Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD
Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?
@begees necitala som komentare iba tvoj prispevok. Ja sa obliekam odjakziva pohodlne, nikdy som nenosila stekle. Vzdy musim byt oblecena tak aby som sa citila pohodlne. Viacmenej som oblecena sportovo, ajked topanky nosim rozne na styl balerin mokasin atd ... podla mna ostan sama sebou. Ja napriklad nosim mikiny ale take slusacke ktore vyzeraju elegantne, aj botasky sa daju kupit akokeby elegantne, s nejakymi trblietkami nieco lestke atd ... ked sa kukam na moj satnik jento vsetko viacmenej sportove ale v takom styele elegantom 🙂 aj na ihrisko chodim rifle tenisky tricko/mikina ale nemam pocit ze by som tak nesl aj do roboty. Aj teraz som si kupila topanky ktore vyzeraju ako tramky ale su elegos. Najma ostan sama sebou
Baby desat stran takej zmysluplnej debaty 🙂
Ved nosme vsetky to, v com sa citime fajn.
Ja neviem, ako vam, ale mne je totálne jedno, co si kto da na seba. Mam svojich starosti dost.
Aby som pocas prechádzky po chatovej oblasti riesili a pocitala, kolko zien v sukni stretnem...btw, v sukni a body sa musi fajnovo chodit cikat 🙂
A nie, nenosim teplaky, ani nemam nadvahu, ani niesom na materskej.
Len si myslim, ze skutocna hodnota cloveka je hlboko pod jeho šatami.
@fantaghiro21 nie každý má záhradu a záujem ryľovať, zavaráť a iné Tebou vymenované aktivity. Takže logicky, že keď má niekto záhradu, má kľudne aj gumáky a montérky, prípadne rukavice. Moja mama v piatok hádze do kresla kabelečky, kostýmčeky, louboutinky a ide sa odreagovať do záhrady. Ja mám “iba” byt, tak samozrejme nemusím ryľovať vôbec 😄
@ktulik24 no by si bola asi riadne prekvapená ale v sukni sa ciká ďaleko lepšie ako v nohaviciach a nie určite nepočítam koľko žien som stretla v nohaviciach ani v prírode ani v meste ale vidím mám oči a rada sa pozriem aj pochválim ak vidím pekne oblečenú ženu nemyslím že prvotný význam tejto debaty mal byť o hodnotách ale skôr len takým ľahkým ženským klábosením o oblečení nič viac nič menej
@puklica13 a kto hovoril, ze sa maju ludia obliekat ako do mastale ked idu do mesta? Neprekrucaj dievča. Potom to tak konci, ako pri istých zien, ktore povazuju vsetko, co nie je elegantne za asexualne .A hlavne doma, v domacom prostredi....Ak si si nevsimla, reagovala som skor na vyjadrenie niektorých zien , ktore tvrdili, ze nosit teplaky(pohodlne oblecenie doma, v domacom prostredi) je doslova pre ich mužov nepritazlive, nieco fuj, pri com muzi odvracaju zrak.... Ak si citala diskusiu,aspon z casti, zazneli tu rozne divoke nazory...
Moj manzel si vsak vzdy stal za tým, a stoji, aby som sa ja citila najlepsie. Sme obidvaja sportovo zalozeni par( Je logicke, ze clovek, ktorý inklinuje k sportu, turistike, behu, pripodobnuje k tomu aj jeho stýl obliekania- to však neznamena, ze si nikdy neoblecie nieco elegantne. Len clovek musi mat na tu eleganciu aj naladu.Su proste ludia, ktorí si den nevedia predstavit bez obutia saka, kosele, sukne, siat. a su ludia, ktorí musia mat na "eleganciu" naladu....No nie všetko, čo sa zda byt elegatne, je elegantne. osobne si nevšímam ludi, co maju oblecene,obute , je mi to popravde jedno. Niektore situace , či človek chce alebo nechce "ohuria" ho natolko, ze to proste niekedy nejde bez povsimnutia.Momentalne s a mi zda, ze sa "elegancia" dost splieta s extravaganciu. Co ma vysledny efekt katastrofalny,ako proijemny, elegantný, spolocenský, atraktivny...
