icon

Je konzumácia ryžových chlebíkov zdravá alebo škodlivá?

jahodqa
5. sep 2025

Ahojte mamičky ženusky potrebujem od vás radu už vyše pol roka konzumujem denne aj 3 balíčky ryžových chlebíkov so sojou ostala som na ich chuti totálne závislá :( pribrala som neuveriteľných 10kil... Ale to ani nejde všade čítam ze vraj z toho vzniká rakovina atď atď... Chcem to obmedzit možno aj prestať no je to ťažké... Poraďte pls co si o tom myslite je to zdravé ci?? Ďakujem

Je konzumácia ryžových chlebíkov zdravá alebo škodlivá?
viestta
5. sep 2025

Dva, tri platky denne su zdrave. Tri baliky urcite nie. Vsak pozri kolko je to kalorii. Necudo, ze si sa vykrmila.
A ako prestat? Jednoducho nekupit.

jahodqa
autor
5. sep 2025
@viestta

Dva, tri platky denne su zdrave. Tri baliky urcite nie. Vsak pozri kolko je to kalorii. Necudo, ze si sa vykrmila.
A ako prestat? Jednoducho nekupit.

@viestta snanim sa ale nejde to.... Myslíš že s tou rakovinou je to pravda ze to prináša rakovinu?? Viem vykrmila dnes už 2 balíky išli...

viestta
5. sep 2025
@jahodqa

@viestta snanim sa ale nejde to.... Myslíš že s tou rakovinou je to pravda ze to prináša rakovinu?? Viem vykrmila dnes už 2 balíky išli...

@jahodqa krakovine sa vyjadit neviem

jahodqa
autor
5. sep 2025
@viestta

@jahodqa krakovine sa vyjadit neviem

@viestta zjavne teda asi to priberanie bude koli tomu... Brutálne som pribrala.

anonym_620874
5. sep 2025

Ryza = sacharid, dolezita sucast stravy pokial je to s mierou. Nicoho privela nie je zdraviu prospesne.

jahodqa
autor
5. sep 2025
@anonym_620874

Ryza = sacharid, dolezita sucast stravy pokial je to s mierou. Nicoho privela nie je zdraviu prospesne.

@anonym_620874 3 balíky denne je asi moc

anonym_df6b96
6. sep 2025
@jahodqa

@jahodqa za 3 mesiace 10 kil si nepribrala len z ryzovych chlebikov, musis byt denne vo velmi vysokom kalorickom nadbytku a jest velmi vela a vela kalorickych potravin. Co sa tyka rakoviny, priciny su rozne a urcite soja sama osebe tou pricinou nie je. Je napr. dokazane, ze fajcenie je isty karcinogen, no mas tisice dlhorocnych fajciarov, ktori rakovinu nikdy nedostali.

alex49
6. sep 2025

Ješ aj normálnu stravu alebo len tieto papierové chleby?

lilian183
6. sep 2025

@jahodqa z takýchto chlebíkom sa priberá, či sa dá rakovina dostať neviem

sense
6. sep 2025

Ak máš k tým 3 balíkom ešte aj normálni stravu si v kalorickom nadbytku preto si pribrala , plus teda sacharidy viažu viac vodu.
K rakovine s a vyjadriť neviem.

denkabemommy
6. sep 2025

@jahodqa fuuu vyše 1000kcal denne len z tohto. Poradím ti. Nekupuj to vôbec a daj si normálne pečivo. V tvojom prípade bude klasicky chlieb zdravšia alternatíva, než toto. Mimo to, síce sa to považuje vovšeobecnosti za zdravé, tak nie je. Súčasne to nie je ani vyslovene škodlivé. Ma to vysoký glykemický index, čiže ti to spustí v tele viac inzulínu, čím si potom zas rýchlejšie hladná a preto toho zješ veľa a necítiš pocit zasýtenia.
Takže ak to chceš jesť nájdi si mieru, ak si mieru nájsť nevieš, nekupuj to.

Rakovinu ti to síce nespôsobí, no v tvojom prípade ti to môže priniesť obezitu, čím si privodíš akékoľvek iné ochorenia - od kardiovaskulárnych až po problémy s pohybovým aparátom, to nestojí za to, že si nevieš povedať nie na jeden druh jedla.

luteam
6. sep 2025

@jahodqa tak je to vysokospracovana potravina isto to nie je zdrave samozrejme dat si obcas je ok ale 3 baliky denne je extrem. Co sa tej rakoviny tyka to nie je len o nejakych ryzovych chleboch ale o celkovej zivotosprave

tenerifka
6. sep 2025

O suvislosti ryzovych chlebikov s rakovinou som citala este davno, pri ich vyrobe vznika akrylamid (rovnako ako napr. ked robis hranolky alebo pecies chlieb), a ten je karcinogenny....

iwesska
6. sep 2025

Toto je taky mytus o zdravi tychto chlabickov. To si daj radsej biely rohlik. Vyzivova hodnota 0, len ciste sacharidy,z kt.sa pribera a ako je pisane vyssie maju karcinogenny potencial. 3 baliky tejto prazdnej hmoty denne,to je masaker.

jahodqa
autor
6. sep 2025
@alex49

Ješ aj normálnu stravu alebo len tieto papierové chleby?

@alex49 samozrejme ze aj normálnu

rejka7
6. sep 2025

Vieš čo ja som čítala, že 5 percent rakoviny močového mechúra spôsobuje pitie pitnej vody z kohútika chlorovanej. 😧 Tak zdá sa mi, že všetko už dajú rakovinu spôsobuje. Na ovocí, zelenine sú pesticídy, mäso je plné antibiotík, šunky, salámy, klobásy ani nehovorím, z vajec, masla zase cholesterol. Beriem to tak, že aj malé deti majú rakoviny a tie sa asi tak veľmi nenapchávali nezdravými vecami. Ber to tak, že kto má dostať, dostane a kto nie tak nie. 🤷

simsalabim
6. sep 2025
@jahodqa

@alex49 samozrejme ze aj normálnu

@jahodqa vobec sa nedivim, ze si pribrala. Ved to ma brutal kaloricku hodnotu. U mna by 3 baliky boli 2/3 odporucaneho denneho prijmu.