icon

Zúfalá matka

mionag
17. apr 2023

Ahoj. Viem ze takych ako ja je tu viac. No aspon by som sa chcela vyrozprávať. Mame dve deti. 4 rocnu dceru a trojmesačného syna. Dcera bolo jedno spokojne dieta, ani sme nevedeli ako vyrástla. A syn je presný opak. Vecne nespiace a nespokojne dieta. Zaspi jedine v iducom kociku alebo ked s nim lezim na posteli. Akonahle od neho vstanem tak je do 10 minut hore. Doteraz aspoň v noci dobre pospal ale posledne tri noci otras. Ani uspat ho neviem inac iba na prsniku....a od toho sa odvijaju vsetky moje problemy. Nedokazem nic urobit,ani si uvarit, do obchodu ist tiez nie, lebo hned sa zobudi ked sme vnutri a rici ako tarzan, sprcha a umývanie vlasov tiez nehrozi. Ked nam náhodou zaspi tak chodíme po špičkách a samozrejme dcera je tiez len dieta a robi hluk a my na nu hned hulakame a vyhrážame sa jej vypraskom, ked maleho zobudi. Som z toho nestastna,lebo sa uz v noci zacala budit s krikom ze chce byt s mamkou.(spi vo vedlajsej izbe s manzelom) Tak som ju vytlačila zo svojho 'zivota'. Starám sa len o toho maleho krikluna. Aj ked je maly hore tak je nespokojny a chce byt len na rukach. Aby som dokazala nieco urobit tak vyuzivam cas ked uz manzel pride z roboty a trochu sa onho postara. Ale to je vlastne jediny cas ked mozme byt spolu a zase len upratujem bordel, aj ked dcera ma prosi aby sme si malovali alebo nieco spolu robili. Je mi z toho nanic. Do toho vsetkeho asi stracam mlieko, kojim s klobucikom a vraj tie znizuju tvorbu. Tak neviem,ci je to tym. Nezaberaju uz ani hoeopatika, ktore mi doteraz robili dobre na tvorbu...ak ste na tom niekto podobne tak aspon napiste aby som vedela ze niesom sama. Mozno si aj poradime navzajom. Vdaka.

Strana
z2
anjelicek26
17. apr 2023

Mlieko stracas, lebo si v strese... nespis, stresujes a telo v nudzovom rezime vypina mlieko.. daj sa do pohody. Starat sa o maleho trojmesacneho krikluna je v poriadku. Bordel pocka. Ked dojde dcerka a manzel domov, upratujte spolu... aspon ja som to vzdy tak robila, nakladala umyvacku s detmi, davala prat s detmi, utierala prach s detmi, pri tom sme aktivne - pokecali, popytala som sa, co bolo v skolke, ako sa citia, co kamarati, ci chce naplanovat nejaku kamosku atp. Naucila som sa efektivnejsie vyuzit cas. Lebo dietatu je absolutne jedno, ci si s nim kreslis alebo ci s nim varis, hlavne, ze si tam TY...

Skus sa dohodnut s mamou raz v tyzdni napr. sobotu aby si si upratala kupelky a zmyla kuchynu nech dojde, dve to mate za dve hodiny odrobene. Cez vikend rano vstane muz, ty sa dospis...

Ina moznost ani neexistuje, len nastavit taky rezim, ktory vyhovuje rodine a vrestadlu...tiez sme taky exemplar mali a moze byt rad, ze neskoncil v hniezde zachrany... uplne vazne, tie prve tri roky neviem, ako sme vlastne zvladli s nim... neskutocne bol urevany.

Varit tiez vecer, druhy den prihriat, nehovorim, ze je to idealne, ale treba si hovorit, ze je to docasne...zacne sa viac hybat, papat tuhu stravu a bude dobre...

beata_k
17. apr 2023

@mionag Mam 4 rocneho a 1 rocneho. Moj mladsi sice nereval, ale zobudil sa hned ako som ho uspala a dala do postielky. Starsi ho tiez 1000x zobudil. Az casom sa vsetko zlepsilo. Starsi bol v skolke alebo sa naucil hrat tissie. Mladsi v nosici. A plus si precitaj o spankovej regresii v 3-4 mesiacoch. Je najhorsia. Zrejme nou prechadza tvoje babatko. Drzim prst. Vsetko bude lepsie, ale az casom. ( aspon u mna tak bolo)
PS: Bordel je doteraz 🙂

lenvam
17. apr 2023

@mionag nikdy nieje tak zle aby nebolo ešte horšie. Viem co prežívaš len s tým rozdielom ze naša nespala ani v kočíku ani na rukách. Bola na UM takže ani hladná nebola. Jednoducho ziapala celý deň 3 hodiny v kuse od únavy zaspala na 27min. strhla sa a pokračovala ďalej. Takto celý deň kým nedostala večernú fľašu jedna v noci ďalšia nad ránom a cca tou začal kolobeh revu zas každý deň postupne sa to našťastie skracovalo.

