Káva pri tachykardii a búšení srdca
Môžem si dať kávu keď mám tachikardiu a búšenie srdca keď môžem poprosiť kto má stým skúsenosť
@pompovadalibor Jasnee, kofein je ako stvoreny na taketo stavy 👍🥴.
určite nie, to ti ešte zhorší
@lucka_ke ďakujem za odpoveď lebo doktorka potom je glupa keď mi povedala že ráz dene môžem kávu
jedine ak si kúpiš bezkofeínovú alebo budeš piť bielu kávu akú varia deťom v škôlke
@pompovadalibor podla mna jednu mozes. Ja to mam ti z a jednu kavu denne si davam a vobec mi to nezhorsuje stav. A to mam uz vyse roka.
@pompovadalibor podla mna jednu mozes. Ja to mam ti z a jednu kavu denne si davam a vobec mi to nezhorsuje stav. A to mam uz vyse roka.
@lubkovaandrejka hej lebo doktorka mi povedala že ráz dene môžem si dať kávu
Vyskúšaj na sebe a pozoruj reakciu. Ja si dávam, som v pohode, nemám po nej zrýchlený tep. Tachykardiu mám už roky - stav sa mení v závislosti od okolností (hlavne od stresu).
Užívaš lieky?
Vyskúšaj na sebe a pozoruj reakciu. Ja si dávam, som v pohode, nemám po nej zrýchlený tep. Tachykardiu mám už roky - stav sa mení v závislosti od okolností (hlavne od stresu).
Užívaš lieky?
@nikaeli ja mám stres ja mám depresiu ale lieky som vysadila brala som antidepresíva setralin som brala lebo ja mám aj trasenie telá celý deň to cítim ani nemôžem ani späť večer
Ale daj si kavu ked tak - malicke espresso, noe nescu, nie kybel
A aký máš tlak? Lebo tachykardia zvykne byť aj pri nízkom tlaku. Teoreticky by ti káva mohla zvýšiť tlak a znížiť pulz.
A aký máš tlak? Lebo tachykardia zvykne byť aj pri nízkom tlaku. Teoreticky by ti káva mohla zvýšiť tlak a znížiť pulz.
@jablko13 ale co si 🙂 vsak kava obsahuje kofein, to stimuluje centralny nervovy system, zvysuje hladinu adrenalinu,a to vedie k zvysenej tepovej frekvencii. Takze znizeniu pulzu sa urcite nedocka :D
Nemala by si,ale ked je slabucka a nezvysuje ti pulz tak mozes. Ja vobec nepijem,len Caro alebo bezkofeinovu.
Tachyardiu mam 18 rokov a kavu pijem aj 2x denne, ale len s mliekom. Nesmiem presso, to by ma zabilo, po nom mam hrozne busenie. Ak citim busenie, dam si magnezko, zatial som bez liekov
@jablko13 ale co si 🙂 vsak kava obsahuje kofein, to stimuluje centralny nervovy system, zvysuje hladinu adrenalinu,a to vedie k zvysenej tepovej frekvencii. Takze znizeniu pulzu sa urcite nedocka :D
@lubkovaandrejka U mňa to zaberá. Káva zvyšuje tlak. Pri nízkom tlaku srdce rýchlejšie pumpuje. Keď mám tlak 89/68 a pulz 125, dám si kávu. Tlak sa mi zvýši a pulz zníži. Ale nie som lekárka. Ja by som to vyskúšala, ale neviem, aký má autorka tlak. Ak má normálny, tak ten pulz môže mať iný príčinu a nemusí to fungovať.
Tachyardiu mam 18 rokov a kavu pijem aj 2x denne, ale len s mliekom. Nesmiem presso, to by ma zabilo, po nom mam hrozne busenie. Ak citim busenie, dam si magnezko, zatial som bez liekov
@nikushka8 mne dali bisoprolo lebo mám aj vysoký tep beriem ale tieš chcem skúsiť ani som nebrala do života tie tabletky lebo som ešte mladá
@lubkovaandrejka U mňa to zaberá. Káva zvyšuje tlak. Pri nízkom tlaku srdce rýchlejšie pumpuje. Keď mám tlak 89/68 a pulz 125, dám si kávu. Tlak sa mi zvýši a pulz zníži. Ale nie som lekárka. Ja by som to vyskúšala, ale neviem, aký má autorka tlak. Ak má normálny, tak ten pulz môže mať iný príčinu a nemusí to fungovať.
@jablko13 ja s tlakom nemám problémy len tep mám vysoký aj to búšenie potom príde ale nemám stále vysoki tep
@nikushka8 môžem sa spýtať aj fajčíte keď máte tu tachikardiu
@pompovadaliborfajčenie vobec nie je vhodné na tep, ale to tiež cítiš na sebe ako aj kofein
@pompovadaliborfajčenie vobec nie je vhodné na tep, ale to tiež cítiš na sebe ako aj kofein
@matvejka125 áno zakázali mi fajčiť len naraz sa nedá prestať keď som ešte nervózna
@pompovadalibor nie, nikdy som nefajcila
@matvejka125 áno zakázali mi fajčiť len naraz sa nedá prestať keď som ešte nervózna
@pompovadalibor tak ale to je trošku iná situácia - s depresiou a s AD. Ja mám iba tachykardiu (v súvislosti s tetániou) a nízky tlak, podobne ako @jablko13. A nefajčím. Je to na tebe. Ako som písala vyššie - vyskúšaj a pozoruj. Ja keď si nedám kávu, chytám migrénu 🤷🏻♀️ pijem slabšiu s mliekom.
@pompovadalibor nie, nikdy som nefajcila
@nikushka8 tieš bi som chcela prestať fajčiť lebo bojím sa toho brúsenia aj trasie sami celé telo cítim chcela bi som prestať
magnézium berieš? ak nie daj si, a k tomu aj vápnik, trasenie+búšenie môže byť aj z nedostatku minerálov
@pompovadalibor tak ale to je trošku iná situácia - s depresiou a s AD. Ja mám iba tachykardiu (v súvislosti s tetániou) a nízky tlak, podobne ako @jablko13. A nefajčím. Je to na tebe. Ako som písala vyššie - vyskúšaj a pozoruj. Ja keď si nedám kávu, chytám migrénu 🤷🏻♀️ pijem slabšiu s mliekom.
@nikaeli vyskúšam aj prestanem fajčiť
magnézium berieš? ak nie daj si, a k tomu aj vápnik, trasenie+búšenie môže byť aj z nedostatku minerálov
@lucka_ke nie neberiem magnézium
@pompovadalibor držím ti prsty 👍🏻
@pompovadalibor držím ti prsty 👍🏻
@nikaeli ďakujem vám veľmi pekne podobne
@pompovadalibor podla mna ked prestanes fajcit aj to trasenie ti prejde
@pompovadalibor podla mna ked prestanes fajcit aj to trasenie ti prejde
@lubkovaandrejka áno prestanem skúsim dnes celý deň si nezapalim lebo to trasenie telá je hnusne nedá sami ani spať

určite nie, to ti ešte zhorší