icon

Žiadna motivácia na to, aby som sa tešila z pocitu, že som matka

nikcupikcu
14. feb 2022

Ahojte prosim o nejaku radu pochopenie nazor lebo naozaj sa snazim a chcela som to ale nemam ziadnu moticaciu sa tesit s toho. mam 18 a priatela s ktorym som cca 2 roky je odomna starší ma 33 ale vzdy sme si rozumeli chcel babatko ja som ho chcela tiez ale uz pri zisteni zesom tehotna mi presiel mraz po chrbte a zároveň strach a obavy ze co ked sa trz vsetko zmeni co ak to nezvládnem. Na zaciatku decembra som porodila dcerku leu a odkedy sme prišli domov je vsetko inak ona stale place hlavne pri vypadnuti dudlika priatel je moc premotivovany voci nej ze ked ma len stikutku tak on panikari ze ona nedycha ona sa dusi a ze ja na to serem ze co som za matku ale co mam robit stym ked jej nic neni ale on ju pozoruje a uz si utvara scenare ze jak ona umiera a ze tie zvuky niesu v poriadku 2krat som snou bola u doktorky jak blba stym ze udajne kasle a doktorka na mna pozerala ze ci som sprosta ze ani raz nezakaslala. Cely den som snou zavreta doma maximalne ze idem zo psom na chvilu upratujem doma len ja aj to takym sposobom ze len co on dojde z roboty je tu taky bordel ze on mi este vynada ze tu neni ziadny system a ja si mam chut trieskat hlavu o stenu. Nerobi nic okrem tohi ze chodi do roboty na nocne a ked pride tak sa vyspi a potom sa hra na mobile az kym nejde do roboty a ked uz sa chyti ze on dolezity ide upratovat tak zo vsetkym trieska nervozny je a ja som potom tiez z neho nervozna a ked ju uz ide prebalit tak sposobom ze csetko rozhadze plienka na zemy vlhcene pouzite v postielke pripadne umyvadlo spinave od hovien z plienky zaspinenych vytiahnutych 10flasticiek a este mi vynada ze jak to ze neni ani jedna cista 30krat za den ju odsava vysavacom lebo je zevraj zahlienena no necuduhem sa ked jej tam furt rype a ked mu to poviem tak ma zneguje ze ja ju mam na haku a neprijma iny nazor ani ked ho ma akokolvek potvrdeny Ocakava sa odomna ze budem 24/7 v pohotovosti a ked nahodou si dovolim na hodinku zaspat tak som najhorsia natka na svete lebo necham dieta polhodinu revat a on to musi robit zamna a este aj do roboty chodit. Ja naozaj nevladzem od nikoho ziadna podpora kazdy sa len pyta na malu ale ja nevladzem ja uz neviem co je to len tak niekde vyjst a sniekym sa porozpravat len tak o zazitkoch a pod. Nonstop len doma riesit plac plienky bordel a aj tak som označená za neschopnu. Ja viem chcela som to ale urcite nie takto

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
julie19
14. feb 2022

@nikcupikcu po prečítaní príspevku neviem či ti skôr naložiť za to kde si dala rozum keď si si s o 15 rokov starším chlapom v taktom mladom veku, keď by si mala ešte len maturitu riešiť, urobila dieťa… alebo či ta mam poľutovať lebo viem aké ťažké je to prvé mesiace s malým dieťaťom doma keď veci vôbec nie sú take krásne ako si tehotná žena predstavuje🤷‍♀️… proste je to tak, pôrod je ťažký, dieťa je uplakané, ty si ubolena, unavená a izolovaná od “bežného života a od kamarátok” chyba ti sa vyspať a pokecať s druhými ľuďmi o hocičím čo sa netýka deti, všetko to chápem a je mi ľúto že to tak mas lebo aj ja som to tak mala ale ja som mala muža ktorý mi dieťa postrážil a poslal ma sa vyspať, pokocikoval aj dve hodiny aby som si oddýchla, umyl záchod, upratal, prebalil aj nakŕmil malú fľaškou, pýtal sa ma ako sa mám a čo potrebujem a hocikedy len tak domov doniesol zmrzku alebo čokoládu na nervy 😅… skús si s partnerom sadnúť a vysvetliť mu že chápeš že pracuje a že sa boji o malú a chce mať postarané aj o domácnosť ale že ty si tiež človek a veľa krát nie si vyspata a si hladná a dieťa ti nedá prestávku na požiadanie, popros ho či by sa aspoň na jeden deň v týždni nedalo aby ti malu na 2-3 hodky postrážil aby si si mohla zdriemnuť, alebo dať vaňu alebo ísť na kávu s kamoskou, potrebuješ trošku psychohygieny a časom sa s malou úplne zohraté a nebudeš chápať ako všetko krásne stíhate a že viete ísť aj spolu s ňou s kamoškami von a poklebetiť kým sa bude dieťa hrať v kútiku alebo v pieskovisku 🤞