cookie29
17. apr 2023

Ja som mala take prve dieta. A ked som nieco povedala, tak ma dokonale mamicky vzdy zvozili, ze ako to ony stihaju pri viacerych detoch, ked ja nezvladam jedno. Podobnu podporu som mala od lekarov atd...

Bohuzial existuju narocne deti. Moje prve take bolo a je. Aj ked vekom je to lepsie, ale proste potrebovalo 24h denne 7 dni v tyzdni. Spalo len na mne, akonahle som sa pohla, bolo hore. Kocik sme odlozili, ked som parkrat sla s nakupom v kociku a ryciacim dietatom na rukach, ale tak ze modralo. Ked som vecer o 18h bola este od rana v pyzame zatial co kamosky s deckami sli na kavicku, tak ma chytali depky. Boli ma pozriet rodicia, neviem kto bol dieta, len si pamatam, ze mi otec pridrzal tanier s polievkou, aby som sa mohla najest jednou rukou, zatial co druhou som drzala revuce dieta...V noci sa budilo aspon 10 krat. Mlieko som stracala tiez, ale nie od stresu, ale od unavy, nevyspatosti. Dostala som milion dobrych rad stylu ako si si naucila, tak mas. To si si ho tak naucila. Daj mu flasu bude lepsie a podobne. Citila som sa ako mizerna a neschopna matka. Kto nezazil, nevie. Nepochopi, pretoze to skutocne vyzera ako vymyslanie ci stazovanie. Brali ma ako precitlivenu matku, dieta sa nam podarilo az po dlhom snazeni. Na poradni 9m zacalo dieta revat u doktora tak ze modravelo. Doktor po mne ziral v style ze toto robi? Tak som sa rozrevala od nervov, ze co si myslis, ze Ti tu uz skoro rok vykladam....

Nemam riesenie, len vydrzat, odstrihnut co nie je nevyhnutne. Najst pomoc ak sa da. U nas sa nedalo, rodina bola daleko a dieta j tak nikoho nechcelo. A jedno Ti poviem, neviem, ako som sa odhodlala na druhe, ale materstvo si uzivam. Skutocne a vdaka druhemu vidim, co moze byt krasne, pretoze pri prvom to bol boj. A aj je. Sice inak kedze uz je vacsie, ale stale je intenzivne. Drzim palce

lucka_ke
17. apr 2023

môj bol presne taký až na to, že on nespal ani v noci, ak ti vydrží v nosiči tak ho nos tam a popri skús niečo urobiť aj sa venovať dcérke, základ je akceptovať, že je taký a prijať ho, nie dúfať, že sa zmení na pokojné tiché bábätko...

zuzanaete
17. apr 2023

Satku/nosic si skusala? Ak by sa dalo, ze by maly spal takto, tak by si sa popri tom mohla aj zahrat s dcerkou alebo si nieco mensie urobit.

terezka1947
17. apr 2023

Iba vydržať....postupne to prejde.

simsalabim
17. apr 2023

Moja starsia bola taka… plus reflux do toho, denne som prala 2 pracky pogrcanych veci, 50 podbradnikov obehu…. Poradim ti len to, ze bordel treba ignorovat, upratat staci raz za tyzden. Venuj sa detom - vyhrad si denne cas iba na dcerku. Je dolezitejsia ako cista podlaha. A polhodinku na seba a manzela.

oblecenie99
17. apr 2023

@cookie29 Panebože, musela som skontrolovať, či som to nepísala ja :D Ale u mňa bol rozdiel v tom, že môj bol na UM a i tak mal obdobie revu.
A autorka - presne v tomto období, keď mal cca toľko ako tvoje, spomínam si na také, keď v kuse BEZ PRESTÁVKY reval ale že non stop, a keď prestal, tak opäť o cca 20 minút znova a my sme zo zúfalstva ho raz v noci zobrali na pohotovosť, lebo som si povedala, že neexist, aby jedno bábätko toľko revalo, že niečo mu musí byť :D - spoiler: nebolo, chvalabohu, proste sme týmto asi museli prejsť. Aby sme mali v noci ticho, tak sme sa s ním vozili po meste, vo februári ja niekedy v papučiach, v župane a bunde, manžel tiež podobne - ale vtedy spal :D Čiže áno, sú aj takéto deti. Vydrž, vyrastie z toho.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
19daniela90
17. apr 2023

