icon

Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD

begees
11. okt 2018

Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2018

@0silvia0 tiez je prvorodena, tiez jej pozornost nemohla chybat, ale budu to asi tie umelecke sklony. A presne ako pises, moja mama tiez nebola spokojna s mojim obliekanim, ale ona nie je ani teraz, akurat, ze teraz viem vypnut prijimac a uz nereagujem, kedysi sme sa vedeli paradne povadit😀Ale dcera teraz uz chodi nakupovat najma so mnou a velmi si to pochvaluje, lebo ja vzdy vraj nieco super najdem😉A to je taka pochvala, ze som hned o 10cm vyssia😉

begees
autor
17. okt 2018

@eeffka Baby, fakt niektoré využijete kapucňovú mikinu len na opekačku? Aj keď by to boli pekné značkové kúsky? Len ma to tak zaujíma, lebo väčšinou sa tu mikina-klokanka skloňovala so slovom opekačka😊

janulka1802
17. okt 2018

@begees športovú na beh turistiku lyžovačku

kittykat22
17. okt 2018

@begees mám jednu mikinu a nenosím ju do lesa ale do mesta. K nej mám asymetrickú košeľu po kolená, úzke rifle a vysoké topánky. Ale musím povedať, že sa niektorí ľudia pozerajú, či som neušla z nejakého sanatória 😀 mala by som mať napísané, že som ušla zo Zary. Verím, že by polovica z nich otočila 😅😅

begees
autor
17. okt 2018

@kittykat22 A to je klasická klokanka s kapucňou?

simsalabim
17. okt 2018

@begees kapucnovu mikinu nosim doma (rifle, tricko, mikina), v zahrade, ked idem na bicykel a ked mame so susedmi opekacku. Nikam inam mikinu ja osobne nenosim. Nepovazujem ju v mojom veku (pomaly sa blizim k 50ke) za oblecenie na ine prilezitosti.

sorciera24
17. okt 2018

@begees pravdu?...ano, mam jednu a je vyslovene na chatu na opekacku......moze byt aj od prezidenta, ekd to nemam kam nosit a nepaci sa mi to.....

begees
autor
17. okt 2018

@sorciera24 Jasné, že pravdu😊 Čiže to máš len tú jedinú určenú na opekačku, jo?

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2018

Ja taku mikinu ani nemam, na opekacku mam taku bez kapucne a potom mam nejake sportove na turistiku, lyze/bezky (tiez bez kapucne). Tiez sa uz blizim k 50-tke, tak mozno aj preto, ale mozno ten vek nebude hlavny dovod.

sorciera24
17. okt 2018

@begees mam celkovo vo svojom satniku len 1 jedinu mikinu a fakt len kvoli chate a opekacke, resp. len tam ju vyuzivam, inak by som uz aj tu vyhodila

begees
autor
17. okt 2018

@sorciera24 Čiže predtým si mikiny nosila, ale povyhadzovala?

nexuska
17. okt 2018

Baby a ja ze co mi doteraz chybalo-ved opekackovy outfit😂🤣😂musim sa popozerat po specialnej mikine na opekacku😂😋

kittykat22
17. okt 2018

@begees je to táto, čo je na obrázku ale ten štras nie je na rukávoch, je na hrubých šnúrkach ktoré idú z kapuce, a je modrá. Vypadá pekne, nie moc do lesa.

begees
autor
17. okt 2018

@kittykat22 A košeľu s tým nakombinuješ ako?

