icon

Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD

begees
11. okt 2018

Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?

jajka257
14. okt 2018

@sisaka 😂😂😂😂teraz si trafila do cierneho. Uspesne sa mi to podarilo, a dufam, ze aj zvysok modneho stylu prenesiem na svojho potomka.

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2018

@sisaka a teda presne, ako pise aj @jajka257 , ja casopisy necitam, este tak o byvani a potom uz len matematicke a tam to fakt nepisu😀

mircalla
14. okt 2018

@sisaka Ja mam doma aj teplaky aj leginy a bez problemov to priznam. Je to pre mna pohodlne, nebudem upratovat a varit v rifliach.

mircalla
14. okt 2018

Vsak kazdy nema rad nieco ine, ja napriklad mam len 166 cm a vzdy musim mat aspon 5 cm opatok, preto tenisky ozaj nosim nerada, ale dam si....balerinky nikdy, milujem clenkove cizmy
Zase neznasam vsetko nad 7 cm, ale nejaky opatok mam musim, inak si pripadam ako trpaslik, Kebyze som vysoka, tak rada nosim vsetko.

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2018

@mircalla ja mam este o trosku menej, ale tenisky nosim celkom rada. Je sice pravda, ze nam malym je lepsie, ked mame opatky, ale asi kazda to citi trochu inak. A ja rada nechavam nohy vydychnut-napr. v tych teniskach. Baleriny ani ja nenosim, nejako mi to nie je pohodlne.

begees
autor
14. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl No však balerínky aj sú nepohodlné. Navyše, medzi mužmi sa tiež netešia veľkej obľube. Čítam to všade v článkoch typu "čo muži na nás neznášajú".😉

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2018

@begees neviem, to som necitala, ale tak to kazda zisti, ci su jej pohodlne, mne tam proste akoby nejaky maly kusok chyba, neviem v tom chodit😉

fantaghiro21
14. okt 2018

@sisaka a v com chodis do zahrady kopat zemiaky, sadit kvety, rylovat, zbierat ovocie, zavarat, rubat drevo?Tiež v sukni, v elegantých nohaviciach? Neviem ako ty. My bývame v bytovke, kde si aj tak ludia nevazia robotu. mame malý pozemok, ku ktoremu nemam najvacsiu chut sa pretrhnut (lebo ked clovek nieco spravi, aj tak im to je malo )
Radi vsak s manzelom vybahneme ksvokre do hory, do zahrady a tam je mrte kpec roboty..
neviem ako ty, ale vždy mam do zahrady nieco na prezlecenie...rada by som ta videla , starat sa v mastali v sukni a sexi lodickach 🙂 (obrazne)

Pre mna nie je len normalne, pohodlne, a pre zdravie tiež prospešne mat na doma oblecenie, ktore nosim len na doma, ktore dýcha, ktore je prisposobene na to, ze v nom clovek moze "pracovat ". ( aj telo potrebuje niekedy "oddych" a neparit sa v nepohodlnej koseli, lodickach, ci nevzdušných nohaviciahc) Do zahrady nosim oblecenie, ktore je do zahrady. A do civilizacie ine oblecenie.... Aj na plavarni si asi neoblecies spodne pradlo , ale plavky...

Nazor, ako ze su teplaky pre mužske oko nepritazlive , a dalsie bludy , ze ak muzi maju radi zeny v telakoch tak su zenskejsi ( co tu už v diskusii odznelo )
MY pride skor nepriznanie vasich muzov, ze su proste narcistický .nevazia si svoje zeny, nutia vas do niecoho, do coho sa same presviedcate, ze je spravne a len jedna spravna volba...

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2018

@fantaghiro21 ja myslim, ze si @sisaka zle pochopila, ona tvrdi, ze my, co nemame teplaky, ze to len tvrdime, aby sme nevyzerali neelegatne atd. Ja teda teplaky nemam, ale doma, do zahrady nosim leginy.

begees
autor
14. okt 2018

@janulka1802 A čo nosila predtým tvoja kamoška? Ako zmenila (alebo teda ako píšeš skôr vymenila) šatník? Inak, je zaujímavé, ako sa ženy dokážu navzájom ovplyvniť. A svoje robia dosť aj módne blogy, aj keď toto mňa osobne práve moc neovplyvňuje🙂

sisaka
14. okt 2018

@fantaghiro21 si ma asi nepochopila, ja nemám nič proti teplakom, nosím ich na doma aj do záhrady a moja 20 ročná dcéra ich nosí tiež - ta kľudne aj von. Môj muž s tým nemá najmenší problém, dokonca mi nejaké aj sám kúpil 😂

