icon

Zmenil sa váš vzťah s mužom po dieťati?

28. sep 2024
ivik4
28. sep 2024

JA OSOBNE nepoznam vztah kde by sa prichodom dietata vztahy nezmenili

zuzuliennka1
28. sep 2024

samozrejme, kazdy vztah sa zmeni prichodom dietata. a podla mna cim dlhsie je vztah bezdetny - a pride dieta - tym je zmena radikalnejsia

koniarova
28. sep 2024

Samozrejme. Každý vzťah sa zmení po dieťati. Bohužiaľ,vo veľa prípadoch k horšiemu.

stanulienkat
28. sep 2024

@zuzuliennka1 nesuhlasim. Skor su tu pripady, ked zena otehotnie po partyzdnovej, alebo parmesacnej znamosti, nepoznaju sa dobre, len u nich funguju hormony. A potom prichadza preplesk a realita, ze s partnerom sa jej sice dobre sukalo, ale ako otec a partner je nepouzitelny.
My sme mali dieta po viac ako 12 rokoch, planovane, vedela som koho mam po mojom boku, vedela som, ze sa bude starat, aj o dieta aj o rodinu. Prebaloval, krmil, kocikoval, vstaval v noci, nakupoval, upratoval....
Plati to doteraz.

sulavikova
28. sep 2024

Áno, radikálne. Už nie je pupkom sveta😏

rybkoava
28. sep 2024

Samozrejme a preto by si páry nemali zakladať rodinu, ako záchranu vzťahu. Žiadne knihy, ani rozprávanie druhých Vás úplne nedostanete do reality. Máme 2 planové a za mňa prvé bolo náročnejsie. Teraz už som vedela do čoho idem aj, keď teda s 12 ročným rozdielom.

pininka1
28. sep 2024

Áno, zmenil sa nás vzťah, jeho vzťah k deťom je úžasný. Ale paradoxne ja som išla na vedľajšiu koľaj a dosť mi to vadilo. Chcela som aby sme stále boli aj manželia, nie len rodicia, ale nestretlo sa to s pochopenim. Tak ale väčšina žien to ma naopak. Tak sa vlastne nesťažujem, len konstatujem

minka201
28. sep 2024

Rodičovstvo posunulo náš vzťah na vyšší level. Sme si ešte bližší a ja som sa uistila, že som si naozaj vybrala dobre 🙂

gladys_07
28. sep 2024

Niekde som citala ze dobry vztah dieta posilni, zly pochova a suhlas na 100%

len_nig
28. sep 2024

Ja myslím že náš vzťah sa nejak zásadne nezmenil. Práveže máme určite pevnejšie puto ako predtým 😊

rorino
28. sep 2024

Jasne,že áno,prirodzene,veď už sme neboli len dvaja

anos18
28. sep 2024

@gladys_07 suhlasim

zuzuliennka1
28. sep 2024

@stanulienkat suhlasim aj s tym co pises ty, ja som to myslela z trochu ineho pohladu.
Otazka je, ci sa zmenil vztah s muzom po prichode dietata. A teda samozrejme ze sa zmeni - a to co som pisala ja, cim dlhsie su sami pred dietatom, maju nejake rutiny, zvyky, klud, a zabehane kolaje,.. zrazu pride “votrelec” a otrasie to viac, ako ked ma niekto dieta po kratsej dobe. Viac veci treba menit, odvyknut si,. uz tam nie je len cas na pracu a doma sami na seba.
Samozrejme zvyknut sa da, ved nic ine ani neostava a casom sa to vie utriast a su pary, ktore boli napriklad zvyknute vela cestovat a cestuju aj s dietatom. Ale je to proces, dostat sa tam. A otazne je, kto to ako ustoji.
Sledujem na ig jednu znamu, takto nejak podobne boli najprv dlhsie spolu, potom sa vzali, dlhsie bezdetni a teraz maju myslim dceru. Ma 2 roky. A ona si obcas povzdychne ako jej chybaju vikendy s muzom, ze uz nemozu ist len tak tam a tam,… a niekto, kto mal dieta skor a nemal kedy si zvyknut na podobny rytmus, tomu to az tak chybat nebude 🙂

zuzuliennka1
28. sep 2024

neexistuje vztah, ktory sa po porode nezmeni. kazdy vztah sa zmeni. a moze sa samozrejme zmenit aj k lepsiemu, ale aj k horsiemu.
dieta vztah upevni - ak bol pevny uz predtym, alebo len dopomoze k rozpadu, ak to bolo nahnute uz predtym. dieta vztah nezachrani

kiki68
28. sep 2024

Ano, k lepsiemu, uz nie je ze nieco ako jeden a jeden, uz musime vzdy tahat spolu za jeden povraz. Vela nas to naucilo

efka77
24. nov 2024

Urcite zmeni. Neexistuje ze nie. Kazdy si musi zvyknut ze uz nejde len o teba a partnera ale o nieco viac.
Je to narocne obdobie. Ak sa novi rodicia miluju a snazia sa nastavit aj na pocity a potrebu toho druheho vedia z toho vytazit vela - vztak to utuzi. Ak sa rozvoju vztahu dostatocne nevenuju ,dochadza ku krizam. Mama byva casto unavena,otec frustrovany vo vacsine z upadku pozornosti a odcudzenie je na svete. Trocha nesúhlasím ze kriza zacina len tam kde partnerstvo predtym nefungovalo. Staci trocha " nepozornosti" ,unavy,stresu a zrazu nastane odcudzenie aj tam kde to predtym fungovalo. Chce to mega pracu na sebe,na vztahu. Ale stoji to za to.

banalu
24. nov 2024

Jasne, ze sa zmenil, ale aj ja som sa zmenila a aj on. Proste sme rodicia, zijeme iny zivot.
Nie lepsi, nie horsi, len proste iny.
My sme boli spolu viac ako 10 rokov, ked pribudla mala. Dost sme sa, ale pocas vztahu rozpravali, ci a ake to asi bude, co jeden od druheho ocakavame a celkom to aj dodrziavame. Vedeli sme aj, ze niektore veci v rodicovstve proste nebudu tak ako si planujeme, lebo dieta vela zmeni.
Ja som dlho ani nevedela, ci vobec chcem mat deti, a moj muz s tym bol ok, dokonca ked sme sa rozhodli, ze ideme nechat vsetkemu volny priebeh, sme boli dohodnuti, ze budeme skusat rok, ak sa nepodari, dame si urobit testy, ak to bude nejaka malickost, poriesime, ale ziadne umele oplodnenie riesit nebudeme.
Videla a zazivala som to s kamoskami, a nechcela som nas takto trapit. Vela z tych vztahov nepolozilo ani tak to dieta, ako ten proces, kym sa k nemu dostali...