A ako som pred "par" riadkami uviedla, ked sme zacali spolu s manželom chodit, a bola som u neho na par dni, musel ma sam prehovarat, nech si obleciem teplaky a neparim sa v rifloch 🙂 Nanajvých , je to pre neho rajcovne a pacim sa mu v tom...
T
@fantaghiro21 neprekrucujem..citaj co si napísala..mimochodom..nase state a prastate matere chodili do tej mastale iba v sukniach
Mne je u zadku kto si co da..ja som nemala jedinu poznamku na teplaky ci leginy..
@malasandrika no vidis, Niekto ma len byt, niekto dom, niekto kravy, a niekto len muchy v byte so stekajucim psom...
A niekto je proste clovek, ktorý nema potrebu 24 hodin denne, 7 dni v týždni , doslova v posteli sa valat v elegantom.(ak neratam pekne spodne pradlo, na ktore som osobne naviazana )Doma,v meste, pri kočikovani, v banke, na nakupy, na prechadzke ..
Každý obliekanie prisposobnuje svojmu stylu, okolnostiam, nalade, aký je typ cloveka, ake ma možnosti , atd atd... Nie je jedina spravna cesta obliekania... Ak nezachadzame do extremov samozrejme ..Vlastne, mam pocit, ze sa tie extremy tu stale len omielaju...
@puklica13 neviem o tom, že by som prva reagovala ja 🙂 Mne sa zda, ze si prva reagovala na moj komentar s dotazom , ze sa nebudes obliekat do mesta ako do mastale...Ja som tu mastalu mala vsak v inom pripade uvedenu ak si pozorne citala 🙂
@fantaghiro21 no esteze tak
Co si budeme klamať chlapi aj tak chcú aby sme na sebe nič nemali.😂😂😂😂😂
@6mia6 pravda, moj este doda.. Ty si vždy najkrajsia, ked mas oblečenu len obručku :D Pradlo/nepradlo... :D
Nevidím zmysel v presviedčaní toho druhého, aký štýl je lepší. Dnes som bola vyvenčiť psa v teplákoch, to sa mám teraz cítiť trápne že som out, že som si nedala radšej legíny? Pre mňa sú zasa legíny oblečenie pre dievčatá predškolského veku. Pre mňa osobne legíny a dospelá žena nejdú k sebe. Je to môj osobný názor a nejdem tu nikoho o tom presviedčať. Ani ich nemienim začať nosiť a to by som si ich mohla dovoliť, nakoľko som štíhla, vyšportovaná a moja devíza sú pekné nohy. Ani s dlhým topom, ja osobne žiadne dlhé topy nenosím, nepáči sa mi to a tak isto sa nedám presvedčiť, aby som to nosila. Takže debata celkom ok, ale načo predsviedčať niekoho kto je športový typ napríklad aby nosil to, čo nosiť nechce? Načo presviedčať nohavicový typ ženy aby nosila sukne? Veď jedna chodí do práce autom, druhá šlape 30 minút pešo, tretia cestuje vlakom a busom, tak si to hádam každá vieme prispôsobiť svojim podmienkam a vkusu, nie?
Ja som na materskej presla na kapsulovy satnik a neviem si to vynachvalit. Mam si vzdy co obliect, nemusim pred skrinou rozmyslat a pretriedil sa mi od nenosenych veci. Tiez mam rada tenisky, rifle, mikina. Milujem new balance tenisky, ale mam aj take clenkove cizmy a ked chcem nieco elegantnejsie, dam si tie. Ked pojdem do prace, satnik ale budem musiet zmenit kvoli praci. Ale rada nosim aj lodicky, len teraz mi je dobre tak ako tebe teraz 😉
@begees keď som pracovala v kancelárii boli to kostým, blúzka, elegantné oblečenie...keď som nastúpila na MD musela som si kúpiť tenisky🙂)lebo som mala doma všetko elegantné a na cvičenie som mala halovky.Uz nikdy som sa k tomu štýlu obliekania nevrátila dokonca voľakedy som si davala šiť na mieru kostým bola som ako letuška krásna🙂 mala šatka okolo krku..nechtíky nalakované
Na MD či neskôr aj teraz, keď je dieťa už teeneger som úplne zmenila životny štýl, prácu a chodím oblečená prevažne v rifliach, tričká, svetriky, tenisky, mokasíny jedine čo neznášam sú baleríny
Neviem čo máte stále proti teplakom veď môžu byť aj elegantné, drahšie, s perličkami nie su tepláky ako teplaky.Prave včera som bola v Bille nakupovala tam staršia pani určite mala okolo 60r mala strieborné tenisky, sivé tepláky a k tomu sivy svetrík strieborné aplikácie, ale bolo to vidieť, že je to komplet, k tomu mala cross body kabelku tá pani bola krásna vyzerala ovela mladšie ešte som nakukala či neuvidím na zipsoch aká to je znacka
Mne sa k deťom viac hodí žena športovo oblečená ako vysoké topánky, sukňa. ...jasné, že keď idem do mesta oblečiem sa "lepšie" či, keď niekto býva v meste a deň trávi prechádzkami po historickom centre a potom zájde do shoppingu na kávu chce byť IN.niektore ženy čo som si vsimla, ak mali doma vzor v mame, že bola tiptop berú si to ako vzor a sú tiež take a potrpia si na seba
@eliska13 prepac, musela som sa zasmiat, pojem elegantne teplaky je pre mna oxymoron 😇 😂 Teplaky budu vzdy teplaky = volnocasove oblecenie. Do obchodu OK, ale do divadla istotne nie.