Ahoj. Ja mám 3 deti. Syn 5,5 roka, dcéra 4 a 5 mesačné bábo. Prvé dve deti boli také vrešťadlá. Prvý syn úplne najviac. Cez deň spal 3x po 30 minút. Dcéra po 4x po 20 minút. V noci katastrofa. Keď som mala len prvého, tak som revala ako ťava, ja som nevedela, čo s ním. Nonstop na rukách. Ani kočík, ani perinka. Okolo 3mesiacich som vyskúšala nosič a pomohlo. Kočík, postieľka boli na okrasu. Ja som jedla, na wc s ním chodia, varila, upratovala atď. No proste všetko. Keď som dokojila, okolo roku, tak sa zlepšili aj nočné spánky. On bol v noci každé 45 minút hore a dcéra každú hodinu a pätnásť minút. Ako hodinky presní. To som už bola 2.tehu. dcéru som hneď po príchode z pôrodnice šatkovala. Voľné ruky, tiché dieťa. Rýchly pohyb ako ísť von, že sme nemuseli čakať kedy vstane atď. Ja som nechápala ako je to možné, že také malé bábo a nič nespí. Susedy, kamošky, čo mali deti všetky deti spali. A naši? Psychiatrické oddelenie šuvix... No prešlo to. Teraz už sú veľkí a stále nespia. Budík máme na 6.30, no oni vstanú sami o 6.00. aj cez prázdniny, víkend. Výnimočne pospia do 6.15... cez deň nespia vôbec. Ani v škôlke a večer ich naháňam do postele, lebo stále ešte majú energie na rozdávanie... Tretie bábo je našťastie spokojné a pokojné. Tiež nespí. On má 30 minútové spánky, ale neplače. On je úplne kľudný. Dám ho do kresla, či na podložku a hrá sa, pozoruje ma, v kočíku vydrží, len keď má ísť na spánok. Chvíľu sa pozlostí, potom zaspí, keď sa zobudí, chvíľu posedí a už je zle, musím vybrať. Ale hodinový rýchly nákup stíham. On je tiež od narodenia v šatke, teraz už v nosiči. Ja viem, že je to klišé, ale je to naozaj len obdobie. Musíte vydržať. Pevné nervy, veľa síl želám. A ako už vyššie bolo napísané, tak poriadok minimalizuj a zapájaj dcéru. Bude sa cítiť dôležitá. Ja upratujem v pondelok, po víkende je to des... Varím na viac dní alebo rýchle ako cestoviny, rybie filé do rúry, rizoto, pečené zemiaky a k tomu kyslá kapusta atď.

19daniela90
17. apr 2023

A ešte dodám, že bábo vstáva medzi 5.15.- 5.30 dlhšie nepospí. Cez deň dá 4x30 minút. V noci spí našťastie dobre, budí sa len 2-3krat.

mionag
autor
17. apr 2023

Dakujem vam za reakcie s skusenosti. Aby som uviedla veci na pravu mieru. Nepratam v zmysle umyvanie podlah, okien a lestenie policiek..len take bezne prace som mala na mysli ako oprat a odlozit veci, upratat po ' tvorivych dielnach' starsej, riad atd. Varim zo zasady len vecer a uz som si aj kupila hotove jedlo. Aby som ani to nemusela. Vecera parky( staršia sa tomu tesi). V nosici nechce byt to tiez reve. A uspavat sa chce na prsniku,ale na takom co tecie. Aj ja som doteraz mužovi hovorila že je to len obdobie ale uz som nejaka zla z toho. Dnes rano sa mi stalo ked som isla zo skolky ze som videla ako male dievcatko spadlo na schodoch. A ja som sa z toho normalne rozrevala spolu s nou. Taka som uz precitlivela alebo co. Svoje deti najviac lubim ale ja si hovorím ze asi nemam na to byt tou dokonalou matkou. Ved ani na ihrisku nemam nikdy nakrajane jablcka na prehryznutie ako ine dokonale matky, ani veci na prezlecenie nenosim....uz mi asi sibe ked uz som sklzla k takýmto uvaham

cookie29
17. apr 2023

@19daniela90 presne. moja prva navsteva u pediatra bola pretoze novorodenec spal cca 10-11 hod denne. Ziadne 20 ako sa niekde pise. Denny spanok bol max 5-10minut ked uz bol vacsi a ked mal rok tak ho zrusil definitivne.