sense
14. okt 2018

@sisaka ja teplaky mam a nehanbim sa za ne a to nie som.ani na materskej, moja 5rocna ich nosit nechce ta len leginy jerseyove...mne sa zas nepaci na zenach kombinacia leginy a kratke tricko obzvlast ak su to leginy z tenkeho materialu a presvitaju vyzera to akoby si zabudli jednu cast oblecenia

jana_eyre
14. okt 2018

zase som sa zacitala do tejto temy, pri piti kavy.. ja napriklad saty nosim rada, ale musia byt prakticke, sportove, jednoduche, bez nejakych vynimocnych prvkov.. mam rada, ked si mozem sadnut k detom do piesku, mam rada, ked si do mna deti mozu utriet ruky po umyti, lebo sa boja fukaca na toaletach 😉

pre mna bola vzdy prvorada praktickost a nevystrednost veci (resp.v dospelosti, v puberte som bola vyrazna co nosila na sebe vseliake blbosti).. opat, nemam pocit, ze by mi to uberalo zenskost.. skor by som povedala, ze som nikdy nebola a ani nebudem dama (ani v praci).. ale zena som a myslim, ze nie kazda by mala mat rovnaky elegantny styl aby bola zenska.. zenskost sa da demonstrovat aj inak ako eleganciou.. ani muzom sa nepacia zeny s rovnakym stylom, pretoze ani muzi nie su vsetci "kravataci" 😉

sisaka
14. okt 2018

@sense ja si myslím, že mnoho žien by ludom urobilo službu, keby si radšej natiahli tie tepláky

kittykat22
14. okt 2018

Zvláštne je, že v minulosti nebolo moc oblečenie, a ľudia si dávali veľmi záležať na oblečení. Moji starí rodičia vždy čísto a elegoš, babka denne nová zástera, starký švihák v klobúku. Dnes máme tony oblečenia, každá rodina môže oblečenie v skrini lopatou prehadzovať, a polovica republiky vypadá ako keby sme mali oblečenie na prídel. Pričom časopisy, blogy, televízia - všade inšpirácia, a nič z toho. Mám pocit, že ľudia o seba dbajú stále menej. Keby som žila pred 100 rokmi a niekto mi povie, že v roku 2018 bude oblečenie pre každého koľko si želá, tak si predstavím svet ako nádherné miesto plné krásne oblečených ľudí. To by bol asi šok keby ma tu niekto dnes teleportoval. Uvažujem, čím to je.

janulka1802
14. okt 2018

@kittykat22 súhlasím s Tebou veľakrát sa spomína pohodlnosť nadovšetko akoby sukna šaty boli nejaká kazajka je to aj otázka vkusu akéhosi cítenia vlastného vnímania seba samej a veď netreba načo práve naopak my sme dnes Napr boli na prechádzke je to taká chatková oblasť a opäť sama v sukni ale podotýkam nebola to žiadna extrémne elegantná taká bavlnená sem tam vyšitý kvet k tomu som mala obyčajné čisto biele body a ozaj všetky ženy čo som stretla botasky tréningové topánky no škoda ja som sa cítila skvele

jana_eyre
14. okt 2018

@kittykat22 to bude asi tym, ze kazdy si pod pojmom "krasne oblecenie" predstavi nieco ine, alebo sa mylim?

jana_eyre
14. okt 2018

@janulka1802 no ja by som sa zase necitila skvele.. kazdy je iny..

janulka1802
14. okt 2018

@jana_eyre to už je na každej z nás čo si dá na seba ja to neodsudzujem len si myslím že ozaj každá jedna žena je v šatách krajšia môj manžel s tým súhlasí ale ja sa obliekam v prvom rade pre seba až tak pre neho on je rád keď som pekná ale to hádam každý chlap

jana_eyre
14. okt 2018

@janulka1802 ved ja nikde nenaznacujem, ze by si odsudzovala, iba diskutujeme o handrach, nic vazne..

ako som uz povedala, ani muzi nie su vsetci rovnaki a nie kazdemu sa paci rovnako oblecena zena..

moj muz bol napriklad vzdy rad obleceny sportovo (alebo aby sme si rozumeli - volnocasovo) a tak sa mu aj pacili tak oblecene zeny, jemu sa paci ako sa obliekam.. on sice uz do prace nosi elegantnejsie oblecenie, lebo to vyzaduje jeho pozicia..

