icon

Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD

begees
11. okt 2018

Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?

namornicka
15. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl nevšímam si až tak ľudí na ulici, tiež chodím zamyslená, ale všimnem si človeka s ktorým sa stretnem v bezprostrednej blízkosti, napr. ak niekto stojí vedľa mňa v rade pri pokladni, zamestnankyňu na pošte či úrade, učiteľku v škole alebo rodiča na rodičovskom.

nexuska
15. okt 2018

Sportove oblecenie sa to vola preto,lebo je urcene pre sport,tak ako je pyzamo urcene na noc.nemyalim si ze by ste chodili prevazne v pyzame tak preco chodit prevazne v sportovom?

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2018

@namornicka tak ja som asi chlap😀ja si nevsimnem, co mala kolegyna na sebe, aj ked s nou napr. idem na obed, alebo posedime chvilu na kave. To by uz musela mat nieco velmi inspirativne na sebe, aby som si to vsimla. Tym, ze ja vela sijem a strikujem, tak si vsimnem napr. zaujimavy vzor, strih, ale to uz fakt musi byt take, ze si poviem ejha😉

mircalla
15. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl ja tiez mensie, ale dake musia byt
aj tenisky si dam take s hrubsou podrazkou, zase tie na platforme sa mi nepacia. Tiez chodim dost pesi

Co sa kto oblecene si ozaj nevsimam, pokial to nie je ozaj faux pas ako cupitajuca mamicka v ZOO na 10 cm steklach alebo nejake sialenosti - pasikave tricko s kockovanymi sortkami a ponozkami v sandaloch + ladvinka

Cize neutralne si fakt nevsimam, obcas ma nieco zaujme, ze si poviem - pekny oblek, pekne saty

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2018

@mircalla jo, tak v ZOO som uz taku maminku videla, to je pravda, to udrelo do oci aj mne, lebo to fakt posobilo hodne smiesne, az do placu🙊 Ale inak tie pruzkovano-kockovane kombinacie, to si uz nevsimam, vadilo by mi to jedine na mna a mojich detoch a manzelovi. U ostatnych mi je to jedno.

6mia6
15. okt 2018

@nexuska v úvodnom príspevku sú rifle a tričko co mne sa napr nezdá nejaké hrozne. Nemyslela vyslovene teplakovu súpravu do fitka na šport.

montemotherone
15. okt 2018

@begees mám to rovnako a nemienim to meniť. Manžel mi stále hovorí že vyzerám na 28 (aj keď mám 42), tak načo? Je pravda, že vyložene elegantné oblečenie naozaj zvyšuje vek, dáva výrazu akúsi serióznosť, ktorá pristane staršiemu veku. Okrem iného, do práce (MŠ) sa mi to hodí. V kostýmčeku by som sa s deťmi po koberci váľať nemohla 😉
Obliekaj sa tak, aby si sa cítila dobre. Potom to z teba aj vyžaruje a svietiš v dave viac aj napriek ležérnemu oblečeniu. Ja zbožňujem športovú eleganciu a konkrétne príchod dlhých kardigánov som ospevovala od začiatku. Úplne sadli k mojej povahe, temperamentu, postave. Mám ich v skrini niekoľko, milujem ich 😍 K tomu legíny, slim džínsy, balerínky, plátené tenisky, alebo nízke čižmičky, dobré doplnky, praktická krossbody kabeločka... a nič mi k šťastiu nechýba. Človek môže pôsobiť elegantne aj keď je oblečený pohodlne 😉

nada789
15. okt 2018

moja vecna dilema :D.... ale z praktickych dovodov, kedy po skolke stale behame s dcerkou po vonku a robim cisto z domu, sa mi neoplati kupovat znova elegantne kusky, mam par doma, ked ideme na oslavu, do restiky atd.... ako je mi troska divne, ked si svoj DIor Addict streknem na mikinu, ale mna zaujimaju skor vlastne pocity ako vnimanie druhych, takze rob ako sa ty citis ... ini tvoj zivot neziju, maximalne ta vidia a urcite nebudu tam traumu z tvojho oblecenia, hlavne aby ty si sa citila ok 🙂