Ja sa dodnes "smejem" na tom, ze ked siel do jasliciek a vysvetlovala som vychovavatelke, ako mi dieta (ne)spi tak sa po mne pozerala v style, "zase jedna moderna matka, ktora nevie dietatu vytvorit rezim" a po par tyzdnov v jasliach mi podaval spravy stylu dnes spalo AZ 10 minut

@mionag reflux nema? Ani skryty? Lebo vtedy neznasaju vodorovnu polohu a klasicka M poloha v nosici reflux zhorsuje a treba ju upravit.

kykymora
Autor odpoveď zmazal
mionag
autor
17. apr 2023

@cookie29 neviem ci nema reflux. Grcka si ale asi nie tak nejak dramaticky. Asi tak normalne. Ked este spal v postielke zo zaciatku tak sme ju mali dvihnutu. Teraz spi so mnou. Ktovie mozno ho nieco aj trapi a ja o tom neviem.

dominika126
17. apr 2023

@mionag ahoj,sucitim s tebou. Som v podobnej situácii... mám, už teraz, 4,5rocnu a 15mes.dvojicky. staršia,nevravim, že bola ukážkové dieťa, ale v podstate nejak nevyvadzala. spánok mala na figu, ale bola jedna,všetok cas venovaný jej. Veď to poznáš....a potom prišli dvojicky. Začalo to už rizikovým tehotenstvom, pobytmi v nemocnici,predčasným pôrodom...no malá vyvadzala, nemohla som jej venovať 100% pozornosť ako predtým. Keď sa dvojicky narodili, poviem ti, bol to masaker z kazdej strany. So staršou tiež správa manžel, našťastie sa takto nebudi,ale vnútorne s nedostatkom času s dcerou bojujem stále. Dvojicky si od narodenia extrémne náročné, nervave, nespiace, teraz začínajú chodiť,takže práva sranda začína. Minule som videla 1 video,kde 1 mamička začala,že ona žiadne zo svojich detí neodsuvala a vždy boli spolu,menšie v nosiči a tak... dvojky som v nosiči nenosila, moja telesna konstrukcia nie je na to stavana. Som večne unavená, vyčerpaná,lebo deti sú často chore, dvojicky stále v noci nespia,ak túto noc bol do pol 2 hore syn a od druhej dcéra. Staršia doma z mš lebo chorá... ja unavená ako pes. Nedokážem sa na 100% venovať ani deťom o domácnosti nehovorím. Občas sú aj lepšie dni,občas horšie,snažím sa aj napriek tomu zaceliť čas.so staršou,keď je doma a dvojicky spia poobede. Alebo teda keď muž príde domov,nevravim.kazdy den,ale ako sa dá. O 19.0p idú dvojicky spať,potom máme so staršou ešte chvíľu pre seba. No,čo ti poviem,verím len,že toto raz skončí a bude to lepšie 🙂

0silvia0
17. apr 2023

@mionag ja som mala takého prvorodeného. Asi to bola veľká výhoda, lebo keď sa po dvoch rokoch narodila dcéra nevedela som vyjsť z úžasu, že existujú aj pokojné a spiace deti, ktoré nie sú nonstop nalepené na prsníku a matke ako opice.
Neporadím, ale asi by som sa skúsila venovať dcére s malým na rukách, ideálne v sede, aby si si nezničila chrbát. Nosič ani šatky som ani ja nepoužívala, moja skolióza by nebola rada a som bola veľmi tenká mať na sebe nelepené nonstop odkojené pretučnelé dieťa. Bordel a varenie počká alebo to presuň na manžela. Jednoducho musí viac zabrať aj on.

evka258
17. apr 2023

@mionag skus vyuzit nosic, ked boli taketo zle obdobia, velmi pomohol. Aj spravis popritom nieco, aj dceru mozes zobrat na prechadzku. Je to tazke, ja mam 3 deti a tiez si vycitam, ze na prostrednu skolkarku nemam cas, nakolko mame prvaka a skoro dvojrocneho.

