Zvládanie troch detí narodených po sebe
Ahojte maminky, ideálne dvoch a viac detí, najlepšie narodených po sebe, dajte mi prosím typ ako to zvládnuť? Od rana do večera sa nezastavím, behám len kolo mladších a na staršiu 3r si nedokážem nájsť čas. Každý večer len revem že zas sme sa nehrali, čítam jej a hrám sa len popri kojení mladších, samostatne si na ňu neviem nejak vyčleniť čas. Denne sme 4 hodiny vonku, aj kvôli mladším čo spinkajú v kočíku a chodíme na ihrisko alebo dlhé prechádzky. Manžel pomáha ako sa len dá. Ako to zvládate vy? Dokážete si reálne ukrojiť čas na každé dieťa? Ďakujem za každú radu.
@evica17 keď spinkajú mladší v kočíku, sme práve vonku...
My sme boli 4 deti narodené v priebehu 7 rokov. Moje detstvo si pamatam jasnejšie od 6-7 rokov, tým chcem povedať, že vzťah si buduješ, keď dieťa zacne mat vlastne názory a vnímať vzťah matka-dieťa. A som presvedcena o tom, že určite si cely vesmír a najlepsi mamka na svete pre svoju dcérku už teraz. Nemas si čo vyčítať. Veď aj prechádzka, čítanie sú krasne aktivity, kiež by sa venovali aj niektoré mamičky s jedným dietatom toľko😊 /nemám konkrétny príklad v okoli, možno v zámene manželiek som niečo videla 😁/
Nemam nejako čas na samostatne venovanie sa. Skutocne sa mi pri babatku neda. Ale snazim sa to vykompenzovat castejsim pohladenim, pusou.
bolo to náročné... 3 deti za 4 roky. Najstaršiu do MŠ - chodila tam rada a s ďalšími sa doma trápiť. my sme ešte stavali aj dom - svojpomocne, takže som ráno o 4 vstala a varila pre chlapov na stavbe.
Prepacte a co ste cakali ze ako to bude pri 3 detoch.???
Jednoducha matematika hovori ze 1:3=0.33 casu.
Dobre(mozno) to bude za par rokov. Zial to je realita, preto si treba vopred vsetko premysliet a hlavne mysliet na to 1 dieta ktore bude trpiet najviac. Preco vecer placete? Od stastia?
My máme taký rituál, že mladší ide o siedmej večer spať a so starším sa do ôsmej hráme nejaké hry. A keď sa narodil mladší, mala som také isté pocity, že sa mu už nevenujem a aj na ňom som videla, že mu to vadí. Skúsila som ho teda dať do jaslí a najlepšie rozhodnutie. Veľmi rád tam chodil, ráno doslova bežal aby tam mohol ísť. Mal super učiteľky a bol rád, že sa mu niekto venuje. Teraz keď je starší tak sa snažíme aspoň raz do týždňa zobrať niekde iba jeho. Jemu stačí napríklad, že ide s otcom do obchodu, alebo na bike a pod. A niekedy on sám povie, že nech ide aj mama a brat s nimi 🙂
@vlado818 Ježkove oči prečo by malo trpieť????? @autor bude to jendoduchšie ako budú spolu rásť, budú väčší - bude to na nezaplatenie ako budú jedna banda spolu. Začiatky sú náročne. Za mňa napr. naša najstaršia najviac vykecáva práve vonku na prechádzkach - vôbec by som neriešila že len vonku je na ňu čas, aj tam sa dá s ňou veľa veci porozprávať, blbnúť. My sme sa hrávali spolu, myslím, že ani to nevadilo. Alebo veľmi dobrý nápad - nechať na pol hodinku ockovi alebo nechať ocka kočíkovať a ísť len s najstaršou (ono niekedy stačí aj hodinka do týždňa - dohodnúť sa, že to bude váš čas. Hlavne hlavu hore, toto náročné obdobie prejde a bude to jednoduchšie a naozaj ako sa budú spolu hrať, bude to super🙂
Casom sa deti prehraju medzi sebou. Akurat nemajte dalsie 2-3 deti, potom uz nebudes mat cas na nic. Mozno bolo lepsie si dat medzi nim par rokov odstup. Dala si sa na boj, musis bojovat.
Bud tam len pri nej, s nou. Nedavaj ju do skolky. Dala si jej partakov do hry, ktori su teraz este malicki, ale urcite ich uzteraz velmi lubi. To je najviac, co jej mozes dat. Ak muz pomaha, tak urcite sa najde cas aj na precitanie kratkej knizky, zapojenie do varenia ak chce alebo tak... ona ked bude chciet pozornost, si povie
A presne preto neznasam modrokonikovsku vetu ako sa laska u deti nasobi. No to ano, ale cas. Tak ten sa kruto deli.
Autorka: Ja sa snazim aspon pocas prechadzky venovat mu viac casu. A cez vikend. Inak tiez velmi priestor nevidim.
plánovali ste takto 3 deti hned po sebe ?
@sasitimi17 neviem preco, ale ja mam pocit z diskusie, ze ti mladsi su dvojicky....
@mimi3008 ktovie, nemá čas odpísať ked musí okolo troch lietať 😨
A nie je to jedno, ktore z deti planovala a ktore nie? 😆 ma ich a hotovo
Casu na jednotlive venovanie sa je samozrejme menej, matematika nepusti. Ale treba si to nastavit tak, aby starsia nepocitila. Muz moze zobrat dve v kociku na vychadzku aspon 2x do tyzdna po praci, a vy majte hodinku len a len pre seba - pytaj sa JEJ, ako by tu hodinku chcela travit. Citat? Ist von, ale same? Hrat sa spolocensku hru, tvorit? Alebo len tak byt? Toto je velmi dolezite. Ale nie len ty, takyto cas nech ma aj manzel. Zase vezmi von 2 deti ty, alebo muz nech starsiu vezme na samostatnu vychadzku.
Vecer majte jasny rezim. Mladsie do postele hodinku pred starsou, aby si sa pred spanim venovala uz len jej, alebo manzel iba s nou. Taky dennodenny cas iba pre nu. Ked nie hodinu aspon pol. IBA ONA ❤️
Mladsieho som ukladala iba do postielky, aj ukladam. Neucim ho spinkat iba v kociku, prave kvoli starsiemu. Ulozim mladsieho a sme spolu. Alebo sa on hra sam a ja robim domace prace. Ma. 3,5r. Zrusila by som 1 z kocikovych spankov, jednoznacne.
Da sa to, len to chce dobru pripravu. Ja som napriklad nikdy pri krmeni mladsieho nemala starsoeho. A naopak. Pri ukladani starsieho nikdy nie je mladsi. Su to casy vyhradne pre nich a aj ked som sama doma..
Lem si to rozplanuj, nastav. Ale 3 su ine ako 2, to musi byt narocne mat 3 takto ❤️
@mimi3008 áno, dvojičky 🙂

A keď spinkaju mladší sa nedá ? Alebo večer uložiť mladších, a so staršou apson polhodinku stráviť čas. Ja mám dve po sebe a domácnosť je väčšinou až vtedy keď onispia večer či cez obed. A keď spí mladší tak sa so starším hrám,čítam. Keď sú obaja hore tak obom, naobed mladší vstáva skôr ako starší tak zas má mladší čas so mnou. Ale a troma deťmi neviem, poznám jednu a tá raz do týždňa nechala mladších otcovi a išla so staršou niekde len ona , že aj do cukrárne napr, alebo niekde n taký babský čas. Že tej malej sa to veľmi páčilo