zuzanka.zuzu
15. okt 2018

@puklica13 presneeeee 👍 konečne to tu niekto napísal, že na jednej strane tu píšu, že ženy s opätkami by vyzerali smiešne do maštale či ZOO (čo je samozrejme pravda, preto si tam dám tenisky), ale to, že niektoré sa aj v meste obliekajú ako keby išli do maštale, to už ani jedna z nich nevidí 😀
samozrejme, toto je prehnané (žiadna by si do maštale nedala opätky preboha) ale napríklad ja mám doma sukňu z tepákoviny alebo čo je to za elastický materiál, k tomu tielko a rozpustené vlasy - takto varím, ak upratujem tak si vlasy vypnem... to je reakcia na to, že v čom doma varíte/upratujete no tak ja v sukni lebo mi je pohodlne.
po prečítaní diskusie by som asi mala dôjsť k záveru, že mi šibe 😎 a k ničomu ma muž nenúti preboha 🙄 ale tu si idú niektoré "svoje" a z elegantne oblečených (to nie je k teplákovej sukni aby ma zase niektorá nechytala za slovo) spravili manželove utrpiteľky 😲

6mia6
15. okt 2018

@zuzanka.zuzu no lenze tak isto treba prijať že sú baby ktoré si dajú doma tepláky a varia upratuje a je im tak pohodlne. Takže nie je o čom. A ze niekto vybehne tak aj do obchodu je tiež jeho vec.

nexuska
15. okt 2018

,,...ako je mi to troska divne,ked si svoj Dior Addict streknem na mikinu,ale mna zaujimaju skor vlastne pocity ako vnimanie druhych...'' boze baby!!!???🙄🤔🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

malykonik
15. okt 2018

Hmmm keď čítam diskusiu, rozmýšľam teraz nad tým, nakoľko si všímam oblečenie druhých ľudí. Bolo by pekné napísať, že bežné normálne oblečenie si vôbec nevšímam, znelo by to tak "nepovrchne" alebo ako to napísať... Ale žiaľ ja si to všímam. Nie, nehodnotím podľa toho hodnotu ľudí, vážim si každého jedného človeka a ku každému sa správam s úctou a milo, bez ohľadu na to či je to podnikateľ alebo z práce špinavý robotník (prosím nechytajte ma tu za slovíčka, hádam chápete čo tým myslím).
Všímam si oblečenie samozrejme NIE cielene, ale len ak som s niekým v bezprostrednej blízkosti a alebo kontakte.
Ale .... podľa oblečenia si podvedome ľudí aj "zaraďujem" do nejakej skupiny. A myslím si, že či chceme či nie, aj svojim oblečením a úpravou zovňajšku dávame najavo "kam patríme". Inak sa proste oblieka a vyzerá niekto kto pracuje v kancelárii, a inak niekto kto chodí len po dedine a robí manuálnu prácu (konštatujem, nikoho nedehonestujem!). Tiež inak vyzerá podnikateľ ktorý má peniaze a robí v kancli, a inak pracovník z fabriky. A tu by ste sa fakt čudovali, v blízkom okolí máme obrovskú fabriku, a každý jeden, prisahám každý jeden chlap má oblečené tmavomodré rifle, čierne tenisky a čiernu šuštiakovú vetrovku. A šiltovku na hlave. Vidím to hlavne u lekára, kde chodia všetci títo zamestnanci na povinné prehliadky, to keby som vám odfotila plnú čakáreň rovnako oblečených ľudí, tak neuveríte.
A vždy to tak bolo a vždy to tak bude, že ľudia takto "hodnotia" iných aj podľa oblečenia.
Opakujem, na nikoho sa nepozerám zvrchu, je to len proste konštatovanie. Nič viac a nič menej.🙏

6mia6
15. okt 2018
viera27
15. okt 2018

@malykonik vsak to je normalna vec,ze hodnotia. Iny vstup ako vizualny ani nemaju pokial sa nepoznaju. Nepozriem sa na babu sediacu na lavicke a nepoviem si "fiiiha, to je ale dobry clovek. A navyse aj nadana na matematiku :D".
Uz ci clovek potom aj jedna podla vizualu druheho je ina vec.
Ja osobne si rada obzeram ludi, som esteticky zalozeny clovek. Ako sa pristavim pri obrazoch, ci malovanych hrncekoch, tak podvedome hladam vizualne pekne a registrujem skarede veci vsade v okoli.