19daniela90
17. apr 2023

@cookie29 noo a to som tiež nenapísala, že syn mal 13 mesiacov, čo prestal cez deň úplne spať, dcéra okolo 1,5 roka prestala cez deň spať. Vzdala som to, lebo celý deň som len bojovala s deťmi a zaspávaním. Dcéra mala v tom čase 6 mesiacov, tak tá mala spať 2x. Vyzeralo to u nás tak, že ráno spolu vstali. Potom akože dcéra prvý spánok, potom obedný spánok syn a potom poobedný spánok dcéra. U nás rev, krik akoby som deti z kože drala a ja len som sa uspať snažila. A ešte mám také deti, čo jednoducho len tak sú unavení, tak odpadnú, zaspia no nezaspia, preúnava a koniec filmu, zbohom zdravý rozum. Ja som fakt veľmi dlho fungovala s nosičom. Už som bola 2x tehu a staršieho som mala v nosiči. Kým mi zdravie a brucho dovolili samozrejme, nie, že na úkor zdravia baba v brušku. Zaspali, preložila som do postele. Aj teraz, keď má bábo deň blbec, tak dám do nosiča aj doma a je spokojný. Idú mu zuby, tak už sú všelijaké dni. Ja tiež mám len jedne nervy. Nechceš spať? Tak nespi, ale bude tu kľud. Samozrejme, že len pri starších to už funguje. Bábo nosič a hotovo. Veď by mi ruky odpadli.

mionag
autor
17. apr 2023

Och ked citam niektore prispevky az mi je zle z toho. Mame to my zeny tazke. Skoda ze chlapi to naozaj nevedia preciti. Lebo moj mi povie ze vie ake to mam tazke ale nevie. Lebo ked ho poslem do obchodu a vravim zober aj deti na vychadzku ta mi povie ze najprv pojde na nakup a potom zoberie deti von. A my jak chobotnice...asi sa uz nebudem tak lutovat lebo naozaj vidim ze to mate horsie vsak @dominika126
Len by som chcela vediet ci sa tie deti niekedy aj zlepsia alebo uz stale budu nespavci narocni. Mozno v 18tke...

julie19
17. apr 2023

Uf, čisto situácia u nás, ja už som na prášky z toho, staršia bola dieťa za odmenu nikdy sme nechápali rodičov čo sa sťažovali že dieťa nevedia uspať alebo že prereve celý deň, jasneee občania me pretočili že si len nevedia nastaviť 🙄 a teraz mame mladšiu dcéru bude mať 4 mesiace a je to satanaš, proste to dieťa je neuspatelne, neupokojitelne, nechce cumlík, nechce fľašku, nechce nič keď ide spať proste 4 mesiace skúšame nájsť nejaký systém uspávania a nič nič nefunguje, ona sa vždy proste prereve do spanku 🙈 zaspí až od úplného vysilenia, niekedy to trvá pol hodinu niekedy aj 3 hodiny 🤷‍♀️ na striedačku s mužom k nej chodime a snažíme sa ju upokojiť hladkanim, bielym šumom, držaním za rúčku proste zatiaľ sme nenašli jedinú vec čo by fungovala 🤯🤯 a samozrejme od toho sa odvíja potom celý deň lebo muž unavený odchádza do prace unavený sa vravia domov, ja unavena vynervačena keď sa mi podarí že malu cez deň “uspim” tak blačim po staršej nech sa hra inde nech je ticho že keď zobudí malu dostane atd 🙈 kedysi sme chodili so starsiou na Babybalance, na prechádzky, ihrisko, maľovali sme, čítali atd ale teraz proste na to nemám kapacitu a trpezlivosť a hrozne ma to ubíja lebo na konci dňa keď znova počúvam malu ako vrešti kým ju nevypne od unavy tak mám chuť plakat a ňou že to ako teraz “fungujeme” … už 3 mesiace si opakujem že “je to len obdobie” ale úprimne aj to svetielko na konci tunela čo som vďaka tejto vete videla na začiatku už vôbec nevidím

mionag
autor
17. apr 2023

@evka258 nechce nosic. Mala som aj satkonosic pre novorodenca aj teraz ho skusam sem tam nosit ale nema to rad...

