montérky...pokiaľ by boli opraté 🙂 alebo oblečiem starkinu zásteru. Gumáky alebo staré tenisky ku zemiakom bola norma....
@pleja chapem....len ja to zas berem trochu inak....byvam na dedine....deti, zvierata a zahrada. Ihrisko pod kopcom z nasho domu. X krat ma decka rovno zo zahrady vytiahli na ihrisko....lebo tam je rovina na bike aj futbal a keby mam prezliekat seba aj deti....co mohe deti sa zazracne zaspinia aj poharom čistej vody.....tak mozme sedieť doma....a vies ten rozdiel ked tam dorazim s deckami a tam panicka z bytovky s babom ze aj smietocka prachu sa boji na nich padnut 🙂.
Mne sa bridi ten nadpis prispevku...ak je zena neumyta a spinava a smrdi....je to spindiea a to sa nezmeni ci je alebo nie je na materskej....ale vacsinou tieto zeny su len na materskej.
@winki13 Podľa mojej skúsenosti na dedinách sa cez týždeň chodí "pracovnejšie" ale vo sviatok alebo v nedeľu sú vyparádení aj dospelí aj deti. V mestách sa tento rozdiel viac stráca, tam sa bežné a slávnostné oblečenie viac "zblížilo". A vždy treba mať na pamäti, že v živote sú rôzne okolnosti my nevieme prečo je ten človek aký je. Ešte mi nedá jeden postreh - ako náhle začnú matky chodiť do práce tak sa zvyčajne zmení (prirodzene) aj štýl oblečenia a maľovanie a človek sa niekedy nestihne diviť 🙂.
Su zeny narural styl a to co popisujes v uvode mi sedi na tu skupinu, proste riesia skor dojcenie ako riasy, oblecenie..niektorym to tak vyhovuje, neriesia...ja som na pol ceste, ked idem s detmi von(ihrisko na dedine) tak prehrabnem upravim vlasy, hodim daco lepsie na seba a som upravena, ale zas ked je prilezitost na saty tak si aj spiralu dam 😁
@moonlight1210 s tym sa stotoznujem. Akym si clovekom, takych ludi k sebe pritiahnes.
@number19 presne ja mam tuto skusenost, ze tie zeny su frustrovane. Citit to aj z tychto komentarov tu, v podstate 90% zien utoci, lebo sa citia dotknute. Miesto toho vypisovania tu, uz ste mohli mat pol hodku odbehnutu, alebo odbicyklovanu.
@pleja stotoznujem sa s tvojim nazorom
Ty máš fakt obmedzené myslenie keď si myslíš, že negatívne alebo nesúhlasné komentáre ti píšu len ženy čo sú so sebou nespokojné, alebo sú frustrované, alebo ti závidia
Ty si asi dúfala, že ti sem budú prispievať najmä dievčence, ktoré majú taký istý názor ako ty a že si spolu pekne poklebetíte. A zrazu si zistila, že väčšina žien sa s tvojim názorom nestotožňuje a dokonca ti dávajú najavo, že si to so svojim pohŕdavým postojom ,,prepískla". Takže je pre teba asi jednoduchšie myslieť si, že tie, ktoré s tebou nesúhlasia, sú ,,dotknuté", než by si si sebakriticky priznala, že tvoj status je ,,mimo".
inak velmi casta chyba zien s kilami je, ze sa ich snazia zakryt volnymi vecami na kazdom mieste tela. a tym problem nielenze nepotlacia, ale zvyraznia (lebo vo vysledku vyzeraju zbytocne este objemnejsie, nez su).
Mali by volit niektore casti oblecenia viac kopirujuce (nie tesne, ci obtiahnute, len viac kopirujucejsie). Ano, obcas to ukaze niektore faldy a zahyby, ale vo vysledku to bude harmonickejsie a krajsie, nez ten chodiaci stan, co zo seba urobia sirokymi volnymi trickami, volnymi svetrami, nohavicami na gumu, satami bez strihu.
A korunuju to rozchodenymi teniskami (co zas chapem, ze nad istu vahu kolena a nohy trpia a sandale, topanky na trochu vyssom podpatku, ci ina obuv vie byt nepohodlna pri dlhsom chodeni a roznosene tenisky su ako papucky.). Len to občas "bolí" oči.
@malykonik taka zena je stastna, ked ju muz miłuje aj napriek kilam a skaredsej tvari. Taka moze schudnut a opekniet, ale hlupa zena ostane hlupou 😉
@klip0 ja odpadnem 🤣🤣
Ostáva otázka,prečo vypustila taku diskusiu do éteru,ked ma jednoznačny, neomylny názor, ze ostatne ženy ktoré sú iné ako ona su frustrovane
Ideme sa baviť asi prečo je voda tekutá a tečie...