to ale neznamena, ze sa mu zacali pacit inak oblecene zeny ako predtym.. (tak isto keby som zacala pracovat niekde kde budu odomna vyzadovat eleganciu, tak to splnim, ale to neznamena, ze moj stary styl nie je moj oblubeny) mala som kamarata co bol turisticky sprievodca a horolezec, taky asi tiez nepozeral moc na zenu oblecenu ako prva dama ameriky, ale vzdy sa mu pacili zeny v trekovych sandalach.. je fajn, ak sa najdu dvaja co maju rovnky vkus, ale to neznamena, ze ho taky maju aj ostatni..

janulka1802
14. okt 2018

@jana_eyre môj manžel je športovec telom a dušou aaaale priznám sa on ma veľa naucil o obliekaní hlavne o kvalitných materiáloch niekedy som ani netušila čo je to polyester dnes chytím do ruky a hneď viem jemu sa tiež páčia aj ženy v športovom nemá s tým problém však keď je žena pekná tak je stále pekná ale sám povie že v šatách sú “krajšie” zas neber to doslovne hádam sa rozumieme 😉inak príjemná debata

jana_eyre
14. okt 2018

@janulka1802 samozrejme jasne, ani sportovec nie je kazdy rovnaky, ako vzdy vo vsetkom - nic sa neda zovseobecnit.. ani vkus sportovcov, ani vkus zien..

inak s tymi materialmi si mi pripomenula - moja prva praca bola predajca v predajni s funkcnym oblecenim, tam som sa o materialoch a vrstveni vela naucila, tiez mi nie je jedno aky material mam na sebe a vyznam sa, len styl sa mi odlisuje.. aj som sa mala obliekat sportovo, lebo tam by som v lodickach ktore som vtedy mala maximalne na maturite vyzerala dost divne.. 😁

chodili tam hlavne vrcholovi sportovci a vojaci z povolania, vtedy som aj mala najviac napadnikov z tej "sorty" 😅😅

beky1813
14. okt 2018

@janulka1802 aku mas velkost a postavu? Virs, lebo napr.mne saty, co mozem nosit, pridu na bezne vylety, pieskovisko nepohodlbe, lebo vrch musi byt ako tak obtiahnuty a sukna max.do pol stehien, lebo potom vyzeram, akokeeby som mala min.o 15 kil viac. A v chatovej oblasti som bola vcera, teplaky a platenky, nebudem varit gulas a opekat v satach. O sukni a buelom body pre mna radsej pomlcim 😂 a tiez som mohla vyzerat divne, ked som sa po okoli prechadzala s kocikom, aby krpana spala

lianka123
14. okt 2018

@begees podla mna strasne zalezi od toho kde ides. Podla toho sa clovek oblieka.
Ja mam v satniku vsetko ale nie som vystredna. Zato mam rada kvalitne veci.
Idem do prace- saty, bluzky, lodicky a podla pocasia hodiace sa kabatiky, popripade kozena bunda
Idem s dietatom na ihrisko alebo do potravin- teplaky, volne tricka, mikiny
Idem s muzom na veceru, nieco vybavovat- sportovo elegantne, jeansy, topanky s nizkym opatkom, rovnou podrazkou
Na sport- funkcne oblecko
A doma k bazenu- plavky 🙂 🙂

Oblecenie musi sediet a pristat a clovek sa v tom musi citi dobre

janulka1802
14. okt 2018

@beky1813 veľkosť mám S typ postavy hruška teda nie ideál presýpacie hodiny ale dá sa s tým pekne pracovať viem kde mám prednosti kde nedostatky veľmi krátke sukne nenosím do práce nesmiem a ani sa necítim dobre v mini

beky1813
14. okt 2018

@janulka1802 tak to mas fajn, ja som ten styl, co by bol na bezny den a obsahoval sukne a saty nenasla, na moju postavu pohodlne kusky nevymysleli.

janulka1802
14. okt 2018

@beky1813 ale ba určite sú aj na Teba na každý typ sa nájde vhodný strih a ten robí spolu s farbou dĺžkou vzorom zázraky bože čo sa ja niekedy naskúšam a nesedí mi nič

beky1813
14. okt 2018

@janulka1802 ja sa radsej venujem detom, ako travit hodiny skusanim. tak radsej ostavam pri oscedcenych rifliach a teplakoch.

puklica13
14. okt 2018

@fantaghiro21 mna moj muz nenuti do nicoho..aj keby chcel..nosim a robim co chcem ja..to ze radsej suknu ako nevzhladme vrece je moje rozhodnutie..keby som robila v maštali tak asi logicky nenosim lodicky..ale robim v meste medzi ludmi tak sa predsa nebudem obliekat ako do tej mastale

janulka1802
14. okt 2018

@beky1813 toto nemá nič spoločné s deťmi a trávením času s nimi nakupovať musí každý lebo sa obliekame všetci 😉