icon

Zistila som, prečo ženy majú radšej synov

22. máj 2022

Veľakrát tu bola diskusia o tom, že mama ma radšej jedno dieťa - prevažne syna.
Ja som zistila prečo, možno máte na to iný pohľad, ale môj je takýto.
Mám dcéru a trhá mi srdce, ako si muža privlastnuje, ako bez neho nechce ísť nikam, proste ako ho má radšej. Má štyri roky a preňho je všetkým a mladšia nula bodov.... Nie je to žiarenie z mojej strany, len citovo som ubolena.
Ja im doprajem, ale som zranená v srdci. Moje malé vysnívané dievčatko má zraňuje a ja len dúfam, že raz budem mať aj syna. Prvé roky bola môj miláčik, maznak a láska a teraz mi je iba smutno.
Nikto mi nepovedal že byť matkou je náročné, tak citovo náročné.
Začínam mať týmito pocitmi iba pocit, že mladšiu dcéru mám radšej ako ju.
Nebuďte smutne aké máte mami, neviete aké ste boli vy deti. Niekde problém je a z niečoho pramení.

miadi
22. máj 2022

Nemas problem s dcerou ale s muzom. Len si to ventilujes na nej. Mensia mà rok Takze Jasne ze ta starsia teraz chce viac otca nez pred rokom. Ty si viac busy stou mensou a vacsia si to kompenzuje kde moze -zaujmom o otca. Posli ho do parku s obomi. Alebo mu nechaj deti strc vysavac do ruky a chod na kavu s kamoskou.

autor
22. máj 2022

@makova333 asi máš pravdu... Musím si to v sebe upratať.
@luccija to nie je o majetnickosti, skôr mám pocit že to má mala prerastené cez hlavu a on skáče jak mala píska... Keď je muž doma, mala nejde ani na ihrisko so mnou, nepohne sa od neho.

autor
22. máj 2022

@miadi asi sa tak ale cítim, nechať mu deti, domácnosť a vypadnúť von... Ale tým že mladšia s ním nebýva, nevydrží s ním a nemám srdce jej to spravit

makova333
22. máj 2022

Autorka: a preco by s tebou a mladsou sestrou chcela ist na ihrisko a stale sa delit o maminu pozornost s malou sestrou. Je este malicka, potrebuje, aby sa niekto venoval iba jej a otec jej toto dava. Nie je to o tom, ze teba/jeho ma radsej, pravdepodobne vas ma oboch rada, iba potrebuje svoju davku rodicovskej pozornosti, ktoru pri tebe prirodzene nema, lebo sa venujes aj mensiemu dietatu. Toto vobec neber osobne a ries ten vztah s muzom (psych.)

makova333
22. máj 2022

Autorka: este mozes robit to, ze starsiu zoberies na zmrzlinu, spravite si vas den a mladsiu nechas muzovi. Zaved rutinu, ze "toto je nas cas" a venuj sa iba jej.

autor
22. máj 2022

@hivanik presne o Tom to je, aj ja som rada keď visia ale obe a to je rozdiel.... On malú nikdy nekrmil, nepokocikuje, neuspaval, nikdy k nej nevstaval a až keď mu ju podám nech ju podrží kým sa najem pár minút aj to nie denne. Občas prejde týždeň a ani ju nechytí, len sa jej prihovorí kým ju držím alebo na posteli s ňou leží. Nemá vzťah k malým deťom, ale mne to je ľúto že na staršiu nemam ani chvíľu čas sama pre seba a on je s ňou občas celé dni čo sa iba hrajú.

miadi
22. máj 2022

Je to jej otec prezila by to lepsie nez si myslis. Nie je to tyran ci maniak. Aj ked nemaju dost blizky vztah. Ked by si to urobila aspon im das sancu ( nanutenu) si ten vztah vytvorit. On by sa vedel velmi dobre postarat ked by musel. Dieta nemusi mat non stop super mamu.. dve hodky s otcom bez teba by nikomu neuskodili. Ale ty potrebujes trochu psychohygienu. Vypustit paru byt chvilku mimo dom mimo deti. Nech sa chvilku stara o obe ich otec . Takto sa len v tebe vsetko hromadi a ventiluje sa to v nespravnych outletoch. Na obe deti si treba najst cas - muz Sam snimi .. a aj separatne one on one pre prvorodenu aj druhorodenu ,

hederamonstera
22. máj 2022

A ked bola prva taka mala, tak sa jej venoval?