A samozrejme ukončila to štýlom ze mohli mst ženy pol hodku odbicyklovanu a odbehnutu.
A co ak jej kladie argumenty žena, ktorá je vrcholový športovec, horolezec, atlét, plavec inštruktorka tanca,s telom bohyne.. Možno ma za sebou 14 hodín turistiky, odplavane kilometre, odpotene v telocvični, odrylovanu záhradu, nakrmene zvieratá, obriadene deti, domácnosť . a kvôli par komentárom je knedla, a frustrovana. Len preto ze nesúhlasí s anonymnou autorkou...
Ach... Dievčatá...
To
Keď to tu toľko ľudí číta, poraďte ako presedlať po materskej na taký pracovnejsi štýl. Nejako ma už aj nižšie podpätky otravujú (mala som teraz po veľmi dlhom čase na svadbe a po 3-4 hodinách som menila za balerínky), predtým by som v pohode aj celý deň v nich chodila. Taktiež mi už nejako nesedí kabelka a proste nosenie ťažších veci (počítač atď) na 1 ramene a nejako nenachádzam nič, čím by som bola ochotná nahradiť prebaľovaci ruksak, ktorý je na ten počítač tiež skvelý 😏
velmi ma bavíš autorka 😂😂😂 asi ako píše
@klip0
@fantaghiro21 .... no poviem ti nenadchla si ma ani nechtami ani svojim makeupom :D :D neboj sa mam na dnes aj na vcera odsportovane viac ako ty... postavu mam vysportovanu mam tri deti ale nikdy som nepribrala viac ako tri kila pri tehotenstve - z tych co som neodrodila samozrejme...mame doma vyzlu ktora potrebuje pohyb rano s nou beham hodinu, vecer idem na hodinu na bicykel cize ukoncim to tak ze vyzeram super a komplexami na rozdiel od teba netrpim....hovori sa tomu zdrave sebavedomie ked si mozes dovolit vist na ulicu v teplakoch a rozcvachtanych teniskach a aj tak vies ze si najkrajsia alebo je ti to jedno lebo mas aj ine hodnoty, ale skoda reci...to ty v tvojom sucasnom stave niesi schopna pochopit...nuz smola prajem ti vela stastia a aby tvoja tvar raz vyzerala tak krasne, ze mozes slobodne vyrazit na ulicu aj bel lopaty makeupu, my ostatne sme to uz dosiahli. - minimalne vnutornym stavom
To chudnutie je častokrát o vlastnej nesebazdrzanlivosti a lenivosti. Znie to asi drsne ale pri chudnúť treba mať kaloricky deficit. Väčšina tučných ľudí nedokáže hlad vydržať a niečím to zajedia (a zase sú v 0 alebo v pluse..). O cvičení ani nehovorím, to je samostatná kapitola. Na to osobne som lenivá aj ja. A i keď som schudla 20kg behom šiestich mesiacov po pôrode, tak svaly mam dosť mizerne. 😀 (snáď sa rozhýbem do zimy). Všetkým chudnú im prajem pevnú výdrž a trpezlivosť. A hlavne nie výhovorkam. 🙂
pocuj a kedy sa vlastne detom venujes?;)Ty asi nebudes ta motivovana mama ktora na prvim mieste ma dieta a az potom riesi seba.
Tie bio matky alebo zanedbane ako ty pises,maju mozno iny rebricek hodnot,najsjor spokojnist dietata a az ked zvysi cas ,potom mozno maju cas na seba,napr sa vzdelavaju alebo citaju nieco ,co im zvysi intelekt;)
@leuchtturm to je hlupost. Aj hlupa sa moze zaujimat, rozsirit si obzory a zmenit nazory.
Kazda jedna moze vylepsit nedostatky.
@moonlight1210 nesuhlasim. Hlupáci ostavaju hlupakmi. To s vedomostami nema nic spolocne.
Ešte dovetok: autorka sa asi hanbí za svoj názor, keď píše anonymne. Zato my ostatné máme guráž napísať svoj názor. Takže autorka: hodiť rozbušku, ale ukryť sa: ja som to nebola. Och, aké detinské...