mionag
autor
17. apr 2023

@julie19 presne tak. Je to len obdobie. Ale aj za to "len obdobie" sa da pokaslat vztah so starsim dietatom. Bojim sa aby sa raz necitila tak ze som ju nemala rada. Aj teraz ked niekedy ide na zachod a vola tatina a nie mna uz ma to tak zaboli,ze uz si odo mna odvykla. Kazdy jeden krik ktory na nu spustim si potom vycitam. A rozmyslam ci mi to kojenie napriklad stoji za to...ked ju som ani nekojila,ze tomu venujem tolko casu.
Vzdy vecer ked malého potrebujem uspat tak ona place pod dverami a slubujem jej ze ked on zaspi pridem ku nej. Ale dovtedy uz ona zaspi vedla v izbe a zas ostane pri sluboch. Ona nevie ze ma to trapi a myslí si ze som ju zase oklamala.

mionag
autor
17. apr 2023

@19daniela90 ved ja by som ani euspavala tolko ale ona je unaveny a zly...musim sa este o to snazit. Je este prilis maly...a nosic nula bodov

lucka_ke
17. apr 2023

neboj bude spať aj toto, môj syn je toho dôkazom, má 15 a spí tak tuho, že by pri ňom mohli z kanóna strieľať - pritom keď bol bábätko stačilo vojsť do izby alebo vonku prešla sanitka s húkačkou, zaštekal pes a už bol hore a nevedel znova zaspať... trvalo to asi do jeho 2 rokov, potom to bolo lepšie a lepšie, ale on je od malička nervák, mal aj obdobie agresivity/plaču, najlepšie na striedačku, nálady sa mu striedali digitálne a v podstate nikdy nebol také to spokojné kľudné dieťatko, teraz je ťažký pohoďák, ale veľmi citlivý a introvertný

lucka_ke
17. apr 2023

a nemôžeš ty spať s deťmi na manželskej posteli a muž vedľa? alebo aspoň cez deň si ľahnúť všetci traja spolu?

cookie29
17. apr 2023

@mionag vies to nepochopia ani zeny ktore to nezazili. A tie su niekedy horsie nez chlapi. Ja uz som to tu spominala viackrat, poznam mamicku, ktora ma 5 deti. A povedala, ze si vzdy myslela, ako tie zeny prehanaju, ved vsetko sa da v pohode, ona mala 4 deti a zvladala bez vacsich problemov. A potom prislo piate. Narocne. A pochopila.

P.S. Reflux neznamena grckanie. Reflux moze byt skryty/tichy a bolestivy. Ty to nemusis vidiet. To je ako ked Teba pali zaha.

@19daniela90 presne. Mne sa decka budia o 6 rano. Aj cez vikend.

tamitamitami
17. apr 2023

Pár rád ktoré pomohli mne keď bola dcéra troška menšia (tiež je náročné dieťa do teraz a vždy mám čo robiť) ale už som si zvykla 😅🤗 Ja mám síce iba jedno dieťa ale možno ti to pomôže ......

Jeden kočík som mala aj dnu (taký ten čo sa dobre hojdá), buď som ju uspala tak že som ju hojdala alebo som ním chodila cez prah ...... Keď zaspala stačilo že som si sadla na gauč a iba troška ho posúvala hore dole, keď som videla že tvrdo spí prestala som. Tu by si mohla mať priestor zahrať si s staršou niake pexeso, knižku prečítať.

Hojdacie kreslo, ak som chcela ukladať na kratší spánok tak som veľmi využívala toto ..... vedela som popri tom napríklad rýchlo navariť.

Tiež uspávam kojením, ale čakám aspoň 15-20 minút kým naozaj tvrdo spí aby som mohla odísť, ak vidím že sa budí idem naspäť a uspávam znova.

Ešte jedna rada ak uspávam pri hluku nevadí jej ani počas spánku, ak uspávam v tichu tak ju zobudí aj najmenší hluk.
........................................

Poprosila by som rodičov, svokrovcov alebo manžela nech raz za týždeň idú na hodinku dve kočíkovať a v tom čase by som sa venovala iba malej.

Hotové jedlá je dobré riešenie, prípadne si občas objednať..... navariť do predu keď je manžel doma a zamraziť. Ak máte financie tak by som raz za čas investovala do upratovačky ušetrí ti to veľa času.

zuzinka888
17. apr 2023

Skus satku, nocic. Mozno zaberie. A ked nie asi je jedno ci reve v satke alebo nosici. Aspon budes mat 2 ruky volne a navaris. Aj ja som mala take uplakane - reval v kazdej polohe. No nechcela som ho len tak v postielke nechat plakat tak sup do satky, sluchadla s peknou hudbou na usi( moje) a fungovala som. To prejde este vydrz. Ked ho zacne zaujimat okolie mozno sa ukludni.

Strana
z2