@simsalabim nikto tu nepíše o teplákoch a divadle.
@6mia6 ved jasne. Mne ide o to spojenie "elegantne teplaky", co je cisty oxymoron v mojom ponati.
@simsalabim jaj no to hej ale tak uzbaj že nie sú tepláky a tepláky 😁
Ja mam doma tepláky do záhrady a lepšie tepláky do obchodu 😀
ja neznasam saty sukne bluzky atd jednoducho nie ... tenisky tricko rifle ... resp teplaky 😉 hoci trz som prisla na chut leginam ale to len sem tam 🙂
@dskjhfdlkdjhl ide aj postavu. Baby aj s mojou výškou majú niektoré dlhé nohy, čo žiaľ neni môj prípad, tak u mňa aj tenisky nie úplne flat
...
@kittykat22 toto presne mi napadlo, môj dedko keď sa v nedeľu išiel prejsť okolo štvrte kde býval tak si dal košeľu a oblek. Alebo na začiatku či v polovici 20 storočia keď vidíš tie filmy ako mestské ženy chodili upravené a oblečené v bežný deň - oblečenie na mieru, topánky, účes. Dnes aj keď prídeš na úrad či poštu tak tie ženy poniektoré vyzerajú akoby išli fakt na opekačku.
@mircalla ano, aj o postavu, ale aj celkove vnimanie sa. Ale teda ja tie tenisky nosim najma do prirody a potom, ked narychlo potrebujem zbehnut do obchodu. Ked som mala male deti, tak na ihrisko som ich nosila, teraz uz na ihrisko nechodim, tak aj tie tenisky viac odpocivaju😉
Ale opatky velmi tiez neoblubujem len take mensie, tych 5-6 cm max. Ja chodim dost vela pesi, tak mam rada pohodlne topanky.
Ja teda neviem, uz som to pisala, ale to fakt az tak sledujete, co ma kto oblecene? Ja neviem, cim to je, ale ja ked idem po ulici, tak to uz musi byt extra outfit, aby som si ho vsimla. Extra, ci uz v tom pozitivnom, alebo negativnom smere. Je teda pravda, ze ja zvycajne o niecom premyslam, ked idem po meste a teda mam mozog inak zamestnany, ale pamatam si, ked sme boli na gympli (takze take pubertalne obdobie), tak sme s kamoskami sedeli na namesti a vsimali sme si, v com chodia ludia obleceni (to boli 80-te roky, takze celkom srandovne to bolo), ale toto obdobie uz mam davno za sebou. Mna napr. nedavno uplne prekvapila suseda, ked ma zbadala a hned sa pytala, odkial mam saty, ze su perfektne, potom som ju prekvapila asi ja, ked som jej povedala, ze som si ich usila. Ale ja si oblecenie druhych nevsimam, a vidim, ze patrim asi k mensine.

@janulka1802 ved ano. Ale je jednoduchsie ist do overenych obchodov, skusit overene veci a cisla, co zaberie max.hodinu, ako bludit po obchodnom centre a pol dna travit skusanim a hladanim. Len aby sa nejake zeny nepozerali skrz prsty, ze si niekto neoblieka sukne a saty