montemotherone
15. okt 2018

@0silvia0 ja som zase za legíny vďačná a povymienala som za ne všetky tepláky. Som štíhla, ale vysoká a v teplákoch si pripadám ako mátoha 😀 Takže mám športové legíny, leginy do práce, ale aj elegantnejšie verzie k rôznym topom... Budem sa za legíny biť do krvi! ✊😁 Ale mám jedni hrubé tepláky z čias, keď som bola tehotná, a v tých chodím večer v zime (zásadne po tme 😁 , alebo skoro ráno venčiť psa. Sú také veľké, že len ich natiahnem na to, čo mám na sebe a ide sa.

Inak ale ženy, netreba to brať príliš vážne s tým kastovaním podľa oblečenia. Pozrite sa ako chodí oblečený Bill Gates (hlavne staršie fotky) a iní géniovia. Kašlú na tupé konvencie, žijú si svoje bezhraničné tvorivé životy, ktoré majú od malomeštactva ďaleko. Tie najväčšie osobnosti mávajú často 3 košele a dvojo nohavíc a viac im k šťastiu netreba 😉 Keď vidím niekedy tých asexuálnych nagélovaných chudáčikov v slimkových nohaviciach, neviem, či sa smiať, či plakať. To veľké nič, čo je za nimi, len tak žiari 🤦

0silvia0
15. okt 2018

@montemotherone no pokojne si tie legíny nechaj a nos aj do práce 😘 Ja ti ich neberiem, ale ani ich nechcem! Mne sa neťaží sa navliecť sa radšej do riflí a tak ísť venčiť psa, len včera už bola tma a tak som schytila tepláky. Dnes som práve za jednou išla cca 5 minút, vek ako ja, čiže 40+, legíny, vysoké čižmy a krátku bundičku. Musela som pridať do kroku, lebo sa mi na tú neforemnú riť v legínach fakt nechcelo pozerať. Legínová averzia u mňa, nič s tým neurobím 😍

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2018

@montemotherone presne, ja poznam tolko mudrych, vzdelanych ludi (cize ziaden robotnik, ani nikto taky, tym teraz nehodnotim, ze by to bolo nieco menej, ale reagujem na to, co som si tu precitala), ktorych by ste podla tychto kriterii ani nahodou dobre neodhadli. Ja teda poznam najma matematkov a informatikov a v podstate su medzi nimi ludia, ktori sa obliekaju naozaj pekne, ale su aj taki, ktori nosia tie modre rifle, cierne tenisky a bundu k tomu. A co? Im to vyhovuje a kazdemu je do toho tak akurat nic. Mne taketo kastovanie pripada smiesne, podobne ako mi pripada smiesne, ked lekar vidi moju karticku (kde teda mam aj tituly, aj ked nie vsetky) a uz nie som pani XY, ale uz som pani doktorka. A nie je to o tom, ze by som si tie tituly nevazila, ale neviem co maju s mojim zdravotnym stavom.
Proste, ak sa niekomu paci chodit v rifliach, tak nech chodi, ak v satach, tak v satach. Ak sa clovek v tom dobre citi, tak to aj vidno, ak sa citi nesvoj, tak to tiez vidno.

begees
autor
15. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl Nemyslím si, že patríš k menšine. Podľa mňa je to tak 50 na 50, niekto si všíma v kuse a niekto to nerieši vôbec.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2018

@0silvia0 ja napr. tie teplaky doma nemam, proste sa mi to nepaci, ale v leginach chodim len po dome a zahrade, mimo dom by som v nich nesla, jedine ak by som k nim mala sportove saty, aby mi prave zakryli tu rit😀 Takze, ked potrebujem vybehnut do obchodu, tak beriem aspon rifle. A este na bezky mam take gate, ktore by sa dali klasifikovat ako leginy, ale ked som na bezkach, tak mi moze kazdy vyliezt na hrb😀

jajka257
15. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl matematici su ina kategoria😂😂😂poznam doverne a kukni na geologov.... A ja chudatko som krizenec.... 😁😁😁