lucinka1988
17. okt 2018

@begees podla mna kazdej zene pristane najviac to, ked je sama sebou a nenuti sa do stylu, ktory jej nie je vlastny. Ja som naopak skor suknovy a satovy typ, mam ich v satniku asi sto, a paradoxne po nastupe na MD ma najviac trapilo, kde to vsetko budem nosit. Nastastie chodim aj pocas MD raz do tyzdna do prace, kde si moja pozicia vyzaduje elegantne oblecenie, lodicky atd...a vo volnom case, ked kocikujem maleho sa obliekam ako kedy-vacsinou sportovo elegantne, obcas uba sportovo, ale v tom sa necitim moc dobre. Ale ja som bola od mala taky typ, ze saticky, topanocky, kabelky atd a mam v tom maniu dodnes. Takze ak si skor sportovy typ, nasilu sa nenut nosit nieco ine, kazda sme ina a preto aj jedinecna ☺️

kittykat22
17. okt 2018

@begees pozri na obrazky - kosela + sako. Ja to nosim tak, alebo tu koselu s mikinou. Vypada to super. Ale urcite je to oblecenie do vacsieho mesta. Na dedine, by som si to koli predsudkom a obhajobe toho co nosim, neobliekla.

sorciera24
17. okt 2018

@begees mikiny som nosila na strednej skole......a tuto som si potom z domu od rodicov vzala jednu len na tuto prilezitost;)....ako dospela dama uz ich fakt nenosim....

begees
autor
17. okt 2018

@kittykat22 Súhlasím, skôr do väčšieho mesta😊

begees
autor
17. okt 2018

@sorciera24 Ok, chápem🙂

kiwi3
17. okt 2018

@kittykat22 preco na dedine nebliekla? ja tak chodim bezne, sice v najvacsom meste, ale neviem si predstavit, ze by som sa niekomu mala prisposovat alebo mu nieco vysvetlovat

@begees ja mikiny milujem, neviem si ani prestavit, co by som mala napr. v zime ine nosit, nic tak nezahreje (okrem kardiganov, len to je vacsi problem najst pekne), ale nosim hlavne take, co su niecim zaujmave, ozvlastnene

kittykat22
17. okt 2018

@kiwi3 veď ale ty si z bratislavy podľa profilu, nie? Žila si niekedy na dedine?

kiwi3
17. okt 2018

@kittykat22 ano som, len neviem, preco by som sa mala obliekat niekam inak, ak sa mi to paci a nejak sa s tym stotoznujem a citim v tom dobre (samozrejme, ak nejdem prave do divadla alebo robit v zahrade, to su ine pripady)

kittykat22
17. okt 2018

@kiwi3 ak si nikdy nežila na dedine alebo v malom meste tak si to nevieš predstaviť. Skúsenosť kritiky, výsmechu, povrchných pohľadov a rečí je neprenosná. Nemôžeš písať, že by si si robila, keby ... keď si to nikdy nezažila - to je od teba trošku arogantné. Je to veľmi komplexné poňatie ľudských vzťahov - a nejde tam o to, že si niečo oblečieš, ale o to, že reprezentuješ niekoho, s kým ostatní nechcú mať nič spoločné, alebo sa mu hromadne smejú poza chrbát. Keď si mladá tak ti to je jedno, ale keď sa raz spoločenský problém začne dotýkať napríklad tvojich rodičov alebo dokonca tvojich detí, tak si dobre rozmyslíš, čo spravíš. Arogancia a anarchia v oblečení je zlatá vlastnosť - vo veľkom meste.

0silvia0
17. okt 2018

ja zasa neviem prísť na chuť kardigánom... nemám rada, keď niečo príde do módy a zasa to nosia všetci, vôbec to nie je originálne... teraz chodia všetky ženy rovnako - úzke rifle a dlhé rozviate kardigány, akurát každá má inú farebnú kombináciu. Ja som konzerva, nechodím oblečená podľa toho, čo sa nosí, ani som nikdy nechodila. Nosím to, čo mi podľa seba svedčí a v čom sa cítim prirodzene. U mňa módne vlny a trendy nabúrajú vždy na hrubý múr, lebo vidieť na uliciach 50 percent v tom istom len v iných farbách je nuda...

kiwi3
17. okt 2018

@kittykat22 aky myslis konkretne spolocensky problem?

inak, neviem preco, ale tu su ludia mimoriadne otrli. dnes som videla na ulici taku tu blogerku s azurovymi vlasmi oblecenu doslova len v satkach na brusne tance, s holym zadnom a vsetci sa tvarili skor, ze tam nie je. trochu si tak hovorim, ze mozno to bude nejak prepletene s politikou, ze uz tych ludi nic nemoze prevapit. neviem si to nejak vysvetlit logicky.
pritom by som povedala, ze to nie je velkostou mesta, pred par rokmi som bola v lisabone a dokonca este aj moj frajer komentoval, ze posobim rozruch converse sandalmi. vela bab na to proste okato pozeralo.