@nistika No krásna v rozgajdanych teplákoch? To si asi len ty myslíš. Nie nie si. Nie je to len o make Upe. Ak je žena prirodzene krásna, jasné , že ho nepotrebuje. Nemusi mať gélové nechty, môže mať upravené aj svoje. Tu ide o to, či je žena upravená alebo nie. A povedzme si pravdu, v hnusnych teplákoch, mastných vlasoch , v spinavom tricku ju tak ťažko bude vnímať okolie. Áno tie , ktoré sú lenivé si tu budú pritakavat ale v reálnom živote sama vieš, že neupravená žena nie je krásna. A o tom ako to vnímajú muži sa nebudem vyjadrovať, môžeš sa utešovať, že pre svojho si krásna, ale nie nie si. Jedine, že máš doma rovnaký typ muža, čo v montérkach ide v nedeľu na prechadzku
Jaaaaj dievčatá, ale ste sa rozcertili😆😆😆. Žiaden extrém nie dobrý. Odkedy som na MD a som na mamickovskych fórach zisťujem, že nikto nedokáže byť taký krutý, ako samotné matky voči sebe navzájom. Tie neodpustia nic, okomentuju výzor, vzdelanie, manžela, deti, stravu, obuv.... Mňa to zaráža a udivuje, ta utocnost, nepriestrelna neomylnost, dokonalost, drzosť a niekedy až zakernost🙈. A ta závisť je tiež niekedy zjavná. No, ale musím uznat autorke, že niektoré ženy, ktoré sa odkedy su matkami akoby prestali byť ženami.Niektorým chyba aj základná úprava, ale na druhej strane mňa to neruší. Je mi to jedno. Bud mi je niekto sympatický alebo nie. Ale tie argumenty co som si tu prečítala na obhajobu, tak to je masaker😆. Iste aj ja som pred deťmi venovala svojmu zovňajšku viac času a peňazí. Ale aj napriek 3 deťom, nedostatku času a financií sa snažím pre svoju spokojnosť,raz za 3 mesiace nafarbim vlasy, obocko servisujem pravidelne, holim sa, nalakujem nechty na nohach(leto😎), každý deň si dám špirálu a rúž. Nakupujem v sekaci, výpredaji a každý deň som na biku, chodím peši a kilá idú pomaly dole. To stíham spolu so žehlením, varením keď deti spia. Upratovanie už robím s nimi. Takto mi to vyhovuje a som spokojná, samozrejme, že keď deti porastu príde aj môj čas a doprajem si. Ja len, že budme trosku zhovievavejsie, však každá to mame ináč nastavene, tak prečo by svet ísť podľa mňa? 🤔
Tieto ženy si užívajú materskú na rozdiel od teba,ktorá padá na hubu od toho,aby mala vždy všetko upratanē a vyčistené..staraj sa o seba,tvoj zovňajšok tvoja vec, a iných nie je tvoja a ani naša vec...my sme ich nevideli,nevieme to zhodnotiť,a kde je napísané,že nám by si sa ty páčila?a koniec koncov,mňa napr.absolútne nezaujíma,kto si čo myslí o mne,o nás...nikomu nie som dlžná za nič,takže mi je prd platné,kto čo hovorí,myslí..
Každá žena by sa mala o seba starať, či je pevná,alebo chudá, či má deti, alebo nemá. Aj pevná žena vie vyzerať pekne, keď chce,pekne sa obliecť, účesať,navonat...a každá žena,aby to robila hlavne pre seba,aby sa cítila dobre a sviežo.Ale nehovorím o maľovaní sa, keď ide s deťmi von to je už každého vec,ako je naučený,to mi nepríde vôbec dôležité. Aj ja mám kamarátku, ktorá je pevná a tiež by chcela byť chudá, tiež ju to trápi a kilá jej nejdú dole, preto nikoho neposudzujem,aj keď vidím iné pevné ženy, vôbec sa nad tým nepozastavujem,pretože aj oni by chceli byť pekné, chudé. Ja pevná nebudem nikdy, pretoze aj rodičov mám chudych a niekto to má zase opačne...
@ktochytavzite nuz v tom mas pravdu, deti nemam na prvom mieste, som samostatna bytost, to znamena ze som sa sama narodila, sama zomriem. Detom venujem tak 80% casu 20% je iba mojich spolocne s manzelom. Moj nazor je, ze deti sprevadzame tymto svetom a ked su samostatne tak idu vlastnou cestou. Davam im tak ako kazdy iny to co viem a nemam pocit, ze su o nieco ukratene. A ucim ich pozerat sa na svet cez normalne hodnoty- to jest pozdravit, poprosit, podakovat, nezavadzat druhym, pockat, pustit starsich, nevynucovat si, atd. Deti ziju velmi silny financny nadstandard ale vedieme ich k pokore a hlavne k sportu. Sport je disciplina. Takisto zdrava strava, sem tam kinderko, zmrzka ale v podstate vcelku zakladam na zdravej strave. Samozrejmost su dobre sukromne skolky a skoly.