0silvia0
15. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl no vidíš, ja mám na celom tele najlepšiu riť a nohy a predsa ich nenosím, pripadám si v nich ako v pančuchách, ale je to vec vkusu a dobrého pocitu😎

montemotherone
15. okt 2018

@0silvia0 jooj, veď jasné. tak zase je aj rozdiel ako si ich ktorá oblečie. Ja napríklad riť nevytŕčam (aj keď by som mohla 😉 Nosím predĺžené tričká, kardigány, svetre... Neforemnú riť môže niekto strčiť aj do obtihnutých riflí. To už potom ide skôr o tú hranicu sebareflexie 😉

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2018

@jajka257 ja celko dobre aj tych geologov poznam😀to je podobna kasta😀

@0silvia0 a ved ja mam tiez peknu rit, ale vytrcat ju nebudem😀A presne, citila by som sa ako v pancuchach. Tie bezkove, tie su iny material a tam by mi iny tvar gati vadil este viac ao pri upratovani.

0silvia0
15. okt 2018

@montemotherone jj, kto sa v čom cíti dobre, nech to nosí 😍

6mia6
15. okt 2018

Keď vidím niekedy tých asexuálnych nagélovaných chudáčikov v slimkových nohaviciach, neviem, či sa smiať, či plakať. To veľké nič, čo je za nimi, len tak žiari 🤦
@montemotherone presne toto je katastrofa. Práve idem z auparku a bolo ich tam niekoľko a už teraz sa bojím ci dcéra vôbec stretne normálneho chlapa.

0silvia0
15. okt 2018

@6mia6 baby, inak bacha na tieto výroky o trápnych slimkových nechlapských chlapoch! Máte ešte malé deti, keď príde puberta na vaše deti, nepomôžete si nič, nič nič. Budete nesúhlasiť s outfitmi svojich detí, napriek tomu si to vaše decká oblečú, ešte aj takých trápne oblečených chalanov si nájdu a vy si s tým neporadíte. Z celej duše sa mi hnusili takéto typy chalanov, som sa uspokojovala, že môj syn je nadváhový, takže žiadne slimky nehrozia, lenže mladý pán schudol a keby ste videli, čo nosí a ako vyzerá, v jeho 17-tich rokoch s tým nič neurobím. A ešte sa na neho musím každý deň kukať! A každý deň sa modlím, aby mu už konečne prišiel zdravý rozum 🤒 Koľko krát mám víziu že držím nožnice a strihám mu tie nechutné dredy, potom precitnem a dredy sú stále na hlave... dokonca ženy ho žerú, čo sa čudujem, ja by som ho za frajera nechcela ani za svet 😎

6mia6
15. okt 2018

@0silvia0 ved mne to je úplne jasné

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2018

@0silvia0 presne, velmi lahko sa takto hovori, kym clovek nema dieta v puberte. Ja som vzdy uvazovovala, co maju niektori moji studenti za rodicov, ked som videla tie ich dredy, cierne mikiny s divnymi napismi a podobne. No, ale moja umelecky zalozena dcera sa obcas tak nastrojila, ze som len cakala, kedy si nas pozvu do skoly. Teraz to uz sice prechadza do inej fazy a oblieka sa normalne, ale boli chvile, ked som sa jej v meste chcela vyhnut😀A s mladsou nas toto este len caka, teraz uz aspon viem, ze to prejde, snad😀

0silvia0
15. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl môj syn chodí na umeleckú školu a poviem pravdu, už som sa za neho aj hanbila, naposledy u detskej lekárky😎 Našťastie dcéra (14 rokov) je v tomto oveľa triezvejšia a ustálená, nemá potrebu až takto pútať na seba pozornosť. Ja synovi zo srandy hovorím: čo ti v živote chýba? Veď si bol prvorodené dieťa v celej rodine, všetka pozornosť išla smerom k tebe, všetci ťa zbožňovali, zaoberali sa tebou... nemusíš na seba pútať toľko pozornosti. Ale ono to je aj povaha, určite sa to časom pretransformuje do inej formy, treba len vydržať. Moja mama tiež nebola spokojná s mojím štýlom obliekania v puberte, ja som chodila oblečená ako bezdomovkyňa a moja mama si predstavovala najstajlovanú fiflenu, tiež sa za mňa hanbila 😎 čiže história sa opakuje.