0silvia0
17. okt 2018

@kittykat22 ja bývam na dedine, síce na takej modernejšej dedine, ale dnes už handry nikto nerieši. Keby si videla, ako chodí oblečený môj syn, katastrofa, keby mi niekto rozprával o tom, čo nosí, prečo to nosí, tak to vôbec neriešim. A nerieši to ani on a určite kvôli nejakej tetke z tretej ulice nebude chodiť oblečený ako slušňák v pukových gaťoch...

fantaghiro21
17. okt 2018

Damy, len trochu mimo autorkinej otazky. Ked sa tu rozobera moda a povacsine su tu predpokladam zeny , ktore maju deti...Co hovorite na pasikave tricka,( ktore neviem ci mi propominaju vazenske oblecenie, alebo pepekov namornikov ) s napisom SOM MAMA! Ja , co mam rada ležerny, sportovy , sportovo - elegantný stýl obliekania(aj ked tu odznelo, ze taký neexistuje) mam totalnu averziu na tieto trička...Možno to bude tým, že celkovu autorku nemam v laske.Nechcem napisat,ze ju neznasam, ale nie je mi sympaticka. Jej knihu som prečitala doslova z nudy, ked som 3 mesiace lezala v nemocnici(nic nudnejsie som nečitala) a nemala som už co citat- zhodou okolnosti, som gadzovala v nemocnici so spolubývajucou, ktora tiež bol dlho hospitalizovana ako ja, a tiež bola knihomol a prave tuto knihu mala... ked som nemala co citat, pustila som sa do jej knih..No...ale tie trička( co si ja bezne ludi nevsimam ), no toto sa neda nevsimnut- niektore zenske kombinuju do elegantneho stýlu. A ja teraz fakt už neviem, ci ja fakt neviem, kde je hranica elegantneho, lezerneho, sportoveho stýlu, alebo to, co ja povazujem za ležerný ,neelegantný stýl, je pre niekoho elegantý :D Asi by som potrebovala navod....

0silvia0
17. okt 2018

@fantaghiro21 presne som si toto všimla, v jednej kaviarni sedeli 3 ženy v čierno-bielych pásikavých tričkách. Nuž, móda je móda, keď sa to nosí, no neobleč si to za každú cenu! Dámy si myslia, aké sú moderné, pritom sú neoriginálne, lebo ako som písala, keď príde módna vlna, 50 percent žien nosí to isté.

fantaghiro21
17. okt 2018

@0silvia0 neviem, ci je to našťastie,alebo bohužial..Ale ja som žena, ktora nesleduje čo je moderne..Nosím to, čo sa mne pači....A priznavam, nemam doma ani jedno tričko SOM MAMA.nemam doma ani jeden kusok oblečenia ci incýh veci s folk stýlom a podobne...

0silvia0
17. okt 2018

@fantaghiro21 no ja tiez idem podla vlastneho sukromneho vkusu a nie podla modnych vln. Teda vlastne vzdy som to tak mala, mam priam averziu na stadovitost v obliekani.

sisaka
17. okt 2018

@fantaghiro21 tie trička som tu niekde videla, na seba by som to nedala, ale ja som mala naposledy tricko s nápisom ako teenagerka čiže pred vyše 20. rokmi, vyslovene neznášam trička s veľkými logami a trička s “vtipnými” nápismi už vonkoncom nie, to som nekupovala ani deťom - typ mamin maly chlapček, babickin poklad, som cool, som # 1, princezná atd. a už vonkoncom nie s nadávkami