autor
22. máj 2022

@makova333 to by musel budovať vzťah s malou aby s ním vydržala ale...ešte nechce

autor
22. máj 2022

@hederamonstera nie denne nejak extra ale aj ju uspaval aj kocikoval aj kúpal ... Teraz nula bodov lebo staršia...lebo to viem lepšie atď...

autor
22. máj 2022

Ďakujem, potrebovala som si asi vyliať srdce... Ide sa ďalej... Slabá chvíľka udrela do mňa iba 😔

janickacrazy
22. máj 2022

Prečo mu malú nedáš do kočíka von? Veď tlačiť kočík hádam dokáže, nie? Ty sa zatiaľ môžeš povenovať staršej, aj ona potrebuje tvoju pozornosť. Alebo choď s ňou do kina a malú mu nechaj doma. Veď to prežije, neboj sa.

autor
22. máj 2022

@janickacrazy lebo staršia by neostala doma so mnou... Áno jedine by som mohla upratovať.

makova333
22. máj 2022

Autorka: Co take najhorsie by sa stalo, keby si ich proste nechala spolu a ty by si si so starsou zbehla na tu zmrzlinu? Kedy si maju budovat vztah ked im nedas prilezitost?

autor
22. máj 2022

@makova333 ja nedám príležitost? Iba píšem že aj je muž doma, staršia bez neho nejde nikam. Nešla ani neostane so mnou. A on nemá na to zakrocit a povedať jej že chce byť s mladšou.
Musím si to vyriešiť hlavne ja a dávať mu obe, to bude cesta.
Pekný deň žienky, ďakujem za odpovede.

makova333
22. máj 2022

Cize ked mu budes davat obe bude si starsia budovat vztah s tebou? Ale samozrejme, ak myslis, ze toto je cesta pre teba, tak potom je to v poriadku. Kazdy mame pravo riesit veci po svojom.

tosomja
22. máj 2022

No neviem. Mám 12rocnu dcéru a ona vôbec neinklinovala k otcovi, bola do 8 rokov len so mnou.
Potom som si našla nového priateľa, s ním som mala syna, bol a je mojím miláčikom, ale k otcovi ide a uprednostní ho oredo mnou, ale aj tak na spanie a kúpanie, prebaľovanie som najlepšia ja a tak isto, keď on je v robote, tak sa neodtrhne odo mňa. A máme aj 1r dcérku a tá je taká istá, kým nie je ocko, tak som najpotrebnejsia na svete, akonáhle sa objaví vo dverách, už mama neexistuje.
Aj tak ich ľúbim najviac na svete a tak isto priateľa, lebo aspoň viem, že deti ho zbožňujú a potrebujú a vie sa postarať. 😉

miadi
22. máj 2022

Uvedomujes si vobec ako detinsky posobi tvoj uvodny prispevok ? Ze volakedy bola dcera tvoj maznak tvoja laska .. presne tak sa citi aj ona . Ze prve roky bola tvoj maznak a teraz sa tocis len okolo mensej. Vy sa obe musite naucit zdielat lasku v rodine medzi sebou .

martul
22. máj 2022

Fúha, no to som si myslela, že má už fakt nič na MK neprekvapí. Ty máš problém hlavne so sebou a s tvojim chlapom a zistila si že na vine je dcéra?🤮

luccija
22. máj 2022

Utrasie sa to...väčšia pôjde za chvíľu do školy bude mať svoje kamarátky a muž bude mať čas na menšiu.Ale nenapadne by som mu ju dávala do partie

mandzula
22. máj 2022

@zmrzlinka2021 velmi pravdivo napisane. Ja celkovo nerozumiem zenam, pre ktore prestane po narodeni deti existovat svet, zanedbavaju partnera, konicky, priatelstva. A potom vyplakavaju, ze maju prazdne hniezdo. Nasou ulohou je pripravit deti do zivota, mimochodom, aj tym, ze im ukazeme, ze si vazime sami seba a svoje hodnoty, a potom ich nechat letiet, kam ony chcu, byt uz len pozorovatelom a tesit sa z ich uspechov.