S manzelom si vdaka starym rodicom vieme najst aj vcelku dost casu na seba, takze zijeme v podstate velmi vyvazene.
@nikyball aha takze tu sme sa dostali o level vyssie nielenze vies ze "niesom krasna" dokonca si trufas odhadovat ci som krasna pre mojho muza alebo je to rovnaky bezdak....nevadi nepochopila si pointu ale ani minimalne.....sebavedoma zena ma vnutorny pokoj a klud bez ohladu na to ci je alebo nieje podla spolocnostou predpisanych pravidiel....to ty evidentne nepoznas. a je mi uplne jedno co si mysli nejaka spolocnostou slahnuta modrokonikarka ja krasna som! a ak to nevidis je chyba v tebe...sebavedomeho cloveka taketo lacne forum reci nehrozuju 🌹
No vidíš a teraz si napísala, že babky ti deti postrážia,ale čo keď tie ženy na Tom Ihrisku tuto možnosť nemajú a manžel im chodí z práce neskoro a sú non-stop na deti samé? Píšeš že si žiješ nadštandardný život, čo keď tie ženy majú ledva na mlieko a rožky a nezaťažujú sa tým čo majú oblečené na materskej dovolenke ? Lebo sú radi že majú dať čo do úst svojim deťom ,a nebudú si kvôli tomu kupovať nový outfit aby okoloidúci boli spokojní?? Vážne nechápem tvoje rozhorčenie nad cudzími ľuďmi ktorých nepoznáš a nepoznáš ich životy... Mňa sám život naučil nesúdit ľudí podľa vzhľadu a oblečenia, poviem ti že poznám ľudí ,ktorí idú do Milana na víkend lebo potrebujú nové pyžamo, a ver tomu že tu známu som stretla v obchode v roztahanom tričku a teplákoch ktoré malo dieru na kolene, vybehla nákup lebo doma maľovala deckam detskú izbu a mala jej prísť návšteva, a vôbec by si nepovedala že ťa pani si žije luxusný život a že chodí na všetky možné procedúry a že v súkromnom živote je tá pani na veľmi vysokej úrovni a evidentne aj inteligencne keď dokáže ísť s dierou na teplákoch a nehanbí sa za to , lebo žije svoj život, život pre svoju rodinku a nezaujíma ju čo si o nej pomyslí predavačka v obchode alebo okoloidúci známi lebo ju pozná a človek ako ty by jej bol hlboko u riti, vieš aby si aj ty niekedy nedopadla tak ako tie mamičky, život je nevyspytateľný ,raz si hore raz si dole....
@husky25 ono to je stále oton istom...
Stále sa tu budú ženy dotahovat, ktorá zena viac navari, viac povvičí, viac sa detom venuje...ked to tak čítam, len same prebdbiehanie ako pubertiacky zo základnej skoly...
A stále je to len o tom, ze aj keby sa hocijaká žena rozhodla presedieť cely den na zadku z hoc akého dôvodu, lenivosti, zdravia,... Aj keby sa nevenivala cely den deťom
Keby sa nejaká zena rozhodla vyjsť v nejaky den dk meste v rozgajdanom tričku po manzelovi, bez make up a kadejakých výtvorov na hlave...to je čisto len jej vec, jej pohodlie,jej názor, jej riadenie času. Len ona si môže povedat ako vynaloží s časom....
Aj tie najaktívnejšie ženy ktoré maju zrobene dve výšky, ťahalju 2 roboty a doma maju deti, maju pravo rozhodnut sa, kedy su rady rozgadajne, lenivé, prelenosia den s čajom a s knihou v ruke...
Pred materskou som aktívne pracovala s ľuďmi. Práca s ľuďmi je vždy veľmi náročná a vyčerpávajúca. Vela som sa ale naučila. A podla vzhľadu sa nidky neda súdiť.
Neviem ako ine, ale nne je lautrfuk co si kto o mne myslí.. Nikto nežije moj život za mňa. Pokial maju problém, musia sa z toho spamätat ony, nie ja....

@sono2 ja mám takú kamarátku, doma dve dcéry, vždy krasne upratane a je stále pekná, upravená a inteligentna.. bolo to tak aj keď sa narodili.. neviem ako to robí, ale podľa mňa to je proste tak - každý je iný, niekto to tak vie prirodzene, niekto vobec. ja som taký poriadok pri dvoch určite nikdy nemala a pri troch už vôbec 😅 a kamarátka sa nikdy nadomnou nepovysovala, aspoň o tom neviem..