anjelicek26
14. feb 2022

No este si mladucka...mas jedno dietatko, na vsetko si musis zvyknut, ale skutocne ked si najdete rezim a bude lepsie spavat, to takto kriticky dramaticky vidiet nebudes...skocila si rovno zo skoly do mamickovskych povinnosti a preskocila velmi dolezitu fazu vo svojom zivote a proste bolestivo pocitujes tu zmenu, nebola si na to este pripravena... ale nechat malu pol hodinu revat bez povsimnutia je v tomto veku vrchol, ci to "dovolil" jeden ci druhy, to sa hrate na kto s koho ci co?... To, ze priatel nerobi nic, ked chodi makat na nocne, to vazne? Chapem, ze si unavena, chapem, ze je toho na teba vela, ale on sa tam asi flakat tiez nechodi. O malu sa boji, doma uprace (aj ked ti to trieskanie pri tom vadi), postara sa o nu (aj ked nie tak kvalitne a cisto, ako ty ocakavas)... ale tak tiez je otcom prvy krat a ty chces po nom dokonalost a ty si ...dokonala tiez? Obaja sa ucite...nepokazte si vztah na malickostiach, obaja si musite trosku zacat vychadzat v ustrety...

lucka_ke
14. feb 2022

vráť sa k rodičom, si nezrelá

struhanka
14. feb 2022

@nikcupikcu Rozprávať sa, rozprávať sa, rozprávať sa. Vzťah je aj o komunikácii. Sadnúť si a prebrať si, čo sa vám obom na vašom vzťahu páči a čo nie, čo treba zlepšiť, ako riešiť situácie... Ste spolu pomerne krátko a ešte v tak mladom veku mať dieťa je určite náročné. Ste rodina, máte spolu dieťa, takže nebojujte navzájom, ale skúste si sadnúť a dohodnúť sa na tom, aby ste to spolu zvládli. Tiež sa nehanbiť vypýtať/prijať pomoc od rodičov či priateľových rodičov, od súrodencov, kamarátok...

0silvia0
14. feb 2022

@nikcupikcu typek mi pripadá podľa tvojho popisu nejaký hysterický. Neviem, či zvládneš spacifikovať vo svojom veku tento typ človeka. Máš to ťažké, priveľa si si naložila na plecia. Ako to máš so školou? S rodičmi? Vo svojom veku ešte nemôžeš mať ukončené vzdelanie.

jaskolka
14. feb 2022

v 16 si začala s nim chodiť, ty ešte dieťa on už zrelý chlap. Potom ste si sup sup urobili dieťa lebo "aj on chcel".
S tým už nič neurobíš,čas nevrátis. Teraz jedine už spolu komunikovať, lebo takto skôr to vyzerá, že spolu bojujete. Mne to pripadá, ze on chce vychovávať aj teba, keďže ta berie ako "ďalšie dieťa" zároveň je príliš pre motivovaný a preháňa to (malé dieťa skutočne vydáva aj zvláštne zvuky,je to normálne, ešte sa vyvíja tráviaci aj dýchací trakt a kto s tým neráta, môže sa vydesit)

yoxinka
14. feb 2022

@nikcupikcu
Vieš, ty si ešte sama nezrelá, 30 ročný chlap si ťa pekne spracoval a teraz si sa zaradila do kategórie mladá baba s chlapom o 10rokov starším a na krku s malým dieťaťom, pričom chlap sa k tebe správa otrasne a pokiaľ sa niečo dramaticky nezmení, bude ťa deptať a deptať a stále budeš nemožná a nič nevedieť až tomu sama uveríš. On sa k tebe správa ako k decku. Týchto príbehov je plný modrýkoň a je to hrozné čítanie. Ja si stále myslím, že do vzťahu majú ísť rovnocenní partneri, čo rozhodne nie je 30ročný chlap a 16 ročná baba 🤷‍♀️.

kris_tin257
20. feb 2022

Ja nechápem kde si rozum podela v 18tke si urobiť dieťa s 33 ročným... Teraz ti už len držím palce aby si to zvládla