autor
22. máj 2022

@makova333 ale staršia nebude bez neho a on jej nebude oponovať že si vezme len jednu... Proste to nerobí ani jej nespraví, pokúsiť sa o to môžem.

autor
22. máj 2022

@miadi niečo na tom bude pravda, súhlasím s tebou... Občas to človek potrebuje čítať aj z druhej strany asi.

autor
22. máj 2022

@martul nie je na vine dcera

h2
22. máj 2022

Reagujem na to, čo si písala o tom vysávači. Keď ty chceš vysávať a on ti donesie mladšiu dcérku, prečo ju "nevymeníš" za ten vysávač? Keď sa ty máš starať o deti, on nech povysáva.

avanka
22. máj 2022

Máme 2 synov a vychovávame ich oboch k tomu,že nie je hanba si povedať,že sa ľúbime,dať si pusu aj každú hodinu..sú to maznakovia,ale v dobrom..majú 11,5 a skoro 14 rokov..tiež mali obdobia,kedy inklinovali viac ku mne,potom zase k manželovi, ale to je normálne..dôležité je,aby vedeli,že u nás majú navždy zázemie,kde ich budeme ľúbiť ..

hivanik
22. máj 2022

...mozno si tu nasla odpoveď možno nie....
Dôležité je zapracovať na tom a to aj s manželovej strany nielen s tvojej aby sa nerobili rozdiely medzi deťmi pretože sa to môže časom otočiť, že staršia ti bude niekedy vyčítať, že si bola k nej chladná lebo city časom ochladnu ak nebudete na tom teraz pracovať. Ak si dobre pamätám tak vek vašej staršej môže byť obdobie vzdoru a môže to mať súvis, že takto vzdoruje q treba to ustáť aby necítili obe deti napätie a môžem ti povedať, že puberta bude ťažší oriešok...Tak pevne nervy a držím palce

medeaa
22. máj 2022

tak ta musim sklamat, ale mat syna nie je zarukou, ze ta "bude mat radsej" alebo k tebe viac inklinovat. Moj rocny syn je totalne naviazany na tatina, nonstop sa mi vytrhava a taha sa k nemu, kdekolvek sme, cokolvek robime. Neprezivam to, ja som stastna, ked syn je stastny. Nie je to moja babika, je to clovek s vlastnymi emociami a preferenciami. Ma svoje dovody, ja mu nic nezazlievam, neovplyvni to moj vztah k nemu a uzivam si kazdu sekundu, kedy sa mi necha pomojkat. Mozno sa to casom zmeni, mozno nie, hlavne nech je stastny.

yoxinka
22. máj 2022

Mám tri deti, dve baby a chalana. Do určitého veku boli naviazané na mňa, teraz má chalan 10, baby 6 a 3 roky a sú veci, ktoré robia radšej so mnou a veci, ktoré robia radšej s tatinom. Ja to absolútne neprežívam a najradšej mám, keď všetky deti zavesím mužovi na krk a ideme s kamoškami na víno. Totálny reset. Od malička sa s mužom staráme obaja o naše deti OBAJA. A je úplne logické, že keď máš ročné dieťa, staršia je naviazaná na otca. A buď rada, že to tak je, lebo otec by mohol byť typ, že má deti len na okrasu a tvoja dcéra by sa popri ročnom súrodencovi cítía totálne na vedľajšej koľaji a to by ste mohli mať slušný problém z toho. Naše deti sa v inklinácii k rodičovi striedali, raz bol viac otec in, potom ja, záviselo od veku a okolností. Všetky deti ľúbime rovnako a rozdiely nerobíme. Za mňa, riešiš totálnu blbosť. A to, že synovia sú výlučne naviazaní na matky, je tiež somarina. Namiesto toho, aby si si užívala deti a to, že aj muž sa stará, si vyrábaš problémy 🤦‍♀️.

andrejka1974
22. máj 2022

Nie je to pravda never tomu že tvoj syn bude mať radšej teba mám troch synov a milovali viacej muža a mám aj dve dcéry a tiež idú k tatovi ale v istých veciach idú za mnou